XFX zahájilo spolupráci s AMD kvůli dvěma krizím Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 28 leden 2009
altSpolečnost XFX byla dlouhá léta jedním z hlavních partnerů společnosti NVIDIA. Kvůli krizi grafických karet NVIDIA a vývoji na trhu však zahájila výrobu ATI Radeon XFX grafik …

 

 

   Společnost XFX se vyjádřila ke svému partnerství s XFX, ze kterého nemá dlouholetý partner NVIDIA vůbec žádnou radost. XFX je jedním z mnoha významných partnerů a značek na trhu s grafickými kartami, která v loňském roce ukončila exkluzivní výrobu NVIDIA grafik. XFX se vyjádřilo k důvodům ...

  V první řadě se samozřejmě snaží trochu si to vyžehlit u NVIDIA, která krokem svého dříve významného exkluzivního partnera není vůbec nadšena, jelikož to povede k dalšímu oslabování pozic NVIDIA. Pro zákazníky to ale znamená větší výběr a konkurence a to XFX také potvrzuje. XFX chce podle svých slov nabídnout svým zákazníkům skutečný výběr - ať se sami rozhodnou, zda NVIDIA, nebo ATI. Podobně si totiž už delší dobu počíná několik významných výrobců grafik, mezi hlavními například ASUS. Toto, pro zákazníky skvělé procitnutí, ale u XFX nepřišlo z čista jasna.

xfx-ati

 

  NVIDIA GTX 260 a GTX 280 byly obrovské zklamání a znamenaly značné problémy pro všechny výrobce. NVIDIA naslibovala hory doly, ceny grafik po vydání byly nastaveny jako u tradičního high-endu, ovšem chyběl jaksi odpovídají výkon v porovnání s překvapivě dobrou a hlavně levnou konkurencí. Měsíc po vydání GTX 260 a GTX 280 po nich až na pár nadšených fandů, neštěkl ani pes, ostatně za ceny 449 a 649 dolarů se nebylo čemu činit. Ještě nikdy se žádná grafické modely  NVIDIA po vydání neprodávaly tak špatně (pokud se vůbec o prodejích dalo hovořit). Výrobci tak museli s cenami grafik dolů, což v následujících měsících prodeje vzchopilo, ovšem žádná sláva to nebyla a to hlavně proto, že výrobci počítali vyrobené grafiky prodávat za podstatně vyšší ceny. Výrobní náklady byly vysoké, neúměrné nízkým prodejním cenám, kte kterým byly donuceny se prodávat a spousta exkluzivních výrobců NVIDIA začala mít problémy a postupně exkluzivní výroby rušili. Do toho se ke konci roku přidala obecná hospodářská krize a snížení poptávky a to právě po dražších grafikách, kam NVIDIA směřovala svou většinovou pozornost. XFX tak mezi posledními nemělo jinou možnost, než v rámci svého přežití vyrábět grafiky s oběma značkami jader. Toto XFX také oficiálně uvádí, jako další z důvodů.  

 Nyní tedy XFX oficiálně slibuje, že se můžeme těšit na kvalitní produkty na obou značkách čipů a konečný výběr tak nechá na zákaznících. Rozhodně správný přístup, který si jako běžní zákazníci necháme líbit. A pak že současná krize přináší jen negativa :). Uvidíme, zda se i v našich končinách podaří nějaké XFX na trh dostat. Přeci jen v zahraničí je to velice známá a uznávaná značka.

Zdroj: Fudzilla     

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Miri37 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Předpokládám chyba 2009-01-28 05:39:09
avatar
Společnost XFX se vyjádřila ke svému partnerství s XFX,(snad AMD)
doktor2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-28 09:28:53

XFX je vynikající značka, škoda jen, že zatím není u nás. Chvilku ji měli v Alzasoftu ale pak se asi nedohodli na další spolupráci protože z nabídky už zmizeli. Prodeje GT 200 grafik nebyly vůbec špatné ale se ziskem je to horší. Myslím si, že 55 nm modely (které právě zisky mohly hodně vylepšit) přišly hodně pozdě a v nejméně vhodnou dobu. Nvidia měla na podzim 2008 vypustit pouze 55 nm jádra (měla je hotová) a v druhém kvartálu 2009 upravená 40 nm ..a mohlo být vše jinak protože GT200 jsou bezesporu vynikající karty. Začátkem průseru bylo rozhodnutí vydat nejprve 65 nm verze ..tady se stala naprosto zásadní chyba .. i když po bitvě je každý generál ..znáte to....
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-28 10:25:48
avatar
Co jsem zase napsal špatně, že mi to zmizelo?

