Letošní uvedení AMD ZEN a Intel KABY LAKE CPU ohroženo - Výrobci PC a komponent je nechtějí! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 09 červen 2016
altAMD a Intel chtějí uvést nové procesory, zákazníci chtějí nové procesory, ale výrobci HW ne.

 

 

 

 

Ano, je tomu tak. Taiwanské zdroje (žádné tajné zdroje) informací tlumočící info od výrobců desek a hlavně PC tvrdí, že nástup nových procesorů Intel i AMD bude odložen až na začátek roku 2017. A to ne z vůle společností Intel a AMD, jež by rády a bez problémů mohly uvést procesory KABY LAKE a ZEN už letos. Obě platformy mají přijít i s novými základními deskami, v případě Intelu s platformou Z270, v případě AMD to budou pochopitelně nové AM4 desky (ty dorazí ale už dříve).

Důvod, proč výrobci hardware a PC nechtějí nové procesory Intel a AMD letos na trhu je, že prodeje HW a PC jsou nadále slabé, nabídka stále převyšuje poptávku a výrobci mají plné sklady a vyrábí na sklad už na stávajících platformách a rádi by tyhle věci prodávali/vyprodávali v nejsilnějším období roce, tedy Vánoční trhy.

V případě Intelu je situace celkem pochopitelná, když navíc KABY LAKE procesory jsou víceméně současné SKYLAKE procesory s minimálními změnami. AMD se svými ZEN procesory je ale v tomto případě obětí plných skladů Intel procesorů, platforem a PC. Rozhodně nejde o to, jak někteří mylně uvádějí, že by nástup ZEN procesorů ohrozil prodeje FX procesorů, které již pomalu končí. Navíc se „obávám“, že první chystané ZEN procesory budou minimálně 2x dražší než nejdražší FX, takže těžko můžeme hovořit o tom, že samotný nástup ZEN procesorů ještě sníží už tak nízkou poptávku po FX. Nicméně AMD ZEN procesory míří proti Intelu a to je to, o co jde. Intel platforma má ve vyšších segmentech už nějaký ten rok naprostý monopol, podle toho výrobci samozřejmě vyrábějí desky a celá PC a teď si představte, že při těch slabých prodejích by měla přijít ještě nová AMD platforma, jež má být rozhodně velmi konkurenceschopná a to výkonem i cenou, o čemž už právě výrobci HW a PC vědí a tak je logické, že nechtějí, aby dorazila, když mají plné sklady současných Intel SKYLAKE a dokonce i předchůdců.

Pokud se tedy někde někdo vychloubá, že věděl už měsíce, že AMD ZEN procesory letos nedorazí, a že jeho zdroje nelhaly, tak zcela jednoduše lže. Všechny skutečně dobře informované zdroje, tedy přímo výrobci, (vím to, mám informace přímo od nich) uváděly a nadále uvádí, že AMD ZEN je naplánováno na Q4 letošního roku a zatím se na tom z pozice AMD nic nezměnilo. AMD může být celkem jedno, že výrobci mají plné sklady Intel HW/PC a určitě najde někoho, kdo jeho platformu nabídne. Navíc se nikdy nepřepokládalo, že by AMD se ZEN procesory letos mělo v úmyslu zaplavit trh! Už delší dobu se ví, že letos je to jen pravděpodobně o 2 maximálně 3 procesorech a všechny v nejvyšší konfiguraci s 8 jádry/16 vlákny a tomu odpovídající cena. AMD vůbec neplánovalo letos nahradit mainstreamové FX procesory, takže z jeho pohledu není žádný důvod cokoliv odkládat. Z pohledu výrobců PC a HW ten důvod „plných skladů“ je legitimní a opakuje se už pár let.

