IT DDNews – novinky v kostce pro všechny, kdo chtějí být v obraze Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Neděle, 04 říjen 2009
altMáme tu konec týden a s ním tradičně i IT DDNews, tedy novinky ze světa PC a internetu v kostce …

 

 

IT DDNews – novinky v kostce pro všechny, kdo chtějí být v obraze

 

Máme tu konec týden a s ním tradičně i IT DDNews, tedy novinky ze světa PC a internetu v kostce …

Téma týdne – NVIDIA ukazuje trhák nebo propadák?

Pozornost týdne se jistě z největší části upírala k tomu, co předvede NVIDIA. Její představení nové architektury grafik nebylo bez překvapení, nicméně nakonec po něm zůstávají hlavně rozpaky. Rozpaky nad tím, že nevíme, kam se NVIDIA vlastně vydává a co nám to přinese a ještě větší rozpaky nad tím, že NVIDIA ukazovala atrapu grafické karty!

(nefunkční (u)řezaná atrapa grafické karty NVIDIA FERMI)

Nová generace grafik má totiž do vydání ještě hooooodně daleko. Ale o tom, kam NVIDI kráčí, o tom se ještě budeme bavit i v tomto týdnu … nyní už následuje samotný přehled událostí týdne …

ATI a NVIDIA stále proti sobě:

Souboj se přesouvá od vlastního HW, kdy na tomto poli zdá se v dohledných měsících rozhodnuto, na souboj na poli softwaru a ne vše se nám líbí. Souboje kolem fyzikálních engine, či optimalizací pro různé hry vyvolávají velké diskuse, kde proti sobě většinou stojí fandové jedné či druhé značky a pevně zakopáni ve svých pozicích házejí špínu na druhého. Rozhodně se k řešení těchto sporů ani neblížíme …

Na poli procesorů je také zatím vše vyřešeno a cesta zatím jasná. Zajímavý je ale například BOX chladič, který dostanou šestijádrové procesory Intel Core i9. Intel také připravuje očekávanou změnu na CULV platformě. Zatím nejméně jasno máme na procesorové platformě kolem ARM procesorů. ty slibují doslova masivní ofenzívu na Intel a jeho ATOM platformu. První vlnu máme prý čekat ještě letos. Vyřešená se naopak zdá být situace na poli čipových sad, kdy se nám společnost NVIDIA definitivně stahuje z platformy Intel, co se klasických čipovek týká. Zůstává zatím jen na platformě ATOM.

Ze zajímavostí týdne určitě stojí za zmínku mobilní telefon, který je vlastně mobilní PC s kompatibilitou s Windows XP! Bez zajímavosti není ani mobilní počítač DELL s bezdrátovým napájením ani poslední snaha EU omezit hlučnost sluchátek, která dělají často (i díky hlouposti jejich uživatelů) z mladých lidí téměř neslyšící. Příliš nás nepotěšila BSA, která vyzívá k bonzování, k čemuž nevidíme důvod, od boje proti nezákonnému užívání softwaru tu máme policii a ne soukromou organizaci. Na závěr týdne nás pak už vůbec nepotěšila situace na poli operačních pamětí :(.

Samozřejmě vám tímto připomínáme sekci BLOG, která je k dispozici pro vaše příspěvky a články. Pokud se divíte, že váš článek poté, co jej umístíte do systému, není vidět na stránkách DDWorld, je to proto, že musí projít chválením, takže se nelekejte ;). Děkujeme, že nám pomáháte tvořit náš uživatelský magazín a i díky vám tak vlastně všichni s naším DDWorld.cz máme možnost zabodovat v letošní anketě nejlepších webů v ČR. Podpořte nás/vás. Děkujeme.

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
MaJJ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ... 2009-10-05 02:07:54

"ATI a NVIDIA stále proti sobě", a DD stále proti NVIDII. Chápu, že tohle je nezávislý magazín, ale to stranění ATI a spílání NVIDII mě trošku žere. Koneckonců možná to je ale to, co mě zde přitahuje, stejně jako u MyEgo mě přitahuje snaha provokovat lidi svým zaslepeným názorem (a že to funguje!)...
xlastu01 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 06:43:07

No no no. Moc si nestěžuj na stranění ATI a spílání NVIDII. Ruku na srdce, co má NVIDIA proti HD5870? Chápu že s GTX295 má srovnatelný výkon, po zapnutí vyhlazování nechává ATINA NVDII lehce za sebou. Jen počkej až vyjde až vyjde 2GB verze. To bude teprv pošmánkutíčko. A spotřebu má taky ATINA lepší.

