Odsunutí NVIDIA FERMI GeForce grafik až na Březen 2010! Pro některé překvapení … Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Monday, 28 December 2009
altUž se musím smát. Po týdnech spekulací už se opět podle některých nedůvěryhodné, stává realitou.

 

 

Je s podivem, že někteří po několika po sobě jdoucích lží na téma, kdy vyjde FERMI, jisté společnosti stále věří a reportují optimistické termíny vydání FERMI. Po listopadu 2009, kdy jsme se měli dokonce dočkat zaručeně pravých prezentací a testů FERMI, akceptovali jistí jedinci další lež o tom, že listopad 2009 sice ne, ale konec roku FERMI stihne. Opět se nechali svými zdroji nachytat a obelhat, přičemž už v té době několik nezávislých zdrojů (na základě informací od předních výrobců grafik) tvrdilo, že FERMI nebude dříve jak v březnu nebo dubnu. Přesto někteří redaktoři potřetí uvěřili v podstatě, když ne lžím, tak minimálně mlžení o vydání FERMI a čekají grafiky a recenze v lednu. Zajímavé, že odsunutí FERMI na březen neuvěřili ani poté, co vyšlo najevo, že i papírově uvedené FERMI TESLA nabere zpoždění a místo v Q2 se objeví vrcholný model až v Q3.

Možná je to konečně naučí, i když pochybuji. Server DigiTimes, který je brán ve světě IT hodně vážně a spekulacemi se nezabývá, dnes pustil na plnou hubu to, o čem já vás informuji, a nejen já, už delší dobu. Své informace DigiTimes označil původem od výrobců grafik, což je stejný zdroj jako mám já a jako mají jiné weby. Akorát že do této doby se to prostě bralo mnohými jako spekulace – protože skutečný stav FERMI zná jen pár výrobců, a tak se nemohlo říci, kdo to pustil ven ;). Jenže právě v těchto dnech byli informování podrobně všichni výrobci grafik o stavu FERMI, protože musí vědět co čekat a co ne. NVIDIA si může vymýšlet pohádky o FERMI do prezentací směrem k novinářům a běžným zákazníkům, protože mnozí uvěří snad úplně všemu. Nicméně ve vztahu k výrobcům musí mluvit otevřeně a tak opravdu jen výrobci grafik vědí, jak se to s FERMI opravdu má.

Potvrzení ze strany Digitimes tak pro mnohé z nás není nic nového. Pro některé „NVfan“ optimisty, kteří si odmítali připustit pravdu, přestože museli mít podobné zdroje informací, je to studená sprcha. Digitimes tak jen potvrzují to, co vám papouškuji už pěknou řádku týdnů (a nejen já). NVIDIA FERMI grafiky řady GeForce 360/380, se na trhu neobjeví podle výrobců grafik dříve, jak v Březnu 2010. Opět se tedy naplňují ty neoptimistické, ale nejrealističtější scénáře. FERMI má problémy hlavně s výtěžností, má problémy s výkonem proti HD 5800/5900 vzhledem k předpokládaným vyšším cenám GF a má problémy s tím, že musí přinést stejnou technologii, jako je ATI Eyefinity, s čím nebylo počítáno.

Někteří se diví, co tedy chce NVIDIA v lednu ukazovat. Divím se, že se diví. Když NVIDIA byla schopná sezvat novináře v listopadu na akci do USA a ukazovat jim falešnou atrapu grafiky, a mnozí to přešli pokrčením ramen, co jí tedy brání ukázat pár napůl funkčních předvýrobních vzorků, pár papírových prezentací natěšeným NVfan novinářům v Lednu? Nic …

Co čekat od FERMI? Raději nic. Březen 2010 jako datum vydání high endových GeForce 360/380, to je půl roku po HD 5800 a není jisté, že je nějak výrazně překonají. Navíc NVIDIA mluví o duálním modelu GeForce 395, což značí to, že na duální HD 5970 prostě jinak nemá. Digitimes jako všichni ostatní, kteří ví od výrobců, jak na tom FERMI s výkonem je, zatím nesdělil jak se věcí mají, ale raději snižte někteří své přehnané očekávání. Jenže duální FERMI přijde někdy zhruba v červnu. A mainstreamové FERMI alias GeForce 350/340/330 apod.? ty chodí zhruba 4-5 měsíců po High endu, není naděje, že by DX11 konkurence k ATI HD 5850/5700 přišla dříve jak v létě 2010 a kdyby to bylo až září, ničemu bych se nedivil. Jenže je otázka, zda mainstream FERMi, tedy ořezané FERMI, může stačit na RV870, protože ATI plánuje postupné posunutí HD 5850 na 249 dolarů a vydání HD 5830 za 199-229 dolarů. Zkrátka a dobře, nic nového pod sluncem pro ty, kteří si zachovávají odstup a nevěří všemu, co jim kde kdo napovídá, zejména pak nespolehlivý marketing NVIDIA, u kterého máte jedinou jistotu, že tak jak vám věci maluje, tak to zaručeně nebude. Přesvědčili jsme se o tom několikrát, a že to některé novináře ještě překvapí, mě udivuje.

FERMI začíná sedět průserem. Naštěstí bude mít dost času něco se sebou udělat. HD 5000 tu totiž vydrží déle, než bylo plánováno. Další generaci grafik na 40nm ATI stavět za žádnou cenu nechce. S 32nm výrobou to také nevypadá nijak slavně a tak se spíše čeká až na 28nm a AMD by rádo HD 6000 vyrábělo jak u TSMC, tak hlavně u sebe v GlobalFoundries. HD 6000 se tak můžeme dočkat třeba až v Q1/Q2 2011. Ono totiž není až kam spěchat. DX11 tu s námi delší dobu vydrží, výkon HD 5000 grafik je více než dostatečný a ATI pracuje na mezigeneračních čipech RV850/890. NVIDIA FERMI má problémy, ale to se dalo čekat, zpoždění nabralo už poté, co NVIDIA změnila celou koncepci a hlavního šéfdesignéra. NV se snaží věci urychlit, ale mnohé věci urychlit prostě nejdou. A tak marketing se snaží odrazovat od nákupu konkurenčních grafik, což se mu moc nedaří, ale to je tak to jediné, co může. FERMI tak dost možná bude průser a nedivil bych se, kdyby NVIDIA už raději více pracovala na FERMI2, ale pokud chce udržet krok s AMD-ATI, musí také čekat na 32-28nm. Každopádně uvedení-neuvedení FERMI nebude mít na ATI Radeon HD 5700/5800 žádný vliv z hlediska jejich ceny nebo dostupnosti. Jedinou potěšující zprávou tak z hlediska konkurenčního prostředí je, že ATI si rezervovala více 40nm kapacit a nově zprovozněné linky vyrábějí čipy ATI, proto se také dostupnost HD 5000 grafik zlepšuje a v lednu vyjede hromada nereferenčních modelů. To by taky mělo srazit ceny grafik v obchodech, jinak nic dalšího nečekejte … problémy s výtěžností 40nm výroby zůstavají a velké FERMI na to doplácí, i když je otázka, zda NVIDIA nepřecenila sama sebe a se strategií obřího monolitického čipu, nejde hlavou proti zdi.

PS méně spekulací, více faktů: DDWorld informoval o možném vydání FERMI v Březnu 2010 už 6.10.2009NVIDIA Fermi – flexibilní návrh vypne GPGPU funkce pro herní grafiky, levné ale nebudou

a pak také podrobněji 3.11.2009: NVIDIA FERMI: vzorky grafik až v lednu na CES - V prodeji nejdříve v březnu 2010!

Zdroj: Digitimes.com, DDWorld.cz

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Richardv2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hmm 2009-12-28 20:29:42

Tak nevim cemu mam verit no. Vsude se to meni jak na bezicim pasu..
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 20:37:02
avatar
No poradím ti, věř tomu, kdo ti netvrdil, že FERMi bude mít na testy v listopadu, nebo do konce roku ;) to mohl tvrdit jen hodně neinformovaný nebo důvěřivý novinář a tedy ne moc dobrý novinář, protože si infromace neověřil z nezávislých zdrojů ...

BTW: když si projdeš mé zprávy o FERMI, zjistíš, že jsem o pravděpodobném vydání FERMI v březnu informoval už před několika týdny! Infomrace se tedy nemění, jen někteří stále věřili marketingovým slibům více, než nezávislým zdrojům ...
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 01:35:24
avatar
ja čítam aj medzi riadkami(trebars si to stačí iba "otočiť") a teda si vlastne zrovna povedal sám o sebe...teda stačí keď to otočene budem citovať - "...hodně informovaný nebo nedůvěřivý novinář a tedy moc dobrý novinář"
(poznámka pre tých "zaostelejších" - neberte to úplne vážne...iba rýpem a robím si srandu )
Ph0en1x [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - :) 2009-12-29 11:45:37

Jezis to tu zase pachne fanATIkem

Kdyz se tu mluvi o neinformovanem novinari neni to tak dlouho co DD opevoval DIRT jak to bude krasne nativni DX11 hra. Jak bude met konecne DX11 sve uplatneni a jak nam vsem ati ukaze spoutu novejch efektu luxusni grafiku v podani DX11.

Dirt vysel a ihned potom DD stahl ocas a zacal menit nazor jak to neni nativne dx11, stejne jako zadna hra jeste neni nativne dx11.

Takze proc tu sakra takovej clovek jako on mluvi o neinformovanosti a saptnym novinarovi ? xD
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:06:57
avatar
DIRT2 není a neměla být nativní DX11 hra!!! a nikdy jsme netvrdil že jí bude!
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:11:54

ty budes asi Nvidiotik Novinar..co naletel...Vid....neprijde ti ze tak trosku placas...:-) smajliky umim taky
Pokavad DD stahnul ocas jak ty tvrdis tak si ho vazim jako cloveka. Protoze casem se nazory vyvijeji a pokud jsou nove dukazy o me nepravde uznam ze nekdo jiny mel pravdu tak jako DD... Pak jsou tu ti co za vsech okolnosti budou hajit to co rekli i kdyz vedi ze je to totalni blbost....:-) A narozdil on od tebe a mne muze o tom mluvit a proto ma i ten web a proto muze presentovat sve nazory, protoze mohou byti obecne povazovane za "pravdu" diky skusenostem a praxi a tak podobne.

Priste pis k tematu bude to opravdu lepsi, ale to asi nebudes moci nic napsat. Aaaa promin snad jsem se te nedotkl, tak to mysleno nebylo.
jmmazuch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - raketoplan 2009-12-29 18:07:20
avatar
minule som vymyslel raketoplan ,a slibili mi ze ho do vanoc vyrobi
ale verim ze v breznu uz bude hotovy
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:06:59

Dufam, ze ten raketoplan bude v marci tak ako to je slubene teraz a hadam bude aj konkurencieschopny. A potom budeme hadam vsetci spokojni.
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 20:32:56
avatar
V tomto som s DD zajedno, v nvidii to teraz musí vyzerať ako v brlohu neurotických škrečkov ktorí sa nezastavia čo je deň dlhý. Hádam si nikto nemyslí že keď nemajú ani len stabilnú výrobnú verziu že to do mesiaca bude na pultoch ...
Mintin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 20:40:29

Taky se musím smát,jsem zvědav,kdy jsem přilezou spamovat Nvidoti,protože minule se do tebe pokud vím naváželi právě kvůli tomuhle,že jak to můžeš věděť,že vyjdou v březnu ne-li déle,že jinde už budou v prosinci recenze atp..
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 20:50:51
avatar
nojo, ale zase snadno poznáš lidi, kteří skutečně mají zájem o technologie bez oheldu na barvu čipu ... Já už se delší dobu bavím a přesně vím, kteří "objektivní" přispivatelé jak na tom jsou ;)

mě je to stejně jedno, já vím své a DDWorld jsme si založitl proto, abych věděl a nemusel právě věřit spekulacím některých webů. FERMI mě trápí jako šefredaktora magazínu hlavně proto, že testovat HD 5000 bude brzy nuda a také je problém s reklamou ze strany některých výrobců grafik, ačkoliv by vzhledem ke konkurenci na poli výrobců ATI Radeon grafik nemuselo být tak zle. Konkurence je zkrátka třeba z heldiska uživatelského vývoje i dění
Ochi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 21:47:02

ja se taky musim smat kdyz ctu mistni blaboly a onanovani nad uspechame amd/ati
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:01:42
avatar
tak pokud jsou u tebe slova "blabol" a "onanovani" označením pro pravdu, tak snad i jo pokud ne, tak máš hodně vysoká měřítka a v životě se jen tak s něčím nespokojíš. oboje je možné
HD_Fugas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 00:21:53
avatar
Tak si onanuj nad Fermi,ale bacha abys to nepřehnal,do března dlouhá doba......
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:36:55
avatar
Než vyjde tak mu upadne ruka a nebo bude mít jeden biceps jako Greg Valentino.
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:17:07

a nebo muzes chodit na jiny web, ale nikde jinde se asi tak dobre neonauje vid, proto sem chodis a sikovne se zviditelnujes onanii....no ja se picnu kde se ty lidi berou... na to musej bejt nejaky "lihne" nebo neco takovyho jinac si to neumim vysvetlit...:-)
Ladin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 02:36:40

Vubec, takovy davaj rodicum za trest
Jinak uz mam cekani na fermi plny zuby a objednal jsem Ati.
Dosud jsem mel nv v oblibe, ale jeji marketingovy oddeleni by potrebovalo do zubu. Nerad cekam na produkt okolo ktereho kazdy nouma v kravate mlzi jak politik o svych "dotacich"
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 10:20:11

Ved v poho. Kupou ATI rozhodne nic nepokazis a NV karty sa dnes neoplati kupovat.
michalos [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - :D 2009-12-28 22:03:33
avatar
No jo, DD se jednou po par letech omylem trefil a hned je z nej valecny hrdina, co chce medaile prd dostanes
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:11:12
avatar
No ne, tos špatně pochopil. DD se nikam netrefoval. Ten březen byla informace stará už půl roku, která byla reálně vypočítána a při nejlepší konstelaci hvězd to dřívě mohlo být o mesíc dva. Takže DD jen vzal opravdová fakta a tlumočil je zde. A jen se podívej na ty komenty třeba z toho října, co tu dostaval do diskuze To jsou perly...každej druhej (někdy první) natěšenej, že to bude mít pod stromeček a myslel si, že DD je fakt magor, přitom stačilo brát jen zdroje, které se neserou s nVidií a jejím marketingovým oddělením...
Pyshtone [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:17:32
avatar
Ano, verime stejnemu Karlikovi a jeho tovarne na necokoladove zpravy DD to psal v rijnu, Charlie v cervnu
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:37:06
avatar
jednou? Ha ha ... kybych se trefola jen náhodně, tak si hned jdu vsadit ;) ne náhoda to fakt neni ...
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 01:12:19
avatar
sa cudujem, ze si to od fagana nechas ...
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 01:40:28
avatar
mg...a čo ho má zaflámovať nadávkami??? ...sa v tomto môžeš od neho čo učiť
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 09:55:58

Niekedy proste clovek uveri comu uverit chce. Vyzera to teraz ze si sa naozaj trafil. Len tiez to ma jeden hacik. Pokial o niekom pises stale iba v negativnom svetle tak raz za cas ti to vide.