Kvůli „plným skladům“ se odkládalo už několik generací procesorů Intel a v případě KABY LAKE by mě tak odložení do začátku roku 2017 nepřekvapilo, tady opravdu není s čím a kam spěchat, nejde o žádnou zásadní novinku proti současným procesorům a platformám. V případě AMD však prostě argument plných skladů neobstojí, protože konkurenci potřebujeme jak prase drbání a odkládat uvedení a nabídku HW a PC s AMD ZEN kvůli tomu, že je plný sklad „Intelů“, to sice chápeme, že se výrobcům hodí, ale z pohledu zákazníka je to prostě hodně zlé, ne-li přímo porušení tržních pravidel. Nutno dodat, že zdroj, který zprávu o možném a reálném odložení vydání nových platforem, v případě AMD nepřišel se žádnou zaručenou informací a já také nemám info, že by se na letošním uvedení ZEN mělo něco měnit, a navíc platí, že až příští rok bude rokem „Zenu pro všechny“ tedy mainstream ZEN FX i APU ZEN procesory, ovšem o tom víme už pěkně dlouho, něco, co nám naše zdroje přesně říkají už dlouhou řadu měsíců :).

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
jalav [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 13:31:36

Takže může dojít k tomu, že AMD už nedodá žádné procesory, protože výrobci mají na skladě "smlouvami" samý Intel, tím AMD může doslova zbankrotovat.

Opět cítím špinavou hru Intelu.

Lidi, prosím, zachraňte konkurenci na poli CPU a nekupujte Intel! Jinak už nikdy nekoupíte levné CPU, nebudete mít na výběr.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 13:36:46
avatar
to není Intelem, to je zkrátka trhem a tím jak to bylo doposud ... prostě je hodně "Intel věcí" a prodeje nejdou tak jak by výrobci chtěli ... takže je toho hodně na skladech a AMD na to tak může trochu dojet taky, nejen Intel který by chtěl nahradit tyhle staré věci "novými"
jalav [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:08:51

No právěže Intel dost "dotoval" výrobce, když budou mít velké odběry na sklady. A výrobci to samozřejmě berou, protože díky špatné konkurenci se vývoj na poli CPU téměř zastavil, tedy je pro ně výhodné kupovat na sklad za tak dobrou cenu, protože čekání na "nové", stejné produkty nemá smysl.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:10:54
avatar
výrobci prostě nechtějí dělat nová PC s novými platformami, když mají hromady starých, které se prodávají už dnes hůře díky oslabené poptávce ...
jalav [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-13 07:01:57

ano, protože nevidí konkurenci, nevidí posun, tak kupují na sklad s velkou podporou Intelu
a když už posun je, Intel to má zmáknutý, výrobci se na AMD vykašlou, plán Intelu slaví úspěch
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:26:38

Nechápu proč AMD nemůže vydat Zen CPU před Vánoci
Když tak moc potřebuje prodeje v Q4, maximálně by highend CPU pár měsíců čekal na stole.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:28:56
avatar
AMD může ... ale někteří výrobci HW a PC nechtějí dělat PC s ním, protože mají plné sklady současných generací PC a v tom segmentu kam nové ZEN míří tedy současných Intelů ....

chci ještě jednou zdůraznit, že zpráva nehovoří o tom, že Intel i AMD vydání skutečně odloží, tlumočí spíše přání a pohled výrobců HW a PC ... jak se k tomu Intel a AMD postaví záleží na nich a dozvíme se brzy ...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:32:56
avatar
Je červen, o vydání Zenu se vědělo už dlouho a oni to nebyli schopní naplánovat? Že je poptávka problematická, protože novinky stojí za prd nebo poloprd vědí taky dlouho.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:37:49
avatar
tak naplánovat můžeš cokoliv, ale nenaplánuješ, že prodeje PC stojí a všichni čekaj na novinky a výrobci mezitím se snaží prodat staré věci, které nikdo nechce, protože se čeká na novinky .... prostě prodeje jsou slabší, než se čekalo, konkurence je velká a tak je velký přetlak a vysoká nabídka a malá poptávka ... už teď prostě vědí, že neprodají všechno co už teď mají vyrobeno ...
Trpaslik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 15:20:30