Výkon v GPGPU aplikacích je pro mě naprosto nezajímavý. Herní grafiku mám na hry, ne? ;) A dělat software tak, že když mi detekuje "kartu od jisté společnosti", můžu být vlastně rád, že se mi spustí aspoň systém? (trocha nadsázky) Copak tohle by se ti líbilo?
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 07:54:10
avatar
Ale ono nejde jenom o Fermi, pokud čteš DDW delší dobu pak víš o čem MaJJ mluví....
Rapl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 08:11:59
avatar
Ono je nejlepsi cist nekolik web stranek s timto zamerenim a hledat pravdu nekde mezi zjistenymi informacemi. Pro obhajobu DDho musim rict ze NV je posledni dobou trosku vetsim zklamanim uvidime co s toho nakonec bude.
miki75 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 09:17:36
avatar
a este pani nezabudnime ked porovnavame ATI a NVIDIA, ze treba brat ohlad nielen na vykon ale aj na ceny. A to je asi dovod preco tieto clanky vyzaruju takuto energiu
xlastu01 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:43:21

Moje reakce byla na spílání NVIDII a její příčiny obecně. Ano, nejde jenom o Fermi, ale o ní taky nepadlo ani slovo.
To, že je NVIDIA lepší na poli GPGPU (čím se pořád někdo ohání) nepopírám, ale mě samotnému je to k ničemu.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - to MaJJ 2009-10-05 09:34:15
avatar
Srovnávat MyEgo a ddworld může jen lehce retardovaný jedinec. Přitahovat myego může jen zcela retardované jedince. Na myego jsem byl omylem párkrát při hledání nějakého infa a opravdu jsem se nestačil divit. Všechny firmy od A jsou podle toho exota podřadný. Nevím jaký má vztah k AAA Auto - asi plánuje teroristickej útok.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 09:38:47

Bohuzel jen retardovany jedinec muze oznacit neco, co se jemu nelibi, za pritazlive pro retardovane. Na myego nechodim, ale duvod proc tam ti lide chodi, je u nekterych stejny jako zde, prectou si diss na konkurecni firmu, plus pochvalu na svoji oblibenou. Srovnatelne to je.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 09:59:40
avatar
Na myegu jsem byl naposled před víc jak rokem takže současné názory "největšího exota českého internetu" neznám. Tvoje psychologická analýza retardovaných jedinců naráží na jeden fakt. Definici retardovanosti určují normální lidé - těch co je většina - a co tak v diskuzích na mnoha stránkách čtu tak myego se nelíbí většině (jsou vysloveně směšné a označovány jako prototyp a příklad nejhorších stránek). Chceš říct, že jsou stejně vyhlášené tyto stránky ? Freude
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 10:06:15
avatar
Tak, DDWorld už má taky na webu slušný kredit Hodně lidí ví, jaké se tady holduje barvě
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 10:20:04
avatar
Promiň ale zaujatost pro procesory AMD a očerňování cpu Intel tady není. Proti nVidii se tady argumentuje na rovinu, narozdíl od jiných webů kde se jen jednou zmíní o hříchách nVidie a jede se dál - z toho někdo může nabýt dojmu, že se tady nadržuje Ati. Exot českého internetu neustále pomlouval firmy od A i když měli objektivně lepší produkt. Je to jako by DD psal jak je i7 pomalejší než Phenom. Srovnáváte nesrovnatelné a tvých "hodně lidí ví" je proti myegu málo. Lidi co se zastávají myega (byť jen nepřímo) jsou pro mě záhadou. Na web co by se podobal Myegu bych nechodil i kdyby nadržoval mojí značce, protože neobjektivní info je o ničem.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 11:34:46