Ak mas naozaj zaujem o technologie a inovacie na poli GPGPU tak ako si mohol v jednom zo svojich clankov napisat ze podpora C++ je k nicomu? Pre hracov mozno ano ale v oblasti GPGPU je to naozaj krok dopredu. A nie je to uz naviazanie iba na jedneho vyrobcu grafik ako je to s CUDOu alebo ATI Streamom. Proste kazdemu sa raz zadari a nie je lahke byt objektivny. Tiez sa ti to niekedy nedari.

Inak k clanku nemam co dodat. Je to bohuzial realita. Uz len dufam ze to bude v tych terminoch ako spominas a nenastane dalsi odklad.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:03:29

Hlavni hacek je v tom, ze stejne neupozornuje na to, kdy se netrefil....
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:30:11
avatar
tak kde? situaci kolem HD 2900 jsem už vysvětlil několikrát ;)
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:45:11

Ted nemluvim o HD2900. Tak jen namatkou, Catylysty a bug ohledne AF - nezmineno, respektive dodnes mlzeno z tve strany. Kauza Lucid Hydra a MSi - neuvedeno na pravou miru. Kauza Batman a AA - neuvedeno na pravou miru. Tvrzeni - Nvidia se k problemu s vadnymi jadry stavi zady - divne, ze na pokryti nahrad vyclenila jiz pres 500M USD, ale zrejme je to staveni zady. Mam pokracovat dal? Proste klidne se chval za sve uspechy (mimochodem, ohledne predpovezeni Fermi obslehnute z Inquireru, ale co uz...), taky bych se chlubil, ale aspon taky trochu uvadej na spravnou miru svoje preslapy a omyly, kterych je taky pozehnane, ze? Nebo se mylim?
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:01:04

Těch 500M jim asi stálo za to aby nespokojení výrobci PC nebo NTB drželi jazyk za zuby. OD doby co jsem četl zprávu o tom že nvidia zaplatí jakési "vyrovnání" jsem o tom nic moc neslyšel...
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:50:47

Takze zkusim to vysvetlit. Nvidia hradi servisni vymenu kazdeho poskozeneho jadra. Takze to je uz dokonce uplatek? Jaky nespokojeni vyrobci?

Vazne nekdy premyslim co jsou lidi schopny vydedukovat.....
piiiou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:03:08

Pridej k tomu jeste oznaceni jisteho pana jako NVIDIA PR a dodnes neuznal, ze prave on odhadl vykon ATI presne. Narozdil od jinych.
Boss [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 00:19:10

Zeroground 2009-12-29 11:45:11: Vidíš, a na tohle Ti samozřejmě neodpoví - naprostá "DD" klasika!!!
ganja021 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 20:58:30

no zumpar....ked budes mat tu fermi....(jak ty si tvrdil ze v januari) tak sa prosim ta ozvi.....

alebo zavolaj do nvidie aby ti poslali nejaky ten exemplar alebo atrapu
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:02:49
avatar
Hehe to by byla odvaha, kdyby si nějaký časopis napsal o zaslání té huangovi hračky o testu xD malá provokace
SONYCZE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 21:01:13
avatar
Jestli NVIDIA ty grafiky nevydá do března, tak už na ní fakt s*ru a jdu do ATi.
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 21:55:48
avatar
Hodně štěstí při čekání
Wendak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:54:14

57xx se dají sehnat hned, 5870 taky většinou není problém (dnes jsem si ji přinesl za 8600,- asi 3 dny po objednání). Jediný problémy jsou s 5850, ale i tam se už dá něco sehnat - bohužel jsou přes 7000,- (proto jsem šel do 5870 - jen 1600,- navíc )
Takže s tím tvým čekáním to tak černý není
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 00:13:54
avatar
To nebylo na ATI ale na tu NV, si to asi nepochopil, sám sem měl 5770 ani ne za čtrnáct dní.
Wendak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:36:51

Aha tak to jo, to by se ještě načekal. FERMI grafiky sice vyjdou v březnu, ale díky výtěžnosti TSMC bych to s dostupností viděl tak na konec dubna-žačátek května
Mishoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 21:06:18

ked malo ati problem so svojou X2900XT a meslaka takmer rok s uvedenim tak to bolo v poriadku a radil si pockat na nu. a co z toho bolo? prepadak.
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 21:19:21
avatar
Už to tu DD vysvetľoval - iné podmienky, iné (horšie) zdroje.
Mishoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 08:54:45

ale on sam hovoril ze pockat pockat...a to zo zdrojov nemal. ze sa vyplati cakat.
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:01:01
avatar
A myslíš že na základe čoho usudzoval že sa oplatí počkať? Ráno sa len tak zobudil a povedal si že počká? Nie, mal to od ZDROJOV, odkiaľ nabral také presvedčenie !
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:01:39
avatar
to vysvetlenie som cital, a treba si vazit ze sa k tomu postavil zoci voci ... pochybujem ze na inych weboch (a mam aj skusenosti) by to nebolo hned vymazane ... teda ten prispevok narazajuci na dokonalost sefredaktora ..
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 21:15:14
avatar
Citace:
Zajímavé, že odsunutí FERMI na březen neuvěřili ani poté, co vyšlo najevo, že i papírově uvedené FERMI TESLA nabere zpoždění a místo v Q2 se objeví vrcholný model až v Q3.

fermi tesla nebyla uvedena a to ani papirove vubec. papirove uvedeni vzdycky predstavovalo uvedeni karty na trh, i kdyz nebyla prakticky vubec k dostani. takle se muze oznacovat treba uvedeni geforce 8800GT nebo nekterych novych radeonu 5xxx, nikoli vsak fermi, ktera byla akorat predstavena a ne uvedena na trh ujasni si teda co ten termin "papirove uvedeni" teda znamena. minule si nam rikal o gtx275, ze byla papirove uvedena, ale s dostupnosti u nas nebyly problemy prakticky zadne.

a posunuti vydani te vrcholne tesly s 6GB pameti na Q3 neni zadnym duvodem k tomu, aby nekde veril zpravam o odsunuti i geforce. ta tesla byla totiz posunuta kvuli nedostupnosti vysokokapacitnich gddr5 pameti a ne kvuli jadrum...
Citace:
Jenže je otázka, zda mainstream FERMi, tedy ořezané FERMI, může stačit na RV870, protože ATI plánuje postupné posunutí HD 5850 na 249 dolarů a vydání HD 5830 za 199-229 dolarů.

a minule ses se mnou hadal, ze ati nema zadny duvod snizovat ceny karet a posilal si me kvuli tomu i na vysetreni
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 21:29:46
avatar
důvod nemá .... snížení ceny vyráběných grafik po určité době je normální ...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 21:36:28
avatar
normalni to bylo drive, protoze za to mohl vzdycky konkurencni boj. tedka ale ati zadnou konkurenci prakticky nema a urcite neslevnuje jen tak pro nic za nic ze se sef pekne vyspal...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:05:02
avatar
ale houby u každého produktu, netýká se jen grafik, se po určité době zaplatí náklady a klesnou náklady a ceny taky
Half [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 06:14:40

to asi nebude pripad intelu a jeho produktov, ze ?
Intel jednoducho neciti tlak zo strany AMD a preto si moze dovolit drzat ceny v podstate nezmenene. Intel vie, ze jeho pozicia na trhu sa v najblizsom case menit nebude a AMD so svojim 18% podielom ho nijako nemoze ohrozit.
alebo si myslis, ze sa Intelu za 3roky nezaplatili naklady na vyvoj a vyrobu Core2 a preto drzi ceny v podstate nezmenene ? to asi nie, ze ?
iste, nejake zlavy tu boli, ale stale su ceny C2Q nasadene pomerne dost vysoko, o com vypovedaju aj rastuce marze intelu.
ceny tlaci dolu prevazne konkurencny boj - mohli sme sa o tom presvedcit minuly rok v podani HD4xxx vs. G200..
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 09:32:14
avatar
Jenže Intel vs AMD není to samé co ATI vs NV .... Intel je v pozici monopolního výrobce, ATI ani NV není ... Intel se musí chovat úplně jinak ... navíc on ví, že vzhledem k výrobním kapacitám prodá prostě víc i když bude dražší .... ale i Intel zlevňuje pravidelně co 3-4 měsíce ;) články o zlevnění tu máte pravidelně ...
arach [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 17:38:09

s intelem je nesmysl srovnavat, ten si procesory vyrabi sam a ma naprostou majoritu na trhu, ati ani nvidia karty nevyrabi, nema zadny svoje tovarny, ani jeden nema majoritu na trhu
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:52:34

U kazdeho vyrobku za predpokladu, ze se za a) nasyti trh, za b) je konkurence, ktera cenu tlaci dolu - neco tu slevu vyvolava sama od sebe neprichazi. Ty jsi vazne ekonom jako prase. Do vlady s tebou, vic to uz beztak posrat nemuzes nez to je.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:07:38
avatar
Já bych zdražil lehce, by se to pořád při tý dostupnosti prodávalo dobře a ještě by se vydělalo. Pak bych vítězoslavně zlevnil na ty ceny, co jsou teď

Jinak o tý tesle je to šumák, ale hlavní je, že Charlie psal v červnu, že FERMI nejdřív leden a reálně spíše březen - a co k tomu potřeboval? Jen nemít za prdelí Fuada a koukat na praktické výrobní postupy Takže tolik k tomu prodloužení (konkrétně si o tom nepsal, ale mě to tak napadlo).
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:56:21

Fuad ma Fudzillu, Charlie tohle dudukoval na Inqireru, co s tim ma Fuad spolecnyho? Krom toho, ze tehdy jeste Fuad taky kopal do zelenych za cervene jako Charlie.

Nikdo mu tu dedukci nebere, je logicka. Vysla, ovsem ne proto ze by byl nejaky guru, fakta zna a dokaze z nich dedukovat. Ovsem kdyby vysly krizove wafery, tak bysme sme ted smali jemu. Tolik asi k tomu kolik tohohle a dalsi jemu podobne deli od slavy. Ale o to je zrejme potreba si vic vychutnat ten docasny uspech ze? Maly decka se chovaj lip nez vy ted tady, vazne.
Bob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 11:46:52

Tak pod toto se podpisu. Zvlast pod posledni vetu.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:11:45
avatar
mas v tom trochu mixx ... predviest plany do buducnosti popripade predviest sample grafarne je OK, teda myslim tym ze je to normalne ... ale natrcat sa s usmevom s atrapou v ruke nie je papirove vydanie ... to mas pravdu, je to uplny ojeb hrubeho zrna, pretoze ti amateri to anilen zamaskovat nedokazali , alebo ja neviem ani ako si to mam vysvetlit ... 275 to si vytrhol z kontextu a reagovat na to sa mi uz nechce .. posunutie sa da vysvetlit mnohymi sposobmi, ja osobne by som si vybral - ze to nie koli nam ... aspon maju cas na dalsiu reviziua aby to tam spratali cele (512) no to su samozrejme iba dohady a moze nam to byt jedno ... to s tym znizovanim cien to netusim, ale raz dole budu musiet ist, no tiez mam pocit ze je to z niecoho vytrhnute... ked sa hovori B treba povedat aj A a az potom C
Richardv2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Vykon 2009-12-28 21:23:20

