Sapphire Radeon HD 4670 s tichým chlazením a GDDR4 Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 16 leden 2009
altSpolečnost Sapphire se rozhodla vylepšit model HD 4670. Kromě lepšího chlazení dostal i rychlejší paměti.

 

 

Grafické karty ATI HD 4670 jsou opravdu povedenou a také oblíbenou záležitostí. Dojem z nich kazilo jen hlučné chlazení od některých výrobců. Mezi nimi byl i Sapphire, který ale novým modelem mnoho napravil.

hd-4670-1

  Sapphire HD 4670 s GDDR4 má totiž kromě rychlejších GDDR4 pamětí, které nově tikají na 2,2GHz a spolu s jádrem na 750MHz a které dělají z tohoto modelu nejrychlejší HD 4670 kartu na trhu, má ještě také tiché chlazení. Tím je krásný velký chladič přes celou plochu karty, který nemá překračovat hlučnost kolem 20dBA. Vítanou novinkou je i přítomnost hned tří konektorů - DVI, VGA a HDMI. Cena této verze by u nás měla být přibližně od 2200 korun včetně DPH. Model Sapphire HD 4670 s GDDR3 512MB a horším chlazením lze mít od 1800 korun včetně DPH. Připomeňme jen, že HD 4670 má s GDDR3 výkon jako starý 256bit Radeon HD 3850, ale přibližně poloviční spotřebu, což znamená, že HD 4670 nemá přídavný napájecí konektor.

Zdroj: hexus

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
negru.inger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 14:58:30
avatar
Moc hezkej kousek HW pro ty mene majetny z nas
Candys.SLR [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 15:57:27
avatar
No, zdá se mi že tu máme nejvýkonnější kartu bez přídavného napájení dobré pro energeticky šetřící pařany
Krayzie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 16:25:12

Nepokladam sa za milionara, ale preco by som mal byt "nemajetny", ked tuto GK len v "ruzovom" v podani ASUS EAH4670 DDR3 vlastnim?
Po mensich upravach chladenia som s nou maximalne spokojny (bolo treba stiahnut vetrak na minimum, inak to bolo neznesitelne). Na obcasne hranie na HD ready je plne postacujuca.
BTW, HTPC skrinka ma vysla na 20K, ale za GK nedam viac ako 4K, lebo to proste nepotrebujem.
negru.inger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 17:23:57
avatar
Dobre, tak pro ty kteri nepozaduji prilis vykonu, ja osobne bych se s touhle grafikou treba nespokojil a i 4850 je mi malo... ale ja jsem rozmazlenej a nevadi mi dat za grafiku vic
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 15:59:43

Nejde jen o "méně majetné". Každý nebydli sám. Představ si, že kupuješ počítače pro své 2 děti, manželku a sebe. A porovnej ceny 4x4670 proti 4x4870. A k tomu šetření elektřiny také 4x.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 17:05:02
avatar
nejak mi uchazi duvod proc by kazdy dite melo mit svuj vlastni pc a jeste dalsi pro manzelku. manzelce muze stacit v pohode nejakej notebook/netbook nebo lowend masina tak akorat na net, a detem i dvoum v pohode jedno pc. at se u nej klidne vystridaj..prece nebudu vychovavat nejaky zavislaky co budou sedet u pc od doby kdy prijdou ze skoly do doby nez pujdou spat...pro kazdyho clena rodiny jedno normalni pc i klidne s radeony 4670 mi pripada uz lehce dementni.
negru.inger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 17:25:44
avatar
Mno... v tom pripade jsme lehce dementni rodinka, kdy ja mel svuj, matka mela svuj, matky pritel, muj bratr, muj druhej bratr a i babicka s dedou meli kazdej svuj... holt nekdo tomu rika multimedialni rodinka, jinej rodinka dementu
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 17:47:19
avatar
zalezi kolik vam bylo let...ja narazim hlavne na ty deti (takze asi tak do 15 let), kdy je podle me opravdu blbost aby kazdy dite melo svoje pc. uz pred par lety kdy sem chodil na stredni, tak tam bylo nekolik lidi co prislo ze skoly domu, sedlo k pc a zustalo u nej az do vecera kdy sli spat. rozumne se s nimi komunikovat opravdu nedalo..nebo dalo, ale jen o hrach. ja se za mladi delil o cas u pc se svym bratrem a jeste otcem, a nijak me to netrapilo. nevim proc by nejaky deti tedy meli mit kazdej svuj pc. aby u nej travili celej svuj volnej cas? tohle mi pripada dementni..
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 18:33:38