Neuvedomujes si na co jsem narazel - na subjektivni hodnoceni. Ty oznacujes myego za zaujate a pro retardy, nekdo oznacuje ddworld za zaujaty. Argumentace na rovinu se nekona ani jednom z nich. Jak DD, tak RH si vybira to, co se mu hodi do kramu a zbytek ignoruje. Proste a ve zkratce - davas subjektivnimu pocitu vahu fakticke argumentace a to vzhledem k serverum, ktery se ani jeden nevyznacuje tim, ze by si nechaval osobni stanovisko k problemum pro sebe - prvni predpoklad objektivnosti. Argumentovat tim, ze je vic lidi proti tomu ci onomu je smesne - evidentne na weby, kde preferuji spise smer myego nechodis, chodis spis na weby preferujici smer ddworld - ergo mas pocit, ze je vice lidi co myego odsuzuji. Jak muzes objektivne rict, ceho nebo koho je vic? Zamysli se trochu. Stejne jako DD, ktery prohlasi, ze Nvidia priznivci jsou v diskuzich vzdy vice slyset - ano, tady je jiste vice nvidia priznivciu co kritizuji - hadej proc, protoze tady se jede diss na Nvidii, tudiz jsou vice nstvani. Tady nikdo nikdy nekritizuje AMD a to ani v pripade, kdy by si to zaslouzilo, proto jsou zde vice slyset lidi, kterych se to dotkne. A jestli ti narazky na Nvidii, neustale omilani vsech prapodivnych faktu atd prijde jako argumentace na rovinu, pak ti nezbyva nez poprat hodne stesti a at si to uzivas.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:48:16
avatar
Hádej jaké firmy mají víc pro sebe zaujatých webů ? Intel a nvidia nebo AMD/ATI ? Já chodím celkem na hodně stránek i na ty víc "intelovský,nvidiovský" ale myego považuje opravdu většina za odpad, trapnost symbol neobjektivity. Myego je známý snad i lidem co se o IT nezajímají - myslím, že vyhrál cenu o nejhorší web (nebo se umístil vysoko)- to o něčem vypovídá.
MaJJ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 18:08:47

Mám pocit, že MyEgo vyhrál cenu o nejhorší web, protože RH zneužil (ne)bezpečnost oné ankety a hodil si na stránky CSRF kód - uživatelé hlasovali, aniž by o tom věděli. Opravte mě někdo, jestli se pletu.

Každopádně uznávám, že taktika MyEgo funguje, a ať už si o RH lidé říkají cokoliv (já si taky myslím, že je to namyšlený !@#$%), tak je čtený. Mám ho v RSS ze zvědavosti "do čeho se bude navážet tentokrát".

A myslím si, že tento názor převládá u většiny. Všichni si myslí, že je kkt, ale všichni ho čtou.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 18:19:06
avatar
Všichni ho nečtou. Někteří si uvědomují zákon nabídky a poptávky. Je to stejné jako bys kupoval bulvár co některým lidem otravuje životy a pak ty lidi litoval a nadával na bulvár. Zvědavost bys měl trochu ovládat. Majj - to seš ty kvůli kterýmu vznikla tahle celá diskuze ! No díky aspoň se vybarvili někteří čtenáři ddworldu.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 11:57:13

Ano jsou, DDworld ma stejnou povest jako myego, jedine co tu zustala na jakztakz slusne urovni jsou diskuze pod clanky.
A ohledne retardovanosti - asi by jsi mohl vedet, ze retardovanost ve smyslu mentalnim je klinicky definovany stav. Urcite ho neurcuji "normalni" lidi. Zaplat panbu, protoze zrovna byt to na tobe, tak by skoncilo v ustavech spousta lidi, kteri jsou normalni, az na to ze chodi na myego.
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:04:09
avatar
asi tak Odkaz možná, že zrovna experimentoval
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:32:29

Tak to je opravdu bomba!!!
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:43:15
avatar
Retardovanost je definována určitou výškou IQ. Výši toho IQ určuje lidstvo. Je to stejné jako definice "schopen odvodu do armády" - ta se taky vyvíjí a mění podle toho co je normální. Takže ten stav nepřímo určují normální lidé.
to diesel
Hlupákům stačí k radosti málo. Jak tohle může někdo brát vážně. Holt tonoucí se stébla chytá. Víte ono to jde i změnit, ale když Vás to tak pobavilo...
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:42:04

Ty seš ale fakt boreček. No když víš kolik ma MaJJ a stovky dalších lidí IQ. Kolik máš ty?
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:52:04
avatar
Přesně ten typ reakce co chytá za slovíčko. Původně jsem retardovanost myslel jako hloupost, ale někdo chytl za slovíčko a začal definovat retardovanost. Původní význam z mého prvního příspěvku - člověk co chodí na myego, čte bulvár, touží po senzacích je hloupý- definuj si "hloupý" jak chceš.
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:09:12

Když kastuješ lidi podle toho kam chodí na web tak se raději podívej do zrcadla a přestaň tu urážet.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:23:03
avatar
O lidech jde hodně poznat podle toho jaké noviny, časopisy, knihy kupují,jaké weby navštěvují +filmy,seriály,hry atd. Jestli je tohle pro tebe novinka tak tě lituju a do zrcadla se radši nekoukej - i když nevím jestli je IQ nebo hloupost v zrcadle vidět.
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:50:41

