PC jako mrtvá herní platforma? Vydavatelé věří PC více, než kdy jindy – nezůstane to jen u slov? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 10 březen 2011
altSpolečnost EA se nechala slyšet, že PC platforma má obrovský potenciál, který hodlá využít.

 

 

 

 

 

V letech minulých se marketing herních společností obrátil na herní konzole a to včetně vývoje her. Bylo to zkrátka jednodušší. Hlavně klasické bezpečné prodeje krabicových her, protože se hry na konzole vlastně jinak neprodávají, byly velkým lákadlem. V posledních letech jsme tak byli pravidelně zásobeni daty o vývoji prodaných her, které však zahrnovali jen ty krabicové verze a pro PC platformu to nevypadalo dobře. Vše ale bylo jen dílem marketingu a snaze přesvědčit hráče i tom, že PC už nemá co říci, a zastaralá krabička a předražené hry na ni jsou jedinou alternativou.

Jenže přišla krize, prodeje konzolových her se propadly a to zdaleka nebyl konec. Technologická doba pokročila a koupit dnes Xbox360 nebo PS3 je stejný nesmysl, jako kupovat 5 let starý notebook, či telefon. Současné hry často na konzolích jedou v omezené kvalitě a jen v 720p, někdy i 640p. Ty tam jsou sliby o 1080p. Navíc za poslední roky se také podstatně změnila situace na PC. Internet zrychlil a online prodej na PC zcela předčil prodeje krabicových verzí her. Vydavatelé se samozřejmě dlouho stahování her bránili. Ale teď je tu konečně legální možnost stahování a ti, kteří ji využili, tak rozhodně nelitují. Navíc vydavatelé objevili další možností výdělku od DLC po mikrotransakce. Není tedy divu, že význam platformy PC roste.

Roste také proto, že zejména v Číně a obecně Asii s výjimkou Japonska, jehož význam na rozdíl od okolních států klesá, je PC platforma zcela dominující. Stejně tak PC dominuje a dominovat bude i v našich zemích a v zemích na východ od nás. Svou pozici si ale PC drží i na západě, kde část hráčů neváhá za PC HW utrácet vysoké částky, porti nižm jsou ceny her pakatel a užívat si hry naplno. Roste význam online hraní, kde lze relativně levně dosáhnout zajímavých zisků. Zkrátka řeči o mrtvé herní platformě, kterou mělo PC být, jsou ty tam. Jeden z největších vydavatelů, společnost EA, už si vše spočítala a vydala jasné prohlášení, že PC se pravděpodobně stanou prioritou a hlavní výdělečnou platformou. Samozřejmě krabicové verze jsou dnes problém, ale digitální distribuce se EA líbí a má s ní velmi dobré zkušenosti. Nutno říci, že DLC u EA většinou plní původní myšlenku a jsou velmi populární. Při jejich počtu ceně na úrovni zhruba 1/5 původní hry, není těžké slova EA pochopit. EA, na rozdíl od jiných, ale i vypadá, že pro to něco dělá. Podobně mluví třeba i Microsoft a zatím skutek utekl. EA naproti tomu má pod svými křídly třeba DICE, jež pracuje na novém Battlefield 3, který se má stát výstavní skříní technologií a je zaměřen primárně ne PC. Stejně tak kutí dvě další čistě PC hry, na které hodně spoléhá. Asi nejdůležitější jsou pro ni nový StarWars MMORPG.

Na druhou stranu konzole hned tak nezmizí. Pro jejich tvůrce to představuje solidní a relativně vysoké příjmy, i když ta současná generace s tím tak slavně na tom není. Pro SONY je celé PS3 stále ztrátový podnik a asi největším přínosem PS3 je rozšíření BluRay formátu a právě díky PS3 Sony porazila konkurenční HDDVD. Řekněme si na rovinu, že kdyby tady nebylo PS3, není tady ani Xbox360, protože ten MS nepřináší žádné úžasné peníze. 90% příjmů MS pochází z PC platformy a také nedávno zjistil, že jeho herní zaměření na Xbox360 neprospívá Windows platformě. Jenže MS dost dlouho trvá změnit směr plavby. Já osobně nepovažuji Xbox360 a PS3 za konzole v pravém slova smyslu. Jsou jen uměle vytvořenou herní platformou a hlavně zbytečnou a kontraproduktivní z hlediska vývoje i hráče. Jedinou skutečnou herní konzolí na trhu je dnes Nintendo Wii – to je herní konzole přesně taková, čím má herní konzole být.

