Poptávka po počítačích se rapidně snižuje – co za to může? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 04 prosinec 2008
altHospodářská krize silně zasáhne do hospodaření mnoha společností. Prodeje PC klesají. Proč?

 

 

  Včera vyšlo najevo, že pro Q1 2009 sníží výrobci počítačů výrobu o nějakých 60%! Pokles poptávky je rapidní. První kvartál 2009 bude opravdu pořádný masakr. HP sníží výrobu o 50%, DELL o 60%, ACER o 50% a ASUS také o 50%. To samozřejmě tvrdě zasáhne výrobce čipů a dalších komponent, jako jsou Intel, AMD a NVIDIA (zde spíše TSMC) atd. Už včera jsem vás informoval o plánovém snížení výroby, které však bude podle odhadů daleko větší, než včerejší odhady.

  Už pro letošní Q4 2008 většina společností snižuje své odhady příjmů. Letošní Vánoce budou opravdu smutné. Naposledy dnes oznámilo své předpoklady AMD. To oznámilo očekávání snížení příjmů o 25% v Q4 proti Q3. Konečné finální výsledky za Q4 a celý rok oznámí 22.1.2009. Zpráva je to samozřejmě špatná, ovšem nikoliv neočekávaná. Problémy celého trhu a snížení poptávky se prostě podepíšou na každém. Snížení příjmů má také za následek snahy firem šetřit, co se nákladů na výrobu týká. U AMD například probíhají velké restrukturalizační změny a je dost možné, že pokud bude krize pokračovat, bude i propouštění u AMD pokračovat. Samozřejmě to se netýká zdaleka jen AMD, k omezení svých zaměstnanců sáhne nebo dokonce už sáhlo mnoho dalších firem v oboru. To však bude mít za následek další pokles poptávky a ve svém důsledku samozřejmě prodloužení krize.

sestavy-logo-468x190

  AMD zdaleka není jediná společnost, která určitě nesplní plán, který si pro letošní rok předsevzala - těžko předpokládat, že by vzhledem k investicím bylo AMD v Q4 v zisku. Snížená očekávání příjmů už oznámil i Intel, který je pravděpodobně vzhledem k vývoji situaci bude brzy ještě snižovat. Zcela určitě bude vlna podobných oznámení následovat od všech ostatních. Krize nebude ušetřen nikdo. Pro AMD je to samozřejmě o to nepříjemnější, že obecné snížení poptávky přišlo zrovna v době, kdy se věci pro ni začaly obracet k lepšímu jak na procesorovém, tak zejména grafické trhu. Ovšem nemůže s tím nic dělat. Problémy jsou globální. Vzhledem k investorům, které dnes za AMD stojí, se nemusíme bát konkrétně u AMD nějaký existenčních potíží i když je AMD zatížena dluhem z minulých kvartálů. Za zajímavost také stojí, že akcie AMD ztratily 70% hodnoty za letošní rok. Jenže letošní vývoj na akciovém trhu je totální masakr akcií obecně. Například NVIDIA ztratila rekorkdních 78% hodnoty svých akcií, Intel 47%, Microsoft 45%, Apple 53% a takhle bychom mohli pokračovat. Že na akciových trzích nevládána veselá nálada se při pohledu na výše uvedená čísla opravdu nedivíme. Zkrátka a dobře, myslím, že se ještě mnoha nepěkných zpráv ohledně hospodaření dočkáme.