Aha, takže podle novin, časopisů, knih, webů, filmů, her, ....... se určuje kdo je hloupý, retardovaný a jaké ma IQ? Gratuluji, slušná práce!
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - demagogie vivat 2009-10-05 13:59:41
avatar
Samozřejmě nelogicky smíchej vše co jsem napsal do úplnýho blábolu abys to mohl vyvrátit. Tvoje analogie a vyvozování závěrů je vrcholem demagogie. Takže znova : definuj si hloupost jak chceš - z mých příspěvků pochopíš co považují já za hloupost - číst myego,bulvár, koukat na hloupé seriály atd. Jak nepochopitelné...
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:08:42
avatar
Dneska DeaDDogu není tvůj dobrý den... ale dá se z toho vyspat. Vím, že většinou píšeš normálně, takže dnes to bude asi nějaký exces... v pohodě...
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:05:31
avatar
Noo, o tom chytání za slovíčko o tom bych byl na tvém místě potichu jako myšička . Lidi si potom přečtou tvé reakce na mé posty níže a budou tě mít za...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:16:41
avatar
No wizarde ty si přečti svůj příspěvěk "Tak, DDWorld už má taky na webu.." přečti si pod co si reagoval a uvidíš, že mám pravdu. To není chytání za slovo to je o pochopení významu slov. Sakra tak napiš co z toho vyplývá jiného než to co jsem napsal. Jen kecáš a když dám přímou otázku tak kličkuješ a zastáváš se ostatních exotů v týhle diskuzi. Tvoje super příspěvky by se vešli do jednoho - příště zkus edit.
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:20:14
avatar
Tak jo... máš pravdu... hlavě se kvůli mne nepředávkuj jak píšeš níže. Pošli mi PM co mám napsat a já to tady napíšu ok ?
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:24:28
avatar
Fuck you. Už sem nic nepiš. Leda to co z toho vyplývá. Ale ono je jednodušší vtipkovat když nemůžeš napsat rozumný argument. Občas to používám taky, ale jen s mírou.
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:28:37
avatar
Rozumné argumenty došly.... tramtadadaá ještě sem něco napíšu
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 10:48:44
avatar
Ad zaujatost pro AMD - tvrdím snad někde něco takového ?
Ad zaujatost proti Nvidii - pokud DD překrucuje info z jiných webů, "nepřesně" překládá z angličtiny, dodnes není schopen vysvětlit metodiku svého herního "testování" apod. tak imho zaujatý je.
Ad RH - vždycky jsem tvrdil, že srovnávat DDho a RH je blbost. Jak pamatuji "diskuze" na myego tak to byla fakt síla, někdy jsem měl pocit, že ty adorační výlevy si píše RH sám .
Ad tvá poslední věta - kdysi jsem tady chodil z důvodu rešerše jiných článků na Webu, které DD překládal a pouštěl na DDW, líbily se mi prostě i takové ty "klepy" z IT. Bohužel poslední dobou DD tu svoji nenávist vůči NVidii cpe všude i kdyby to byla recenze sardelové pasty. Takže se chodím hlavně kvůli diskuzím, kde se toho dovím více než z "aktualit".

EDIT: omlouvám se nehodil jsem to do vlákna - je to odpověď DeadDogovi
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 11:11:18
avatar
Ad zaujatost pro AMD - ano nepřímo to tvrdíš, když srovnáváš kredit ddworldu a myega(bože už ten název je úchylnej)
Ad zaujatost proti Nvidii - Herní testování a jeho výsledky mě přijdou nezkreslené (i v porovnání s výsledky odjinud), takže mě stačí testovací sestava, nastavení rozlišení a AA. Metodiku (ať tím myslíš cokoliv)tudíž neřeším.
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:00:18
avatar
Promiň, ale jsi totálně mimo
Citace:
Ad RH - vždycky jsem tvrdil, že srovnávat DDho a RH je blbost. Jak pamatuji "diskuze" na myego tak to byla fakt síla, někdy jsem měl pocit, že ty adorační výlevy si píše RH sám .
Tolik já sám... přečti si prosím post,než na něj zareaguješ... Nikde a nikdy jsem netvrdil, že DD straní AMD před Intelem.
Je dopoledne, takže doufám, že nejsi pod vlivem LSD jak píšeš ve svém profilu...
Ad zaujatost proti NVidii - můj názor na tuto záležitost na DDW je asi celkem známý, takže se nebudu opakovat Co se týče metodiky - zkus se podívat na jiné i české weby než DDW, aby jsi poznal co je to transparentní testování. Asi i tobě musí být jasné (když hraješ pod vlivem drog fps, jak píšeš) že fps v hrách kolísají ať už počtem nepřátel, náročností lokace apod. Na jednom českém IT webu, který byl mimochodem DD označen jako podplacený jistou firmou by jsi viděl co to znamená transparentní testování. Je dána lokace, je dané určité místo ve hře, od kterého se jde třeba 30 sec pořád rovně, jsou ke stažení savy od kterých se začíná testovat atd...
Takže pokud věříš jedinému zdroji a neřešíš takové věci tak good luck
P.S. sorry za poněkud ostřejší tón, ale trošku jsi mne naštval s tou zaujatostí pro AMD tím, že srovnávám myego a DDW, když já tvrdím přesně opak...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:58:30
avatar
"Tak, DDWorld už má taky na webu slušný kredit " tím srovnáváš ddvorld s myego. I pod vlivem asi chápu text lépe než ty- jen se mění barvy a tvary písmenek .