Vzhledem k tomu, že Intel nabízí už několik málo let procesory s minimálními změnami. Takže každá generace láká k obměně velmi málo. Ceny jsou vysoké. Tak se dalo čekat, že jakmile se objeví informace o příchodu konkurenceschopných procesorů od AMD. Lidé, kteří přemýšlejí o obměně, ale netlačí je to bezprostředně. Ten rok, rok a půl vyčkají. Ať už na lepší cenu u Intelu nebo na konkurenci.
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 16:29:17
avatar
Ano nenaplánuješ, ale jestli čekají zákazníci, tak budou čekat dál, tak jako já, takže stejně to výrobci neprodají. Ať si raději zapálí sklady a pojištovny jim tu ztrátu vyrovnají a nebo budou muset jít s cenou hodně níže a snad to někteří koupí jen díky ceně
Vraby [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 13:48:19

hmm takže opět vyhrál intel v Q4 si namastí kapsy a AMD zbydou oči pro pláč.

Škoda, těšil jsem se na vánoční boj AMD vs Intel ale asi se nedočkáme.. procesory vyjdou v nejslabším období Q1, kdy se prodává nejméně a pokud jak říká DD ty procesory budou stát nad 10K tak jsem zvědavý jak úspěšné tyhle produkty budou po vánocích, kdy se lidi zadluží xD

Zasraní výrobcí PC, vysrat se na ně a ty Zeny prostě vydat bez nich x)
jalav [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:09:33

Kéž je AMD dá alespoň jako samostatné kusy, koupil bych okamžitě 2 kila
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:34:21
avatar
Jestli AMD uniknou vánoční prodeje, tak to jsou fakt xxxxx.
jalav [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-13 18:01:48

Intel výrobcům "poradil", že skutečně nové procesory budou později, tak dostanou "skvělou" cenu teď, když nebudou kupovat AMD, na tunu procesorů od Intelu. AMD si už ani neškrtne, Intel nemusí spěchat s novou architekturou, má na to asi tak max 2 roky, než se zásoby vyprodají, a tak Intel přeruší své záměrné zdržovánmí vývoje a přijde s něčím novým, na co AMD tak brzo nenajde odpověď. Klasika nefunkční konkurence, zákazník opět pláče.
GenesisJB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 20:08:55

Nevím, ale já, asi jako většina čechů, beztak čekám na "povánoční výprodeje" a počkat si řekněme 5 týdnů už není taková tragédie.
vkba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:04:36

hmm, cakam na miniitx + cpu s plnou hw podporou 4k pre htpc...
jankolincak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 14:18:52

skoda toho ZENU, uz aby tu bol, zatial bez konkurencie
eufigenie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 15:03:51
avatar
Už touhle dobou jsem chtěl mít nové PC místo toho stávajícího letitého, ale chtěl jsem počkat na Polaris. Pak byl oznámen výkon Zen platformy a tak jsem se rozhodl počkat na Q4 a teď mám čekat až na nový rok? Z původních 3 týdnů čekání se to protahuje na skoro 3/4 roku a to se mi opravdu nelíbí.
slabam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 16:19:31

řeším stejný problém.
Zatím to vidím na koupi pouze polarisu a budu doufat že mi pojede na stávající sestavě.
Shiffty 66 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 17:05:33
avatar
Je mi úplně ukradený, že výrobci HW mají plné sklady, ať klidně zkrachují nezajímají mě kašlu na ně chci tady co nejdřív nový Zeny, nic jinýho mě nezajímá je to jejich chyba,že nepřemýšlí!!!!!!!!!!!!!! Už tak dlouho všichni čekáme a ještě nás bude čekat odklad na to ať rychle zapomenou!!!!!!!!!!
Bobulak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Kravina 2016-06-09 21:30:43
avatar
To sou zase kraviny!

Pokud je AMD schopna dodat před Vánoci alespoň nějaká CPU nové generace, tak by to udělali i proti nevoli výrobců a obzvlášť, pokud by mohla "parazitovat" na Intelu.