Jinak vykon bych zatim vubce neresil. Vsechno co bylo zatim pouze fake. Takze spekulace bych nechal stranou... Nemuzeme tusit jaky budou mit herni vykon. Co vime, treba to bude bomba, treba to bude totozne se stejnyma Atinama. Clovek nikdy nevi.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 21:29:37
avatar
no moc toho nevime, ale je blbost ocekavat ze by gtx380 nejak porazila hd5970. mohla by se k nemu priblizit jen v tom pripade, ze by se potvrdilo to, jak DD v nektere z nedavnych novinek psal ze i gtx360 prekona gtx295 a navic by se potvrdili i spekulace o parametrech (gtx380-512SP, gtx360-384SP). jinak budem radi kdyz gtx360 bude o neco vykonejsi nez hd5870 (nebo stejne vykona jako predpokladana HD5850) a gtx380 se zastavi s vykonem nekde na puli cesty od hd5870 k hd5970.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:18:20
avatar
no neviem pani ... spekulacie su stratou casu ... nic neovplyvnia... a ked to vyde tak to s cenami nic vazne nespravi ... 40nm je drahe a urcite sa ati s vidiou dohodnu aby neboli obe stratove ... a nik im do toho nemoze kecat, pretoze maju asi aj z casti pravdu ...
amartin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 08:58:54
avatar
Toho vykonu sa fakt obavam Fermi im uz asi bezi v labaku a pokial ma nedostatocny vykon ako hardware tak teraz urcite ladia ovladace. Spominam si este na 3Dmark, Crysis atd. -> zavratne narasty vykonu ako cisty podvrh.
dolinator [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:01:45
avatar
chcem sa spytat na tie medzigeneracne cipy RV850/890
mame nejake info kedy aspon cca budu?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:03:50
avatar
Q2/Q3 nejdřiv
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:12:46
avatar
počítalo se konec Q2, ale s tou aktuální výtěžností spíš konec Q3
ucho1212 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:17:47
avatar
..posledna veta. Nvidia ide hlavou proti muru co ine jej ale ostava nema miliardy ako intel na zrusenie celeho projektu(no co nepodarilo sa odlozime pome na to co mame) kedze nemaju sa k comu vratit. Kolko do toh oNvidia uz vrazila?? ak to nevyda do roka krachuje nam chudatko. Sak dosla aj o apple ? A 5000 do bookou su na ceste. Co moze Nvidia predavat ?
Mishoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 09:00:13

prosim ta netrep somariny ze ked to nevyda do roka krachuje. ATI bolo 3 roky vkuse v minuse a nekrachlo.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 09:32:53
avatar
ATI nikdy v mínusu nijak výrazně nebylo ;) .... AMD ano ;)
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:01:50

No ale uz sa vezu spolu.
Mishoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 20:32:04

niak vyrazne? to znamena co? firma moze mat tri stavy. v minuse, zisk=vydavky, a zisk. tak ako moze byt nejaka firma nebyt vyrazne v minuse? ked je v minuse tak je v minuse.
ucho1212 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:21:08
avatar
z druhej strany: Ja byt ATI dam taku nizku cenu na grafiky aby som vystval Nvidiu a mal monopol ( intel neratam ) sak takato prilezitost sa nezopakuje.Kriza investorovia predvaju banky nepozivcaju vela stastia (general motors)
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:26:37
avatar
To máš pojem o ekonomice hodně obecný Ale je pravda, že jsem si to tak před pěti lety myslel taky, že monopol je the best. Jenže být to tak, tak jako první na tom tratí spotřebitel, což bys asi nechtěl.
LucifeRiK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:29:49
avatar
DDmu sa asi splnilo vianocne prianie
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:00:51
avatar
Cynizmus? Irónia? Sarkazmus?
LucifeRiK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:19:19
avatar
ironia nakoniec sa to potvrdilo a na konkurenciu si este pockame zatial si mozem dopriat mastne ceny za 5870 a 5850 az ich pravda zozeniete
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 15:55:16
avatar
Ne, to bylo na smazaní jako flame, akorát jsem měl nějakou dobrou náladu, tak jsem to tu nechal jako důkaz o autorově "osobním názoru", řekneme-li to kulantně
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:04:02
avatar
Nechápu, jaké Vánoční přání se mu mělo splnil? Trh jedné značky bez konkurence?
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:26:13
avatar
no mne sa moje urcite nesplnilo ... aj nadalej zistim az po precitani komentaru, ze som stracal cas ... ale ten tvoj aspon nebol dlhy ...
krispin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - jeste to nehoko bavi cist? 2009-12-28 22:38:12
avatar
Fakt to jeste nekoho bavi cist. "Ja jsem vam to rikal a ostatni" (PCTUNING) v jednom kuse "o NVIDIAi lzou". Ze clanku porad podvedome citim radost z toho ze se nekomu nedari a ze ultramegasuper firma ATI je nejlepsi (doma mam HD2600 a jsem celkem spokojen). Budu rad az obe firmy zase budou cca vyrovnane, karet bude dostatek a hlavne ceny se vrati na uroven pred pul rokem. Amen
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:46:52
avatar
Radost mám z dašího usvědčení marketingu NVIDIA z lhaní a mlžení, což by mohlo znamenat, že mu přestanou věřit i poslední fandové a úroven zpravodajství by se tak celkově mohla zase zvednout .... opravdu si nemyslím, že je v pořádku brát záměrnou lež jako akceptovatelný marktingový nástroj ...

radost nemám ze zpoždění FERMI, ale to tento článek nijak vlastně neřeší, protože o tom, že FERMI bude v březnu jsem věděl měsíce .... reákně byl nejptimističtější datum unor, ale to se taky nepodaří ....
krispin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 06:48:35
avatar
Jde mi o to, ze je to XY-tej clanek o tom samym. Neresim kdo lze a kdo ne. NVIDIA to po-rala a ATI se zrovna dari, ale to prece uz davno vime. Tohle kopani do leziciho se mi proste nelibi.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 09:33:26
avatar
do ležícího? to se opravdu nedělá, ale NV není ležící, ti se chovají a vyjadřují jinak ...
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 22:49:46

JE pravda, že DD to psal už dlouho dopředu že Fermi tu bude kolem března. Každý ho má za blázna a když je to oficiální tak tu přijde jen další kritika, lidi jsou čím dál horší...
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:27:50
avatar
nieee... oni nie su zly ... iba blbyyyyyyy peace
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:29:01

Peace ;)
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:14:37
avatar
úroveň před půl rokem je pro výrobce dlouhodobě nevýhodná, takže věřím, že tobě by se to líbilo, ale tak to zase chvíli nebude. nVidia lže, to je pravda. Ostatně když se mě DD ptal při sestavování ankety o nejlepší a nejhorší počiny roku 2009, mezi třemi špatnými, co jsem mu napsal bylo i lhaní (ano je to prostě tak, to už není marketing) nVidie o vydání Fermi.

Tobě by se snad líbilo, když bys čekal na postavení domu a výrobce ti řekl: "Bude to listopadu, na Vánoce bydlíte," a přitom v té chvíli věděl, že jen základy budou nejdřív v listopadu? Jak by ses choval, když bys zjistil od někoho znalého, že to tak nikdy být nemůže a ti a Vánoce prožiješ ještě v garzonce? - přesně takhle by se mělo cítit plno zákazníků (a že jich je), kteří čekají na vydání Fermi. Jsou zde v diskuzi zapálení, jako když jde o život (což je v pohodě, my ty technologie fakt žereme), ale některým nedochází, že se jim nVidia lže už od října, když ví, že dřív než v únoru nic nebude, protože to prostě technicky není možné. Jedině, že by se nVidia spolčila s marťany, ale to už jsme zase jinde
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:32:40
avatar
pekne prirovnanie a este krajsi zaver... ak nik na tento tvoj komentar nezareaguje (zaporne), samozrejme padnymi argumentmi, tak je to jasne ... sice neviem co ... ale je
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 09:59:11

Jses si skutecne jistej tou paralelou? A jsem vlastne ani nevedel, ze vy dva ve skutecnosti hajite zajmy tech co cekaly na Fermi a ted jsou zklamany...
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:48:52
avatar
nejde o to kto z koho je sklamany a z coho a co haji, ide o to ze profi ceske weby maju dost velky vplyv na vacsinu citatelov, co citit aj tu ... no spravaju sa neprofesionalne, aj ked dobre vedia pravdu... nenapisu ju. A to je to co tu rieesime ...
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 16:00:58
avatar
Tak ta paralela souhlasí. Je to sice nadnesené, ale pokud se podíváš do diskuzí, jak někteří čekají na Fermi skoro před obchodem a pořád nic, tak to skoro sedí.

Já zastávám to, že na to někdo čeká jako šílenej a neberu mu to, není jich málo. je to stejné jako někdo čeká na karty ATI, někteří prostě mají svoje oblíbence stůj co stůj (takový jsou lidé obecně, takže opět není proti čemu stát či bojovat). Jenže v říjnu jim nvidia tvrdila, že Fermi bude v listopadu, v listopadu, že bude v prosinci, v prosinci, že bude v lednu a na konci prosince, že bude v březnu. Přitom už od října vědi, že bude v únoru nejdřív. To je celý
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:03:51
avatar
....třeba to ve výrobě zatajily a marketing o ničem nevěděl a neví
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:04:41

Neni. Paralela plati jen za predpokladu, ze se hodlas zastavat a opecovavat chude duchem. Pokud stavim dum a nevadi mi, ze mi firma slibi zaklady na podzim a budou az na jare jsem debil co si vlastni dum nezaslouzi. Svoje penize si hlidam. Kam investuji si kontroluji a u baraku obzvlast. Srovnani s uvedenim GPU je hodne hodne nadneseny, ale i to svedci o tom, kam vas nenavist k marketingu zavedla.

Nvidia a zadna dalsi firma neprizna nic co neni bezpodminecne nutne, obzvlast kdyz tam evidentne problemy jsou. Priznavala ATi, ze R600 je tak zle, ze vyjde o 8 mesicu pozdeji? Ne taky se davali launche po mesici po dvou, proste se to dela, pokud nechces zapadnout v propadlisti dejin. Jde o velkou zodpovednost za prachy investoru, coz byste pochopili kdybste byli dospeli.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 21:37:42
avatar
Tak já se bavím o aktuální situaci. Už jsem si zvykl, že musíš mít skoro pokaždé odlišný názor a reagovat na mé zamýšlecí příspěvky... Já píšu, co si o tom myslím a snažím se najít podobnost. Když byla R600 tak jsem se o to ještě skoro nezajímal, takže jsem na to v té době nemohl mít ani názor a nemohu ti oponovat, zda to tak bylo, nebylo, zda to bylo v mých očích jiné či ne.

A nenavážej se do nikoho, ani obecně, do tebe se také nikdo nenaváží. Ta tvá poslední věta přesně značí to, co v ní píšeš, o tobě. díky.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 22:18:40

Nezlob se, ale jak ty pises o tom o cem premyslis, tak me prave tohle (marketing lze a bla bla) vadi nejvic. Marketing nema za ukol rikat veci tak jak by se vam libilo, ma za ukol vyzvedavat vlastni uspechy a pokud mozno zmirnovat dopady neuspechu - minimalne v tom podani jak to tady vnimas ty a spousta dalsich. Ve skutecnosti je to soubor vicero veci, ale to ted neni podstatne. Takze brano z pohledu obchodnika, marketing Nvidie je na miste a to vcetne vsech doprovodnych jevu. Nejedna se o zadny podvadeni, lamy si beztak koupi to co jim v doporuci v krame a kazdej kdo se orientuje tyhle veci nevnima. Me se to taky nelibi, ale nedelam na zaklade toho kampan, jak nvidie lze a tudiz vsechno co dela je spatny, coz tady zhusta citavam. Prijde mi to absolutne nedospely a predevsim pak nehodny jakyhokoliv fandy technologii. Kritizujte co si kritiku zaslouzi a ne ze na zaklade toho, ze se vam to nelibi hledate picoviny vsude. Zrovna u tebe obdivuju par veci, to jak se snazis delat blogy a dalsi. Diskutovat se s tebou narozdil od jinych da. Odlisny nazor nemam na vsechno, ale to co se tady predvadi a vydava za objektivitu hranici s ignoranci. Pokud to snad bylo urazlive, tak si tam dosad neco co te min nadzvedne ze zidle, ja to tak vidim.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 00:42:24
avatar
No vidíš. Zrovna 16.12. tu mám v indexu zkoušku z mezinárodního marketingu, 15.6. z marketingu...ale to je teď nepodstatné To, cos teď napsal je ok, ale nemůžu si pomoct, některé jevy v marketingu nvidie už jsou prostě i pro mě za hranicí vkusu a etiky.

Samozřejmě, že většina toho je běžná, ale o tom se tu ani zas tak nebavíme. Já nevím, jak to bylo s tou R600, ale tady je ten paradox prohlášení o oddalování vydání v tom, že už před tím prvním prohlášením se vědělo, že to tak není a po tom prvním (v průběhu listopadu) se objevilo mnoho článků o tom, že nvidia jen mlží, respektive tvrdí nemožné (=lže, ale to slyšet někdo nechce) a že to prostě nemůže být jinak než že FERMI nejdříve v březnu. No a když si to všichni přečetli, tak přišlo vyjádření, že teda listopad ne, ale prosinec jo. Po dalším oddálení na konec prosince už na většině kvalitních webů byl článek o tom, že opět posunutí a kolik jich ještě bude do toho února/března, než to opravdu vyjde. To mi přijde prostě jako výsměch velkej, už za hranicí. Přiznat to hned (třeba po druhém přesunutí, když už o nás na webech píšou jako o lhářích - a to DDW rozhodně nebyl první web, který to slovo použil), tak je to jasný, hlavně když všichni víme kde je problém, jak to je, na jak dlouho to je...lidi se můžou dál ládovat specifikacemi nejasnými, změnami, ale už se může vědět oficiálně, že do ledna to prostě nejde.

