NVIDIA vs Rambus: NVIDIA může dál prodávat své grafiky, ale ještě nemá vyhráno Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 15 červenec 2009
alt Další kolo sporu o patenty proběhlo a RAMBUS opět prohrál, stále ale ještě není konec …

 

 

 

Společnost RAMBUS, které patří velká část patentů kolem paměťových technologií, které se užívají u mnoha produktů dalších firem, zažalovala společnost NVIDIA u patentového amerického úřadu a požaduje zastavení prodejů produktů společnosti NVIDIA, zejména grafických karet, které údajně porušují patenty společnosti RAMBUS. Není tomu tak dávno, co úřad zamítl asi 40 bodů stížnosti. Dnes zamítl dalších 8. Stále to ale není konec, RAMBUS upozornil na další ch několik sporných patentů a stále se domáhá zastavení prodejů grafických karet NVIDIA.

Případ tak bude dále pokračovat, dostane se k soudu v letošním roce v Srpnu a konečné rozhodnutí lze očekávat až v příštím roce. Každopádně NVIDIA zatím vede nad Rambusem v poměru 2:0 a myslím, že má dost velkou pravděpodobnost, že vyhraje i to další, ačkoliv samozřejmě v těchto složitých licenčních sporech těžko výsledek odhadovat z pozice pouhého pozorovatele :-/. Každopádně zatím není NVIDIA probíhajícím sporem nijak ovlivněna a tedy ani zákazníci.

Zdroj: En.expreview.com

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 12:17:14

ako je na tom Rambus? este aj nieco predava alebo sa uz len sudi?
Marty [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 12:57:14

no minimalne prijmy z patentu treba na XDR pameti na PS3
Nightik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 12:56:27

"Těžko výsledek odhadovat z pozice pouhého pozorovatele." Kam se poděli všemožné interní kontakty ze společností atp? Zákulisní drby vysoko postavených managerů cestujících v BMW a Ferrari donášejích do DDWorldu?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 13:28:49
avatar
zákulisní drby jsou jedna věc, ale tyto spory rozhoduje soud a složité licenční dokumenty a do těch orpavdu nikdo kormě zůčastněnných nevidí, jinak zase pokus o flame?
Nightik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 15:03:13

80% článků zde je z větší části flame.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 16:12:46
avatar
toto je jediny web, ktory nie je NVIDIA FRENDLY a ja si to vazim, od DDho som ziadny flame este nevidel, a pokladat flame za zlozenie klapiek z oci je obmedzene ... konkurencne weby mi velmi nesedia tak tam ani radsej nechodim, lebo by som sa iba rozculoval a myslim ze ziadat to iste od ostatnych ktorym sa tento web nepaci by nebolo z cesty ... ze Nightik
Nightik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 16:54:08