Pokud by to neudělali, tak by to bylo hodně divné a pravděpodobně by v tom byl záměr poškodit AMD, nebo i možná "vyší" politika. Špinavá hra..

Tohle by bylo úplný opak než se učí na ekonomických školách!!! Star a dojná kráva..

AMD si díky cenám nebude konkurovat v rámci své nabídky a v nejsilnějším čtvrtletí v roce, na kterém by se mohlo přiživit a "oslabit" pozici Intelu a hlavně se napakovat, protože CPU budou v cenách
Bobulak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 21:30:51
avatar
do 500USD, nevydání by byla idiocie.

Ty tady omýláš pořád hodaviny jak je AMD skvělý a že ostatní se proti němu spikly a bla bla bla.

Už je mi z toho na blití.

V ledasčem s tebou souhlasím, ale poslední dobou to s tebou vidím na návštěvu dr. přez hlavu!!!

Na ZEN snad po letech čeká každý, nejden ten, kdo chce upqradovat.

Každý chce posun ve výkonu a hlavně konkurenci, protože Intel za posledních 5let je naleštěná bída. Výkon na jádro mu neupínám, sám jedu na 3570K na 4,5GHz a upqradovat min. další 2-3 roky nebudu. Grafika Saphire ToxicR9 280X 1150MHz/6400 v rozlišení 2560 x 1440 na 27" a nemám problém. V podstatě jedu všechno na full, sem tam uberu..

Oproti době Core i7 2600K, což jsou i dnes skvělé CPU, je výkon jen +- 20% vyžší a to díky novým instrukcím.

Což je v IT směšný!
Bobulak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 21:30:55
avatar
Stejně tak ceny nV 1070/1080 je výsměch. Po 4 letech stagnace a ždímání zákazníků nechápu, že si to necháváme líbit!?

GK od NV měli stát max. 350dolarů a prodávají se za dvojnásobek.

Jedině snad AMD se svými 200dolary vypadá sympaticky.

Proč se asi nedaří prodávat IT technika? Když se podívam na tablety, tak nám pořád prodávaj sra.ky s 512MB ram a 4GB uložištěm))

To sem nekoupil ani před pěti lety natož teď. Ceny jsou taky mimo.

U telefónů je to stejný, kdo koupil před lety iPhone 5ku, tak nemusí upqradoat, teda pokud nechce být in apod. Stejný je to i se Samsungem, LG, SONY atd.

Kdo by každý rok kupoval mobil za 20tis? Mám rodinu, dítě a
nekradu. Platově na tom nejsem špatně,ale hypotéka a nějaký životní standard něco stojí a rozhodně umím utratit peníze lepším způsobem.

DD, neber to jako kritiku, ale už se prober! Je to už fakt moc. Vím, že miluješ AMD(já jim také fandím), ale svým přístupem jim "kazíš" pověst.

Na jiných webech se ti smějí.. Nezajímá tě proč? Máš nějakou sebereflexi?

Myslím si, že jsem to trošku přepísk s délkou textu))

Tak ještě jedna věc.

Uvažuju o nové generaci Gk, kvůli spotřebě a také časem CPU, byť výkon u Core i-5 3570K na 4,5GHz mi určitě nechybí.

Jediný co mi vadí jsou kurvítka, která se i přes veřejné tajemství, že se to děje, do techniky přidávají..

Má otázka je zda bude u nabídky AMD/Intel desek prodloužená záruka na 5let? Myslím si, že to nabízel ASUS.

Neví někdo?
Vraby [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 21:54:10

ty si úplně klasický model čecha, který kritizuje vše a chce všechno zadarmo a nejlépe aby to vydrželo 5 a více let.

Cena komponent roste, lide jsou ochotní platit víc, cena roste dál, firmy zkouší co jsou lidi ochotní zaplatit.

Nikdo tě přece nenutí kupovat si 1070/1080.

PC není koníček pro chudé, nikdy nebyl.

BTW: připomínáš mi toho chu.. Okamuru / též milion pindů ale činy žádné
Bobulak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 22:05:15
avatar
Nevim co bych měl udělat? činy, ty si mimo joudo..