Proč zrovna manželka má mít horší počítač, než ty?
Některé lidé na počitači pracují. Nebo učí se. Děti moou malovat. Dělat fotky. Dělat svoje stránky a knižky. Atd. Ty máš nějakou dívnou logiku: hned předpokládat o člověku to nejhorší - že je lenoch, který jenom odpočívá.
Já si jen představují inteligentní rodinu, s inteligentními dětmi školního věku. Ty máš na mysli nějakou jinou rodinu. Asi pořád tady musím opakovat: představ si, existují lidi jiné, než ty a tvé okoli. Napní svou představivost a představ si je. A hned říkat o nich, že jsou dementi, to nesvědči o tvé vlastní inteligenci. Zkus si občas tu svou představivost napnout o něco více a pochopit někoho s jiným názorem, pro začátek aspoň jako cvičení.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 19:11:48
avatar
dobre..rovnou priste napis, ze beres v potaz jen velmi vyjimecny pripady. ok uznavam ze vyjimky existujou.

uz vidim ty hordy deti, ktery si jdou delat rozumny stranky (a ne pritroubli blogy o nicem), ktery si jdou psat vlastni kvalitni knizky (ze sem jich videl teda hodne), ktery foti tolik fotek, ze je musi porad upravovat, ktery si misto wow ci gta pusti malovani nebo urcite legalne ziskanej photoshop. jo vyjimky existujou, ale takovych deti co popisujes bude asi jeste min nez lidi co si koupi nehalema

co se tyce domaciho pc na praci, tak asi tak ze te prace mam v zamestnani az moc...doma pracovat uz na pc vazne nemusim...a co se tyce pritelkyne a jejiho vyuzivani notebooku, tak asi tak ze blesk, super, icq, chat, email. zadnou zenu co by na praci doma potrebovala quadcore neznam.

mozna moje logika je zpusobena tim, ze narozdil od tebe jsem vyrustal jako obycejnej clovek v obycejny rodine mezi obycejnyma lidma. ty si asi vyrustal mezi inteligentni elitou..tvoje dobro no ale jsi spise vyjimka. ja si zas muzu rict, ze sem si detstvi uzil, i kdyz sem parkrat mel hodne na male a rodicum kolikrat zpusobil starosti. rozhodne bych chtel ale pro svoje budouci deti radsi podobnej zivot nez aby stravili detstvi u her.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-17 00:47:58

1. Myslím, že každý člověk nebo rodina je ve sposta věcích výjímka.
2. Také bych nechtěl, aby moje holky stravily dětstvi u her. Ale. Ale. Co je alternativou? Procházka - to je hezké, ale mnohahodinová v tomto počasi rozhodně zdraví nesvědčí. Začínají kašlet. Asi bydlíš mimo Prahu - také bych chtěl...
Manželka je ceký den s nimi, a nemůže dělat, co potřebuje, ke své občasné práci. Takže, když se vratím, chce za počítač - pracovat. Mladší (14 měs) chce, abych s ní hral "paasjjonka", a starší, pokud mladší hraje, hned chce to dělat také. Totiž malovat v Macromedia Flash. A hotovo: 3 lidí na 1 počítač, a to holky ani nechodí do školy.
Ty jsi nevšiml jeden problém: totíž na střídačku to mezi dětma prostě nechodí. Pokud jeden už je za počítačem to jen zvyšuje přání ostatních se přidat. Tak to jsme kvůli tomu debilove podle tebe? Pěkně děkuji.
3. A pokud mluvíme o "střední" rodině, nezapomeň, že alternativou počitači v 99% je televize, která je horší než ty nejhorší hry. Mám s tím zkušenosti - znal jsem talentované děti, uplně zdebilizované TV.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 22:28:01

Nic ve zlym, ber to jako OT. A ty byt odkud?... Pekna cestina...
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-17 00:54:46

No, je tam spousta překlepů, omlouvám se. Ale současně jsem mluvil po skype a koukal poočku na dovádění holky.
Původem jsem z Ruska, bydlím tady už 13 let, ale bohužel, poslední dobou se moje čeština spíše zhoršuje - musím mluvít na svoje holky rusky, abych podporoval jejich dvojjazyčnost a praxi v češtině mám malou.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-17 01:59:34

Dobry, vazne jsem to nemyslel zle. Pokud nejsi cech, je to pochopitelne a naopak potom je tva cestina vice nez dobra. Protoze normalne se takovych chyb nedopoustis. I proto me napadlo to odkud jsi?... Vymykalo se urovni tvych prispevku...
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-19 10:54:00

