AMD zbořilo rekordy a očekávání – vyrostlo o 68% a dohání Intel. Proč je to dobře pro celý trh? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Neděle, 06 únor 2022
altSamozřejmě většina výrobců hlásí rekordní čísla, ovšem AMD všechny výrazně překonává.

 

 

 

 

AMD naprosto rozdrtilo očekávání a už tak velké vlastní plány, pokud jde o finanční a prodejní výsledky za uplynulý rok 2021. Posílení AMD je navíc výrazně větší, než je celkový růst celého trhu, a hlavně růst většiny konkurence, speciálně Intelu. A to je velmi dobrá zpráva pro nás zákazníky a trh jako celek. AMD je totiž jedinou konkurencí Intelu na poli výkonných CPU a současně jedinou konkurencí NVIDIA na poli výkonných GPU. Přitom je ovšem menší než obě jmenované firmy, které se doposud soustředily jen na CPU nebo jen na GPU. Díky tomu tak konkurence na trhu byla jen z hlediska nabídky produktů, ovšem reálně konkurenční prostředí nebylo a nefungovalo …

Ostatně dominantní Intel má už delší dobu prokazatelně výrazně horší procesory než AMD, přesto jich stále prodává více a vydělává více než AMD. Jak je to možné? To samé NVIDIA, kdy RTX 3000 karty jsou cenově mnohem méně výhodné než AMD RX 6000, které jsou navíc často výkonnější a efektivnější. A přesto NVIDIA má mnohem větší prodeje grafických karet? Obojí je důkazem, že skutečně konkurenční prostředí na CPU i GPU poli prostě není a nefunguje, jelikož AMD je prostě mnohem menší než Intel a menší než NV, čemuž odpovídá také objem produkce atd. Zejména Intel usilovně pracuje na tom, aby vždy měl větší kapacity výroby než AMD, protože ne nějaké vyloženě lepší technologie, ale objem produkce je důvodem, proč Intel je tam kde je posledních více než 20 let. Co tedy trh, a hlavně všichni zákazníci potřebujeme? Potřebujeme, aby AMD výrazně vyrostlo, posílilo a bylo skutečnou konkurencí nejen díky lepším produktům, ale hlavně aby jejich objem dokázal skutečně konkurovat Intelu a NVIDIA. Což se ještě nedávno zdálo jako sci-fi. Ale dnes už víme, že nemožné už není nic. Speciálně u firmy jménem AMD, které dokázalo několikrát v posledních letech něco, o čem všichni tvrdili, že je naprosto nemožné a nemůže se nikdy stát. Například že by AMD mělo nejvýkonnější CPU na světě, nejvýkonnější herní GPU či nejvýkonnější výpočetní GPU …

Každopádně AMD pracuje na tom „vyrůst“. A jde mu to docela dobře :). Opět překonává vlastní plány. A ty rozhodně nebyly malé, AMD chtělo růst o 40% atd. Výsledek je ale mnohem lepší. Q4 2021 byl nejúspěšnějším kvartálem v historii pro AMD, když dosáhlo 4,826 miliardy dolarů na příjmech a 1,2 miliardy čistého zisku. A to při marži 50%, což je pro AMD obrovské číslo, ale stále je to mnohem méně než NVIDIA (65%) a Intel (54%). Což mimo jiné ukazuje, že AMD stále prodává své produkty za výhodnější ceny pro zákazníky a není tak předražené.

Celkově skončil rok 2021 pro AMD velkým rekordem, kdy dosáhlo na 16,434 miliardy dolarů příjmů a 3,648 miliardy čistého zisku. To je neuvěřitelných 68% a 166% roční růst v těchto oblastech, což opravdu nemá obdoby. Rostou sice skoro všichni v technologickém PC segmentu, ale AMD násobně více než o kolik roste celý trh a konkurence. Například Intel sice také vykázal rekordní Q4, kdy dosáhl na 20,5 miliardy s 4,6 miliardovým ziskem, ale ve srovnání s rokem 2020 jde pouze o 3% růst příjmů a dokonce 21% propad zisků! V ročním výsledku Intel prakticky stagnoval v příjmech a propadl se v ziscích i maržích. Takže jak vidíte, opravdu není zaručené, že rostou a vydělávají rekordně všichni stejně a není to dané trhem, že růst budete automaticky.

