SteelSeries ALIAS - TEST a RECENZE pořádného herního kondenzátorového mikrofonu? Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Středa, 07 únor 2024
Přejít na obsah
SteelSeries ALIAS - TEST a RECENZE pořádného herního kondenzátorového mikrofonu?
Mikrofon
V praxi
Závěr
alt

 

 

 

 

  • SteelSeries ALIAS - TEST a RECENZE

                                 pořádného herního kondenzátorového mikrofonu?

V dnešní recenzi se podívám na zoubek mikrofonu Alias od společnosti SteelSeries a jedná se o první vlaštovku v této nové kategorii produktů, kterou bude tato firma nabízet. Proto jsem byl velmi zvědav, jak si s tímto společnost SteelSeries poradí. Záměrně jsem chtěl začít s nižším modelem Alias. V nabídce je totiž ještě vyšší model Alias Pro ovšem u něj je celkem citelný příplatek. A i když vypadají podobně, liší se tím, že PRO verze má ovládání a další věci na samostatném modulu, zatímco výchozí verze má jednodušší ovládání integrované do těla mikrofonu.

Pokud jde o zpracování mikrofonu, výrobce vsadil na klasickou kondenzátorovou konstrukci, kde je pevný kovový stojan s přechodem do plastové základny s příjemným pogumováním. Nechybí ani tlumící kolébka. Ovládání je řešeno kombinací dotykového i klasického „analogového“ a celkově působí mikrofon prémiovým dojmem. Samozřejmě může to být jenom takového to „pozlátko“ a proto se na konstrukci během testu hodlám dost zaměřit, zda je opravdu tak dobře funkční, jak vypadá.

Ohledně parametrů, mikrofon je schopen snímat v rozmezí 50-20 000Hz s 24bit/48KHz. To jsou zcela jiné parametry, než jaké nabízí většina sluchátek na trhu, které mají mikrofon vestavěný přímo v levé mušli. Což byla doposud jediná „nabídka mikrofonů“ od SteelSeries. Nyní nám tedy servíruje i pořádný samostatný herní mikrofon. Po vzoru dnešní doby umí i nějaké to RGB osvětlení, ovšem lze jej vypnout, pokud by na Vás působilo nějak rušivým dojmem, samozřejmě toto je funkce hlavně pro fanoušky RGB, pokud samozřejmě máte doma vícero produktů této značky, není problém si barvu a efekty osvětlení krásné za synchronizovat skrze doprovodný program.

Pokud byste chtěli přikoupit i nějaké to rameno, SteelSeries ho nabízí také, jmenuje se Alias Boom Arm, bohužel v době psaní recenze byl všude vyprodán a bez udané ceny. Ovšem díky kovovému 3/8 a 5/8 zavitu není problém si koupit jakékoliv univerzální rameno a přidělat. V tomto ohledu je tedy mikrofon zcela univerzální a není rozhodně třeba se spoléhat na příslušenství stejné značky.

Co mě také hodně zaujalo a také to nebývá moc obvyklé u mikrofonů této cenové kategorie je možnost regulace zvuku jdoucího do připojeného kabelového headsetu pomocí fyzického kolečka umístěného na plastovém ostrůvku. Jak jsem již zmiňoval na přední straně je i dotykové tlačítko, díky kterému lze přepnout mikrofon do stavu „mute“. Zda je tento režim aktivní poznáte velmi rychle, protože na přední masce se nachází i LED indikace v 5 stupních a každá interakce je doprovázena jednoduchou, ale ve smyslu citlivosti dizajnu pěknou indikací.

Pojďme se tedy podívat na mikrofon podrobněji …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1074x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1599x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2285x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2025x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1344x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1318x
Komentářů: 1