Ani ne vteřinu jsem to neviděl jako útok. Ale tvoji chválu na mou češtinu přijat také nemohu, promiň. Během 13 lét mohl jsem se naučit lépe.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 22:54:38
avatar
napred mluvis o tom ze deti mohou delat stranky, knizky, upravovat fotky a pak vytasis 14 mesicni holcinu..v tomhle veku asi tezko muze dite upravovat fotky nebo delat stranky tedka je pro ne pc jeste neskodna hracka i kdyz mi tedy porad uchazi nejakej rozumnej duvod proc kupovat 14 mesicni holcicce nejaky pc...z tveho prispevku predtim ale vyplivalo ze myslis uz vetsi decka tak v puberte a tam je to o necem jinym..a je uplne jedno jestli jsou zdebilizovane televizi nebo pc hrama..ja se ale spise setkal a porad setkavam s tim druhym. prijde mi docela smutny kdyz se nekdo nedokaze bavit o nicem jinym nez jakej predmet ziskal ve wowku, jaky updaty si nahraval na svuj server, jak je ten mangos poj***nej apod...at si moje budouci decka rac venku zahulej nebo ozerou tlamu, nez aby sedeli porad u pc..
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-17 01:11:20

1. Neměl jsem na mysli svou situaci teď, když jsem mluvil o 4 počítačích v rodině. Mluvil jsem o dětech školního věku. Vysloveně. A taková rodina se mi zdá docela pradvěpodobná. Mimochodem, před pár měsící četl jsem na nějakém sajtu o tom, že teď je to velice rozšířené - kupovat na rodinu několik středních počítačů místo jednoho silného. A věřím tomu, a uvedl jsem i argument - když mi nestačí jeden počítač teď, co bude, když holky budou větší?
2. Příklad, který uvádíš, je hrozný, je to pravda. Ale počitačová domacnost nemusí nutně vypadát právě tak. Například, s kompem se dá i tančit :-). Vím, že na to také jsou zařízení. A neutoč ihned, jak se ti něco nezdá. Prosím. :-)
3. Ujišťuji tě, člověk, který se zakopal s hlavou do jakékoliv uzké odnoží lidské činnosti, ať je to hry, sbírání znamek, fanouškování Spartě nebo ATI, počítání v duchu,... bude mít velké problémy s tvůrčí práce a se vztahy s lidmi. Hry nejsou jediným nebezpečím.
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-18 00:07:00

Sry, ale počítač pro každého nebo tak je blbost. Je to prostě rozmazlování dětí. Víc než 2 počítače doma je blbost. Já mám doma jeden počítač, a dělím se sním se svou sestrou a rodičema. Sice často vznikají hádky a všelijaké blbosti, ale dohodnout se dokážeme. Je lepší se hádat než prosedět jen celý den u počítače a kazit si tím nejen oči, ale i zdravého ducha
Slunce [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 18:58:02

Proč se asi PC jmenuje PERSONAL COMPUTER neboli OSOBNÍ POČÍTAČ? Protože jeho cílem bylo nabídnout cenově dostupný počítač pro jednotlivce, a tím myslím skutečně jednotlivce.

Mi napiš, jak by děti měli trávit svůj čas, když je venku -20°C, a v televizi jsou telenoveli?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 19:25:59
avatar
-20°C mozna rano kdyz jedu do prace..dneska bylo odpoledne krasne pocasi..proc si nevyrazit na prkno ci lyze? nebo treba na hokej ci si aspon zabruslit? a ja byl s pritelkyni a psem treba na prochazce a porad tu mame salove aktivity..fotbal, florbal, venku se da ten hokej, pak pinec, squash, fitko...nebo se s kamosema da vzdycky neco vymyslet. proste byt ale mezi lidma mezi svyma vrstevnikama a ne sedet celej den u pc.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-17 02:01:55