Já na GTX 1080mám, jen výkon té ceně neodpovídá, toť vše.

Až budeš mít rodinu, tak pochopíš co má a nemá cenu si koupit.

V HW se pohybuju pěknou řádku let a už mám nějaký obrázek udělaný a hlavně ze svých zkušeností.

To že má něco vydržet déle než po dobu záruky je dle mého názoru logické.

Rodiče mají 20let!! starou pračku Philco a slále funguje, dvě děti a dva dospělí. hooodně pracích cyklů.

Říká ti něco ekologie??? Asi ne, ono se to hodí do lesa, zahrabe listím a není to vidět, takže problém není, že?

Ty musíš mít v hlavě nablito.

navíc ASUS dával na desky 5letou záruku, a ty desky nebyly za tisícovku! Tak tady nemel něco o tom, že chci všechno zadarmo a aby to vydrželo milion let!

Ekologie!! Klidně si připlatim. Dyť proš bych měl kupovat novej procák, když mi o tři generace novější CPU nabídne jen 20% výkonu navíc? Jedině spotřeba, jenže v idlu je to sotva 20W, tím si moc nepomůžu! A v IDLE můj PC jede převážnou část dne.

Kéž by takových čechů jako já bylo víc a rozhodně se za své názory nestydím

Jsem hrdý, že nějaký mám a nepapouškuju jako někdo..
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 07:05:19

Až na zanedbatelné výtky souhlas ... asi budeme podobná věková skupina ... odlišná od zbytku tady
mikki68 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 10:58:05

Presne a trefne si to napísal.
Je to o prioritách. Dať vyše 40 000,- za procesor, ktorý tak DD Intel 6950X extreme vyhlasuje je absolútne choré. Potenciálne taký procesor nevyužije veľa ľudí. Výkon hore a hore a hore, ale čo tak optimalizovať software pre súčasný hardware?
Asi keď niekto vyhodí za HW vyše 1000€ tak určite spotrebu nebude riešiť, a čo sa týka navýšenia výkonu, tak stále ma nepresvedčil ani jeden test pomer cena/výkon nových CPU.
Mám E3 1246v3 Xeon® už asi 3 roky a zatiaľ mi na všetko stačil. Encódovanie, práca vo photoshope, FEM výpočty atď.
Stejne nesedíš u PC keď prerábaš video z Bluray na mkv.
A na hranie hier? Witcher 3 na total FUll nastaveniach 40fps a CPU 50% využitie. Takže vidím tam medzeru. Pokiaľ nebude viac software okrem Encode videa, ktoré využijú aspoň 90% CPU. Tak ma netrápi ani ZEN, UNO, DUO TRE
Sukh [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 14:07:46

Zabudni na to, ze v roku 2016 ti bude grafiku pocitat procesor
mikki68 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 21:07:43

Akú grafiku máš na mysli?
Enkódovanie pomocou GPU ešte nemá taký dobrý výsledný efekt ako CPU. To ešte nejakú tu chvíľu potrvá.
Tak ako aj potrvá prechod všetkého na 4K. Tlačia nám tu TV aj monitory v 4K ale obsah a HW, ktorý to zvládne bez mihnutia oka nie je. A dnes som stále pred OLED LG 55" TV a na vzdialenosť, ktorú je určený postačuje aj FHD.
Určite 2016 nie rok, ktorý niekoho v IT ohúri.
Vraby [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 11:45:24

Pokud se pohybuješ v HW pěknou řádku let tak víš že cena jde nahoru. Taky jsem před pár lety kupoval 2900XT za cenu kolem 10K a byl to v té době hi-end. Bohužel doba pokročila a dnes ty grafiky stojí dvojnásobně. Je to tím, že lidi jsou ochotní ty peníze za to dát. To že se tady pořád brečí jak je všechno drahé je zase pos... vládou, rozkradenim a stavem ze lidi jsou ochotni delat i za směšné peníze protože za něco žít potřebují.

