ASUS slaví 10 let značky ROG – Má nové monitory, desktop i dokovací stanici s grafikou pro NB Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 14 leden 2016
altSpolečnost ASUS byla na CES poměrně aktivní a to zejména s novinkami pro hráče a nadšence.

 

 

 

 

Už je to 10 let, co ASUS uvedl svou komponentovou řadu ROG, kterou z počátku tvořily hlavně základní desky. Během dalších let se ale rozšířila i na další komponenty a periferie a dnes je mezi hráči velmi populární, i když ne všechny modely jsou zcela úspěšné. To ale neplatní o ROG základních deskách, grafikách, monitorech i herních mobilních PC. A jaké novinky ASUS na CES 2016 představil?

  • Řada monitorů ASUS MG 4K s AMD FreeSync

Oblíbenou řadu monitorů ASUS MG nově doplní modely s úhlopříčkou 28 a 24 palců s rozlišením 4K UHD 3840 x 2160. Typ MG28UQ s 28“ úhlopříčkou a 144Hz má odezvu 1ms, ale bohužel používá TN panel.

24“ varianta MG24UQ však disponuje IPS panelem. Oba monitory umí standard VESA Adaptive Sync (=FreeSync podporovaná na AMD Radeon grafikách). Na trh dorazí brzy.

  • Herní monitor ROG Swift PG348Q

ASUS získal v roce 2015 v herních monitorech 40% podíl na trhu (zdroj: Digitimes z 15. 12. 2015), a upevnil si tak vedoucí postavení v tomto rentabilním segmentu. Na prodejní úspěchy předchůdců se bude snažit navázat model vývojářů ROG Swift PG348Q, což je 34“ monitor se zakřiveným ultraširokým Quad HD (UWQHD) IPS panelem a rozlišením 3440 x 1440 navržený speciálně pro hráče.

Display nabízí ale jen G-SYNC (ne však z nějakého důvodu standard FreeSync, který by měl být jinak základem), ale má až 100Hz obnovovací frekvenci, což slibuje zajímavé herní zážitky a plynulost obrazu. Uživatelé mohou při hraní přepínat mezi obnovovacími frekvencemi 60 a 100 Hz díky technologii Turbo Key. Funkce Asus GamePlus dává hráčům možnost vybrat si ze čtyř různých zaměřovačů. Vestavěný časovač a počitadlo FPS jim nabídnou v akčních střílečkách a real-time strategiích výhodu oproti soupeřům. Nechybí ani zabudované stereo reproduktory. I tento monitor by měl dorazit brzy na trh.

  • Herní desktop ROG GT51

Herní desktopový počítač ROG GT51 má v sobě procesor Intel Core i7-6700K a o grafický výkon se stará grafická karta GTX TITAN X (v režimu SLI). Výkon desktopu zajistí bezproblémové hraní až na třech 4K monitorech současně. Pomocí technologie ROG Turbo Gear můžete maximalizovat taktovací potenciál systému jedním kliknutím, zatímco aplikace ASUS Aegis II pomáhá monitorovat systémové parametry. Rozhraní USB 3.1 na předním panelu zajišťuje přenos dat s rychlostí až 10 Gb/s a umožňuje rychlé nabíjení mobilních zařízení. V balení GT51 je navíc speciální náramek ROG Band, který dovoluje desktop přetaktovat nebo aktivovat Shadow Drive - skryté místo na harddisku.

GT51 má vnitřní chladicí systém se speciálními vzduchovými tunely, které umožňují přirozené proudění vzduchu. To napomáhá účinně regulovat teploty během herních maratonů. Desktop zaujme agresivně designovaným šasi formátu ATX a povrchem z titanu a mědi. Bočnici zdobí okno s jemnou mřížkou, ozvláštnění přinášejí i světelné efekty, které umí pracovat až s 8 miliony barev. Cena? No pokud se na ni musíte ptát, tak na to nemáte :).

  • Externí grafická dokovací stanice ROG XG2

ROG XG2 je externí dokovací stanice obsahující grafickou kartu, které je speciálně navržena pro notebooky ASUS. Je kompatibilní s grafickými kartami ASUS GTX a ASUS Radeon. Patentovaný kruhový design umožňuje notebookům naplno využít síly desktopových grafických karet a výrazně zvýšit grafický výkon.

Dokovací stanice také dokáže nabít notebook, takže uživatelé mohou vyrazit ven bez nabíječky. ROG XG2 lze kdykoli zapojit a odpojit, aniž by byl nutný restart počítače. V současné době se ale jedná stále o produkt ve fázi testování.

  • Mechanická herní klávesnice ROG Claymore

ROG Claymore je herní klávesnice s mechanickými klávesami Cherry MX RGB (červená, modrá, hnědá a černá varianta) a oddělitelnou numerickou klávesnicí s makro funkcemi, která umožňuje uživatelům položit ji přesně tam, kam budou chtít. Podsvícená klávesnice disponuje programovatelnými klávesami s RGB podsvícením a technologií N-key Rollover.

Klávesnice se dokáže synchronizovat se základními deskami ROG, díky čemuž je možné klávesovými zkratkami ovládat rychlost větráčku, spouštět počítač, přetaktovat procesor a paměti nebo otevřít přístup do BIOSu. ROG Claymor má prémiový design s bytelným hliníkovým rámem se vzory inspirovanými mayskou kulturou.

  • Bezdrátová/drátová herní myš ROG Spatha

ROG Spatha, která jde za několik týdnů do prodeje, je laserová herní myš s rozlišením 8200 DPI přizpůsobená na míru hráčům MMO her. Má hořčíkové tělo a 12 programovatelných tlačítek včetně šsti ergonomických tlačítek pro palec. Design levého i pravého tlačítka umožňuje upravit sílu odporu kliku. Spínače Omron pak zaručují životnost až 20 milionů kliknutí.

Uživatelé mohou myš využívat v drátovém režimu (rychlost odesílání signálu až 2000 Hz) nebo nebo kabel odpojit a používat ji bezdrátově. Jako bonus nabízí ROG Spatha nastavitelné světelné RGB LED efekty na třech různých místech.

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 364x
Komentářů: 2
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 532x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1192x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1053x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1829x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1938x
Komentářů: 3