Ehm, pouze rozborem toho jak casto sem prispivas dospivam k nazoru, ze ty sam u kompu travis kulatne receno hodne casu. Vazne myslis, ze to co tvrdis je nezaujate ralny nazor?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-17 02:25:56
avatar
ani ne..spis sem obcas dycky mrknu neco napisu a pak zas jdu delat neco jineho..tedka je zima tak delam zase hodne na dome v interieru. mame barak teprv neco pres rok a pritelkyne furt neco vymysli a ta chvilka na omrknuti a napsani prispevku se najde vzdycky..zas takovy kvantum casu to rozhodne neni vzhledem k tomu, ze do diskuzi se vice zapojuji pouze zde...
Hvk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - RE.negru.inger 2009-01-17 00:42:36
avatar
nepochopil si vobec co chcel Raigor povedat,myslel to,ze sa predpoklada,ze z manzelkou byvas a tak isto aj s detmi (ak su v takom veku) a nevie na co by si kupoval do jednej domacnosti pre kazdeho pc,nieje to myslene v ramci rodiny,to by sme boli potom dementni vsetci
negru.inger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 17:26:22
avatar
to mas recht. Ja to bral z toho hlediska ale ze tohle ctou lidi jako my, cili nad tim premejslej jako my
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 16:04:49
avatar
A samozrejme nie každý ten výkon potrebuje ;)
Rocman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 16:20:52
avatar
Neví někdo o nějakym testu této karty proti klasické HD4670, případně DD, neseženeš ji na testy?
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 19:19:40
avatar
Heh, rozdíl bude tak možná 1-2% max. Vždyť je to to samé, jen to má DDR4, které jsou taktované o 200Mhz víc. Takže rozdíl asi ani ne.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 19:28:34
avatar
a ktere maji vetsi latence...
Rocman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 20:46:35
avatar
No ale taky by me zajimaly, jestli se nejak zmenila spotreba, jak je to hlucne a jaky je OC potencial.
milhaus18 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 16:40:44
avatar
no tak za 1800 je to teda dobrej kup....
negru.inger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 17:27:40
avatar
za 1800 je ta s normalnim horsim chlazenim, tahle je za 2200, ale to je porad krasna cena za ten klid(hadam ze takovyhle karty budou trunit v PC ktery bude mit vetrak jen na zdroji, procesoru a grafice, nic vic)
milhaus18 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 17:33:49
avatar
sorac spatne sem cetl ale i za 2200 je to porad dost dobry!!!!
Rocman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 20:48:24
avatar
Na alfacompu ji maj lehce pod 2000 Kc
kkt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 18:11:28

Stejne bych asi radsi vsadil na accelero, nez kupovat tuhle verzi.

3 vystupy jsou paradni, skoda toho VGA.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Konektory 2009-01-16 19:22:20
avatar
Tak to se opovažuju nesouhlasit. Právě mě se líbí, že to má všechny druhy konektorů, to (až na Gainward karty občas) úplně chybí. Třeba vedle u bráchy je pořád 21" CRT s analogem a ta redukce je taková nepříjemná. Lepší by byl právě vývod D-Sub. Dost nejlevnějších LCD nemá ani analog, skvělé, ale starší kusy LCD mívají také analog. Právě pro ten výber, se mi podobná řešení moc líbí a u mě vítězí.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 19:28:14
avatar
redukce z dvi na vga je ok a dostanes ju snad u kazdy grafiky s only dvi vystupy. horsi je kdyz z vga potrebujes redukci na dvi
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 23:26:51
avatar
Taky tam píšu, že redukce existuje, používám jí, ale že to není moje představa dobrého zapojení. Jelikož chci mít kabel napevno, musím ho k výstupu přišroubovat. A to se dělá přes tu redukci špatně. Pak často počítač přenáším, u čehož musím opět složitě povolovat přes redukci šrouby. Prostě je to na dvě věci, a proto jsem rád za podobně dobře vybavené karty.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-17 00:16:59
avatar
tak prisroubujes redukci ke karte a pak kabel k redukci. pri prenaseni pak jen vysroubujes kabel z redukce a tu redukci tam nechas ja sem to takle mel asi 3 mesice a problem mi to nedelalo...
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Vynikající karta i článek 2009-01-16 18:52:12
avatar
DD se hodně zlepšil ve stylistice - jen tak dál!

A karta vypadá rovněž velmi dobře. Hlavně to chlazení vypadá velmi použitelně a jako ideální do menších skříní pro PC na pomezí herních a HTPC počítačů.
fusionSVK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 19:18:51
avatar
JOOOJ skoda ze uz nemyslia na AGP !
Tato karta by mi padla
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - AGP 2009-01-16 21:25:05
avatar
to mas jedno do AGP mas za 1800 HD3650 s 512DDR2, stejne mzslim ze by to vykonovo vyslo stejne kuli propusnosti AGP rozhrani, novsi karta nema zmysel,.. sic spotreba by bola fpoho ale AGP je uz fakt dost stara zalezitost a s ubgrade na teto platforme vyrobci zrejme jiz nepocitaji
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-16 22:00:34
avatar
no presne tu ma kamarat,akurat ma k nej len obycajny celeron 2,8Ghz,teraz sme pustali 3d mark,v 2005 mal okolo 8500bodov,keby to nebrzdil procak bola by to dost vykonna karticka na pohodove hranie
Tom439 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Dobrá karta 2009-01-17 08:23:36
avatar
Opravdu velice pěkná karta slušnej výkon a výborná spotřeba. Myslíte, že by se to vypatilo dát do crossfire?
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nestacim se divit 2009-01-17 13:43:37

bezvadna informace o velmi dobrem produktu, velmi klidna a smysluplna diskuse. Rekl bych az pratelska, jsem rad ze este exitujou takovyhle weby...:-) A nebo opravdu dneska to slunicko vykouklo vsude. Jen tak dal lidi a DD taky diky
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 851x
Komentářů: 2
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1687x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1886x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2408x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2148x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1409x
Komentářů: 0