Každopádně doufejme, že to EA vydrží, i když u některých titulů nás zrovna na PC nepotěšilo. Osobně si myslím, že vydavatelé her mají z PC strach hlavně proto, že PC hráči jim nic neodpustí. PC hráči se nespokojí s rozlišením 720 s mizernými detaily, texturami a zastaralými efekty. Stejně tak PC hráči nemají rádi, když z nich autoři her dělají cvičené opice a mají mačkat tlačítka dle diktátu. Navíc PC komunita je dost tvůrčí a podpora vytváření modifikací je další práce navíc. A pak ještě cena her o 1/3 nižší. No nedivte se, že se vydavatelům zdáli konzole jako atraktivní bezpečný přístav jednoduchých zisků. Uvidíme, zda to nezůstane jen u slov. Já osobně jsem toho názoru, že ne, protože vzhledem k rozvoji internetu a Cloudu, stejně všechno míří k tomu, že PC platforma tu zůstane jediná. Možná ne ve stávající podobě, ale v nějaké ano.   

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 12:12:16
avatar
No potom ako výrobcovia zistili, že sa dá na každej hre trhnúť pomocou DLC oveľa viac, než predtým, tak určite sa budú snažiť na PC hrách ryžovať oveľa viac, než predtým. Či to ale prospeje tej aktuálnej mizernej kvalite, tak to fakt pochybujem...
dargy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 12:35:16

Ja to tvrdím vždy.... moji najväčší napriatelia sú konzoly(PS a xbox)...
o Wii súhlasím s DD , že je to jediná skutočná konzola...
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 12:59:47
avatar
Koukám, že anti-konzolový článek tu musí být minimálně každý týden : )
KAREL.KRATOS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 13:39:24
avatar
to by nebyl přece náš DD ne
londoss [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 16:47:46

Svatá pravda, aspoň se vždy upřímně zasměju nad těmahle článkama
GoIId [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 21:59:33

Na to jsem si zvyknul.Co my spiš vadí resp. fascinuje je DDho zobrazovaní zdrojů...Mě by fakt zajímalo odkuď to všechno máš,neříkam může to být pravda tak to prosím tě DOKAŽ.
Kurtz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 13:19:36

Tenhle clanek je neuveritelna snuska nesmyslu.

"...vzhledem k rozvoji internetu a Cloudu, stejně všechno míří k tomu, že PC platforma tu zůstane jediná."

Co ma spolecneho Cloud a PC platforma? Hraci bude stacit TV/monitor a nejaky ovladac. To muze byt jak PC tak konzole nebo trebas jen nejaky herni stb, protoze to bude hardwarove nenarocne. Ale v Cloudu se AAA tituly neobjevi minimalne dalsich 10let, protoze technologie hned tak moc nepokroci. V soucastnosti ma cloud potencial jen v business sfere.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 13:45:03
avatar
Asi bys měl přemýšlet, než něco napíšeš ... položil sis třeba otázku, kde se ta hra tedy bude akcelerovat na Cloudu než k tobě po netu dojdou data k té tvé stanici domácí? Dopověď: Na výkonném serverovém PC ;)
Kurtz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 14:02:25

Muze to bezet na cemkoliv.

Ja se treba zabyvam vyvojem Cloud aplikaci pro Mainframy. Ty jsou na to treba mnohem lepe uzpusobeny nez PC. Platforem na kterych muze Cloud bezet je rozhodne vic.