  • AMD se daří všude, zejména serverová divize a konzole …

Segment klasických procesorů a grafických karet stále přináší největší příjmy. Ale už ne zisky! V Q4 2021 RYZEN + Radeon vydělaly 2,584 miliardy se ziskem 566 milionů, ovšem EPYC procesory spolu s konzolovými platformami a další zakázkovou výrobou, zvedly příjmy na 2,242 miliardy se ziskem rovnou 762 milionů. Meziročně klasická PC divize tak posílila o 32% v příjmech a 35% v ziscích, ale divize serverů, konzolí atd. udělala růst 75% v příjmech a 214% v ziscích!

V celkovém ročním úhrnu narostla RYZEN + RADEON divize o 45% v příjmech ze 6,4 na 9,3 miliardy a o 65% v ziscích z 1,26 na téměř 2,1 miliardy dolarů. Ovšem serverová a konzolová divize udělala růst rovnou 113% v příjmech ze 3,3 na 7,1 miliardy. A v čistých ziscích dokonce neuvěřitelných 406%, když ze zisku 391 milionů v roce 2020, bylo 1,979 miliardy za 2021 v této divizi! Z toho je tak asi všem jasné, proč se AMD soustředí na servery, HPC a konzole a dává jim prioritu ve výrobě před vším ostatním. A že to byla správná volba a rozhodnutí, i když to omezilo nabídku AMD v klasickém low endu, kdy někteří nechápou, že pokud by se AMD soustředilo na low end, v konečném důsledku by oslabilo celou firmu i trh za současné situace.

Klasické procesory nebo grafické karty pro naše PC jsou sice zajímavé, ale vydělávají podstatně méně než serverové a HPC produkty. Ostatně to je i důvod, proč Intel oslabil, pokud jde o zisky. Protože AMD získává výrazná % trhu v serverech, který je naprosto klíčový. Pokud tam AMD dokáže ještě posílit, zajistí si díky neskutečné setrvačnosti tohoto segmentu, obrovské jisté příjmy na mnoho dalších let, což je dobrá zpráva i pro nás a naše běžná PC, protože AMD bude mít peníze na to dělat klasické výkonné desktopové CPU a GPU, i když jejich prodeje nejsou zdaleka tak výhodné pro ni, jako serverové produkty.

  • AMD však ještě nekončí a čeká další rekordní rok v případě 2022

Stávající vedení AMD však jedním dechem dodává, že ještě nekončí. To nejlepší prý teprve přijde. AMD si v roce 2021 zajistilo rekordní podíl na CPU trhu, speciálně na těch nejdůležitějších, tedy tom mobilním a serverovém, kam AMD soustředí maximum kapacit a pozornosti. Ke zděšení Intelu, který to poprvé skutečně finančně pocítil. A nebýt toho, že je situace ve světě, jaká je, tedy že a zájem o PC trhá rekordy a prodá se cokoliv bez ohledu na to co to je, v případě standardní situace by Intel prakticky určitě výrazně oslabil v příjmech a ziscích, kdyby dnes skutečně musel se stávajícími produkty o zákazníky opravdu bojovat. AMD má stále celkově lepší produkty, ve všech ohledech, pokud jde o high end i servery, a v mnoha směrech pokud jde o desktop i mobilní segment, kde ALDER LAKE vrátil Intel do hry jen výkonem, efektivitou je to ale naprostá zoufalost.

A tahle situace potrvá určitě většinu letošního roku, ne-li déle. Intel nemá v oblasti výkonných CPU stále co nabídnout, ALDER LAKE je moc slabý a pomalý proti EPYC a ThreadRipper. Jeho nový 10nm SAPPHIRE RAPIDS má zpoždění. A to takové, že bude stát proti zcela novým 5nm AMD ZEN 4 procesorům a platformě, proti čemuž nemá samozřejmě nejmenší šanci uspět a něco výrazně zlepšit. Intel díky ALDER LAKE zpomalí nástup AMD v mobilní platformě, ale asi jej nezastaví, stejně tak v desktopech AMD vyrukuje se ZEN 4, proti čemuž nemá 10nm ALDER LAKE ani jeho refresh, nejmenší naději. AMD chce také výrazně posílit na poli GPU, a to v HPC oblasti, kde má dnes extrémně výkonné čipletové 6nm CDNA 2 a brzy také 5nm CDNA 3. V klasických grafikách počítá s rozšířením produkce 7nm/6nm Radeon RX 6000 a nástupem čipletových RDNA 3, kdy na téměř 100% bude mít AMD v nadcházející generaci bezkonkurenčně nejvýkonnější herní grafické řešení na trhu. I NVIDIA dle zákulisních zdrojů počítá s tím, že monolitické LOVELACE nebude na čipletové NAVI 31 od AMD výkonem ani efektivitou zdaleka stačit. Rozšířit chce AMD také výrobu zákaznických čipů, jak pro stávající Xbox a PlayStation (ve hře jsou i nové verze), tak i pro další partnery například VALVE a jeho STEAM DECK a další zařízení.

