Online hraní pod tlakem – Vietnam jej zakázal, Čína jej omezuje, další propad herního průmyslu Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 02 srpen 2010
altDalší špatné zprávy pro herní průmyslníky …

 

 

O tom, že příjmy herního průmyslu se propadají, konzole již tolik netáhnout a PC platforma je silnější, než se uvádělo, již slyšíme nějaký ten týden. Další důkaz toho, že rezignace na technický vývoj her a herní vývoj z hlediska kvalit hry jsou pravým důvodem poklesu příjmů, jinými slovy hráče nebaví platit horentní sumy za nekvalitní hry, nám dodal Capcom.

Známý vydavatel hlásí pokles příjmů a zisků a to až o 90%! Za neúspěchem stojí nekvalitní druhý díl Lost Planet 2, na který se Capcom hodně spoléhal. Hra však naprosto propadla. Propadly se i prodeje konzolových titulů a Capcom tak hodně spoléhá na své osvědčené značky a také PC platformu, na kterou se snaží vměstnat co nejvíce svých titulů, které třeba ani dříve na PC nevyšly.

Aby fakt, že špatné hry mohouc špatné hospodářské výsledky, dokázal někdo další, zveřejnila své hospodaření i SEGA, které dopadla opravdu tragicky. Po slibném začátku roku, kdy až nečekaně na PC zabodoval Alien vs Predator, pak druhý kvartál dopadl opravdu bídně. SEGA se spoléhala na velké tituly v čele s Alpha Protocol a Iron Man2. Obě hry jsou ale ukázkovým propadákem s pouhými 3,3 miliony prodaných kopií dohromady na celém světě! Namísto toho, aby se SEGA vrátila zpět k rýsovacímu prknu a udělal své hry herně a technicky kvalitněji, snaží se z toho vyklouznout zaměřením na módní sociální sítě, kdy prý se SEGA hodlá adaptovat na nové prostředí a zejména sociální sítě a smartphone. Upřímně řečeno, tohle slyšíme už snad od každého, a hledat záchranu na sociálních sítích je sice fajn, ale čím více kohoutů na jednom smetišti, tím méně pro každého a většina uživatelů smartphone i sociálních sítí není ochotna za tamní hry a hříčky platit, takže se herní vydavatelé chytají špatného stébla. Problém je zjevně úplně jinde …

No a aby toho nebylo málo, tak se herní společnosti, které se snaží také hodně her produktovat pro MMO trh, ocitají pod palbou. Tedy spíše ono online hraní. Zejména v Asii, což je nejdůležitější trh pro online hry. Tamní státy totiž už nemohou ignorovat zástupy skutečně těžce závislých mladých lidí a tak razantně proti Online hraní vystupují. Vietnam dokonce online hry přímo odstřihl a snaží se online hry zbavit násilí, protože má velké problémy s kriminalitou mládeže atd. V Číně také vstoupl v platnost nový zákon, který online hraní přímo omezuje. Nově musí každý, kdo chce v Číně hrát online, uvést své pravé jméno a bude monitorován. Hry také budou přísně kontrolovány z hlediska obsahu násilí a dalších věcí. Asijský trh s online hrami představuje několik miliard dolarů a tak to rozhodně bude mít na příjmy herních společností vliv.

Zdroj: Dailytech
 
 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 13:02:46

Herní společnosti by mohli začít vyrábět skutečné zbraně. Teoreticky vycvičená hráčská základna by byla nejsilnější armáda světa. A s dnešním vojenským vybavením by ani nulová fyzička nemusela být problém.
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 20:52:38
avatar
"K čemu nůž v nukleární válce, když stačí stisknout knoflík"
"Položte ruku na tu zeď!"
"Položte ruku na tu zeď !!!"
(hození nože,...)
"Nepřítel nestiskne knoflík, když mu vyřadíte ruku,.... MEDIC!!!"
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 13:33:55
avatar
Dobrý názor,fakt jsem se zasmál a dávám palec nahoru i přesto že jsem býval vojákem s povolání a realita je trochu jiná.Jelikož život má člověk jenom jeden tak že těch pokusů moc nezbývá.Ale jinak fakt dobrý až na ten nesmysl co ty země předvádějí.
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 20:55:26
avatar
nj profesional je profesional,.. akorad kdyz dosli profici pod zastitou osn do somalska,... kde na jednoho pripadlo 100 decek s AK47, tak jim to hold nepomohlo,... treba hold spravnej poer kvantity s kvalitou
Trancefanatic [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 13:47:25