  Na druhou stranu takové malé zamyšlení, je sice pěkné že se vše svaluje na nízkou poptávku, ale co po nás firmy chtějí? Počítače už máme všichni slušné, nové součástky jsou sice fajn, ale co s nimi, když třeba slušných her na úrovni je málo, softwarový vývojáři spí už pár let a prostě kromě toho, „už pro ten pocit", není s novými součástkami pořádně co dělat :/. Dřív když člověk vyměnil procesor nebo grafiku, tak to poznal. Teď mám slušné levné čtyřjádro, když ho vyměním za jiné čtyřjádro tak to vážně nepoznám, a že se mi okno ve WINDOWS otevře o 0,1s rychleji mě vážně nevytrhne. V HD rozlišení je pak úplně jedno jak výkonný CPU mám. Když si ke svým 8GB přidám dalších 8GB paměti, tak kromě dobrého pocitu, z toho mám jako běžný uživatel taky kulový. Kdybych vyměnil ATI HD 4870 X2 za něco silnějšího (bude-li), tak co získám? Dalších 50FPS ke 100FPS v HD 1920x1200? Cool a co s tím, když hra z herního pohledu stojí za *sprosté slovo*. Kvůli nižší spotřebě si taky stejně výkonné součástky kupovat nebudu. Jako uživatel jsem vážně trochu zoufalý. Poptávka po novém hardwaru by i byla, kdyby k něčemu byl. Dejte nám pořádné hry, software na práci atd., a já půjdu, vydělám si na SW i na pořádný HW a poptávka hned bude ...

Zdroj: Xbitlabs

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Ziina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-04 22:20:48
avatar
ten posledni odstavec je pekne napsanej a souhlasim s nim. procesor mam uz skoro 2 roky core2duo a porad v pohode staci. cekam na novy grafiky, ale krome crysis na ultra high nevim, co na ni budu hrat. momentalne hraju titan quest a tam vykonu netreba , u call of duty 5 taky ne, tam je navic zpracovani more a jungle oproti crysis primo hnusny, halvne ze to stoji 60 dolaru, nebo kolik, moc sem to nehral, ale pripada mi to porad stejny, nejde preskocit ani prekazka, co mi je po kolena ..., ale verim doom 4 a rage, jenze kdy vyjdou...
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-04 23:01:08
avatar
takove GTA IV co se hradwarovych naroku tyce docela zesilelo (predevsim naroky na grafickou pamet ). Takze pokud si jej chcete zahrat na High detaily, mozna bude HD 4870X2 stacit (takova perlicka soucasna verze GTA IV nepodporuje SLI, ale jen CrossFire - konkretne je jako podporovana karta uvedena prave HD4870X2). Ale pokud se spokojime s Medium detaily (porad lepsi grafika nez na konzolich) opet staci i starsi masina...
doktor2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-04 23:45:07

tady zato spíš může dost podivná optimalizace. To jak je to zabugované svědčí o časovém presu pry vývoji PC verze ..podle toho to vypadá. V tomhle se mi líbí přístup Valve ..nevypustí hru dokud není 100%. Od Rockstaru jsem čekal více. Rovnou se mohli na PC verzi vykašlat a vyšlo by to na stejno, takhle tady něco silně smrdí.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 07:11:53
avatar
Jo, smrdí, vypadá to jako sabotáž PC platformy.
Snowii [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 00:02:33

ale u GTAcka je to, rekl bych, spis dany spatnou optimalizaci nez nejakou revoluci v otazce vyvoje ci enginu nebo tak neco...

to ze je to prasacky naprogramovany by se podle me pocitat nemelo

jinak s poslednim odstavcem nemuzu taky nez souhlasit, osobne jeste pockam tak rok+ az se vyvine krize, budou Radeony 58xx ci vys a Nehalem za rozumny penize a pak konecne vymenim svy P4 s Radeonem 9600Pro a zaparim vsechny hry, co byly 10 let zpet
Martincz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 14:48:21

High detaily u GTA4 jsou dělaný až na PC další generace.. takhle to zaznělo v oficiálním vyjádření od R*
poluxtroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 15:52:40
avatar
High detaily u GTA4 jsou dělaný až na PC další generace.....Tak to by muselo po grafické stránce vypadat uplně jinak.A taky s DirectX11.
doktor2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-04 23:48:10

Call of Duty world at war jsem dohrál cca do 1/2 a dal to bráchovi, kterej má slabší komp. Když předtím pařím Crysis nemám už náladu dívat se na tak hnusnou grafiku ...navíc tady to nezachrání ani hratelnost. Spíš je to celkem show vidět ty bugy ...lítající japončík ..hodně směšný je to jak visej na těch stromech ..nebo bitva v tanku ..to už jsem si připadal, že hraju nějakou buggetovku.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 02:07:36
avatar
jo ta tankova bitva byla fakt trapna, ale jinak mi neprisla grafika nejak zvlast spatna, zvlaste za deste pri dobyvani berlina to bylo pekne pokoukani (ale to je bohuzel az za 1/2)
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-04 22:27:16
avatar
Ten poslední odstavec je naprosto výstižný. Člověk by si i nějaký nový hardware koupil, ale nejen že za ty prachy to nestojí, ale ono by to ani nebylo víceméně na výkonu poznat.