Některé weby testují bez AA nebo s Physx což považuji za mnohem více zkreslující než to co uvádíš.
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:37:43
avatar
Méně těch drog chlapče, méně těch drog....
Citace:
"Tak, DDWorld už má taky na webu slušný kredit " tím srovnáváš ddvorld s myego. I pod vlivem asi chápu text lépe než ty

Kde srovnávám myego s DDW ?
Vždycky jsem říkal, že Hulán je totální cvok a jeho "diskuze" slouží jen k honění vlastního ega, což se na DDW imho neděje. To, že s některými názory DDho nesouhlasím je jedna věc, druhá je ovšem kdyby všechny kdo se s kritikou ozvou rovnou mazal a nechával si zde jenom ty ultrapochlebovače, což se imho taky neděje.
EDIT: pokud se ti mění tvary a barvy písmenek, tak to je zřejmě solidní trip Odkaz
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - fandovi baníku 2009-10-05 13:44:47
avatar
Sakra já se dneska snad kvůli pár xxxx předávkuju. Ta citace reagovala na můj příspěvek kde jsem napsal - že se nedají srovnávat + tvoje "taky" a jasně z toho vyplyne žes myslel
"myego má shitovní pověst, ale ddworld jí má podobně shitovní"
tomu říkám srovnání
edit- hezký, ale mám pravdu nebo ne ?
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:46:04
avatar
To už ale říkáš ty a ne já....
S tou "zlatou" radši počkej, myslím že za to ti wizard_ov asi nestojí ne ?
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:52:03
avatar
"To už ale říkáš ty a ne já...."
to z toho jasně vyplývá - já tě hochu nechápu- napsal jsi to tak si za tím stůj. Proč takhle kličkuješ ? Co jiného by z toho asi mohlo vyplývat sakra chlape ?!?
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:01:15
avatar
Ach jo, já nemůžu za to jak si věci vykládáš ty. Několikrát jsem zopakoval, že RH a DD jsou dvě odlišné kategorie a ro zhodně jsem je neházel do stejného pytle jak tvrdíš ty :
Citace:
"myego má shitovní pověst, ale ddworld jí má podobně shitovní"
tomu říkám srovnání

promiň, ale nemám čas ani sílu vyvracet tvé paranoidní myšlenky. A na věty typu já říkal, ty říkal, dal jsi tam slovíčko "také" blablabla na takové slovíčkaření mám manželku . Takže abych to nějak uzavřel - prosím přečti si všechny posty ještě jednou a pochopíš, že jsi trošičku mimo. O myego poprvé mluvil Majj, ty jsi se toho hned chytil jako ho*no košile a už to jelo...
Ale jinak v pohodě, na světě jsou důležitější věci good luck
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - názor na věc 2009-10-05 11:13:42
avatar
Já si teda myslím, že pokud je co pochválit, tak to DD udělá u všech. Třeba teď mě "překvapil" článek o Fermi, kde se v podstatě vyskytují jen pochvalné věty a je pravda, že to za to stojí (takže objektivní). To, že je tam opět napsáno, jak je Fermi megačip a výroba půjde těžko (apod, nekoukám na ten článek právě, ale třeba toto je tam podrobeno menší kritice), tak je naprostá pravda. Do teď nechápu, proč nVidia jde touto cestou a v tom mě také hodně štve. Takže třeba o tomto bych se zmiňoval také s tím, že pokud by to bylo v budoucnu jinak (udělali by něco menšího, výkonějšího s dobrou výrobou), tak bych to hodnotil "konečně, super počin".