Tohle by lidé zasvěcení mnohem lépe překousli a přitom by tam nebyla taková zášť. Protože ano, jsou stále lidé, kteří k takovému marketingu (lžím) mají prostě odpor. U tebe ta hranice překročena nebyla, nevadí ti to. U mě, u DDho a ostatních, co tu souhlasí, byla. To je věc osobní, ale nemůžeme nikomu brát, že si myslí, že už je to moc.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 00:57:39

Normalni clovek si necha na nazor cas. Me preci zily netrha, jestli Fermi vyjde ted nebo za pul roku. Ale psat jak malej "ja jsem to rikal" to neni jak by o melo vypadat ne? Marketing Nvidie lze! - des a hruza, ale on to "lhani" ma v popisu prace, tak to proste chodi, co maj delat kdyz nic nemaj? Rict, hmm sory, nic nemame, za pul roku mozna? Co zodpovednost k akcionarum? Proste v tomhle mi prijdete jak maly, diky tomu, ze vas tohle sere ztracite smysl pro objektivitu. V poradku to samozrejme neni, vypadat by to melo jinak, ale svet nefunguje podle Foglara.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 02:16:42
avatar
"Rict, hmm sory, nic nemame, za pul roku mozna? Co zodpovednost k akcionarum?" - to si snad robis prdel teraz. Na tu zodpovednost k akcionarom mali mysliet davno predtym, to zaprve. Zadruhe, zodpovednost k akcionarom je miesto priznania pravdy a ponuknutia riesenia cista loz? Nehnevaj sa, ale mas to uz riadne pomylene a vies ze blabolis, ale nepriznas to.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 10:31:38

Citace:
mali mysliet davno predtym


Poznas firmu, ktorej sa stale od nepamati iba dari? Ja nie. Vsade sa stane ze sa urobi chyba. Kto nieco robi aj chybuje. Ved sa to stalo aj ATI s R600. Ako pise zerouground nic nie je idealne. A prave ked sa nedari je potrebne zabezpecit co najmensie straty. A ten tlak je este vacsi pokial sa jedna o velke firmy ako je NVIDIA. Tymto neobhajujem jej pociny v poslednom obdobi ale nejedna sa o par eur tak to dokazem aspon chapat.

Citace:
zodpovednost k akcionarom je miesto priznania pravdy a ponuknutia riesenia cista loz


Naozaj si myslis ze k akcionarom sa dostavaju rovanke informacie ako tie co idu na verejnost?
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 11:44:06

maltro, respektuju te, ale v tomhle proste nemas realnej nazor. To ze je nesnasis te zaslepuje a nedokazes to videt normalne. Takze doporucuju tohle tema neresit. Dle myho blabolis ty, akorat ze ty si to neuvedomujes a chces flame, ja ne. Takze zdar a silu chlape a di rejt do nekoho jinyho....
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 14:49:52
avatar
Taktiez ta respektujem, akurat s niektorymi tvojimi nazormi nesuhlasim, to je vsetko. O ziadny flame a rypanie do teba mi nejde. Snazis sa navodit dojem, ze Nvidiu neznasam, co je tvoj vymysel. Jasne som dal najavo, ze neznasam styl akym robia svoj marketing (aj ked v tomto pripade kludne mozeme nahradit slovo marketing slovom loz). Pozri sa ako uboho argumentujes, z tvojich prispevkov vyplyva ze chovanie sa Nvidie je normalne a ak sa mne nepaci ich neeticke chovanie tak nemam realny nazor. Potom sa jeden cuduje ako ten svet okolo nas vyzera...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - vs. vs. vs. 2009-12-30 15:04:03
avatar
Zase musím přijít já objektivní a rozseknout to... Takže zeroground reje do maltraboba jako častokrát do mě a neustále nadržuje a omlouvá nVidii v tomto jejím krušném období.
Jo a maltrabobe ser na něj a nerespektuj ho. On to napsal (to že tě respektuje) jen jako zákeřnou a lstivou lež - aby to vypadalo, jako že je objektivní a nad věcí.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 17:34:23
avatar
Opat si to rozsekol .

EDIT: A, tak vyzera ze nerozsekol...
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 15:49:57

Jenze ty neargumentujes, ty do sveta vykrikujes krivdy, ktere byly napachany... Kasli na to, mam na praci jinaci veci nez ti dokazovat, ze jses v tomhle zeslepenej.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 17:33:00
avatar
"Jenze ty neargumentujes, ty do sveta vykrikujes krivdy, ktere byly napachany.." - ano, su dva sposoby ako sa s tym vysporiadat. Bud na ne upozornovat, co robim napriklad ja, alebo ich bagatelizovat, co robis napriklad ty. A ak mas na praci ine veci ako mi dokazovat tvoje mylne presvedcenie o mojom udajnom zaslepeni, preco mas potom potrebu mat pod kazdou diskusiou posledny prispevok?
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Modlitba za Fermi... 2009-12-28 22:40:29
avatar
Pod kancelárskym stolom, ruka k ruke, drmolím si "otčenáš"... Bože, veď ja v investície do nového hardware nelením! Kriste buď mi svetlom, najlepšie zeleným...
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-28 23:34:22
avatar
umrem more
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Sakris, to je 2009-12-28 23:52:39
avatar
ale blba sprava nvidioti, ze? Tak ale co s vami ked ste naivni. Clovek nemusi byt prorokom a staci pouzivat rozum na to aby zistil, ze ak ten sikmac klamal raz, bude klamat opat. Akcie tiez nepredal len tak, dobre vedel v akom stadiu je FERMI a ze v horizonte minimalne pol roka ziadna predajna verzia karty nebude. Osobne si takisto myslim aj to, ze to demo co tam prezentoval nebezalo na FERMI, mohlo to byt nahrate video prehravane vacsou rychlostou, alebo to bezalo v realnom case na nejakom SLI, Tri-SLI GTX285 alebo podobne. Proste Nvidia je najvacsi pruser roku 2009, su to totalni blbci a este vacsi blbec je ten, co si FERMI po celom tomto cirkuse kupi. Samozrejme ak nejake GeForce FERMI vobec bude. A vy, ktorych sa to tyka, neberte to ako urazku. Naopak, to vy ste nas tu cele mesiace urazali vasou stupidnostou a totalnou zaslepenostou.
Nem3 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 08:52:12
avatar
No já sem okolím označovám jako faATik ale popravdě jsem čekal na FERMI a vážně nad ním uvažoval. Ale jak už tady několikrát padlo... kdo má rád technologie..... neco o tom ze koupi ted ati.... si stejně počká protože zaty roky co sleduju kompy (od TNT 2 ) Tak si nVidii opravdu netroufnu podceňovat. Veřím že nás něčím překvapí. Takže kdo chce hrát ať nečeká, kdo si chce opravdu vybrat tak do března se počkat dá. 5970ku si bez konkurence jen tak koupit netroufnu ;)
davi4 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 09:19:33

Přesně tak, to že ati má momentálně trochu navrch je dočasné.Nvidii podcenit je hloupost.Souboj ati,nv je dlouhodobě vyrovnaný. Trochu navrch říkám proto,že ati má sice rv870,ale pro mě je to taky takový paperlaunch,protože za adekvátní cenu si tu kartu prostě nekoupím. 7500kč za 5850? Když 4890 vapor-x je za 4100? Dostanu 20% výkonu navíc a dx11,které je zatím a ještě několik měsíců bude špatný vtip. To mi jako žádná pecka nepřijde.
tempoleader [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:18:12
avatar
davi4: Zdravim ta!
Tak DX11 je pre teba "spatny vtip" ? Ty by si bol asi najradsej keby nam tu ostalo dx9 do roku 2020 ze ?Prepac ,ale s tymto nemozem suhlasit.Ja mam radost ked sa nieco zlepsuje,aj ked nie quantum krokmi,ale predsa! DX11 je predsa dalsie vylepsenie,a netreba ho nejako brzdit!(ty mas nejaku hernu konzolu?)
A to ze ma docasne ATi 5000 navrch od nVidie ?Ja ich uz asi ani neporovnavam...nie je s cim ...
davi4 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:15:49

Jsem PC hráč, a kupuju ati i nvidia.A nejsem žádná loutka od ati ,ani od nvidie. Dx11: mě zajímá pokrok v reálu a ten je zatím trapný. Propady výkonu v desítkách procent a zlepšení grafiky aby člověk hledal lupou. Nejlepší grafiku má furt Crysis i s dx9. Tak nevím o jakém pokroku mluvíš. Možná ti to řekl marketing ATI,ale já nic nevidím. Zatím není nic co by stálo za řeč. Doufám,že to přijde.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Mas DX11 grafiku? 2009-12-29 11:54:14
avatar
Ak nie, co tu blabolis? A ten Crysis to iste, hral som ho na DX9 aj DX10 a rozdiel tam je poznat dost velky.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:27:44
avatar
staci si upravit config a na xp to vypada uplne stejne jako na viste a jeste tam mas vetsi fps...
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:57:03
avatar
To je v poriadku Raigore, ja som len pisal, ze medzi DX9 a DX10 je vizualny rozdiel .
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:41:41

Tiez som hral Crysis v DX9 a aj v DX10 a mozem len potvrdit ze vizualny rozdiel tam je. A samozrejme k lepsiemu.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 21:34:06
avatar
jenze tam dx9 a dx10 ani nijak rozdeleny nemas. jedina odlisnost mezi vistou a xp je ta, ze v xp jsou umyslne zablokovany very high detaily (stejne tak nejspise ve viste kdyz nemas dx10 kartu, ale to nemam overene). crysis se domluvilo s microsoftem, kterej doufal ze mu to podpori i prodeje visty s tim novym uzasnym dx10. jenze na internetu se objevila kupa navodu jak zprovoznit very high i pod xp. kdyz sem to tak udelal, tak graficky vypadalo crysis pod xp uplne stejne, jak kdyz sem ho pak zkousel na vistach na ktere sem pozdeji presel a spousta testu a obrazovych srovnani na internetu to jen potvrzuje... Odkaz
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 23:48:39
avatar
Raigore, Raigore. Win XP su DX9 a Vista su DX10. To, ze sa tam nejakym configom da napodobnit, emulovat (alebo akokolvek to nazves) DX10 este neznamena ze to DX10 je . Takisto detaily umyselne zablokovane nie su, ma to svoj dovod a tym je to, ze DX9 proste nedokazu robit niektore efekty ako DX10 (tak ako ti nijaky config nespravi z DX10 GTX275 => DX11 GTX275). Vobec nesuhlasim s tym co pises, ze Crysis bolo s configom pod XP stejne ako na Vistach. Je to len tvoj nazor, alebo nazor niekoho ineho, ktory ti nevyvraciam, ale nezdielam ho. Ja som to skusal osobne este na HD4890 pod XP aj Win 7 a rozdiely som tam videl. Takze tak.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 00:32:24
avatar
Citace:
Win XP su DX9 a Vista su DX10. To, ze sa tam nejakym configom da napodobnit, emulovat (alebo akokolvek to nazves) DX10 este neznamena ze to DX10 je .

ja snad rikam ze ve win xp je nejaky dx10 nebo ze se tam nejak emuluje? to je prece uz z principu blbost. ja to myslim prave naopak tak, ze v crysis se zadny dx10 nevyuziva. vsechno to byli jen marketingove hratky cryteku a microsoftu jak nalakat lidi ke koupi visty ty rikas, ze si tam videl dost velke rozdily. takze jsem asi slepej, ale ani u me doma a ani na tehlech screenshotech zadny ani male rozdily nevidim, na toz nejake dost velke. jestli ty je teda vidis, tak mi rekni ty dost velke rozdili z tech screenshotu v tom clanku, ktere zachycuji spoustu ruznych situaci v te hre. nebo mi nekam uploadni tvoje screeny z vynucenych very high detailu pod xp a z tech obycejnych very high po vista/7, kde pujdou videt ty dost velke rozdily.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 02:09:02
avatar
"ja to myslim prave naopak tak, ze v crysis se zadny dx10 nevyuziva. vsechno to byli jen marketingove hratky cryteku a microsoftu jak nalakat lidi ke koupi visty" - Raigore, Raigore, ta demagogia ma od teba docela prekvapila. To je dost zavazne obvinenie, na ktore by si mi ako seriozny diskutujuci mohol dat aj relevantny link.

"takze jsem asi slepej, ale ani u me doma a ani na tehlech screenshotech zadny ani male rozdily nevidim, na toz nejake dost velke" - Rozdiely vidno je, len sa musia robit v inych rozliseniach ako 572x429 tak ako na tom webe na ktory si odkazoval . To je potom naozaj tazko hladat rozdiely. Ja ani neviem preco stracam svoj cas, ale asi je to v zaujme pravdy, takze som specialne pre teba urobil screeny z Crysisu na mojom PC, dva su v High detailoch (teda DX9), dva vo Very High detailoch (DX10), vsetko robene nativne vo Windows 7. Su neskomprimovane, ale to je v zaujme co najvernejsieho podania skutocnosti. Stiahni si ich, a potom v rychlom slede v prehliadaci obrazkov chod na prvy obrazok a hned po tom na druhy a opakuj to kolko krat chces. To iste urob aj s druhou dvojicou obrazkov. Ak si ani tak nevsimnes rozdiel, nemozem sluzit. Takze tu to mame:

Crysis DX9 - Odkaz
Crysis DX10 - Odkaz
Crysis DX9 - Odkaz
Crysis DX10 - Odkaz
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 04:11:58
avatar
ale ale. precti si jeste jednou co pisu a poradne. rozdil mezi high a very high detaily je slusny a poznam ho me jde o to ze ty very high detaily zprovoznis jednoduse i ve windows xp. crysis ti detaily, ktery v menu hry zvolis uklada do configu. kdyz ten config editujes a ve win xp zkopirujes nastaveni polozky "very high" do "high" a pak zpustis hru tak se ti i ve windows xp nastavi ty "very high" detaily, ktery vypadaji uplne stejne jako ve vistach/7. kde si byl kdyz vyslo crysis?vzdyt z toho byla docela slusna afera, ktera se rozebirala snad na vsech webech. na co ztracis cas to nevim, ale vim ze je to uplne zbytecne. sak si srovnej ty tvoje prvni dva screenshoty primo s tim prvnim co je na mnou vyse uvedenem odkazu. staci se podivat jen na to slunko, tam jde krasne videt, ze jejich "XP-High Quality" je totozne s tim tvym high a xp very high i vista very high jsou zase stejne s tvym very high...dej si googlem vyhledat neco jako "crysis very high win xp" nebo "crysis vista xp comparsion" apod. muzes si najit spoustu materialu o tomhle, neco z toho muze byt fake neco ne. klidne se podivej a uvidis ja sem si very high na win xp vyzkousel, pak sem si ho vyzkousel i na win vista a vypadalo to uplne stejne. jestli teda crysis vyuziva nejak dx10, tak to rozhodne neni k vylepseni grafiku nebo zlepseni vykonu, protoze na viste to behalo pomaleji...jestli to bylo pak stejny i v crysis warhead tak to uz nevim, to uz sem si nekupoval, protoze me ani to puvodni crysis nebavilo.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 04:29:35
avatar
V poriadku, odbocili sme ale od povodnej temy a tou bolo to, ze ja som tvrdil, ze vizualny rozdiel medzi DX9 verziou a DX10 verziou je poznat. O tom configu na XP som vedel, ale som ho nikdy nevyskusal, preto som to porovnal az ked som mal Windows 7.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 13:53:01
avatar
kdyz si ho nevyzkousel tak o cem se bavis? tohle neni zadne odboceni od tematu. v crysis dx10 a dx9 neni nijak odliseny a tak nevime, ktere efekty muze delat dx10 a ktere vubec nemusi. ke spusteni very high detailu, ale dx10 nepotrebujes. crytek je sice na win xp umyslne zablokoval, ale odemknout jdou a pak ta hra vypada na win xp pod dx9 i na vista/7 (pry pod dx10) uplne stejne.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 15:02:29
avatar
OK Raigore. Osobne si myslim, ze v Crysis sa da zapnut ako DX9 tak DX10 nastavenim high/very high detailov (podobne, ako je tomu v DIRT2 ked vypnutim Ambient Occlusion a znizenim post-processingu sa z DX11 verzie stane DX9 verzia) a ten config dokaze nejake efekty pod Win XP napodobnit ale nie je to uplne to iste ako na Vista/Win 7 DX10. Samozrejme nevidim do toho ako to kto naprogramoval a mozem sa mylit.
piiiou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 21:23:53

Koukam, ze z neho delate se zerogroundem trhaci kalendar.
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:22:58

Trapný ten pokrok rozhodně není, stačí se podívat na všechno to co v DX11 je a co v ostatních APi chybí. Asi nejdůležitější je podpora pro mulijádrové procesory, kdy se vícejádrová CPU začnou prosazovat i pro hry. Propady o desítky procent? Leda při zapnuté tesselaci, ale kdo by čekat zvýšení počtu FPS při zvýšení úrovně detailů . Např. Borderlines (nebo jak se to jmenuje) tam máš s DX11 i vyšší FPS...

Takže, DX11 je pro tebe trapné, kup si teda nějakou DX10.1 (nejlépe DX10) grafiku. Nebo ne... nejlepší bude když si koupíš DX9c grafiku, a stejně budeš hledat detaily pod lupou a zahraješ si Crysis i s dx9.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:26:59

JJ. Technologicky je DX11 pekny krok vpred. Aj ked to po grafickej stranke zatial vidiet nie je.
davi4 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:27:52

Dobře, takže v jedné hře. Tak to musím hned koupit 5870
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:40:32

Díťe, pro tu hru ti bude stačit i 5750, ovšem zdaleka to není jediná hra která podporuje, nebo bude podporovat DX11. Připadáš mi jako komunista, co tvrdí že pokrok je stejně k ničemu. Dřív nebo později totiž bude spousta her s DX11, a ty budeš jen brečet že si je nezahraješ, protože ti to připadá k ničemu. S takovým přístupem jako máš ty by tu nejspíš byly DX7 hry a my bysme hodovali grafikým orgiím.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:50:11
avatar
nie kup si 6600gt
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 23:39:34
avatar
Reakcia na D4NO:


1. To čo tvrdiš o "Borderlines" snáď máš na mysli Borderlands som nikde nepočul.
2. Aj keby to bola pravda tak to je len k smiechu lebo na GTX260 alebo HD4870 máš v Borderlands snáď "100FPS" pri fullHD a secko na max.(neviem presne mal som to locknute na 62FPS a lock som nevypol)
3. davi4 sa len snažil povedať ze DX11 je v sučasnosti v malom množstve titulov a aj v týchto tituloch je jeho implementácia takpovediac na veľmi slabej úrovni.




Reakcia na maltrabob:
Citace:
A ten Crysis to iste, hral som ho na DX9 aj DX10 a rozdiel tam je poznat dost velky.


Tvoj zrak je zrejme na veľmi vysokej úrovni a vidíš detailnejšie ako večšina ľudskej populácie. Inak si neviem vysvetliť tvoje tvrdenie. Sám som hral Crysis na DX9 aj DX10 a môžem povedať že je to hra v ktorej sú rozdiely medzi DX9.0c a DX10 najviditelnejšie. Ale sú len čisto kozmetického charakteru. Preto vyslovujem pochybnosť nad tvojim tvrdením a dovolim si ho označiť za poněkud prehnané.


A teraz k DX11: Je to pokrok! Sám som technologický fanda a vášnivý hráč hier na PC a preto sa teším že sa k nám dostáva tento štandard/toto nové API. Pozerám sa ale na celú situáciu reálne a bez predsudkov:
1. Hry v sučasnosti na DX11 prakticky nie su, a tituly v ktorých je DX11 implementované v žiadnom pripade nestoja za urýchlénu kúpu novej GK LEN KôLI DX11.
2. Najbližší titul ktorý vyzerá nádejne bude AVP ale ten vyjde vo februáry.
3. HD5000 seria je draha/predražená(a kôli problemom vo vyrobe aj tažko dostupná) a kupovať ju teraz je dosť nevýhodné.

Preto si aj na základe vyššie uvedených dôvodov myslím že v sučasnosti je najlepšie počkať aspoň do februára teda do vydania AVP. V tejto dobe by už mali byť karty dostupné a aj ceny by mali byť nižšie. A najmä bude na trhu 1. ozajstný DX11 titul a k nemu pribudnú aj dalsie DX11 tituly o ktorých ale dosť pochybujem že prinesú nejaké väčšie využitie DX11.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:08:43

A tymto si chcel dokazat, ze fanusikovia z druhej strany su mudrejsi a nie su naivni? Ale sak v pohode sa tes. Mas na to pravo. Tvojej oblubenej firme sa dari vcelku slusne a ta zla NVIDIA zatial nic neukazala. Ked to bude obratene a niekto bude pisat prispevky v podobnom skodoradostnom duchu tak sa mozno zobudis.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Tu vobec nejde 2009-12-29 10:36:05
avatar
o fanusikov ATI, pochop. Cele je to o tom, ze Nvidia, spolocne s absolutne jednostranne zameranymi webmi ako PCTuning a niekolkymi uplne neprofesionalnymi redaktormi, tu zamerne klamala a zahmlievala skutocnost okolo FERMI. Ak ti nie je lahostajne neeticke spravanie, jedno akej znacke fandis, jednoznacne by si mal taketo spravanie odsudit. A Nvidia sla v klamani daleko, ovela viac, ako som si ja myslel ze si niekto vobec moze dovolit. Tak mi vysvetli o akom zobudeni mi tu hovoris. Ak by sa takto spravalo AMD/ATI, prehodnotil by som svoju podporu.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:40:23

Nestotoznujem sa s tym co NV niekedy predvzadza. Len to nie je dovod preco si napriklad nekupim od nich GPU ak bude dobra. Ja fandim aj AMD/ATI a paci sa mi ako tato firma zdvihla hlavu hore aj na poli CPU a aj na poli GPU. To ale neznamena ze teraz mam neznasat NV. Pokial ponukne dobre riesenia tak preco ich nevyuzit. Blbym marketingom alebo hlupimi prezenatciami s falsonymi kartami si akurat "kadia" dost zbytocne na vlastnu hlavu ale to nie je dovod nekupovgat ich vyrobky ak su na urovni.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:59:42
avatar
U mna je to naopak, pre mna je neeticke spravanie sa a nekala sutaz najvacsim dovodom nekupovat vyrobky od takych firiem. Nejde o nenavist voci Nvidii, ide o princip, teda nieco, co drviva vacsina ludi v tejto dobe postrada.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 00:33:15
avatar
Reakcia na mareknr:

Myslim si že AMD na poli CPU nezdvyhla hlavu hore ba naopak podla mna ju ma strčenu v piesku. Prosim neberte to ako provokaciu. Ale Intel je momentalne o dosť lepší. V High-Ende nemá konkurenciu. A v mainstreame to s LGA 1156 a I5 skutočne rozbalil.

Inak s tebou absolutne súhlasím. A osobne si myslím že je neskonale blbé nekupovať výrobky nejakej firmy(napr nVIDIE) len kôli tomu že sa mu nVIDIA nepáči. Ak ponúkne lepšie riešenie tak nie je dôvod nekupovať. Samozrejme to platí len pre nezaujatého zákazníka. Pre Fanboya nebude výrobok konkurenčnej firmy nikdy dobrý čo ako by bol vyspelý. Ten si stále nájde nejakú výhovorku ktorou sa bude snažiť vysvetliť svoj postoj. Ide ale len o čisté fanboystvo(alebo inak zaslepenosť).
Ja ale s fanboystvom nemám žiaden problém a z časti ho aj chápem a tolerujem. Čo ale nedokážem pochopiť a ani tolerovať je to keď sa niekto snaží každému vnútiť svoju "pravdu". Tu sa už začínam tak trocha hnevať. Tu sa už začina riešiť všetko od politiky cez neeticke spravanie a uplne neprofesionalnych redaktorov až po moralne bahno. To všetko su ale len keci! Zjednodušene povedané dotyčný vraví že všetci su sprostý len on je mudry a všetci by podla neho mali akceptovať a prijmať jeho názory ako jedinú pravdu. Jednoducho NARCIS ako vyšitý z ušebnice.
Citace:
Kolko vam toho treba nkydat na hlavy aby ste konecne otvorili oci?
Toto je najlepší dôkaz narcistického vyjadrovania. A toto ja odsudzujem! A nemám pre to žiadne pochopenie.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 00:03:25
avatar
Zumpar, ked uz teda chces reagovat ako velky intelektual, postraz si pravopis. Chybicka se vloudi, to je v poriadku, ale tak odtial-potial. To, co ty oznacujes za keci, ja povazujem za moralne principy. Nevnucujem ich ani tebe, ani nikomu inemu, takisto nevnucujem nikomu svoje nazory a nakoniec je to tvoja vec do coho das svoje peniaze. Skus sa oslobodit od nalepkovania ludi a psychologickych rozborov dotycnych jedincov. To ty si tu zo seba robil kretena, ktory si odbaloval na Vianoce FERMI ak sa nemylim, trochu skromnosti a sebareflexie by ti urcite nezaskodilo. A tak dalej, a tak dalej...
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 00:37:56
avatar
U mňa platí to čo som napisal vyššie a najmä tie KECI. Rob ako myslíš len ma z tých tvojich "pravd" vynechavaj, budem ti za to vdačný.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 00:54:40
avatar
Presne ako pises, u teba platia najma tie keci. A ked si precitas svoje prispevky hoci len v tejto diskusii, zistis, ze niektore z tych tvojich kecov su este aj vzajomne si odporujuce. Nemyl si moj nazor s prezentovanim absolutnej pravdy, o nic take sa nesnazim, ale to ty dobre vies. Skoro som zabudol - to ze si blbecek nejaky smajl na konci vety nezachrani.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 10:37:50

Budem reagovat iba na AMD na poli CPU. Vzhladom na to o kolko im v minulosti usiel vlak a nepodarenom nativnom stvorjadre Phenom I bol Phenom II naozaj zdvihnutie hlavy a ide o skvelu radu CPU, ktora minimalne pre hracov je podla mna uplne idealna - t.j. skvely vykon za dobru cenu. Moj nazor.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:16:18

No maltra, koukam, ze jedu mas v sobe dost.... Tak doufam, ze jsi ho ted vyplival a je ti teda lip. Covece jsem cekal od tebe trochu vic, tohle je na urovni zamindrakovanyho pubertaka.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:51:24
avatar
Ale vobec nie, to s jedom nema nic spolocne. Je to ten pocit bezmocnosti, ktory mam nielen z toho v akom moralnom bahne sa svet a myslenie ludi dnes nachadza, ale aj z (mozno zamerne) nepochopenych reakcii na moje prispevky (ta tvoja reakcia napriklad). Akokolvek intenzivne ludom vysvetlujes a predkladas dokazy toho, ze sa mylia, stale to nestaci na to, aby sa oslobodili od lahostajnosti a ignorancie a zacali pouzivat rozum a zacali zit v realite. Preto sa tebe zdaju moje prispevky na urovni zamindrakovaneho pubertaka, ale to nie je nic co by ma presvedcilo o tom, ze ty naozaj pouzivas rozum a hodnotis veci na zaklade toho ako su - iba si ma onalepkovat nejakym nezmyselnych blabolom a la Z. Obermaier. Toto nie je o Nvidii a Inteli a nejakom hardware, je to o tom, ze smutna realita dneska pozostava z neetickeho spravania sa a upadku elementarnych moralnych hodnot ludstva vo vsetkych smeroch vratane politiky, nabozenstva, ekologie a podobne.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:27:19

Jasne maltro... Pokud ti tvuj prispevek prijde dospely, pak mas jiste pravdu, ve vsem. Me preci nejde o to, zda mas ci nemas pravdu, to je fuk. Jde o styl jakymsi to podal, to je ala Z. Obermeier, moje reakce, byt pouzila jeho oblibeny vraz nikoliv.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:42:32
avatar
OK.
Bob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 11:51:51