Josef Václav Sládek-kch je náhodou pojem

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11698&Itemid=1
GarienGrey [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-28 15:23:49
avatar
Jo jo znaji ho i lidozravci v Africe
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-28 10:19:12

Nemuzu si pomoct, ale i vzhledem k tomu, ze u nas XFX neni k dostani, nevenuje se tehle spolecnosti az prilis mnoho mista? Behem poslednich par mesicu je to snad ctvrty clanek, ktery jeste ke vsemu stale opakuje to same. Chapu, ze je to dulezita zprava, ovsem jeji dopad pro nas tady v Cechach jako dulezity nevidim. Co se tyce newsky, tak tento trend bude nasledovat. Vzhledem k vyrovnani podilu na trhu u obou vyrobcu uz se do budoucna exkluzivni vyrobci nebudou vyplacet. Cesta je jednoznacna, jak uz to davno pochopila spolecnost PC partner a to v podchyceni pokud mozno, celeho trhu a uspokojeni poptavky ve vsech smerech. Nvidia, byt se ji to treba nelibi, tohle musi chapat. Na druhou stranu nevidim, proc by se ji to melo nelibit. XFX je samostatna spolecnost a muzu se vybrat co chce vyrabet.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-28 18:20:07
avatar
Příliš mnoho místa? Ale no tak. Přece nepřestanou psát články o něčem co tu není. To by se rovnou mohli psát novinky a věci jen o ČR a týkající se jen ČR.

Kromě toho, problém je v lidech a jejich lenosti (případně neschopnosti). Pro mě a dost další není žádný problém si XFX sehnat.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-28 20:27:38

No nevim, ale urcite jsou i jine informace o jinych spolecnostech o kterych se tu zdaleka neinformuje v takovem rozsahu. Pokud vsak shledavas 4 prakticky totozne zpravy za prinosne, proti gustu zadny disputat. A to, ze kdyz se chce, da se sehnat vse s tim nezbyva nez souhlasit.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-29 00:13:42
avatar
No je fakt, že přínostnost téhle zprávy je už dost relativní.. víme co sme věděli. Co nevíme je, jak kvalitní vlastně ty grafiky jsou.. hm, mít zbytečný prachy, tak si jednu koupim.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-28 18:26:32
avatar
XFX Radeon HD 4850 512MB - cca. 4.700 Kč (je to podle eura)
XFX Radeon HD 4870 512MB - cca. 6.600 Kč
XFX Radeon HD 4870 1024MB - cca. 7.200 Kč

Ještě se můžu podívat po jinejch, pokud má někdo zájem. Pokud máte zájem Vy, tak stačí mi napsat, HD 4850 jsou skladem, takže je můžete mít zhruba do týdne bez problémů. Ceny sem uved včetně poštovného. Počítejte s možnými výkyvy (koruna neni moc stabilní a bohužel díky mizerné koruně máme i vyšší ceny..).

Takže ano - XFX je aktuální (pokud chcete.

Email: WereWolf_CC@centrum.cz
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-28 20:12:59
avatar
A reklamace se taky vyřizují u tebe?
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-28 22:02:26
avatar
To záleží víceméně na domluvě. Záruka je normální dva roky a pokud někdo chce, tak si tu reklamaci může vyřídit sám (je třeba vyplňovat formuláře v angličtině) a nebo to za něj vyřídim já. V podstatě jen nabízim zprostředkování nákupu a případné řešení reklamací. Neni to nic co by nemohl kdokoliv udělat sám, za předpokladu, že umí anglicky a má mezinárodní platebku.
drnoha [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-29 07:46:42

Nejen, že píšeš neustále bludy a lži, ale ani to nejsi schopen napsat správně.

"Společnost XFX se vyjádřila ke svému partnerství s XFX"
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-01-29 09:01:02
avatar
To je zase příspěvek za všechny peníze
Neznámý  2009-01-29 09:21:00

No ale v jednom ma pravdu. To nejste schopni za 24 hodin po upozorneni na chybu v clanku ji opravit? To v diskuzich jste teda rychlejsi.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 219x
Komentářů: 1
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 432x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1138x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1045x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1823x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1933x
Komentářů: 3