Nejzajímavější novinky a aktuality na jednom místě a téma týdne Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 18 květen 2009
Přejít na obsah
Nejzajímavější novinky a aktuality na jednom místě a téma týdne
Aktuality první poloviny týdne ...
Aktuality druhé poloviny týdne ...
alt Je tu konec týdne a s ním nevyhnutelné bilancování. Pro ty, kterým něco uniklo, je tu komentovaný přehled týdne …

 

 

 

Další týden je za námi. V tomto týdnu se toho tradičně hodně událo, ačkoliv nic tak zásadního, jak bychom možná uvítali. Celosvětová blbá nálada z hospodářské situace ovlivňuje všechno a tak je skutečných novinek i na poli IT poskrovnu. Ale jsou a kromě nich máme také čas probrat pořádně ze všech stran mnoho témat.

  • Téma týdne

Než se pustíme do tématu týdne, tak jedna událost, která se přímo týká našeho serveru. Situace ohledně našeho serveru je vám asi mnoha již dlouho známá. DDWorld jako uživatelský magazín nemá mnoho prostředků a tak by bylo pořízení serveru, který by zabezpečil naše/vaše potřeby ohledně našeho provozu, bylo nad naše finanční možnosti. On samotný provoz serveru je něco, na co si zatím server stále dost dobře nevydělá, ale díky podpoře našich příznivců, které mají různé možnosti, tu stále jsme. To je zkrátka důsledek toho, když máte peníze až na spodních příčkách priorit – bohužel v současné fázi vývoje serveru je to bohužel už k jeho škodě. Nicméně server pro DDWorld se dal sehnat i jinak a nutno říci, že náš stávající hosting Web4ce a společnost ASUS nám vyšli velmi vstříc, ačkoliv to na můj vkus trvalo o pár měsíců déle, než by bylo dobré, což nám bohužel trochu znepříjemnilo situaci a tvorbu. Nicméně mohu vám oznámit, že tento týden se konečně vše podařilo finálně dohodnout a součástky pro náš nový server byly finálně objednány.

Náš nový server bude dvouprocesorová platforma postavená na procesorech AMD Opteron a to dvou čtyřjádrových 45nm modelech s frekvencí 2,3GHz. K tomu budeme mít 16GB operační paměti a pár disků do RAID pole. Celkově si opravdu výrazně pomůžeme proti současnému sdílenému serverovému řešení a doufám, že přestěhování DDWorldu do nového domečku je otázka následujících maximálně dvou týdnů. Do té doby prosím ještě o trpělivost. Spousta z vás se ptá na to, že nás chcete podpořit a jestli nemáme nějaké bannery loga a tak podobně. Do současné doby jsme úmyslně nechtěli odkazování na naše stránky, protože stávající serverové řešení tak tak zvládá stávající množství návštěvníků. Nechtěli jsme lákat nové návštěvníky, protože by nám mohl začít dělat server ve špičce problémy a spíše bychom nováčky odradili. Počkejte tedy prosím ještě chvilku, až bude nové serverové řešení v chodu a pak budeme velice rádi, když nám pomůžete s propagací našeho uživatelského magazínu – „Marketingové“ specialisty uvítáme :).

A teď už k samotnému tématu týdne. Tím je asi jednoznačně pokuta pro firmu Intel za omezování konkurenčního AMD na trhu. Z našich aktualit už ale dávno víte, o co přesně jde, zde tak řeknu jediné. Jediný, kdo možná věří, že je Intel nevinný a že konkurenční AMD v ničem neférově a nelegálně neomezil, je Intel sám a ani uvnitř Intelu si to nemyslí zdaleka všichni. Faktem je, že Intel prostě ve své pozici Goliáše, Davida (AMD) trochu nefér přišlápl a to příliš okatě před očima hlídačů fair play na trhu. EK není prvním vyšetřovacím orgánem, která za omezování AMD a zneužívání svého téměř monopolního postavení na trhu Intel uznala vinným. Před ním to byly už některé asijské státy. Ty však Intel odsoudili vzhledem k velikosti společnosti, a její pozici na trhu k vyloženě směšným několika málo milionovým částkám. EK se rozhodla Intel potrestat citelněji a udělila rekordní pokutu přes 1 miliardu EUR, což už samozřejmě zvedne ze židle i pár lidí u Intelu. Fakt, že se prostě udělení vysoké pokuty čekal, potvrzuje i vývoj akcií Intelu, které na udělení pokuty téměř nereagovaly. Svět zkrátka ví, jak se věci mají a mrzí nás, že Intel oficiálně trvá na své téměř neobhajitelné pozici, že on nic, on muzikant. Důkazů je tolik, že je vidí i slepý, v současnosti už Intel také AMD neomezuje, pokutě se stejně nevyhne a odvoláním dosáhne jen zvýšení částky, kterou bude muset zaplatit. Intel tak pravděpodobně činí hlavně proto, že jej ještě čekají přímé spory u soudu s AMD v USA příští rok. Přiznáním teď by se tak vlastně ty soudy v USA nemusely ani konat, či spíše protahovat. To je podle mě jediný důvod, proč Intel prostě nepřizná to, co už všichni dávno vědí. Je to minulost na současnosti toho stejně moc nezmění, ale říci by se to mělo …

A teď přejděme k aktualitám …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 949x
Komentářů: 0
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 973x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1776x
Komentářů: 1
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1908x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2332x
Komentářů: 6
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 2077x
Komentářů: 0