Ekologie mi nic neříká v rámci HW. Pokud ti stačí tvůj HW tak si ho nech ale neblej tady kecy jakože se to nevyplatí a podobně. Jsou stále na trhu firmy které dávají i např. 10 let záruku, EVGA zdroj, ale jsou o něco dražší.

Ten stav co popisuješ je podle tvé představy takový, že si koupiš PC a máš ho na X let a nemusíš nic měnit. Pokud jak říkáš se v HW pohybuješ tolik let tak jak můžeš takovouhle kravinu říct ? V době DX9 grafik se měnily jak na běžicím páse kvůli Vertex a Pixel shaderu, protože nové hry na těch starších vůbec neběžely. Dnes máš X let DX11 a nástup DX12 a nikdo tě nenutí, všechny hry jedou na X let starém HW.
mikki68 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 11:53:48

A teraz si daj dohromady vetu:
Citace:
Ten stav co popisuješ je podle tvé představy takový, že si koupiš PC a máš ho na X let a nemusíš nic měnit.
Je to podľa teba kravina
a vetu
Citace:
Dnes máš X let DX11 a nástup DX12 a nikdo tě nenutí, všechny hry jedou na X let starém HW.

Sám si protirečíš.
Vraby [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 12:34:56

proč bych si protiřečil ?

on tam psal o nějaké pračce která jede 20 let, tak sry no měl jsem tam napsat v první větě XY let a v druhé jen X.

Prostě je určitá doba po které ten HW musíš vyměnit i kdyby fungoval.
suchanr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 12:23:26
avatar
Duvodu ke stoupajicim cenam je nekolik. Jeden z nich je vysoka cena vyrobnich postupu a vovoje, ktera v kombinaci s pomerne nizkou prodavanou cenou vede k minimalni ziskovosti v odvetvi spotrebnich hernich grafik. A ani marketingovy titan nvidia na tom neni jinak.
Bobulak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 22:07:13
avatar
No já začínal na GeForce MX 440 bo tak nějak

kolik to stálo si fakt nepamatuju, ale celý pc mě stálo 30+ a nebyla to určitě TOP sestava, spíš naopak.

Pamatuji si stroje jako Amiga, dokonce jsem vlastnil i ZX Spectrum))) a hitovky jako Manic Miner nebo Kabomb, Harrier atd.

386,486ky jsem přeskočil, měli jsme je ve škole, teada tam jsme měli i Xtčka, 086 i 286)

No a v dobách pentií jsem chodil do heren, kde jsme pařili po síti, protože internet byl u nás ještě v plenkách

Další gk byla snad radeonka 1950XT, to bylo dělo, později
6600GT, 9600, GTS 250(9800), no a pak až Radeonky HD7850/7950/R9 280X Toxic)

Žádná karta nebyla levná a určitě tady nebrečim, že chci mít všechno zadara a aby to vydrželo deset let, ale dřív, když jsi koupil gk, tak si rozdíl v grafice prostě viděl na první pohled.
Hry, kde to vypadalo, že kolečko honí čtvereček se najednou změnily v pěknou omalovánku se slušnýma FPS, rozhodně né jako dnes, když si koupíš grafiku za 3tis. a pokud nejsi moc náročnej, tak si ve FHD, zahraješ pěkně.

Dřív mělo smysl upqradovat, dnes to prostě jako dřív neplatí.
Ten posun mi prostě chybí, ať je to kvůli konzolím, nebo prostě že jsou vývojáři líní, to je mi fuk..

Dokonce se výkon HW časem kokonce zvyšuje!!! Myslím si, že ten kdo má FX 8350, tak na tom bude za 3roky možná líp než dnes!

Nevadilo by mě dát za grafiku 10tis +, ale chtěl bych vidět efekt!!!

Dříve si hru ani nespustil! Jaký je pro mě přínos, že mám 40 nebo 180FPS???(dobře 40 je málo)..

Na 40 FPS si můžu zahrát např s kartou nV960 nebo R 9 380\x.
To mě bude stát do pěti tis. Kč.