Jinými slovy, AMD má hodně důvodů, proč slibovat po rekordním růstu v roce 2021 další obrovský růst v roce 2022. Už v probíhajícím Q1, které je obvykle pro všechny slabším obdobím, AMD naopak očekává další rekordní kvartál a překročí prý poprvé 5 miliard dolarů na příjmech! Za celý rok pak AMD odhaduje příjmy 21,5 miliardy, což by byl 31% roční růst, opět výrazně/několika násobně větší růst, než očekává celý technologický trh jako celek a většina firem. Pokud to AMD dokáže, bude to taženo jen a pouze kvalitou jeho produktů a zájem o ně, nikoliv setrvačností nabídky ani tím, že utiskuje konkurenci. Pokud dokáže 21,5 miliardy dolarů za rok 2022 a Intel vykáže opět zhruba 80 miliard dolarů celkem, bude AMD už „jen“ 4x menší než Intel. A to ještě v roce 2020 měl Intel skoro 10x lepší výsledky a výdělky než AMD.

Samozřejmě pro celý trh a nás zákazníky by bylo dobré, pokud by Intel ještě pár let zakopával a „nedařilo se mu“. A AMD tak mohlo výrazně posílit. Ideálně srovnat s Intelem krok zcela v příjmech, penězích obecně ale také výrobních kapacitách. Zatímco před pár lety by nás něco podobného ani ve snu nenapadlo, nyní řeknu, že vyloučit to nakonec zcela nelze (i když to bude extrémně obtížné a bude to vyžadovat, aby Intel ještě dělal pár lety chyby). I když Intel se zoufale snaží využít své stále velikostí produkce monopolní pozice, jak to jen jde, dokud ji má a zbrzdit tedy nástup AMD. Naštěstí na to ale nemá zatím dobré produkty a letos je mít stále nebude. Jinými slovy, AMD má klid k dalšímu výraznému růstu v probíhajícím roce 2022. Ovšem v druhé polovině 2023 už se může situace změnit, Intel se konečně dostane k lepším výrobním technologiím pro své procesory atd. Ovšem AMD je bude mít nepochybně také, současně bude mít nepochybně ještě silnější postavení na poli serverů a HPC než má dnes a celkově mnohem lepší pozici a rozjetý vývoj a všechno, takže je hodně na co se těšit …

Konkurenci potřebujeme, a nikdy jsme ji vlastně v oblasti GPU a speciálně CPU pořádně neměli. Měli jsme jen zdání konkurence, díky některým produktům, ale jejich počty na trhu a pozice a síla firem je prosazovat zejména v OEM apod. byly naprosto nevyrovnané. Každopádně AMD je velký ekonomický zázrak, nebývalý návrat společnosti, která byla před několika let prakticky před krachem. V tuto chvíli má k nemalému šoku a překvapení všech v mnoha směrech nejlepší CPU, GPU a platformy na trhu, zcela ovládá platformy konzolí atd. A chtělo to jen slušné lidi ve vedení, kteří koukají nejen na své vlastní krátkodobé finanční zájmy, ale dlouhodobé zájmy firmy i zákazníků, a hlavně na to, co skutečně zákazníci chtějí. Tak doufejme, že to ještě pár let vydrží … 2022 i 2023 jsou stále velká příležitost AMD výrazně vyrůst, protože zaskočená konkurence stále pracuje na produktech nových generací, které mají teprve přinést nějaký obrat v jejich případě. Ale ty se dostanou na trhu nejdříve na přelomu 2023/2024 … pro PC jako takové platí, že zažíváme zlatý věk, kdy je opravdu škoda, že situace s GPU je teď jaká je, ale všichni říkají, že se to znatelně zlepší v druhé polovině roku 2022, i když rozhodně nečekejte kompletní vyřešení a návrat starých časů a cen … tady se stále počítá s tím, že se věci vyřeší až v průběhu 2023/2024 …

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
petronias [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-06 23:26:07

AMD hlavně dochází čas.
CPU architekturu ZEN bude moci omlazovat ještě možná 2-3 generace, a to bude asi tak všechno.
Je otázkou, zda bude schopno vytvořit zcela novou CPU architekturu.