Právě třeba ta technologie je tu často propírána a je to imho dobře. Protože mě už první, co mě štve na nVidii je, že prostě plýtvá. Velké čipy, menší výtěžnost, nutnost velkých sběrnic, hodně vrstev na PCB. Dost často tu pisatelé píší: vždyť nám to může být jedno, když je to konkurenceschopné a cenově podobné my to nepoznáme, že se to nVidia nevyplatí (méně vyplatí, než ATI). To je pravda, ale mě mrzí, že když vím, že to jde i materiálně a výrobně úsporněji (což ATI ukazuje), tak že se na to nebere ohled. Nemám rád ty "ekologisty za každou cenu", ale když se nad tímto zastavím, tak mi to prostě přijde plýtvání zdroji a jistá nepokročilost nVidia, ač na zlepšení a určitou vetší pokročilost z dob své dominance peníze určitě má.

Jo, je to jen jedna věc. Ale další je hned v aktuální kauze s PhysX, v prohlášeních, že DX10.1 je o ničem a za chvíli tu máme grafiky nVidia s DX10.1...člověka to docela otráví číst takový blafy, co z nich vylezou, a právě proto na to DD tak často reaguje - aspoň podle toho, co z toho usuzuji, jinak jsem se ho na to ani moc neptal

PS: srovnávat myego s DD je mimo. nemá cenu ani o tom diskutovat. zde jsou uváděny objektivní stavy situace. Pokud se objeví něco subjektivnějšího, tak je o tom hned vedena diskuze, na kterou autor odpovídá (pokud je to o faktech a ne o nadávkách) a nic se skoro nemaže (viz nadávky). Takže prosím, tohle tu neřešte, je to absolutní nesmysl. Pokud to někoho baví, tak ty demagogie čtěte, mě se to už taky někdy podařilo, ale pak člověk zjistí, že si raději přečte něco odbornějšího a něco se naučí a neztratí čas...
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 11:50:21

Zde je uvaden objektivni stav situce? V aktualitach velmi casto naprosto neobjektivni - a zhusta obzvlast c se tyce Nvidie tak minimalne zavadejici. Nerikam, ze v prevzatych materialech neni chyba spise na strane zdroje nez u DD (ale on si zdroje ucruje a vybira), ale v ramci objektivniho stavu situace by se nasledne melo uvest, ze se jednalo o omyl ci dezinformaci. To se zde zhusta nestava, takze tolik o objektivnimu stavu jak je zde prezentovan. Vubec zaklinani se objektivitou je tady hodne rozsirene - mel by si nekdo uvedomit, ze jakmile doda svuj nazor, uz to o objektivite neni. Objektivitu bych zaradil k marketingu - DD by si mel ujasnit, co dane slovo znamena a nasledne se podle toho zaridit.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - good joke 2009-10-05 12:02:24
avatar
"by se následně mělo uvézt, že se jednalo o omyl" to se tady už řešilo a já neznám moc firem, webů co se omlouvají za špatné předpovědi resp. svoje chyby - to se prostě nedělá tak se s tím smiř. Marketing vnímá normální člověk jako klamavou reklamu/otravnou reklamu poněvadž ta je nejvíce vidět a nejvíc nasírá takže jestli studuješ nějakou VŠ a chceš tady začít machrovat s mikro-makro ekonomickými poučkami tak můžeš. Učebnice ekonomie mají hodně špatných teorií a pouček - tím se liší ekonomie např. od matematiky - praxe občas dělá i z laureátů nobelovek za ekonomii blbce.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:10:04

Promin, ale informacni web prinasi informace. Co se tyce informacnich medii tak je vzitou praxi uverejnevat opravu ci omluvu v pripade mylne ci nepravdive informace. Nechapu spojitost s marketingem. A ekonomii opravdu nestuduju. Na to abych videl, ze nekdo pod marketing shrne vsechno co se mu nelibi, zadnou vysokou skolu nepotrebuju, staci mi selsky rozum.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:14:53
avatar
Dobrá ukaž mi informační web o jakékoliv technice kde je omluva za jejich předpovědi. Sleduju nejen IT, ale nikde jsem nic takového neviděl- tím neříkám, že to neexistuje - jen je to asi hrozně vzácný.
Souhlas- DD shrnul pod marketing vše co se mu nelíbí, protože je to nejvíc vidět. Přiznám se, že i když vím co všechno je obsaženo v marketingu tak jako jeho symbol dnes beru reklamu a optimistická vyjádření o budoucích produktech.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:03:52