Proč dávat 20tis, za něco co stejnak nemá na 4K? To raději zůstanu na 2K a za ušetřený paníze si koupim lepší monitor a za 2 roky budu mít i na 4K gk, protože cena půjde rozhodně dolu.
Hlavně potom co Vyleze Polari a Vega.

Poukazovl jsem jen, že 1080/1070 za ty prachy rozhodně nestojí!!!
Rozhodně ne potom, co z nás 4 roky tahaly neskutečný peníze na stejným výrobním procesu.

Polaris za 200doláčů mi připadá jako slušná nabídka, sám půjdu do Polaris 10 ve vyžší specifikaci nebo si počkám na vegu.

A že ti nic neříká ekologie(, tak to je mi tě opravdu líto! Je mi líto i našich dětí, který kuli takovým jako ty
budou jednou řešit obrovský potíže s odpadem!
miso [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-10 23:28:41

Súhlasím s tebou. Predtým ako som nevedel čo je v bedni a nesledoval HW, ma zaujímala len tá funkčnosť, vymeniť som to dal až keď to išlo pomaly, alebo odišlo. Teraz to človek namiesto funkčnosti vníma skôr cez nový HW.
Vraby [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-11 15:55:39

za 1. nikde jsem nenapsal že mě ekologie nezajímá, ale to že ji neřeším v rámci PC komponent. Když mám HW, který nepoužívám prodám ho nebo věnuju známým, kteří ho dále používají a pak už to neřeším co s nim kdo udělá.

za 2. pořád nevidíš souvislosti. Já začínal na 386, kterou jsem měl doma a co se týče grafik vyzkoušel jsem snad každou generaci nebo nějakou novinku která vyšla.

3D monitory , 120Hz , 4K atp.

Každá tato technologie přinesla něco nového. Samozřejmě se nevyplatí kupovat výkonnější grafiku pokud ti stačí konzolové 30 fps hraní. To se ale pak bavíme úplně o něčem jiném.

Zjevně fandíš AMD podle posledních, které od nich máš a osobně mi to nevadí, ale tvrdit že nemá význam kupovat dražší grafiku než 10K je prostě pitomost.

Vyzkoušel si někdy nějakou hru na 144Hz (s Gsync nebo Freesyncem) ? asi ne, pak bys ten rozdil viděl a pochopil bys o čem se vlastně bavím.
biker00x [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-09 22:37:14

Kdo vydržel čekat a čeká při upgradu na ZEN procesor do podzimu, ten vydrží i o 3 měsíce déle. Když chybí výkon, stačí si trochu zoptimalizovat činnosti u sebe a rázem se dá vydržet se slabším HW. A ti, co opravdu potřebují výkon, tak už mají i7. A upřímně řečeno, vám přijde adekvátní, že mnohé telefony jsou dražší než PC s výkonem na úrovni mainstreamu? Mě ty prachy za telefon přijdou naprosto nemravný a lidi jako ovce kupujou a kupujou nový telefony. A navíc solidní PC vydrží 5-8 let, což o telefonu říct rozhodně nejde - až na legendy typu 5110, 6310 apod. Právě píšu na Phenomu II x3 (na podzim mu bude 8 let) a po upgradu s ssd diskem stále dostačuje). Takže když se nové generace zpozdí, 98 % uživatelů to bude fuk.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-11 00:51:12
avatar
To je paradox, Intel je předražený, PC upadá. Co takhle na to jít masivní slevou milí výrobci HW? Ne, cena zůstane a klidně to raději vyhodí. Ať už mi nikdo neříká, jak krásně funguje neviditelná ruka trhu. Něco je zatraceně blbě, kupující to odnáší a samo se nespraví nic, tomu může věřit jen naivní člověk.
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2016-06-11 09:26:13
avatar
Najnovšie údaje z IDC.
zdroj: Odkaz
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 907x
Komentářů: 9
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 917x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1380x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1090x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1854x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1954x
Komentářů: 3