Stejne to ale nevysvetluje, proc by mela PC platforma zustat jedina. Server muze byt PC a klient konzole. Takhle uz treba ted bezi Final Fantasy XI.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 14:05:27
avatar
Jenže konzole jako konzole je zařízení typu Wii, není to konzole co si představujete pod pojmem Ps3 a Xbox360 to jsou jednoúčelová zařízení .... PC jako PC je třeba i serverry ať jsou založeny na Cellu, x86 nebo ARM proto tady bude jediný .... ať chcete nebo ne ...
londoss [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 17:11:54

Konzole je pro vás jen Nintendo Wii? To snad nemyslíte vážně ne Pořád tady pláčete nad tím, jak vám ďáblovi přístroje zastavily vývoj her a nemůžete využít svoje grafárny. Už vidim jak by mohli vypadat všechny "pravé" konzole podle vás. To by tady mohlo zůstat PS2. A jednoúčelová zařízení? .... k tomu snad ani nemám co dodat ....
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 18:18:50
avatar
Promiň ale teď meleš dost nesmysly, už jen slovní spojení "serverové PC" je docela k smíchu
Cloud hry právě IMO naopak budou znamenat konec hraní AA her na PC, protože nebude potřebovat žádný velký výkon, ale malá krabička třeba pod televizi. Na PC se pak budou hrát malé hříčky napojené na facebook, MMOčka a těch pár hardcore titulů, ale to taky časem asi upadne v zapomnění nebo se přesune na ty konzole (bohužel), kupní síla je totiž jinde a to bohužel těmahle agitkama neovlivníš Ale spekulujeme tu o věci, která stejně dřív než za 5 let nenastane a všichni víme, co se v herním bussinesu může za 5 let stát.
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 19:48:51

Já se na tu dobu teda vůbec netěším.

Představa, že si pustim hru ze serveru a nebudu potřebovat svůj vlastní HW, mě docela děsí.
Není nad to, když si sestavím sestavu dle svých představ, kterou mam vylazenou na své potřeby. Prožívání at už hratelných, nebo nehratelných fps úměrné svému HW beru jako samozřejmost a vlastně i jako koníčka.

Spekulace nad nákupem HW, abych si jako polepšil by taky odpadla ... sakra, doufám že to tu nebude dřív jak za 5 let.
Protože PC hraní není jen o hrách, ale i o strastech s ovladači, slabého HW ... prostě když to jde dělat složitě, proč to dělat jednoduše

Já chci upgradovat a dělat si radost z upgradu. Proto nemam doma konzoli
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 20:43:05
avatar
Chápu, že někdo to může mít jako koníčka. Já ale už jsem asi 5 let na ntb a desktop jsem před třemi lety už úplně zrušil. Na nějakou honbu za fps nebo hraní si s ovladači už nemám čas ani náladu. Takže majitele konzole co zmáčknou start a hrajou úplně chápu, i když jím nechci být, protože mi ovládání na gamepadu přijde hloupé a nepřesné. Tajně proto doufám, že s novými konzolemi přijde alespoň evoluce gamepadů, nebo vymyslí lepší způsob ovládání (kinect s lagem a poskakováním taky nechci). Víc než kde jinde tady ale platí: 100 lidí 100 chutí.
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 21:57:05

Souhlas, ale neřešit HW ve spojení s hrami bude hrozná nudaa.
SeNi89 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 09:32:53
avatar
Dvě základní otázky:
1) jakou potřebujeme datovou propustnost pro obraz v 1920x1080@60fps?
2) pojede na tom Eyefinity?
Kurtz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 14:20:33

Uff ty mi teda davas Si tu definici konzole vymyslel sam nebo je to nekde napsano?

Jinak doporucuji si prohlednout pojem Mainframe. Evidentne nevis co to ani je. Rozhodne to nema s PC spolecneho vubec nic...