Přijde mi, že sice intel a amd dělají multijádrové procesory, ale aplikace jsou skoro všechny víceméně singlethreadové a ještě to tak nějaký čas zůstane.

A ty hry? Divím se že prý 20 procent vydělává.. těch 5% by mi přišlo na tu bídu až až.
doktor2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-04 23:42:39

DD souhlasím s Tebou --zvláště s posledním odstavcem. Nemohu se ubránit dojmu, že PC hraní jde pomalu ale jistě do .p.....e. Když vidím tu naprostou zoufalost letošního podzimu (to měla být prý nej sezóna) tak mě chuť k dalším investicím do PC pomalu přechází. Z mého pohledu byl nejvydařenějším herním rokem rok 2007....a ted dlouho nic. Jediné co skutečně stojí za zahrání je Crysis Warhead a Fallout3. Skutečně se nemyslím, že poptávka po silných herních grafikách by byla silně zasažena krizí ..skutečný hardcore gamer prachy na novou GK nějak splaší. Důvod je jiný ..a sice není co pořádného hrát ..není kde využít sílu dnešního HW. Letošní rok je až na čestné výjimky v podstatě o prehypovaných sračkách, po kterých za chvíli neštěkne ani pes. Pokud s tím výrobci GK tedy Ati a Nvidia něco rychle neudělají mohou pomalu ale jistě balit....nebo koukat na Intel jak svým Larabee vybaví další generaci konzolí. Jsem spíš optimista ale v případě PC hraní mě optimismus přechází ..myslím, že je načase si přiznat, že tady jsou vyhlídky do budoucna mimořádně špatné.
Krayzie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 00:56:31

Z casti s tym poslednym odstavcom suhlasim, ale iba z casti. "softwarový vývojáři spí už pár let" tato veta sa mi totiz rozhodne nepaci. Ked ste vsetci taki dobri, tak si ten super mega vlaknovy nativne 64-bit. SW a uzasne hry programujte sami, rad sa pozriem a zkritizujem vase vytvory!
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 11:34:58
avatar
Je to ale pravda - vyvojari furt delaj jaky sou machri ale ve vysledcich to casto videt neni. Nektere hry by potrebovali byt 64bitove ale nejsou (duvod by me vazne zajimal...), verze vydana uzivatelum vypada podle mnozstvi chyb jak nejaka Betaverze atd.

Jsou za to placeny tak at se snazej....
Krayzie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 17:09:13

Ja si to teda nemyslim. Skus si aspon trochu predstavit kolko riadkov kodu mohol mat taky Doom a kolko napr. Fallout 3.
Je to jednoduche, rastie narocnost a to co kedysi zvladol urobit jeden teraz uz davno nezvlada. To, ze hru nedokoncia, resp. je zabugovana, to uz ale nie je chyba vyvojarov ale managementu (skory release date, nedostatok vyvojarov, atd.).

Podobne to je aj s inym SW (ono existuju aj ine veci ako hry, ktore tu stale omielate). To co malo kedysi 1000 riadkov ma teraz 10x viac. Tu sa ani nemusi jednat o zle programovanie, ale kazdy SW sa vyvija a pridava nove veci. Ako priklad mozme zobrat SW vyvijany v Delphi. Pred 10 rokmi, to bolo perfektne vyvojove prostredie pre Win32 a DB (bolo rychle a relativne jednoduche). Za tych 10 rokov vyvoja sa ale dana aplikacia enormne rozrastla (kazdy rok nova verzia, aby sa malo co predavat) a bum. Doteraz neexistuje 64-bit Delphi, podporu unicode dodali len tento rok. Cize vyvojari spominaneho SW maju 2 moznosti, bud zmenia vyvojove prostredie (to moze byt na roky + strata z negenerovaneho zisku) alebo pockaju na 64-bit Delphi.

