PREVIEW: Nové ASUS MAXIMUS VI Z87 desky v redakci. Nová FORMULA a mini-ITX IMPACT! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Wednesday, 31 July 2013
altI herní deska pro OC může mít dnes rozměry mini-ITX. Podívejme se na dvě novinky ROG série.

 

 

 

 

Už jsme vám o nich říkali dříve, nyní je konečně máme v ruce v jejich finálních a prodejních verzích. Začněme opravdovou novinkou v sérii ROG. První high-endovou mini-ITX základní deskou na trhu:

  • ASUS MAXIMUS VI Z87 IMPACT - high endový mini-ITX ROG

Tahle deska vzbudila hodně pozornosti a jsem si jistý, že bude patřit k nejzajímavějším modelům na Z87 vůbec. Konečně si můžete postavit high endový mini PC a mít všechny možnosti kvalitních základních desek, včetně špičkových možností OC atd.

IMPACT je nový přírůstek do ROG rodiny základních desek a první ve velikosti mini-TX. Přesto se ASUSu podařilo na ní nacpat většinu toho, co je na větších deskách. Samozřejmě formát mini-ITX je velikostí značně omezen, takže si ASUS pomohl několika speciálními moduly umístěnými kolmo na desku, které dělají z této desky high end mezi mini-ITX deskami.

Silná napájecí kaskáda byla umístěna právě na jeden takový kolmý modul nad procesorovou paticí, včetně pořádného chlazení.

Deska má ale i veškerou OC výbavu velkých ROG desek, která je umístěna na další kolmý modul, který má segmentový display a tlačítka na zadní straně. Část je ale i klasicky na desce vedle napájení. Tahle Mini-ITX deska má navíc klasicky silné 24+8pin napájení.

Další dva přídavné moduly obsahují kvalitní zvuk se vším všudy a další pak přidává WiFi a BT a mSATA port. Ostatní výbavu desky vidíte. Když to vezmeme kolem a kolem, těžko byste našli jinou mini-ITX základní desku, která by nabízela takovouhle výbavu v takovémhle provedení. Tohle je opravdu špičková základní deska, na které můžete postavit špičkově výkonný PC ve velmi malé skříni. Cena této desky, která aktuálně přichází do obchodů, bude kolem 5500 korun vč. DPH.

  • ASUS MAXIMUS VI Z87 FORMULA - nově v brnění

Jak víte, do rodiny ROG desek nám kromě mini-ITX modelu IMPACT, přibyl ještě levnější herní ATX model HERO. Ten zatím v redakci nemáme, ale máme tady špičkový model FORMULA. Tedy to nejlepší pro hráče. Ano, nad tímto modelem je ještě extrémní MAXIMUS VI EXTREME, ale to je deska speciálně určená pro extrémní OC a pro běžné uživatele-hráče je mnohem vhodnější model FORMULA.

Ten nově přichází s "brněním", které jsme znali jen z ASUS TUF SABERTOOTH modelů pro Intel platformu. Je tu jednak pro ochranu, ale také pro lepší chlazení, kdy má přední, ale hlavně masivní zadní část.

Zatímco v minulosti jsme si trochu stěžovali na chudobnou výbavu FORMULA modelů, které i tak nebyly levné, nově si na výbavu nebudeme moci vůbec stěžovat, protože nová generace FORMULA desky nabízí jednu z nejbohatších výbav mezi základními deskami pro Z87 platformu.

Je tu v podstatě úplně všechno ve velmi hojném počtu. Špičkové provedení, silné chlazení včetně možnosti chladit to vodou, kvalitní zvukovka, modul s WiFi a BT + mSATA portem, hromady konektorů, všechny ROG OC funkce, které potřebujeme a tak dále a tak dále.

Říkáme na rovinu, tohle je nejlepší MAXIMUS FORMULA deska v historii této řady, pokud bychom chtěli být hnidopiši, tak jediné, co jí chybí je druhá LAN síťovka, jinak nás nic nenapadá. Deska teprve dorazí do obchodů, byla totiž posledním uváděným modelem v ROG řadě desek pro Z87 platformu. Kolik bude stát, zatím přesně nevíme, ale bude to druhý nejdražší model hned pod EXTREME verzí, která stojí kolem 9500 korun vč. DPH. Takže podle mého odhadu by se mohla pohybovat snad kolem 7000 korun vč. DPH. Základní model HERO, stojí kolem 4700 korun vč. DPH.

Testy obou desek uvidíte na našem webu někdy v průběhu srpna.

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
vulu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-07-31 14:36:29

Impact je neskutocna doska,len skoda ze knej nie su aj vhodne procesory,iba ak po prepastovani.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-07-31 14:43:57
avatar
původně jsem plánoval miniITX Xeona, s touhle deskou to ale možná bude nakonec obyčejné Káčko. OC v miniITX si asi nenechám ujít
zero8324 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Maximus VI Impact 2013-08-01 10:03:01
avatar
Tak Maximus VI Impact to istí. S ROG sériou mám len tie najlepšie skúsenosti, a tento model spĺňa všetky moje požiadavky (miniITX, mSATA, kvalitná zvukova karta, PCI-Express 3.0, USB 3.0, masívne OC, podpora procesorov s AVX a AVX2). Už začínam hádzať do prasiatka ...ASUS milujem ťa :-)
dr.coffee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-01 11:08:01
avatar
Další špičková deska m-ATX je Gigabyte G1 Sniper M5. Cena 4.600Kč
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Beetlejuice 2 – druhý film po 36letech!
Beetlejuice 2 – druhý film po 36letech!Friday, 24 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 605x
Komentářů: 0
Na základech Witcher 3 můžete vytvořit zcela novou hru!
Na základech Witcher 3 můžete vytvořit zcela novou hru!Thursday, 23 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 861x
Komentářů: 0
Jak se vyrábí počítačové čipy?
Jak se vyrábí počítačové čipy?Wednesday, 22 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1315x
Komentářů: 0
Vychází Hellblade 2 – vizuálně působivá psycho akční adventura
Vychází Hellblade 2 – vizuálně působivá psycho akční adventuraTuesday, 21 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1501x
Komentářů: 3
Dragon Age: Inquisition můžete mít zdarma
Dragon Age: Inquisition můžete mít zdarmaFriday, 17 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1219x
Komentářů: 0
Vychází Men of War 2 – druhoválečná RTS není v ideálním stavu
Vychází Men of War 2 – druhoválečná RTS není v ideálním stavuThursday, 16 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1922x
Komentářů: 0