Bezna vec, napriklad u EHW se do clanku updatuji informace, ve vztahu ke kauze, pripadne se pak udela vse shrnujici noticka ci aktualita, predevsim u temat vzbuzujich emoce - v posledni dobe "vypnuti AA" u Batman AA pro ATi, predtim kauza "fake" akcelareace GPU v AVIVO decoder atd. atd. Jde o to, ze pak si tady spousta lidi dela podle toho nazor, diskuzi nectou, prispevky uvadejici veci na pravou miru odmitnou jako zaujate a DD se k tomu nevyjadruje, maximalne ti napise, ze je to kravina pripadne prispevek rovnou smaze. Takze spousta lidi vi, ze Nidia svoje G200b dotovala vs realita - nikdo nic nevi, Nvidia a jeji problem s vadnou varkou cipu, podle DDho se to tyka i G92 (nikde nikdy neprokazane) atd. atd. Kdezto prave AA v Batman tady prezentovano jednoznacne, kauza Crysis/uprava ovladacu jednoznacne, pacth pro Assasin Creed - jednoznacne a mohl bych pokracovat a pokracovat.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:09:35
avatar
Podle mě ty updaty jsou k ničemu. Já se tady ke starším článkům skoro nevracím (vracím se jen k testům) a čtu stále jen nové - podle toho poznám jak se kauza vyvíjí i bez updatů. Věc názoru. Dokonalý web není a nikdy nebude. Dokonalý nejsou ani profíci.
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:34:26

Jj. Doplnil bych že G200 dotovala NVIDIA už při prvním zlevnění.

Dále pak dobře vzpomínám na přelom roku na články o BIG BANG v podání ATI nebo jak se to jmenovalo, pak se z toho vyklubala přinejmenším chyba a opět nic.

Pak několikeré opakované zaručené informace, že všechny GT250 jsou jen prachsprostě přelepené GTX9800+.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:55:24
avatar
Nebyly Big Bang náhodou převratné ovladače nVidia, aneb další marketingová akce +/- o ničem (aspoň pro mě)? Možná si ten název pletu...asi to měli podobný.
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:09:21

Ano nepleteš. Ale asi jsi nesledoval kauzu nazvanou zde BIG BANG V PODANÍ ATI. Šlo o beta ovladače které nebyly nikde ke stažení, které nikdo od ATI nedostal pro testování, že krom CB je nikdo netestoval a které až zázračně zvedly výkon v jedné hře. A mělo jít o předzvěst velkého zvýšení výkonu v následující oficiální verzi ovladačů. Po jiskrných diskuzích se ukázalo, že ATI je pravděpodobně někomu opravdu poslalo, že bylo několik webů kde byly použity na testy a navíc i odkazy na web ATI kde šly stahnout, nebylo nic uvedeno na pravou míru. Jen ticho po pěšině. Pár lidí si na to tady určitě vzpomene.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:22:55
avatar
Ne, tos nepochopil, jak jsem to myslel. Teda spíš jsem to nenapsal dost viditelně/pochopitelně.

Informace jsou objektivně shrnovány dle informací z webů, ale také dle toho, co DD ví a naznačuje (třeba kvůli NDA to nemůže vzít přímo). To jasně v článku poznáš, o jaké informace jde (co je smysl článku, co se stalo - povětšinou první odstavec). Pak v rámci toho, že je to web DDho také uvádí/shrnuje okolní informace týkající se problému a přidává buď své hodnocení, které taktéž poznáš v článku, či obecné řekněme usnesení, které si z toho udělá většina čtenářů.

To, že přidá svůj komentář k situaci myslím není nijak vadné a v článku to vždy poznáš. Někdy to může být zajímavé info navíc, někdy pro někoho "ohraná písnička", kterou autor považuje za důležitou. Jelikož je to uživatelský web a DD sem píše to, co považuje za pravdu a jak to vidí on (proto také uživatelský mimojiné), tak to lidé čtou a chodí sem.

Pokud chceš strohou informaci o tom, co se stalo, a pouze to, musím ti s lítostí říci, to tu něnajdeš. Na to jsou weby typu novinky.cz (sekce internet a PC) apod., kde se uvádí pouze fakta z tiskových prohlášení (tedy bez marketingového balastu) či informace potvrzené.

Tam také může dojít k tomu, že se musí za špatné tvrzení (které by třeba mohlo skončit u soudu) omlouvat. Ale ani v těchto případech v tomto odvětví k tomu nedochází. Na takových webech je totiž obsah dost striktně zestručňován a nesmí obsahovat ani náznaky naklonění k nějaké společnosti či nekonvenčnímu názoru.