K5, K6, K7 - 1995
K8, K9, K10 - 2003
Bulldozer - 2011
ZEN - 2017

Každá architektura je tu 6-8 let. Pokud dobře počítám, tak někdy mezi 2023-2025 by AMD mělo vypochodovat se zcela novou architekturou.
Dan666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-06 23:52:00
avatar
tento problem ale musi resit i Intel,takze nic noveho pod slunce

PS:podle me bude vyvoj smerovat nekde jako to ma apple M1 +- protoze na ARM je to dost dobry,nejaka kombinace ci hybrit... MOZNA
Kot [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-06 23:57:31

Na druhou stranu, Intel tady ždíme Core architekturu už 16 let a pořád mu to stačí
petronias [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-07 06:30:55

Core je jen do 10. generace, to dál to už je nová architektura Cove. Navíc Intel už komerčně nabízí kombinaci velkých a malých jader v CPU (ano, nutno přiznat že s roztodivným úspěchem, ale i tak), což AMD teprve čeká a je otázkou, jak se s tím popasuje.
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-07 08:21:34

O AMD čo sa tyka CPU sa neboj, časi su už davno preč čo si samo AMD vyvíjalo architektúru so zopar slabo platenimi vyvojarmi. Teraz AMD spolupracuje pri vyvoji s Činou a oni na vyvoj maju desatisice vyvojarov a ty nemakaju ako americky kedy sa im chce, alebo ked maju naladu.
Neber ZEN ako ZEN že je to stale ta ista architektura bo nieje, každy ZEN je niečo nove, rozdiel medzi generáciami je cca 26% bez zvýšenia taktov a spotreby. Každy zen ma nanovo prekopane vypočetne jadro. Osobne sa najviac tešim na ZEN 4 už od 2019 lebo prave tato architektúra ma mať najviac vylepšeni čo sa týka výpočtov.
AMD ma vyvoj velmi dobre pošefovany minimalne dve generacie Intel nema narok. Slabina AMD su vyrobne kapacity, kde Intel s Nvidiou AMD u TSMC hodili na druhu kolaj, jedina šanca AMD je Samsung a ked zvyši vyrobne kapacity ako slubil, tak aj tento problem AMD si vyrieši
HoCh [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-07 14:51:52

Pokud ma amd mit zasadnejsi vliv musi mit procentni rust mnohem vetsi nez intel. Z malych zakladu se roste snadneji. 5 miliard navic je z 15 miliard 33%, ale stejne zvyseni z 80 miliard je jen 6%.

A pokud ma mit amd penize na dalsi vyvoj, musi se soustredit hlavne na servery. Tam na rozdil od desktopu i notebooku neni vykonu nikdy dost, efektivita hraje mnohem zasadnejsi ulohu a hlavne je tam mnohem vic penez, nez v oblasti jednouzivatelskych pocitacu.

Az na par nadsencu, kteri potrebuji opravdu vykonne pracovni, nebo herni pc, vystaci uz leta naprosta vetsina lidi s vykonem, ktery nabizeji notebooky. A tak se stolni pc moc neprodavaji a u notebooku je duvodem pro koupi noveho spis snaha o snizeni spotreby, nebo zhorseni funkcnosti v dusledku zaplacani operacniho systemu kravinami, nez realny nedostatek vykonu.

A tak jsou nejlepsim segmentem pro rust opravdu po vsech strankach servery. A neni divu, ze prave tam amd soustredi sve usili a nabizi tam nejvic vyhod.
Miri37 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-07 09:32:34
avatar
Pokud by AMD dosáhlo dostatečného podílu na trhu - vlivu, tak může u další generace procesorů použít očistění od starých instrukcí a tím procesory zefektivnit.
Na takové věci je ale potřeba dostatečný vliv, aby na to musela reagovat i SW část světa.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-07 11:13:51
avatar
si děláš srandu že jo?