EDIT: to melo byt vyse...nevim proc mi to porad zlobi....:/
ste [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - no neviem 2011-03-10 15:14:30

mam xbox aj PC a daleko lepe sa mi hra na xboxe .pc je skor na internet pchat kazdy rok prachy do pc sa mi nechce aby mi slapala ako tak nejaka hra.za 200e si kupim xko a mam pokoj
Hyrlo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 16:40:59
avatar
No ja teda nevim, jestli ten prodej na her na PC nejake zavratne roste. Kdyz si koupim hru, tak me maji ostatni za vola... Nekomu reknu dneska jsem si koupil Mafii II za 10 euro a oni na to: no a ja to mam zadarmo. Nebo sem rikal klukovi co je zavislej na wowku, at jde hrat na offik a on mi na to rekl, ze prece nebude za hru platit... Tak mi ukazte jak ten prodej roste ? Podle me je lidi co si hry kupujou "malo" a warezaku spousty. U konzoli je to naopak.

EDIT: No nic jdu si zahrat BFBC2 na moji "nevyhovujici" PS3.
m2fizy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 12:28:35
avatar
ANO ???? ... si si isty tvrdenim ktore tu hovoris ? ze "warezaci" su le PC hraci ? ... no ja osobne nepoznam cloveka, ktory ma XBOX a nema vsetko same napalene hry. A teraz to iste zacina fungovat na PS3 ... osobne som si sam kupil "nove" PS3 ... nasledoval jailbreak ... a samozrejme kopec "iso" hier, ktore som zacal tahat z netu. Tak tu prosim ta nepis blaboly typu: "Podle me je lidi co si hry kupujou "malo" a warezaku spousty. U konzoli je to naopak.", lebo urcite viem, ze ak sa ta hra da stiahnut (ci uz je to PC, Xbox alebo PS3), tak si ju kazdy stiahne (cest vynimkam).

A este na ergo toho ze si PC hraci hry nekupuju ? to mas odkial ? som zarity "nekupovac a stahovac" hernych titulov, no napriek tomu mam kupene CSko cez steam, Commandos mam dokonca originalnu vsetkych troch casti aj s datadiskami, CnC, CnC RA, CnC RA2, Stracraft, ... a este asi zotri dalsie hry. Takze neviem ako ty ale ja som ochotny za hry platit ... ale zasa cena musi byt primerana (napr. CSko za 9,90 eur je super cena, teraz uz dokonca neviem ci nieje za 4,90), no uz niesom ochotny dat za hru typu "dante inferno" cenu dajme tomu 50 euro (nie preto ze by to bola konzolova hra, ale za hru ktora vyzera na "grcanie", dementne (konzola remake) sa ovlada a este je aj draha, urcite nebudem platit 50 euro. Je tu moznost ze potom ako si ju stiahnem, zahram a bude ma bavi, potom si ju budem xciet kupit, tak za nu zaplatim inac nech na to rovno zabudnu).
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 17:07:02
avatar
Konzole sem, konzole tam .... doma ji ale nemam
maxmabere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 17:07:20
avatar
Mozno Cloud computing bude to prave orechove i pre sportovejsich hracov FPS-iek, ktorim nestaci neakych 45-60 fps, ale nie som si celkom isty spokojnostou z hladiska doby odozvy, predsa len tie dlhe kable a routry nieco spomalia. Sice QLive ide celkom fain no najradcej som v UT2k4 offline alebo LAN, kde je mozne hrat 300 az 1000 fps. Konzolu? Na FPS? Nie. Hmm, radsej jednu vec poriadnu, takze za tu cenu lepsie chladenie, alebo rovno Ivy bridge a potom pockam na maxwell.
Tie single player games, co vychazdaju kazdy rok, na ne stacia aj PC dve generacie dozadu. Kto meni hardware kazdy rok kvoli takymto zalezitostiam??? Kvoli neakemu paradnemu multiplayeru si kazdy fanda FPS noveee hardware zaobstara.
PC niet co vytikat.
Mozno pride nova generacia mladich gamerov co sa budu kopat a slahat cez kinect a nam starsim bude vyhovovat stolicka + mys ...niet nad poriadnu PC klasiku vymakanu v kazdom detajly.
Komu staci konzola, no nech si ju ma, zostane pre male deti.
Vyvoj PC hardware aj tak dojde do stadia, ked sa uz nebude dat zmensovat nano vyrobny proces, potom by mi bola dobra taka krabicka-konzola+ klavesnica, mys ktoru si uz v mojom
veku neodpustim.
m2fizy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 12:43:13
avatar
presne ako hovoris ... klavesnicu+mys nenahradi ani ten najlepsi ovladac (ani move, ani kinect ani nic ine).