Takže sem choď třeba na diskuze, jinde na informace, jinde na vlastní názor autora. Záleží jen na tobě, ale pokaždé si předem uvědom, kam jdeš, co od toho chceš a co daný magazín/web/cokoliv nabízí. U každého je totiž jinak a každý to dělá jinak. Kritizovat to můžeš, ale prostě ti to nepomůže pochopitelně.

Tím bych diskuzi uzavřel. Není potřeba se k tomu víc vyjadřovat, všechno už padlo a já to snad dostatečně vysvětlil. Děkuji
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:10:12

Když už narážíš na DX10.1 tak určitě víš, proč to NVIDIA implementovala na lowend karty. Tím důvodem je Win7 a některé funkce optimalizované pro toto DX. Takže opravdu DX10.1 pro hry je pořád o ničem.

"Pokud se objeví něco subjektivnějšího, tak je o tom hned vedena diskuze, na kterou autor odpovídá (pokud je to o faktech a ne o nadávkách) a nic se skoro nemaže (viz nadávky)." - toto jsi nemyslel doufám vážně, že?
Protože tu bylo nespočet příspěvků od nejrůznějších diskutujících kde byly udány "neprůstřelné" argumenty proti DD a odpovědi se nikdo nedočkal. A bylo velmi mnoho příspěvků které neobsahovaly žádné nadávky ani napadání a byly z neznámého důvodu a bez vysvětlení smazány.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:26:52
avatar
Pořád dokola. DD nemá povinnost odpovídat na všechny příspěvky. Napsal jsem sem jeden článek a tu povinnost jsem cítil tak jsem odpovídal, ale jedná se o jeden článek - kolik jich napíše DD ? Příspěvky od ládíka taky nenapadaly a neurážely. Občas se mažou i "prudičovský příspěvky" rádoby vtipné příspěvky atd.
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 12:38:22

Asi to moc nechápeš nebo nechceš. V drtivé většině šlo o odpovědi na jeho příspěvky právě v diskuzi.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:27:33
avatar
No tak šlo, na něco odpověděl a už se dál nepotřeboval o tom bavit. Je totiž lepší nic nenapsat, když vidíš, kam to spěje, než odpovídat na všechno a rozdmýchat to ještě více (asi jako ty ) Takže na to nenarážej, je to jen na něm, na co odpoví a odpovídá docela hodně na to, kolik má práce.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:34:20
avatar
Takže DX10.1 není o ničem? Tak přeci jen něco dává, je potřeba a byl to posun dál, když to podporují Windows 7 (MS, který to vyvíjí). Btw mi nepřijde ani u tebe, že bys věděl, co všechno to umí/umělo přidat do hry. To, že byla podpora relativně malá, je věc jiná. Zajímavé vylepšení to bylo. To, že nVidia říkala, že to není potřeba, že je to o ničem (prostě něco v tom smyslu), je jen marketing, který si právě přiznal, žes ho sežral se vším všudy. Prostě to v té chvíli nVidia neměla a nehodlala to měnit (dávat do toho peníze), tak to zavrhla. Teď už by jim "nefungovali" grafiky na W7, tak to najednou je ok a jde to.
AgipDieselTech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 13:47:23

Předpokladám že jsi inteligentní takže víš, KDY se NVIDIA vyjádřila na adresu DX10.1 v hrách, ODKDY se ví, že MS použil některé prvky (opravdu nevím které) ve Win7 (zhruba od doby kdy tady někdo uveřejnil článek s nadpisem, NA NVIDIA KARTACH SI NESPUSTITE WINDOWS 7) a KDY reagovala na toto NVIDIA lowend kartama s podporou DX10.1.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-10-05 14:02:43
avatar
No jasný, ale vzhledem k tomu, že DX je standard, na kterém se vyrábí 98% procent her, muselo být jasné, že to není jen tak, nepodporovat něco nového. Ale vím, že nVidia říkala, že bude podporovat až DX11. Jenže teď se to změnilo a tak prostě chtě nechtě musí do teď starších jader to DX10.1 implementovat, což, bohužel pro ní, už mohlo být u předchozích generací. Teď to jen možná bude stát o něco málo méně, i když sám netuším, jaké jsou na to výdaje, na úpravu jader.

PS: já to tak teď nesledoval, ale Win7 normal DX10.1 mít nemusí, ale asi tam nepůjde nějaká grafická vychytávka nebo ne? Pokud to je takhle, tak nevím, že to do toho vůbec ještě chtěj rvát = když jo, tak je pak vidět, že je to celkem důležitý pro marketing či firmu (najednou dá se říci).
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 580x
Komentářů: 2
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1563x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1859x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2372x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2114x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1396x
Komentářů: 0