To iste sa da povedat o Windows. Vsetci tu placete, ze naco 32bit Windows 7 alebo Vista. Lenze aj ta 64 bit verzia ma v sebe 32 bit. A keby tych 32bit v sebe nemala, tak by sme boli velme prekvapeny ked by sme na tom nic nespustili.
HW to ma predsa len o nieco jednoduchsie, zmensi sa proces, zvacsi cache a frekvencia, prida sa nejaka instrukcia a pod. Horsie by boli keby sa existujuce instrukcie zacali odoberat (vid odstranenie 32bit) a zrazu by dany HW fungoval iba pod spec. SW, resp. naopak. To iste aj o hrach, asi by sa nikomu nepacilo, keby vysla nadupana hra ale s podmienkou, ze pobezi iba na 4-jadrovom CPU DENEB, 4 GB RAM, 64-bit Windows 7 a GK ATI 4850, na nicom inom (ani horsom ani lepsom) to proste nepojde. To by chlapci asi vela kopii nepredali :-)
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 11:33:50
avatar
tady nejde primárně o vývojáře. Dneska jsou nástroje na vývoj podstatně dál, není třeba tak brutálně optimalizovat. Oč jde v první řadě je to, že dneska NEJSOU NÁPADY! Pamatujete se ještě třeba na pecky jako Elite, Frontier (David Braben)? To byly hry, které se daly hrát několik LET!!! A třeba takové Elite běhalo už na 48KB RAM (ZX spectrum) :-) Grafika byla o ničem, zvuk byl o ničem, ale ta hra byla HROU, ne "uličkou bez křižovatek" vizuálních orgií, kde hráči stačí mačkat klávesu pro střelbu a čas od času uhýbat a použít medikit. Slavné doby her typu Tetris, Klax, Ugh!, kdy se u hry muselo přemýšlet, jsou už taky pryč, adventury už živoří jen jako levňoučké budgetovky s otřesnými příběhy.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 11:36:32
avatar
a co teprv hry jako baldurs gate, might & magic atd...
TanisCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 13:28:58

Ono je jich více :-)

Baldurs, Fallout, Planescape Torment, Albion,Morrowind ... :-)
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 13:33:08

Tak Albion byla pecka, dosel jsem ji trikrat...
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 14:52:34
avatar
Panejo. Albion. Ten ted hraju na Handheldu GP2X
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 12:58:38

Napady jsou i dneska. Jenze v ty zaplave her se ta dobra proste ztrati a v dusledku sebou ta nadprodukce nese hromadu prehypovanych crapu. Ale zase dlet v minulosti a sladce o ni snit je na nic. Zivot jde dal. Clovek musi peclive vybirat co si koupi. U me je to za letosek akorat L4D. Ale jeste jsem koupil starsi Supreme Commander:Forged Alliance. Oboji kvuli MP. Nemusim mit kazdy tyden novou hru na hrani.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 18:50:24
avatar
já hraju už 2 roky BF2 a jsem (skoro) spokojený, teď jsem koupil na Steamu za pár šlupek Flatout2, u kterého se dá taky vyblbnout :-)
MaDoKu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 02:46:12
avatar
Dnesni rok neni zase co se her tyce tak spatny. Fallout 3 (alespon pro mne) letosni jednicka. Prekvapeni roku Sacred 2, ktery me hodne bavi (a cekam na orig uz par mesicu ). Dalsi dobre hry podzimu jsou Left 4 Dead a Kings Bounty. To jsou tituly, ktere se koupit vyplati. Pak je tu skupinka her ktere se az tak moc nepovedli GTA4(optimalizace), Red Alert 3, Stalker Clear Sky ty zustali za ocekavanim :/ A propadak roku NFS undercover. Je to muj jen nazor, nikomu ho nevnucuju.