Zen 3 které je aktuálně na trhu má se ZEN 1 společný jen část toho názvu a že to jde k šoku všech osadit do stejné patice v některých případech, jde ale technicky, konstrukčně i funkčně o zcela odlišné architektury ...

ZEN 4 to zase výrazně posune a ZEN 5 pak bude zase úplně něco jiného konstrukcí a vším .... takže AMD dělá fakticky zcela novou generaci ob generaci CPU .... to že se to jmenuje ZEN je proto, že jde o úspěšný produkt a název ...
hor410 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-08 07:58:58

Až na to, že K5 nepatří do kupy s K6 a K7... K5 je výrazně přepracovaná architektura 29k tak, aby "uměla" x86 a třeba FPU K5 byla v podstatě stejná jako u Am29050. K6 je ovšem přepracovaný CPU NexGen Nx686 (AMD koupilo NexGen) a je to zcela jiná architektura (a nutno říct že výrazně modernější než K5, se kterou to má společného akorát to že to umí x86).
fotoba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hlavne na Zen 5 sa robí veľmi 2022-02-07 11:42:36

Citace:
Architekt Zenu zmínil vývoj Zen 5
[b]11. 4. 2018

Mike T. Clark, šéfarchitekt Zenu, v rozhovoru uvedl, že již pracuje na Zen 5. Jde vůbec o první zmínku o architektuře páté generace, která od AMD přišla…
[/b]

Odkaz

Vývoj CPU architektúry x86 trvá okolo 4-4,5 rokov a cca 420 dní (cca. 14 mesiacov) trvá ladenie výroby


medzi Bulldozerom a Zen-om je bez 5 dní 5,5 roka..

Citace:
AMD Ships First "Bulldozer" Processors
September 07, 2011 7:45am EDT

Odkaz


Citace:
AMD Ryzen(TM) 7 Desktop Processors Featuring Record-Breaking Overclocking Performance Available Worldwide Today
March 02, 2017
After four years and thousands of hours of development, AMD today released the first three models of its highly anticipated, high-performance AMD Ryzen™ desktop processor

Odkaz

Takže Zen 5 je produkt na koniec septembra/září 2023

Ale hotový už byť musí,lebo sa ladenie výroby predĺžilo o 4-9 mesiacov oproti bežným 14 mesiacom na ladenie a dodávky OEM partnwrom

Citace:
19. 10. 2021
Doposud obvyklá doba výroby křemíkového čipu tak naroste o další 2-3 měsíce.

Odkaz

A ladenie obsahuje 2-3 cykly výroby

0. séria
0. optravená séria
1. produkčná séria
fotoba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - AMD hlavne pomôže to, čo sa st 2022-02-07 12:05:57

1. Predstavenie 1. telfónu s grafikou RDNA

Citace:
Samsung Galaxy Unpacked February 2022: Official Trailer

Sometimes the only way forward is to break the rules that hold us back. Break through the night and experience the epic standard at #SamsungUnpacked on February 9, 2022.

Odkaz

Vďaka čomu bude grafika hier optimalizovaná na AMD RDNA fungovať na mobiloch, konzolách a PC s AMD, v nových autách zn. Tesla.. Na, čo by potom robil vývojár optimalizácie len na GPU nVidia? Prinajhoršom pre AMD tam bude optimalizácia na AMD a nVidia, pričom doteraz to bola často iba nVidia, na ktorej GPU sa hry optimalizobvali






2. Konečne skončí tá sága s akvizíciou Xilinxu. Čína je povolila až 27.1.2022. USA je povolilo už skôr, ale v USA platí povolenie 1 rok od podania žiadosti o povolenie a to AMD podalo pôvodne 10.1.2021, takže muselo žiadať v USA o nové povolenie- To našťastie môže byť v skrátenom konaní, ak o neho požiadate na konci platnosti starého poovolenia


Citace:
On January 27, 2022, Advanced Micro Devices, Inc., (“AMD”) and Xilinx, Inc. (“Xilinx”) received clearance from the National Anti-Monopoly Policy Bureau of the State Administration for Market Regulation of the People’s Republic of China with respect to the merger (the “Merger”) of Thrones Merger Sub, Inc., a wholly owned subsidiary of AMD (“Merger Sub”), with and into Xilinx, with Xilinx surviving the Merger as a wholly owned subsidiary of AMD, pursuant to, and subject to the terms and conditions set forth in, that certain Agreement and Plan of Merger (the “Merger Agreement”), dated as of October 26, 2020, by and among AMD, Merger Sub and Xilinx.