Myslim, ze tvoji ironickou poznamku vubec nepochopil...
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Jo, DD, 2009-12-29 09:52:02
avatar
aby ti ten usmev nezmrznul. Ty, jako technologicky fanda (alespon to tvrdis), bys tady mel byt prvni, kdo bude nadavat, proc tady Fermi jeste neni a drzet palce, at to vyjde. Sorac, ale architektura od NV je po letech konecne nejaka revolucni, ne jen vylepsovani (a to nejen v tabore zelenych, ale i v tabore cervenych, protoze pridani DX11 nebo prechod na mensi vyrobni proces a navyseni tranzistoru a taktu je jen prachobycejna evoluce). Z meho pohledu to snad dopadne jako v pripade (ne)slavneho Radeonu 2x00 - technologicky pokrok se spoustou detskych much s (minimalne) pulrocnim skluzem, ale v podstate zaklad pro postaveni vykonnych cipu.
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:56:37
avatar
Přesně, v životě už bych si nekoupil kartu neprověřenou trhem, první modely budou podle mě jen předraženej pokus na lidech, kdo ví třeba si pak ňákou pozdější verzi fermi koupim. Nikdy nikoho nezavrhuju, ale to co příde jako první aspoň podle toho co kolem toho NV předvádí bude tragédie a koupí si to fakt asi jen fanoušek nebo blázen.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:45:20

Vyzera to na analogicky priklad HD2900. Uvidime. Tiez mam po tom vsetkom pocit ze sa oplati si pockat asi az na 32 alebo 28nm Fermi.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:08:44
avatar
já myslím, že Nvidie ted jednu řadu "jako" vynechá a Fermi předběhne vydáním HD6000
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:28:16
avatar
no z technologického hlediska jsem FERMI už hodnotil, je zajímavé, ale jen pro úzkou skupinu uživatelů, zejména pak z výzkumných kruhů ... na tom není nic divného, když novým šéfem vývoje NV je pan profesor ;) .... pro běžný trh, hry aod není architektura FERMI zase až tak zajímavá ... souhlasím s tíém, že změna byla už nutná, jde ale o to, zda to bude fungovat ... to nevíme, proto dnes prostě nelze nad FERMI vynést finální ortel a já ho také nedělám ... co mě a asi každého štve, že nám NV neustále lže, copak by se asi stalo, kdyby nám na rovinu řekla, jak se věci mají? nic jiného nežádám ...,
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:52:26

Ak by si mal firmu, ktora sa dostane do problemov tak by si na rovinu vsade rozpraval ako to je bezohladu na stratu, ktoru by si si tym sposobil?
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:00:33
avatar
Co myslis ty? Myslis, ze je lepsie klamat a oddalovat realitu, ktora nebude nijako slavna a moze poskodit Nvidiu dlhodobo? Alebo bolo lepsie priznat narovinu problemy s vyrobou, trochu to zvalit aj na TSMC a priznt problemy spojene s tvorenim novej architektury? Akcie by sice klesli, mozno dost prudko, ale po oznameni hospodarskych vysledkov Nvidie by opat raketovo vystrelili nahor. Ja si myslim, ze by boli na tom ovela lepsie ak by zvolili druhu moznost.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:24:48

Oni maju "karty v rukave" do ktorych mi nevidime. Strapnili sa dost so saskovanim s falosnou kartou ale inak na ich marketingu je to jedna z mala skvrn ktore sa daju vytykat sposobom ako to robis ty. Tu na tomto webe bolo dost informacii, ktore uplne zbytocne robili bud z komara somara alebo dali do ust NVIDIe slova, ktore nepovedala. Nevidim v tomto smere ziadny rozdiel a tvarit sa aky je marketing NV zly po tom co som si tu mohol precitat je usmevne.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:37:52
avatar
FERMI zdaleka nie je jedina ubohost marketingu Nvidie. Co napriklad tak zamerne oddalovanie a zahmlievanie skutocnosti o "roztapajucich" sa grafickych cipoch v mobilnom sektore? Alebo trapny cirkus s karikaturami zamerany proti Intelu? Trapne pokusy o parazitovanie na technologiach vyvynutych Intelom a AMD/IBM? Podcenovanie vyznamu DX10.1, DX11, precenovanie PhysX a CUDA? Stale nic? Kolko vam toho treba nkydat na hlavy aby ste konecne otvorili oci?
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:14:57

O mobilnom sektore vela neviem. Nesledujem tuto oblast takze odporovat ti nebudem. Podcenovanie vyznamu DX10.1 bolo tiez ale s DX11 uz nie. Precenovanie PhysX - mas pravdu. Aj ked som tu PhysX hajil bolo na svoju vyuzitelnost naozaj precenovane. Chapem ale ze je to jeden z marketingovych tahakov NV a preto vsetky tie reci okolo toho. V niektorych hrach sa ale jeho vyznam ukazal a aj ked pravda nie v takom meritku ako by sme si to mozno viaceri predstavovali. Len je to podla mna engine, ktory ma svoj potencial co tu bolo bohuzial velakrat spochybnovane a to sa mi nepacilo. Nelpim principialne na tom, ze vsetko co NVIDIa ponuka je zle. Prichadza mi to proste ako iba kritika pre kritiku. To iste sa tu dialo aj s 3D Vision. Konkurencia neponuka lepsie riesenia ako tie ktore su tu uz teraz, su pouzitelne a pritom stale su kritizovane ako odpad. To sa mi nepaci aj ked samozrejme nic nie je bez chyby. Vsetko sa proste da spochybnit.

Citace:
rapne pokusy o parazitovanie na technologiach vyvynutych Intelom a AMD/IBM?


Co myslis tymto? Nepytam sa ironicky len ma to zaujima.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 17:02:26
avatar
DDW - Odkaz
EHW - Odkaz
PCT - Odkaz
piiiou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:09:51

AMD vyvIIIIIInulo nejake x86?
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:12:27
avatar
x86-64
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:36:47

Pokial viem, tak NV sa snazi o x86 ale zatial bezuspesne a aj keby sa im to podarilo asi tazko by mohli konkurovat AMD a uz vobec nie intelu v dohlade mozno najblizsich 10tich rokov. A vobec by neslo o parazitovanie. Intel vyvinul x86 a AMD x86-64. To je ako keby si tvrdil, ze AMD parazituje na tom co vyvinul Intel. Tiez ma pokial viem x86 procesory a tiez AMD vzniklo len a len preto aby bola zaistena konkurencia Intelu, ktory ju potreboval na to bay mohol podnikat tak ako je to teraz. Ak sa nemylim boklo to riesene sudnou cestou.
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pro uzkou skupinu lidi 2009-12-29 13:06:18
avatar
je to jen a jen diky aplikacim. To, ze ted jsou napr. hry vyvijene tak jak jsou prece neznamena, ze za par mesicu to nemuze byt jinak. Hodne prevelika skoda, ze Intel dal Larabee k ledu, takhle se asi programatorska revoluce konat nebude a zeleni na tom budou dost biti (mozna tohle byl zamer Intelu a ne technicke problemy, kdo vi).

S tim lhanim je to to same, co kdysi predvadelo AMD, ale to je vec PR a musis si take uvedomit, ze firma ma prece urcite zavazky ke svym zamestnancum a akcionarum. Ty by sis vzal na triko jen tak vystoupit a rict: "Sorac, nejak se jsme se pri vyvoji nove architektury dostali do slepe ulicky a vyreseni nam bude trvat zhruba 1 - 1,5 roku. Nashle."? Co by se asi tak stalo - akcie by sletely dolu, firma by musela propoustet, schopni lide by mozna odesli - takze bychom byli v prd.li my, spotrebitele. Jedine, co by mela NV, podle me, udelat by bylo vyhodit toho nabubreleho sikmookeho chuje a trochu vlezt do r.ti Intelu a vymenit par know-how - sebevedomi je sice pekne, ale v tehle vrcholove politice muze snadno zlamat vaz.
HUHUHUgo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 09:56:09

A proti duálnímu modelu GeForce 395 měl být připravován trojčipový radeon, nebo ten už ani nebude potřeba?
amartin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:33:38
avatar
Myslis, ze nakoniec bude stacit aj ten dvojcipovy
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:25:09
avatar
tříčipový není problém vyrobit ... ASUS takový má a pokud se mohu domnívat tak chystá čtyřčipový
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:13:29

A ako je to s vytaznostou takeho "obra". Ved stvorjadrovy musi vo velkosti prekonavat aj dvojjadrove Fermi.
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:26:27

Docela vtipný příspěvek.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:30:17

aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:05:00
avatar
výtěžnost je přeci stejná .... prostě jen vezmeš čtyři čipy ale výtěžnost u čtyřčipové grafiky a jejích jader bude stejná jako u jednočipové, ne?
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:07:44

STejná nemusí být, záleží z jakého waferu je ten jeden čp, když jeden vemou z wafferu s výtěžností 50% a druhý z výtěžností 60% tak nebude stejná, ale to už mi zavání hnidopišstvím.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:18:03

Ved viem. Len som trosku rypol. Ale nie so zlym umyslom.
Nethmed [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:24:17

Zdravím všechny,
už dlouho zde čtu neustále dokola to samé. Nezbylo mi nic jiného než se zaregistrovat a reagovat. DD, tvoje články jsou na jedno brdo. Mám pocit jako bysi někdy vykrádal sám sebe, ctrl V, ctrl C. Uvědom si prosím tě že spousta čtenářů zde už vyšla základní školu, jsme inteligentní lidi a nemusí nám kde kdo neustále opakovat to samé. Teď konkrétně narážím na články ohledně grafik ATI a Nvidia.
Samozřejmě kdo to číst nechce nemusí, ale podle všeho vystupujete na webu jako solidní informační kanál a jistě si na tom zakládáte. Tak se prosím tě přestaň neustále navážet do Nvidie formou "trefných" poznámek o vytíženosti a neustáleho přejmenovávání jejich grafik atd. To že máš ráději AMD/ATI je z tvých článků více než patrné, a to by si jako profesionál neměl dopustit. Trochu se nad sebou zamysli, a přečti si všechny svoje články o grafikách tak půl roku na zpět. Zjistíš že nám předkládáš neustále to samé, občas opepřené o nějakou tu informaci, která by se jinak vešla maximálně do dvou vět. Ty to ale místo toho obalíš do starého kabátu a hodíš tam nový nadpis. Je to prostě do očí bijící až hanba!
To jak se Nvidia chová vůči zákazníkům se mi taky nelíbí, počínaje špatnými jádry v noteboocích, jejich přehnaného optimismu a neustálého přejmenovávání karet, konče trapné akce s máváním údajného Fermi nad hlavou. Tohle všechno je nechutný marketing a Nvidia si tím přidělává problémy a ztrácí fanoušky. Ale tohle všechno každý kdo se trochu zajímá o svět kolem hardware a IT ví.
Co se týče zde tolik diskutovaného DX11, ano je to pokrok ale ne nijak extra vyditelný. Alespoň ne v této době. Her s podporou je tolik že by se dali spočítat na jedné ruce. Nejsou navíc ani primárně pod DX11 tvořeny. Ten kdo si chce koupit nové PC dnes, jistě bude volit DX11 grafiku o tom žádná. Ten kdo má grafiku minulé generace, tomu se myslím teď upgerade nevyplatí. Všechny hry co jsou na trhu si bez problému zahraje ve slušném rozlišení i s vyhlazováním. Moje EVGA GTX260 SSC, jede všechny hry na max detaily i s vyhlazováním na full hd. Nemám s ničím problém a novou grafiku budu kupovat tak možná za půl roku. To už snad bude Fermi, na trhu bude konkurence pro ATI a hry konečně pořádně prověří tuto generaci karet. Na hry které budou používat Shader model 5 a primárně DX11 si ještě počkáme a to tato generace karet bude už zastaralá. Rozhodně se bez HD5xxx určitě ještě nějaký čas obejdeme. To že je to ale velice kvalitní počin od ATI to rozhodně nepopírám, smekám klobouk za to jak to ATI hezky vyřešila a uvádí na trh jednu novou grafiku za druhou. To že jsou problémy s 40nm je věc jiná. To je vše, přeji hezký den
tempoleader [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 10:53:24
avatar
Nethmed:Takze dalsi ktory sa musel zaregistrovat,koli tomu aby reagoval...presne som aj ja nieco take urobil ale niekolko mesiacov dozadu..
Pozri,,ATi jednoducho vydalo naozaj dobru seriu,a na ''DDho'' treba samozrejme zapnut tie "" DD filtre"" ,,,uz to tu raz niekto spomenul v inej diskusii,,a ja som sa na tom bavil.
DD sa asi dobre cita tym ,,ktori su fanATici..
A ked vravime o rade HD5000 : uz len ta spotreba v idle okolo 20W je pre mna velmi zaujimava,,velmi dobre vyriesene grafiky,,neviem ako keby aj ATi urobilo nejaky zazrak,tak sa najdu odporcovia..vzdy to tak bude..
Pekne sviatky
davi4 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:24:27

S tou spotřebou to je taky celkem histerie. Pokud nemáš pc zapnuté 12 h denně,tak ti to je k ničemu- koupit si grafiku za 7500kč a ušetřit 300kc/rok za elektřinu. A to se vyplatí
tempoleader [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 16:21:36
avatar
davi4:myslel som to globalne koli nasej milovanej planete...ale toto nikto neberie vazne
amartin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:14:07
avatar
Fakt je, ze to co nam nVidia predvadza v poslednych mesiacoch uz ozaj nema zo slusnostou nic spolocne. Inak, spominas to aj vo svojom clanku. Vela webov sa to snazi bagatelizovat No tu sa o tom pise ozaj na plnu hubu. Niekto to povedat musi
Nethmed [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:25:17

Ty jsi zřejmě nepochopil o co mi jde. Ta výtka směrem k DDmu směřovala právě proto že se neustále dokola opakuje jako kolovrátek. Není týden co by nám to minimálně jednou nezopakoval. Vsadím se že příští týden zde bude článek typu : " Nvidia ztrácí partnery, Fermi v nedohlednu"
Je hezký že se někdo nebojí a řekne jak se věci ve skutečnosti mají, ale nemusí to neustále opakovat. Za to bych mu tu křišťálovou lupu, nebo co to bylo nedal ani náhodou.
Ale to bohužel tady neopakuje jen autor článků ale i dost lidí co píší svoje komentáře. Budeme si na Nvidii stěžovat všichni neustále dokola, dokolečka jako papouškové?
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:33:13

No, pravidelný návštěvník tohodle webu veděl měsíce dopředu, že bude Fermi kolem března, na ostatních webech jsou zas každý týden články o tom že bude buď recenze, nebo že se Fermi odloží o pár týdnů. Článek že se Fermi objeví v březnu je na PCT docela katastrofa. Upozornění redaktora aby se jeden diskutující držel zpátky skončil debaklem se 40 palci dolů.