Co se tyce upgradu jsem spokojen, neni preci treba kupovat novou GK kazdy rok. Soucasne PC uz mam dva roky a GK 1 rok a vse mi bezi a doufam ze jeste rok pobezi
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 08:09:06
avatar
Cekovo sa slabo predáva. Nie len počítače, ale všetko až na potraviny. Ja obchodujem v úplne inej branži a len tak tak prežívam. Minulý rok o tomto čase to bolo úplne o niečom inom. Uvidíme, snáď sa to na jar napravý.
Oobist [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 09:05:39
avatar
mozes zabudnut na jar, nenapravi sa to ... precitaj si zopar analyz na financnu krizu a zistis ze sa to nenapravi takych 10 rokov
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 11:39:57
avatar
Sice sem pesimista ale 10 let je podle me prehaneni - podle me to bude jeste trvat max. 2-4 roky.
qmox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 08:45:48

pre 90% ludi upgrade pocitacu je spojeny tak ci onak z hrami pretoze uprimne u nic ineho nerastu hardwarove poziadavky tak dramaticky aby vyzadovali upgrade kazde dva roky. Pri neskutocnom pocte procesorov a gk predanych v minulosti nadobudam pocit ze firmy tipu intel , amd , nvidia , trpia dojmom ze ludia kupuju ich suciastky z povinosti...a co sa hier tyka vidim to tak ze pokial nevijde novy xbox pojde pc platforma do pecka pretoze je zname ze aj ten najvetsi prepadak na console zarobi viac ako hit na pc.
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 11:29:53
avatar
jeste ze jsou tu MMORPG, to je to co hraju a jsem spokojeny. Obcas ve volnych chvilich vystrihnu nejakou strilecku, ale je to nuda na jeden vecer. Crysis Warhead 8h cisty cas no tak nevim jestli to stoji za ty prachy.
Ale co se mi libilo byl Dead Space.
miki75 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 13:27:11
avatar
mne ties ale inac nuda, malo kvalitnych hier
fusionSVK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 13:52:58
avatar
Nechapem , preco vyvojari hru najskor nevypracuju na PC , neoptimalizuju a potom spravia konverziu na konzole. Vsak z PC sa robia najlepsie konverzie.
A mali by sa zrusit EXCLUSIVNE hry pre konzoly a vsetky hry vyjst iba na NG platformy ( PC ako primarne robena , X-BOX360 , PS3 , Wii ).
Dnesny Marketing u vyvojarov ide iba po kvantite nie kvalite.
Priklad - CoD5 , GTA4 , a pod.
Je to dost smutne , ked si kupite hry za 1700 sk / ks , a prejdete ju za 4 hod.
No a co sa tyka , Hosp. krizi ,VolksWagen sa uz v Bratislave pomaly rozpada.A to je GIGANT v auto-mobilovom priemysle.
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 14:28:28
avatar
Podle mě je to tím, že se před Vánocema hodně zdražuje, hlavně výpočetní technika a každý to holt ví, tak se holt tak moc nenakupuje. No a ta krize se do toho promítá taky. Uvidí se ale až po novém roce, jak se krize promítne do povánočních nákupů.
Ph0en1x [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nesouhlasim 2008-12-05 14:44:26

S poslednim odstavcem nesouhlasim, predem upozornuju ze to budu posuzovat ciste z meho pohledu a ten semuze dosti lisit od vaseho .)

4 Roky jsem mel sestavu Celeron 2Ghz, 512MB DDR, GF 4Ti...
Na zacatku tohoto roku jsem po 4 letech poridil X2 5000+ BE @ 3.2Ghz, HD 3870, 2x1Gb DDr2 800, zacal sem se tomu opravdu venovat delam hodne v SV, AAE, 3DS MAX.