On January 10, 2022, in connection with the proposed Merger, AMD refiled its Premerger Notification and Report Form (the “Notification”) with the Federal Trade Commission (the “FTC”) and the Department of Justice (the “DOJ”) under the Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act of 1976, as amended (the “HSR Act”). The Notification was made prior to the one-year expiration of the previous HSR Act notification. The waiting period under the HSR Act, which began upon refiling the Notification, will expire at 11:59 pm, Eastern Time, on February 9, 2022, unless AMD and Xilinx receive early termination or AMD or Xilinx receives a request for additional information that would extend the waiting period.

Odkaz



A všetko sa už k tom chýli

AMD podalo 3.2.2022 žiadosť o registráciu novej emisie účastín (germanizmom akcií) - Podiely v AMD čo dostanú vlastníci Xilinxu. U nás to musí byť minimálne 2 dni pred emisiou, v USA tuším týždeň

Citace:
https://ir.amd.com/sec-filings/content/0000002488-22-000016/0000002488-22-000016.pdf


a FPGA od Xilinx-u je hlavný akjcelarátorom v drahých servroch a superpočítačoch

Citace:

Xilinx was left as the only major FPGA company in the market. Xilinx had ~50% market share while Altera (Intel) has ~37% and Lattice Semiconductor has a 10% market share

Odkaz

ono je to cca. 51% pre Xilinx

Odkaz
Dreip [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-07 13:55:47

Marže 65% ale i 50% je fakt prasárna.. jako ok, chápu že je to pro úspěšnější budoucnost/vývoj firmy, ale i tak.
johny.mnemonic [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-07 14:15:57
avatar
Jsi si jistej, že rozumíš správně slovu marže?
Ono s marží pod 40% už se pomalu dostáváš k tomu, že ti zisk spadne skoro na nulu.
Jestli dobře počítám, tak za 2021 mělo AMD zisk asi 22% z příjmů. To není zase tak úžasné, jak by ta marže mohla naznačovat.
fotoba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Aby firma v oblasti IC nekrach 2022-02-07 16:35:12

prípad AMD ak mala hrubé marže

40% prežívala bez možnosti rozvoja
38% smerovala k bankrotu
42% investovala do vývoja
50% resp. 50,5% pre Q1 2022 a 51% pre rok 2022 im umožni rásť...


ono výrobné a vývojové firmy potrebujú oveľa väčšiu hrubú maržu ako firmy obchodné. Na marže sa je treba pozerať podľa segmentu
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-08 08:33:25

Myslim že väčšia prasarna je že taku RX6800 GPU vyrobia poskladaju zaballia dovezu za 600 dolarov do EU a to že ju niekto položi na pult, chce za to 1500€ to je prasarna.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-08 13:15:30
avatar
jo ale z těch 1500Eur nad těch 500 za které to dodává výrobcům nevidí AMD vůbec nic ....
Dzivybaran [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-08 21:09:22

Tie ich karty co mali stat 500 stoja v obchodoch 1500. Maju z coho zisky.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-08 23:00:58
avatar
kdo? AMD? nemá žádné ... AMD prodává výrobcům set GPU+GDDR za cenu tak, aby ty karty stály AMD doporučené ceny a u toho AMD končí, nemá nic z toho, co ta karta stojí nad tou cenou ....
Dzivybaran [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-10 18:50:01

z Coho potom maju tie vyssie zisky?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-10 20:55:04
avatar
AMD prodalo rekordní množství CPU a GPU ... a to o desítky % nárůst .... také prodává mnohem dražší CPU a GPU než v minulosti, speciálně serverová divize to táhne, kdy to máš všechno v článku kde se ten zisk vzal
Dzivybaran [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-12 12:32:25

No ved predava drahsie tie karty, co maju stat 250 stoja 500.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 682x
Komentářů: 2
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1397x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1071x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1159x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3745x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1451x
Komentářů: 0