EDIT: 60 palců dolů.

Sečteno podtrženo, nevím co ti vadí.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:04:04
avatar
jenže já si nestěžuji na NV, ale na fakt, že lže a mnozí, kteří by měli mít rozum, tomu věří ;)

ano občas se opakji, ale to proto, že rád uvádím věci v kontextu - je to muj styl sorry
Mishoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 20:37:46

obcas sa opakujes? opakujes sa v kazdom clanku co sa tyka ATI/NVIDIA
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:20:48
avatar
Tak teď se musim DDho trochu zastat, je fakt že má radši ATI, o tom žádná, ale jako snad jedinej web nežije v zelenym matrixu kde když vyšlo dx10 tak se z toho NV mohla posr.. jak je to dokonalý, přitom přínos žádnej, do dneška neni rozdíl v grafice vůbec znát, akorát je všechno o polovinu pomalejší. To dx11 hned co vyšlo má(pro tebe asi zanedbatelný) rozdíly v gafice co sou aspoň viditelný. Chování NV kolem toho, to už je otřes, kdo aspoň trochu nevidí zeleně tak ten průhlednej marketing NV prokoukne, lhát zákazníkovi do očí se jim musí vrátit, lidi snad nejsou úplný blbci, sice maj krátkou paměť ale blbci nejsou.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:39:40
avatar
Ak si myslis ze ludia nie su blbci, mame buduci rok u nas v Drotarove volby, schvalne si potom (ked uz bude po tom) najdi minutku ktora ta presvedci o tom, ze sa mylis .
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ach to DX, 2009-12-29 13:14:07
avatar
pri vydani DX10 jsme videli spoustu sra.ek zelenych, pri vydani DX10.1 (a 11) jsme videli spoustu sra.ek rudych - PR oddeleni jsou uplne stejna, na barve vubec nezalezi.
piiiou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:11:52

Ale to neni vubec pravda. PR jsou podle jiste definice jen lzi a to prece cerveni nedelaji.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:34:55
avatar
Som rad ze si vyjadril svoj nazor a rozsiril zakladnu prispievatelov do diskusii :-).

To, ze DD pise dookola rovnake a negativne clanky na adresu Nvidie je myslim si uplne v poriadku. Ma to na svedomi aj to, ze ludia, ktori navstevuju DDW a vedia si dat dohromady ze 1+1=2, vedeli, na rozdiel od ludi, ktori citali ine "profi" magaziny a vlastny rozum nepouzivali, ze FERMI tu tento rok ani buduci minimalne prvy kvartal jednoducho nebudu. Podobnych clankov, akurat s pozitivnym kontextom, sme si mohli na PCT alebo EHW precitat vela. Vzdy to ale koncilo tak, ze budeme prekvapeni, ze Nvidia opat raz ukaze vsetkych chrbat/zada, teda presny opak toho, aka je skutocna situacia.

Na margo DX11, mladenci, uvedomte si prosim, ze DX11 nie je "gaming only" technologia. Ak mas DX10 grafiku, ako mozes nieco na adresu DX11 tvrdit? Prinos nie je len v teselacii, je to napriklad aj v nasvieteni obrazu, detailnosti a skvelej praci AA, ked napriklad prepad vykonu medzi 4xAA a 8xAA je minimalny. Prinos je aj v profi sektore pre vypocty, ale aj v plnej podpore standardov ktore obsahuju Windows 7. Dalej prehlasenia typu "Moje EVGA GTX260 SSC, jede všechny hry na max detaily i s vyhlazováním na full hd." su totalne blaboly, urcite to tak nie je. Mam PII na 3.7 GHz a HD5850, hram na 1680x1050 rozliseni a to co tvrdis ty by som si nedovolil povedat, pricom vykon GTX260 je vzdialeny mile za vykonom HD5850. Takze ist ti to na max. detaily s AA na fullHD kludne moze, otazka je ako plynule.

P.S.: ked sa kopiruje a vklada, poradie je CTRL+C, CTRL+V .
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:56:12

Citace:
ricom vykon GTX260 je vzdialeny mile za vykonom HD5850


Nie je nahodou HD5850 vykonovo na urovni GTX285? To by tam az taky velky rozdiel vo vykone nebol. Tym nechcem porovnavat tieto 2 GPU len to hodnotim z hladiska vykonu...
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:14:13
avatar
Ano, GTX285 je vykonovo (v DX9 a DX10) na urovni HD5850. V DX10.1 a DX11 je ale mimo hru. Co sa tyka GTX260 vs GTX285, rozdiel pri vysokych nastaveniach je okolo 20% v prospech GTX285, co si myslim ze je dost velky rozdiel vo vykone.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:20:34

20% vykonu je dost len sa podla mna neda porovnavat GTX285 s DX10.1 a DX11, ktory nepodporuje. Proste ona stale bude bezat v DX10 rezime takze je to co zrovanavas neporovnatelne. Pokial je GTX285 vykonovo ako HD5850 v DX9 a DX10 tak urcite nie je vykonovo mimo hru(aj ked technologicky samozrejme ano).
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:43:50
avatar
Opat vec pohladu. Podla teba nie je mimo hru, podla mna ano. To ze ma podobny vykon v zastaralych technologiach je OK. Co ale nie je OK je nulovy vykon v poslednych technologiach, vysoka spotreba, vyssia cena (ja som HD5850 kupil za 207 libier). A pre uplnost, porovnavali sme primarne GTX260 vs HD5850.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:44:06

Preto som chcel porovnavat tie 2 karty z hladiska vykonu. Samozrejme mas pravdu s tym, ze spotreba, teplota a ceny su u GT200 v porovanni s novou radou HD5000 viditelne horsie a nema zmysel ak sa kupuje nova karta si ich kupit len preto, lebo su od NV. Aj ked o nulovom vykone to nie je az tak pravda. Sice si majitel GT200 grafiky neuzije DX11(v DX10 ano) ale napriklad co sa tyka GPGPU ma stale siroke moznosti. Podpora OpenCL resp. DirectCompute u grafik od rady G80 je taky mensi bonus ktorym sa snazi NV zachranit situaciu v akej je. Z herneho hladiska ma AMD navrh. Aspon docasne a uvidime ci to zostane aj po uvedeni Fermi. Tam ma uz bohuzial moj prvotny optimizmus zacina prechadzat a tiez sa obavam toho ci sa vobec oplati si taku kartu kupovat. Uvidim co to nakoniec prinesie. Urcite si ale nekupim zbytocne drahu kartu s 10% vykonom navyse a s vysokou spotrebou a teplotami len preto ze to bude Fermi... Aj ked stale dufam, ze az take zle to nebude.
amartin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:18:57
avatar
maltrabob: Prepac len troch dovisvetlim "Mam PII na 3.7 GHz" Pod tym myslel PhenomII nie PentiumII Ako for my to teraz prislo fakt dobre, no neripni si
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:28:40
avatar
No fakt dobre clovece .
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pekny, 2009-12-29 15:03:29
avatar
ale docela zajimave je napr. pouziti NV a AMD v AutoCADu. Pouzivam dva pocitace s identicky nastavenym AC 2010 a na starem pocitaci s "archaickou" GF 8800 GTS absolutne zadny problem, kdezto s "relativne novym" Radeonem 4770 je to, bohuzel, utrpeni. Nevim proc, ale u "tahani" car je AMD neskutecne pomale, kurzor je jako snek, takze na praci strasne neprijemne. Stejne tomu bylo i kdysi davno s ATI Rage a nedavno jsem mel ne moc pozitivni zkusenosti s ATI FireGL V7700. Ve vlastnich PC jsem (az donedavna, viz R 4770) mel Matrox Mystique, Diamond FireGL 1000 Pro nebo NV a nikdy jsem v CAD aplikacich nemel problem, coz se, bohuzel, u ATI rici neda, ale treba je to jen shoda nahod. Na druhou stranu ted jsem koupil Fallout 3 a na Win XP Pro + NV 8800 GTS ta hra proste nejede, kdezto na Win 7 + Radeon 4770 zadny problem, stejne jako ostatni hry. Takze z mych zkusenosti a ciste pro me - pracovni pc no-AMD, herni pc yes-AMD.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - SolidWorks, AutoCad atd 2009-12-29 15:42:14
avatar
Ještě že si napsal "z mých" zkušeností. Nemůžeš hodnotit vhodnost Ati karet pro rýsování jen podle jedné/dvou zkušenosti probíhajících za specifických podmínek. Hlídej si ovladače, bios atd. Z fór o Cadech jasně vyplývá, že stačí i starý radeon a nejsou problémy. viz. třeba Odkaz
BTW - Návod na změnu normal Ati na FireGl nebo firePro pomocí změny biosu tady někde byl, ale je to pro fajnšmekry.
ljelinek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Aha, 2009-12-30 08:50:25
avatar
tak podle tech clanku delat v CADu na IGP, jo? No, tak at si to panove uziji. Tatik mel take pocitac jen s IGP a po hodine prace jsem sedl do auta a zajel koupit externi grafiku, takze asi tak.
Bob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 12:12:02

Ano, prece nemuzes hodnotit vhodnost ATI karet, kdyz delas s CADem jen x let...prece nemuzes mit dostatecne zkusenosti... Zeptej se tady mistnich guru, ti sice videli CAD z rychliku, ale urcite ti poradi, jak na to...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - RE ljelinek 2009-12-30 12:25:30
avatar
No já bych pro rýsování taky volil radši slabou dedikovanou než integrovanou, ale úplná blbost to není. Mám zkušenosti se SolidWorks a slabou dedikovanou grafikou z roku 2003, která je míň výkonná než dnešní integrovaný - a šlo to celkem slušně.
PS: Osobně jsem zkusil AutoCad i SolidWorks a nechápu, že může něco tak podřadného jako AutoCad existovat. Snad jen kvůli nižší ceně. Se SW sem byl schopen dělat divy po pár hodinách učení, s AutoCadem to bylo trápení i po x dnech.
to BOB
nikdo nezpochybňuje jeho zkušenosti s CADy, ale počet grafik se kterými měl problémy.
piiiou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:05:45

Co neudelat pro zvyseni navstevnosti, ze? Opakujici se clanky se zmenenym nadpisem, neobhajitelne navazeni se do NVIDIE, rozpoutani flame uz jen obsahem clanku. No proste idealni podhoubi na navstevnost.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:43:38
avatar
Tak to je zaujimavé. Škoda...myslel som že to bude v Januáry... Ale aspon technické parametre budeme vediet už v januáry, budeme vediet na čo sa máme tešiť.
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:49:04
avatar
Ano! Áno! Áaáááánoo!!!! Dočkali sme sa plnohodnotného príspevku od našeho žumpára. Snáď jediná osoba široko-ďaleko, ktorá bola do poslednej sekundy (doslova) presvedčená, že FERMI vyjde v januári. Hold, realita sa dosť ťažko ignoruje a nakoniec aj ty si sa musel podvoliť, však?
Na margo parametrov: presne moja reč! Vďaka technickým parametrom a syntetickým benchmarkom bude nadovšetko jasné, kto tu bude výkonostným kráľom. Nech žije teória! (Prečo vlastne takéto revolučné myšlienky napadajú len obyčajných smrteľníkov?)
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:58:10

Podla mna su tie synteticke benchmarky stale relevantnejsie ako porovnavanie kariet podla vykonu v teraflops.
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 15:08:05
avatar
Stále je to však len teória.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 15:09:33

To nespochybnujem.
amartin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 15:22:03
avatar
Pokial ide o skutocny vykon v hrach tak synteticke benchmarky maju niejaku vypovednu hodnotu, no neda sa brat ako berna minca. Podobne je to aj s teoretickym vykonom. Aby bol vyuzity musi byt kod pre GPU optimalizovany. Kazdy engine je optimalizovany inak a podla toho aj bezi. Preto niekde ma navrch jedna karta a inokedy druha t.j. slabsia karta moze nakladat silnejsej.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 17:31:51
avatar
Fermi aj tak bude v januáry. Po technickej stranke budeme vedieť na čom sme. Čo je fajn sprava pre všetkých ktorý chcú vedieť čo prinesie Fermi a až tak sa rozhodnúť kúpiť novú GK.
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 15:10:07
avatar
Čo som to za nevychovanca.
Obrázek
Šťastné a veselé!
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 16:13:09
avatar
podarene je to chlapcisko ...
Nethmed [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 11:50:53

Koukám že se tu rozhořela zajímavá debata.
1. Děkuju za opravu ohledně kopírování a vkládání textu.
2. Nevím proč bych měl lhát, na mé pc konfiguraci opravdu hry letí na full hd i s vyhlazováním no problemo. A to všechny nové hry! Jediná hra která mi dělala problémy (max.nastavení, FPS kolem 24)je Crysis a to už je dva roky stará hra, která opravdu v grafice nemá konkurenci.
3. Nvidia nemá kam spěchat až tu budou opravdové DX11 hry s podporou Shader modelu 5, už bude mít něco na trhu. Ale to na max. nastavení tahle generace stejně nezvládne. To budeme muset počkat na HD6xxx, Fermi2..
4. Nenadržuju ani ATI ani Nvidii, ale znova opakuju, tady se nepíše nic jiného než se neustále opakují stejné fráze akorát v jiném pořadí.
davi4 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:07:36

Samozřejmě,že máš pravdu. Na to stačí slabší karty než gtx260. Ale Maltrabob už má 5850 a je prostě KING,co hraje DIRT2 s DX11. Vlajou tam trochu líp vlajky a jede mu to taktak 30fps. A to je SUPER přece
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:27:08
avatar
Pravdu ma v pripade, ze mu to uveri niekto ako ty. Mal som predtym HD4890, co bolo na urovni GTX275, a uz vtedy to na 1680x1050 neslo na max. detaily a AA plynulo. Nechaj si tie ubohosti o mne, kupil som si kartu ktora bola a doteraz je bezkonkurencna pre hranie v tychto rozliseniach, s tym nic nenarobis. Narozdiel od teba, predtym ako trepnem hovadinu o vykone, si karty otestujem. A na margo toho DIRT2 a tebou udavanych "taktak 30 fps", tu su vysledky ktore som prave dokoncil a davam do clanku:
Colin McRae DIRT 2 - ultra settings, DX11, 8xAA - 41/46/52 (min/avg/max) FPS.
Colin McRae DIRT 2 - ultra settings, DX9, 8xAA - 47/53/70 (min/avg/max) FPS.
davi4 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:59:43

Podle tvých názorů a "nutnosti" upgrade z 4890 na 5850 je plynulost-100fps. Ale 41 fps není taktak 30??
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:21:32
avatar
Omyl, to su tvoje nazory, nie moje. Ja netvrdim, ze upgrade z HD4890 na HD5850 bol nutny. Radeon HD4890 je vyborna karta a bol som s nou spokojny. Primarny dovod preco som vymenil HD4890 za HD5850 bola spotreba. Druhym dovodom bolo zakupenie Windows 7. Technologie boli az na tretom mieste.