O prazdninach jsem vymenil 3870 za 4850 dokoupil dalsi 250Gb disk jelikoz mi jeden na renderovane veci nestacil. Krom moviemakingu se opravdu hodne venuju CSS ( a rek bych na docela vysoke urovni)

Kdyzsem tu sestavu skladal tak sem mel presne predstavu k cemu poslouzi. Strih videa a HC hrani CSS. Samozrejme ze si rad zahraji i nove hry. Ale jak sel cas tak sem zacal zjistovat ze pro tyto ucely opravdu nebylo vhodne vybrat AMD platformu ( v ze dobe jsem toho jeste moc nevedel)

Dnes planuji upgrade na C2D konkretne E7200 a brutalni OC. Mel jsem na tyden puceny kamosuv E8400 Lehce pretocenej na 3.5Ghz a s timto co mam ted se to opravdu neda srovnavat.
S athlonem mi v css fps klesaji v extremnich situacich az k 50 coz je naprosto nepripustitelne (a to hraji v 640x480 na 19" wide vse na low) jasne source engine je jako jedinej z mala mnohem zavislejsi na CPU nez GPU. Bohuzel v te dobe sem to jeste nevedel . S C2D sem mel naprosto stalej recoil 100 fps - aka 101max. To same platilo i v renderingu. Takze me investice do E7200 za 2500kc opravdu stoji (+samozrejme deska)

I kdyby v css byl ten rozdil 20 fps tak to proste poznam. Prosim lidi co to nikdy nehrali na nejaky "lepsi" urovni at na to neodpovidaji protoze ti asi tezko poznaji rozdily napr. 10 fps ...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 15:23:09
avatar
poslední dostavec se týkal spíše špičkového HW, vy rozhdoně máte na co upgradovat ... horší je to u lidí jako já ...
poluxtroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 16:07:28
avatar
No nevím,ale myslím,že i u tebe by toho bylo dost na upgrade.
doktor2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 20:16:53

tak tak ...s Q6600 a GTX 280 a 8 Gb Ramek se do upgrade taky zrovna nehrnu ..a to jsem se pomalu těšil na fotorealistické hry. Jinak příští rok nás čeká ještě podstatně horší krize a věřte, že ta v třicátých letech byla pouhou selankou ve srovnání s touhle nastupující.
TomyBoy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 17:12:18

Jo s hrama je to poslední dobou opravdu bída. Mimochodem, by mě zajímalo DD, když už jsi několikrát psal nesmysly o "odepsané" konzoli PS3(s čipem Nvidia) .. co říkáš na to, že v Evropě už prodali o 300 000 víc než X360 a fakticky tak Sony dohnala roční náskok Xboxu360.
Jediný velký region, kde zatím PS3 nevede je USA, ale to se taky brzy změní.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 20:32:17
avatar
nic, protože jinak v psolední době jsou prodeje Xbox360 3:1 k PS3 ... co k tomu dodat ... jen blbec by koupil PS3 za současné ceny, když může mít levný Xbox360 na který je více a lepších her ... když už tedy herní konzoli.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 20:55:11
avatar
koupi si to napriklad blbec kterej se rad kouka na HD filmy na BR, protoze jen par dalsich prehravacu umi napr Bd Live Skoda ze nejsou vsichni chytri jako DD Zkratka ne kazdej pouziva na zabavu PC, kdyz jsem se dneska asi 2 hodiny snazil prijit na to proc mi nefunguje novej Flatout, na konzolove hrace jsem si taky vzpomnel... Nechapu proc musi byt PS trojkari blbci
TomyBoy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 21:03:18

Na x360 není více her ani omylem. Spočítej si všechny soft. emulované hry z PS2 a PS1.
A podle mě .. jenom blbec může prohlásit o někom, že je blbec jenom proto, že si koupí něco co se jemu nelíbí.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-05 21:24:09
avatar
PS3 ma taky vyborny a exkluzivni hry: Killzone2, Metal Gear Solid 4, Resistance 2, Motorstorm, Grand Tourismo 5...
Ano X360 ma Halo, Fable, Gears of War. Ale pouha DVD je jasna nevyhoda X360. To proste neni Next Gen format. Kazda konzole ma svoje Exkluzivni tituly. A je jen zdani ze PS3 jich ma mene... Spousta skvelych her je stejne multiplatformni

DD proste PS3 nema rad a kdo si ji koupi je blbec. Trochu to nabourava povest nestranneho, kterou si snazi budovat
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Tuesday, 30 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 931x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1524x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2263x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2002x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1328x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1308x
Komentářů: 1