Tak to trochu nechápu. Když nebudu moct hrát online, tak budu hrát offline. Závislej budu tak nebo tak. Kdo chce pařit, bude pařit, mě by to neodradilo.
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 14:08:24
avatar
Já myslím, že na online hraní se dá závislost vypěstovat mnohem silnější. Na offline je to jen velmi obtížné. Takže to jedno není. Ale souhlasím, že aby se do toho míchal stát, to je kravina...
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 19:52:31
avatar
Souhlas, je to tím, že offline hry se většinou dají dohrát
Taky jsem se pokoušel několik měsíců dohrát wow :-D pak jsem přešel na dotu
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 23:07:29
avatar
Offline to nie je ono. To už by musel byť veľmi slabý jedinec aby sa stal závislým na Single Player gameskách (alebo na multi playeri s botmi). Kým ešte nebol internet schopný dobrých pingov a kvalitného online hrania tak som do jednej závislosti spadol aj ja - Unreal Tournament 99. Najprv to boli týždňové Lan Party, rovných 7 dní permanentného hrania, sosania, výživnej a kvalitnej stravy ála paštéta, chlieb a lot of Pepsi. Spali sme 1-3 hodiny okolo obeda kedy sa niektorý jedinci vybrali na teplý obed. My pravý gameri sme sa stíhali najesť v sekundových pauzách medzi levelmi Okrem UT sa hralo aj CS, Day of Defeat, Q3 ... Keď po takej Lanke prišiel človek domov do šedivého reálneho sveta kde každou chvíľou nepadali fragy premáhal ho pocit prázdnoty s myšlienkami rozbehnúť sa okamžite naspäť. Neskôr už to boli len trojdňovky, potom víkendy a nakoniec už nebolo nikoho kto by chcel chodiť, každý radšej hral z domu. Tým skončila aj moja závislosť hoci dodnes popremýšľam nad "zlatou érou" a zatlačím naspäť slzu nad chvíľami ktoré sa na internete zažiť nedajú.
Dumbo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-03 00:01:11

Celé si mi to zobral z uust .
afk_cz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-04 09:40:35
avatar
musim si dojit zahrat DigDug. musim. uz to hraju od roku '82
Terakon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Čína není žádné překvapení 2010-08-02 13:48:47
avatar
ovšem jen těžko lze předpokládat zájem o zdraví lidu, probíhá klasická kontrola a cenzura jako u všeho ostatního.
Aby nám soudruzi nevyšli ze cviku.
sysel2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-03 12:16:32

presne tak, tady vubec nejde o tech par zavislych blaznu, ale o to ze vzniklo nove komunikacni medium a to je potreba zregulovat
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 13:49:02
avatar
Mno myslim ze u Ciny je to zase krok jak uplne kontrolovat kazdeho, proste komunisticka Cina chce mit vse pod kontrolou
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 14:27:22
avatar
Súhlas, ale toto predsa nie je žiadna novinka...
Montr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 15:49:52

U ciny to opravdu neni zadna novinka. Defakto kazda cinska at uz hra nebo jen beta nejake online hry chce pri registraci/zalozeni uctu ID (cislo srovnatelne s nasim rodnym cislem) a jmeno existujiciho cinana kteremu toto ID patri. Takle to tam funguje podle me od dob co tam online hry jsou.
Ale co se jim musi nechat je ze kdyz je tam nejaka openbeta mmorpg hry tak sem nikdy nezazil nejake omezeni poctu betatesteru vzdycky rozjedou mraky serveru co pojmou vsechny testery ne jak v EU nebo USA kde rozdaji nejaky poctem znacne omezene betakeye a rikaji tomu openbeta.
Vojtaci [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 14:34:37

Četl jsem rozhovor s někým od Capcomu. Nějaký šéf tam říkal, že se rozhodli zkrátit dobu vývoje her a tím ušetřit. Nevím, jestli vymysleli nejlepší strategii...
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 14:38:39
avatar
Ja tým vydavateľom naozaj držím palce, pekne začínajú padať na hubu! Ešte by to chcelo, aby sa taký Activision dobre o**bal na svojich tradičných značkách ako CoD, či Guitar a DJ Hero! Potom to často dopadne tak, že dobré hry od tradičných štúdií dopadajú priemerne. Posledný jasný prípad viď Singularity... Raven mi sú veľmi ľúto. Možno keby sa tá hra volala Call of Singularity alebo Singularity Hero, dostalo by sa jej lepšej podpory nielen po technickej stránke, ale aj z hľadiska marketingu. Takto sa z nás hráčov snažia vytrieskať veľké prachy za niečo, čo má oveľa menšiu cenu v skutočnosti. Activision je vydavateľ s najvyššími cenami svojich hier na PC, všimol si to niekto?
No a vážne už si nepamätám, kedy som naposledy hral niečo od Capcomu či Segy...
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 16:13:58
avatar
Roste kriminalita u mládeže? Hmm ale kdo ji dělá, když všechna ta mládež sedí od rána do večera u PC?
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 22:52:56
avatar
No predsa tá mládež ktorú zlý ľudia nútia chodiť do školy, zlý štát ju núti chodiť do práce (alebo na úrady práce) a zlý rodičia po nich chcú aby vysypali smeti, išli sa ostrihať, vyvenčili psa, urobili nákup....
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-02 20:30:34
avatar
Ja teda na online hrani nejsem. Zahraju si pekne SP a jsem spokojen. A jestli si mysli, ze omezenim online hrani neco zmuzou, tak se pletou. Ty mlady si vymyslej jinou zabavu.

GOS - dobra poznamka
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 849x
Komentářů: 7
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 860x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1359x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1084x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1851x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1953x
Komentářů: 3