"Ale 41 fps není taktak 30??" - co k tomu dodat?
davi4 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:35:27

Meleš nesmysly. Takže tobě to na 4890 jelo plynule,ale Nethmedovi s o 10% slabší gtx260 to nejede plynule??? Tě cituju:"Dalej prehlasenia typu "Moje EVGA GTX260 SSC, jede všechny hry na max detaily i s vyhlazováním na full hd." su totalne blaboly, urcite to tak nie je". Tě nechápu...
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:03:21
avatar
Este raz a naposledy, z mojho prispevku vyssie: "Mal som predtym HD4890, co bolo na urovni GTX275, a uz vtedy to na 1680x1050 neslo na max. detaily a AA plynulo." Koncim debatu s tebou, nevies ani poriadne citat a chces sa hadat.
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 14:51:25
avatar
Citace:
"Ale 41 fps není taktak 30??" - co k tomu dodat?

Zapáľ pietnú sviečku a modli sa, aby dostal mozog, nech už v tej hlave nemá taký prievan.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 16:16:17
avatar
nechte ho, je to jeste kluk ...
Son Gito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 12:52:30
avatar
Ďakujeme DD-mu, že má také zdroje, to je na nezaplatenie. Aj keď niekedy nemôže hneď všetko prezradiť. Len tak ďalej
Nethmed [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:25:44

Taky si myslím. Ono někdy grafy které jsou nám předkládány nejsou zcela pravdivé, a navíc záleží na jakém pc tu kartu testujeme. Mám za to že spousta inzerentů uvádí záměrně nižší počet fps při testu, aby si pak zákazník koupil dražší kartu. Každý máme jiný železoa tak se to může +- lišit. To že Maltrabob měl problémy v rozlišení 1680x1050 na max. detaily je opravdu zarážející na to jakou tu psal konfiguraci. Má dokonce přetaktovanýho Phenoma II. Buď měl špatné ovladače, nebo byla chyba jinde. Každopádně HD4890 je velice výkonná karta a moc se divím tomu, že nedávala letošní hry na max. detaily.
Nethmed [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:34:44

DD prosím tě, to že dáváš věci do kontextu je hezký a říká se že opakování je matka moudrosti. Ale tohle co tu předvádíš je kolovrátek, jak u blbečků na dvorečku. Už jsem se prostě musel ozvat. Přinášíš zajímavé informace, máš zřejmě dost kontaktů to je fakt. Ale všeho moc škodí, a pak si čtenář tvých stránek připadá jako že nemáš o čem psát. Místo novinky na dva, tři řádky to tu rozebereš jako slohovou práci ve škole. Že ty jsi měl samý jedničky viď?
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 16:17:50
avatar
a com ma do p... asi tak pisat ? ked sa nic nedeje ??? tak aspon pise o tom preco sa nic nedeje nie ? ci chces cumet do blba ?
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 13:48:38
avatar
tak se píše něco o ATI, tak diskuze má normální počet příspěvků, ale jak jde o Nvidii tak se z toho člověku motá hlava
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 16:18:19
avatar
heh no nieco na tom je ...
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - to je jasné 2009-12-29 16:53:58
avatar
A co jste čekali, že vyjde v lednu, tomu věří jedině OBR který ji má a zná všechny testy, jen je ještě neukázal
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 17:06:26
avatar
OBR je tiež s nervami na konci.

"Už nyní jednoho Radeona HD 5870 mám a pokud se dnešní zpráva potvrdí, koupím druhého do CrossFire a na Fermi zcela rezignuji."

Z. Obermaier
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:15:55
avatar
Tak to čumim jak puk, OBR žeby radeon????
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 17:12:48

ta diskuze, to jsou teda blitky
Koukám, že grafiky vládnou dětským světem.
Tolik demagogie sem nad žádným jiným tématem neviděl, nejen v IT.
Jestli to není tím, že nejvíce hry hrají děti, kteří si snad myslí, že se hraje i v reálu a bojují proti sobě NV vs ATI zbraněma.
Trochu plácám, ale snad tu najdu taky trochu toho místa
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 17:35:04
avatar
Placas, a to riadne. Na stadionoch sa do krvi biju "fanusikovia" hokejovych alebo futbalovych muzstiev, pred udajnym hrobom Jezisa sa pred ocami milionov ludi pobiju dve frakcie krestanov, v parlamente (aj tom Ceskom) si politici nadavaju a davaju zaucha a vzdy ide o dospelych ludi. Co maju graficke karty spolocne s "detskym svetom"? Proste je to diskusia, a ked niekto nedokaze pochopit elementarnu pravdu, treba pouzit aj ostrejsie slova.
davi4 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 17:59:52

Taky jsem už poznal,že tady jsem v ultras-táboře ati. Dneska jsem se dozvěděl asi toto,že 66fps na hd4890 je plynulé,ale 60fps na gtx260 není plynulé. A to od autora testu hd5850 oc na 1ghz.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:08:10
avatar
...něco na tom bude, 6 fps je taky rozdíl
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:09:58

Tam se spíš lidi bavili nad tvým nepochopením jeho příspěvků, navíc když taková čísla vůbec nepadla.

Taky vůbec nechápu proč meleš tak neuvěřitelné kraviny, hold děti jsou děti.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:13:08
avatar
To myslíš asi tu diskuzi jak si se tam ztrapnil tímhle
Citace:
Ale 41 fps není taktak 30??

Rudí jsou dneska všichni kdo si jdou koupit nový PC a chtějí moderní grafiku. Kdo si nekupuje PC na 6 měsíců tak by měl brát DX11 kartu. Pokud máš teď v PC jakoukoliv slušnou silnou kartu bez dx11 tak tě k upgradu nikdo nenutí - čas ale ukáže že ty co se nechali obelhat marketingem nvidie a koupili někdy od října kartu do nového PC bez DX11 tak v budoucnu zapláčou.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:21:30
avatar
Citace:
čas ale ukáže že ty co se nechali obelhat marketingem nvidie a koupili někdy od října kartu do nového PC bez DX11 tak v budoucnu zapláčou.


No uvidime,.. osobne by som bol rád keby to tak bolo. Dufam že DX11 bude v každej hre. A najmä dufam že ho bude aj vidieť.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:29:08
avatar
otázka je, za jak dlouho zapláčou ...asi jak kdo Někdo DX11 nebude potřebovat ani za tři roky
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:37:20
avatar
Řekl bych, že začnou ronit slzy od příchodu Alien vs. Predator a podobných her. A co budou dělat za rok a později to se neodvážím hádat - asi masochistické praktiky. Nvidia vyprázdnila sklady, ale neznalý zákazníky co naletěli lituju. Řadu GTX si lidi kupovali s tím, že budou mít super grafiku (takovou co je nijak moc neochudí o efekty ani v budoucnu) min na 2-3 roky
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:45:15
avatar
Rada GTX200 je celkom podarená. Myslim že ľutovať rozhodne nebudú. Hold nebudu mať DX11... ako sa presadí tento štandard ale ukáže až čas.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:06:38
avatar
No byla podařená (dejme tomu )...do příchodu HD5000.Používáš moc smajlíků a používáš je špatně - z hlediska významu.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:25:19
avatar
NJ škoda že Fermi prichadza tak neskoro. nVIDIA sa bude musieť riadne obracať aby dohnala ATI.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:29:08

DeaDDog ma pravdu. Ak niekto kupuje novu kartu na hranie a kupi teraz GT200 kartu tak pochybi. Momentalne ma AMD v kazdom segmente karty, ktore vo vsetkych parametroch GT200 prekonavaju. Hol nova generacia proti starsej.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 22:22:21
avatar
Ano porovnavať novu HD5000 generaciu proti starej GT200 je pitomost. Myslim že v sučasnej situácii sa porovnávať nedá. Lebo je to jednoducho HD5000 seria VS. nič...
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 23:01:58
avatar
Ty aj s tvojimi smajlíkmi si iritujucejší než mucha.
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 00:16:29
avatar
Ale musím uznať, že to "nič" dosť dobre vystihuje aktuálnu nVidiu.
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:19:52
avatar
To je fakt, ale to musely bejt hovada co si koupěj smontovanej nadupanej herní super kompjůtr v supermarketu kam tyhle sra.ky narvou, tak potom dobře jim tak, NV poslední dobou nejvíc profituje na blbcích.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:28:20
avatar
Do supermarketovejch shitů se řada GTX nedostala, spíš do počítačů co skládaj velký český firmy - lidi se daj oblbnout i s pomocí GT220 ala Take a power trip, ale to už je jiná liga, která by asi ani s DX11 moc ve hrách nezářila.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:39:37

Citace:
GT220 ala Take a power trip


Toto bol fakt dobry vtip.
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:44:20

myslim, že nikdo plakat nebude.
Ti co tvrdí, že dx11 je k ničemu, pomažou pro svou nvidii i kdyby kupovali lowend za cenu hiendu.
Prostě takovéto hádky jsou k ničemu.
Podařilo se tu už někoho přesvědčit, že jeho grafika je ta špatná ?
Raději použijeme ostřejší slova
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 18:54:08
avatar
No, vdaka za parafrazovanie . Ale naozaj, ak mas k dispozicii skutocnu kartu a grafy porovnavajuce jej vykon, spotrebu, teplotu, hlucnost, podporu technologii na jednej strane a neustale lzi, vyhovorky a fake prezentacie na strane druhej, co si vyberies? Mne a mnohym inym nerobi problem uznat, ze napriklad Intel je na poli procesorov dalej ako AMD, takisto mi nerobi problem uznat, ze Nvidia grafiky rady GTX8800 boli skvele a ani nie je problem povedat, ze Radeony mali naprd chladenie (HD4850) a velku spotrebu (HD4850, HD4890) v porovnani s konkurenciou. Ale ako sa da zdravym rozumom vysvetlit obhajovanie niecoho, co este ani nevyslo ako paper-launch?
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:30:42

Citace:
Ale ako sa da zdravym rozumom vysvetlit obhajovanie niecoho, co este ani nevyslo ako paper-launch?


Myslim ze uplne rovnako ako kritizovat nieco co este nevyslo ako paper-launch.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 11:11:07
avatar
Máš úplnu pravdu. Ale pochop ho Fanboy je taraz vo vytrženi.
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:01:05

A ty si myslíš že to jako vyřešíš ?
Máš pravdu, ale nemůžeš přeci zodpovídat za ostatní, kteří mají jiný/špatný názor.
Seš z nich akorát nasranej a co oni ?
Pochopili tě ?
Trochu klidu ne
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 19:16:23
avatar
Nie, nemyslim si ze to vyriesim a ani mi o to nejde. Ak niekto chce FERMI alebo GTX285 nech si to kupi, jeho peniaze. Skor ide o to vysvetlit im, ze zatialco oni obvinuju druhych z netolerancie, pre svoju zaslepenost nevidia, ze oni sami su netolerantni. Ale mas v podstate pravdu. Chce to klud, lebo nad hlupostou clovek nezvitazi argumentami ani nijako inak. Poznam to z mnohych diskusii ktore som kedysi viedol s meciarovcami, ficovcami a fanatickymi katolikmi. Tak zatim .
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-29 21:18:17

ehm ...
takže s fermi můžem až v březnu počítat ... tedy po prvním odložení
Ale to je celkem dlouhé, že
Tak třeba až se vyřádí řada HD 5xxx v testech, dočkáme se třeba testu nějaké slušné z.desky, nebo zvukovky atp.
Nějaký novinky snad byli i v jiném odvětví
SONYCZE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-12-30 21:38:33
avatar
Tati, co to je envidia ? To je ta veliká firmička synáčku, která lidi okrádá, vydává staré výrobky za nové a vyrábí čipy do přenosných počítačů v Číně, používá na představeních grafické karty ze dřeva a pěkně mluví lži o svých produktech.
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-01 10:58:53
avatar
A táta má vždycky pravdu.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1046x
Komentářů: 3
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1519x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1124x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1192x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníFriday, 19 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3777x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCWednesday, 17 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1464x
Komentářů: 0