PC je PC a pre mna je prioritov uz len pre to ze sa to super ovlada a nieje to "jednoucelne" zariadenie (teraz budu narazat "konzolisti" ze vsak konzoly niesu len na hry ... ano ? tak na tom urob obrazok vo photoshope (resp niecom podobnom) ... alebo na nej napis zivotopis).

To ze niekto kazdy rok plati horibilne ceny za top HW, je len jeho vec, co to koho trapi, ked to xce a ma na to nech si to kupi. My inteligentny usetrime korunky na nakupe HW ktory ma najlepsi pomer cena/vykon.

A na ergo "vynovovania HW". Vsak nikto nikoho nenuti ze si musi kupit stale novsi a novsi HW. Ale viem, ze ked do kompu raz investujem 400e, ten komp bude davat vsetko na ultra-high aspon 2 roky. 2 dalsie roky to pojde na high/medium a dalsi rok mozno 2 si zahra nove hry este stale no uz na medium/low detailoch. Konzola ? stale rovnaka kvalita (obrazu) pomaly 5 rokov (a mi nehovor ze ked ju kupujes novu nestoji aspon 400e).

A na zaver k tym pohybovym ovladacom ala wii, move, kinect ... je to inac super vec ... skusal som move (aj wii) na neakej hre s gladiatormi (ovladas mec a stit) a je to teda super zabava, akoze je to velmi "nekvalitne" (v zmysle presnosti a odozve), ale ako hovorim zabava je to fakt velka. Takze urcite v tomto bude buducnost ovladania (vid minority report) a nielen konzol ale aj PC ... no ma to svoje chyby ... az to vyladia pojdu aj mysky a klavesnice do "vecnych lovist".
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 17:18:05
avatar
Já také nejsem zrovna konzoloví fanatik ale uznávám že jsou mezi nimi jako třeba VII která by mě doma zase tolik nevadila ale jinak po nich netoužím a mrzí mne že brzdí herní vývoj.
k3rb3r0s [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 18:11:17

nejhorší na tom je že většina těch pc hráčů jsou lidé co hrají mmorpg typu wowko kdy mají nějaký ntb, nebo střední třídu pc a nepotřebují honit fps a přesně na tyhle masy je cloud computing cílený
maxmabere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 18:37:49
avatar
to keby sa prestali robit highend grafiky by som isiel do multi GPU a z bazaru
maxmabere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 19:07:37
avatar
konzolove hry brzdi herni vyvoj? To ako a vcom, PC hry by mali lepsie optimalizacie na 64 bitove systemy alebo lepsiu grafiku alebo co?
gumojd [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 19:44:42
avatar
Nesouhlasim, konzole jednoznacne herni vyvoj brzdi. Krasny priklad je treba crysis 2. V tomto s DD souhlasim.
maxmabere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-10 21:24:46
avatar
som sa iba pytal
m2fizy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 12:54:39
avatar
v com ? ja ti teda skusim nieco priblizit ... poznas prototype ? ... asi zjavne nie lebo by si hned vedel v com je to myslene "brzdenie" ... hra ktora v prezentacnych videach vyzerala dovolim si tvrdit ze FAMOZNE, fakt krasa v konecnom dosledku na PC vyzera fakt uboho. Nizke rozlisenie (ak je tam vobec 720p je uspech), skarede textury, zubate ... no proste grc ... a najhorsie na to vsetkom je ze sa to neda nastavit "na kvalitnejsi" obraz (pretoze moznosti nastavenia ostali z konzol ak tam vobec neake moznosti nastavenia vobec su). A to vsetko pre to ze to bolo povodne vyrabane a urcene prioritne pre konzoly a to je rok vydania tejto hry 2009

A teraz skus porovnat s hrami, ktoru su prioritne urcene na PC ... napr taky zaklinac ... no neviem ci to vobec mam komentovat ... sak to je 1000 a 1. Zaklinac je proste oproti tomu umelecke dielo (a to este vyzera tak ako vyzera).