Já osobně jsem si žádného "nVidia friendly" webu nevšiml. Je to pouze o autorech, kteří jsou pouze lidi a každý si může říkat co chce, ale člověk si vždy vytipuje, co se mu líbí. Já osobně řeknu otevřeně, že se mi líbí nVidia a Intel. Mám rád Gigabyte, Acer a HP. Ale jelikož pracuji v jedné nejmenované počítačové firmě, tak si nemůžu dovolit bdít pouze na tom, komu fandím. Takže když konfiguruji sestavu, tak tam schutí dám AMD a Ati a budu mít čisté svědomí, že budu mít dalšího spokojeného zakázníka, jelikož jsem komplet splnil jeho potřeby. Ale dost tlachání o jedné stránce věci. Ale soudný člověk musí uznat, že tento web je zaujatý. Stačí se podívat s jakou chutí a elánem jsou psány články o Ati a AMD. Jejich vyzvyhování atp. Pokud se jedná o zprávu o Intelu nebo nVidii, nebo jiného výrobce spadajícího do této oblasti, tak jsou strohé, nic neříkající. Nedej bože, když se začne porovnávat, tak v drtivé většině situací vyplívá že - ATI dobře, nVidia špatně. ATI první, nVidia poslední. ATI plus, nVidia mínus. Kdyby tato neswka byla v podání ATI, tak se tu bude hanit RAMBUS o sto šest, jenom kůli tomu, proč jde do zlaté ATI, která pouze využívá technologie a snaží se jít kupředu atp atp. Proto říkám, tento web je momentálně zajímavý jenom z pohledu toho, že pokud fandíte jedné straně, tak se zde nabažíte proslovů, které je krásné slyšet. Druhá strana si vyslechne to co nechce a hotovo. Nic nového, to se vidí na desítkách jiných webů. Otázka je, zdali je toto opravdu to správné, co by mělo být. Další stránkou je ona objektivnost, která tu očividně není. Proto v tuto chvíli tento web je pouze opačný protipól jiných webu, jak jste řekl "nVidia friendly" nebo "Intel friendly". Nic nového pod sluncem.
JayT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-16 05:52:03
avatar
No myslím že je to jednoduchý.Ne že bych se chtěl montovat do těhle Ati vs Nvidia ale todle mi nedalo.Když se ti tu nelíbí tak sem nechoď a nečti to. Hádat se o tom jakej web je/neni/měl by být je k ničemu.Kdyby radši někdo napsal svůj článek aby se ukázal a abychom mohli srovnat,ne jenom tady někoho obviňovat že je nestranej
MicrO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-16 08:45:34
avatar
JayT třeba já u DDho beru nejvíce informací a to koukám na eče na 4další ... má tu docela hodně novinek, až poté co prohládnu DD tak mrkám na ostatní, většinou jen DD má takový ty zprávy který na těch profi. webech nejsou ... nebo napříkald shrnutí ci se stalo za tejden atd.
jen, on se pořád hádá že není fanatik a že je TECHleader ... přitom jak Nightik psal, o AMD-ATi píše s chutí a rád je vyzdvihuje, o nVidii ale vzpomíná na každou chybičku kterou kdy udělala a napíše ju jen aby ji pohoršil
přitom nVidia je taky technologicky napřed, co má ati ? stream a odkoupenej HAVOK + crossfire, a teď nVidia, výkoný ( neříkám že Stream není, ale přeci jenom ) CUDA, odkoupený PhysX na kterým ale už 2-3roky tvrdě pracuje, TESLA, TEGRA, SLI a 3D brýle , vím že jsou to vše skoro stejný výrobky ale oni to neskopčili a udělali si vlastní návrhy, bla bla.
možná sem u ATi něco zapoměl, pač se o ně nezajímám a ani nevím jejich stránky takže ;-)
Nightik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-16 10:23:25

Když už se někdo rozhodne prezentovat své názory na internetu obecně, tak musí být připraven na kritiku. Objektivní i neobjektivní. Zdůvodnění, že to ten daný číst nemusí, je chabý argument.
JayT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-17 16:38:20
avatar
Fajn tak dejme tomu že DD píše o něco raději o Ati,nadruhou stranu nikdy neřekl že by nějaká Nvidia karta byla špatný výrobek.Vždyť sám vlastní(vlastnil-nevím) 8800gtx pokud se nemýlím.Vy říkáte že píše radši pro Ati-to se nelíbí příznivcům Nvidie.Jenomže kdyby raději psal o Nvidii tak se to nebude líbit příznivcům Ati.Vždycky bude někdo nespokojenej a nemůže se to líbit všem.I když je to 60:40 ve prospěch Ati,pořád se to dá dobře číst a já jsem spokojen:-)...přecejenom,jsou tu i horší weby.
MicrO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-07-15 21:58:13
avatar
ze vším souhlasím, líp bych to neřekl na takový slohovky nejsem stavěnej
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 344x
Komentářů: 1
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 518x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1182x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1052x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1828x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1937x
Komentářů: 3