Preto su hry ktoru su "multiplatformne" ochudene ... resp osekane ... resp zmrzacene, aby isli aj na konzolach v ich 720p (co je pre konzoly max rozlisenie, kde pri PC je standard 1080p).
Miri37 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Celkem slušné až do Cloudu. 2011-03-10 23:14:10
avatar
Nevím toho moc o cloudu, ale zde se autor dost schodil. Pokud jde o prohrášení ta si asi dost protiřečí.
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 06:29:02
avatar
Sranda tady, kdyby tu nebyl článek proti konzolím, Nvidii atd. A komentáře pod tím, nemám se čemu smát a život mám kratší. Jen nechápu proč někteří nechápou, že při Cloud bude "servrovna" kde budou (asi) servery třeba s Intelem, AMD, ARM a pořádný výpočetní výkon. Aby mohl tento server akcelerovat třeba 20x Crysis u někoho, bude potřebovat "kurv*" výkon. (přirovnání, v té době Crysis nebude už tak extra). Podle mě má být hlavní platforma PC a konzole jen doplnění. Ultimátní mlátičky tam mohou zůstat a všelijaké japonské-čínské hry s jejich grafikou, která mě vůbec nebere tak taky.
NRX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 10:32:59

Citace:
Jedinou skutečnou herní konzolí na trhu je dnes Nintendo Wii – to je herní konzole přesně taková, čím má herní konzole být.

V čom je teraz Wii "lepšia" kozola ako Xbox 360 aleb PS3
Pokiaľ myslíš to pohybové ovládanie, tak to už majú všetky tri ...
KAREL.KRATOS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 11:07:50
avatar
v ničem není wii lepší než ps3 nebo xbox 360
m2fizy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 13:08:24
avatar
v com ? prioritne je to "konzola" ktora bola urcena ako konzola ... nie ako "nahrada" PC ... co XBOX a PS3 su no velmi, velmi neuspesne.

Zadruhe, ked si predstavim konzolu, tak si predstavim presne nieco ako WII ... a teda male, sikovne s ovladacom, ktory nieje ovladac (ako PS alebo X), ale ovladac typu wirelles (ako je move), ktory viem pouzit ako raketu na tenis, prip ako golfovu palicu, alebo ako mec, ... a je ihned v zakladnej vybave a niesu potrebne ziadne doplatky ani dodatocne nakupy a jednoduche zabavne hry (ktore su na wii standard) a niesu multiplatformne ale iba WII only.

Alebo ako PSP ... co je tiez super konzola, no to je uz portable (prenosna) konzola.

A k tomu pohybovemu ovladacu ... ano maju ho uz vsetky 3 ale v zaklade ho ma len WII ... a takziez ho ma ako bola vydana ... PS3 a XBOX si ich "dorobili" nedavno a su to priplatkove ovladace.

A tiez sa nehra na nieco co nikdy nebude ... co je prave pripad PS3 a aj XBOX (no mam pocit ze pre MS je stale prioritov PC), ktore sa snazia nahradit PC vo vsetkych smeroch no absolutne sa im to nedari.
AndyF1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 11:47:30

Jo lidi ,taketo clanky su na to aby PC hraci nabrali pochybnosti a kupili si aj obi nejaku tu konzolu.Cisto na skusku pre zaujimavost zistit o com to je.Aj antireklama je reklama
maxmabere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-03-11 14:37:51
avatar
UT3 v PC verzi vyzera fain az na ten dizajn zbrani. Asi zalezi pri vydavani multiplatformnej hry ako zrucne vedia robit s konzolovymi editormi a kolko maju celkoveho casu. Ale nech je ako chce. Jo m2fizy diky.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 348x
Komentářů: 1
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 519x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1183x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1052x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1828x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1937x
Komentářů: 3