Fractal Design Meshify 2 Compact – TEST a RECENZE elegantní a funkční normální PC skříně Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 24 únor 2021
Přejít na obsah
Fractal Design Meshify 2 Compact – TEST a RECENZE elegantní a funkční normální PC skříně
Exteriér
Interiér
V praxi
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

Je toho hodně, co se na Fractal Meshify 2 Compact povedlo. Vlastně v mnoha směrech je tohle v současnosti asi nejlepší konstrukce a design normální počítačové skříně na trhu. Výrobce se nesnažil šetřit za každou cenu, což je velmi znatelné na materiálech. Ocelový plech je tlustší, výrazně lepší kvality jsou plasty, a hlavně celé finální opracování všeho, včetně lakování.

Velmi pěkný je přední panel, kvalitní provedení mají všechny filtry, nikde nic nevrže, nemá ostré hrany, neřeže apod. Přitom Fractal se vyhnul používání exotických zbytečně drahých materiálů nebo komplikovaných konstrukcí. Je zde jen to nejdůležitější, prostě v hezkém funkčním provedení.

Mám jen jednu výhradu. A to k hornímu panelu a otvorům pro tlačítka předního panelu. Tedy specificky hlavní zapínací tlačítko. Fractal byl tak odvážný, že udělal extrémně malé tolerance. Ten výřez pro to tlačítko v tom plechovém panelu je snad jen o desetinu milimetru větší, než samotné tlačítko. Bohužel u našeho kusu se to projevilo, kdy po dotažení všeho a nasazení všech panelů to tlačítko je prakticky zaklíněno, takže nejde moc tisknout, a když ho stisknete, tak se nevrátí, což samozřejmě vypíná počítač. To je docela velký problém, který v případě našeho kusu budu asi muset řešit prostě jemným ubroušením kousku prostoru. Nevím, jestli je to potíž všech kusů, našeho ale ano. Fractal velice odvážně nedal prakticky žádný prostor k chybě výrobci toho panelu, takže je to extrémně natěsno, což by nebyl problémy, pokud by se to šroubovalo na stejné místo, ale ten panel je jen nacvakávací a nějaké vůle tam vždy budou. Desetina milimetru hraje roli. Takže všechno super až na tuhle maličkost, která ovšem pokud se projeví u více kusů běžným uživatelům, je dost nepříjemná.

Jinak ale je zpracování opravdu prvotřídní. Na druhou stranu také musí být, protože tohle není papírák, co se snaží vejít za každou cenu i s blikátky do ceny 2000 korun. Materiálově a zpracováním je prostě lepší, takže cena 3099 korun za naší verzi (2799 korun za verzi bez skleněné bočnice) je dobrá cena. Ano, je dražší než minulá Meshify C, ale prostě je lépe vyrobena, má extra ventilátor navíc, takže to odpovídá. Celkově je znatelným posunem ve všech ohledech a řekl bych prakticky perfektní skříní pro velkou část uživatelů, která neosazuje extrémní komponenty.

Pro normální desky, grafiky a chladiče je ideální. Rozměrově, materiálově, zpracováním a hlavně funkčně. Nemáte pocit, že by se na něčem šetřilo, (skoro) všechno je precizně vyměřené. Opravdu velmi kladné body skříň sbírá z hlediska pohodlí při montáži, což jiné modely této velikosti mohou jen závidět.

  • Závěr

Fractal Meshify 2 Compact není zaměřena na nutně co nejnižší cenu a nejlepší poměr cena/výkon, což se obvykle neobejde bez použití tenkých plechů a viditelné nekvality některých detailů. Tahle skříň je navržena s dobrým poměrem cena/výkon, který ovšem nešetří na kvalitě. Všechno je prostě hezčí, lepší a funkčnější. A cena tomu přesně odpovídá.

Jestli stavíte PC z normálních komponent, pak vám velikostně bude Meshify 2 Compact úplně stačit. Jestli ovšem plánujete větší desky, silnější chlazení a více všeho, jsou zde větší verze Meshify 2 nebo dokonce XL, které jsou ale také o to dražší. Prostě pro každého něco. Celkově je nová Fractal Meshify 2 Compact výborná hlavně vlastně úplně normální skříň pro běžně skvěle chlazené PC. Takže rádi doporučíme.

Za výbavu pro testování děkujeme našim partnerům

 

 

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Kermit [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-02-24 22:10:20
avatar
ta bílá vypadá zajímavě
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-02-24 23:31:02
avatar
proto jsem ji chtěl, bohužel bude dostupná později
Cz_mct [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Case 2021-02-24 23:18:53

Tak to se můj výběr case, zase zjednodušil :-) Mám zatím Ryzena 2700X s originálním chlazením, když hraji tak dokáže divy Tak pro něj uvažuji Scythe Mugen 5 rev.b chladič a zároveň bych rád vyměnil stávající Zalman MS800 Plus za níže uvedeného:

Phanteks Eclipse P600A
be quiet! Silent Base 802
Fractal Design Define 7
Fractal Design Meshify 2 Compact

Preferuji tiché PC, tak bych se rád zeptal co by jste doporučili? Nebo bude stačit jen nový chladič na procesor? PC Case je hlavně dárek pro mě
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-02-24 23:30:35
avatar
pokud ti jde o ticho, tak Meshify sérii vynech, protože ta je hlučnější než Define, kvůli zaměření na výkon chlazení ...

takže upřímně? Z těch tří kteroukoliv:

Phanteks Eclipse P600S
be quiet! Silent Base 802
Fractal Design Define 7

Define 7 je velmi modulární
Phanteks je z nich nejjednodušší
SB 802 je modulární a pro mě osobně má zajímavou možnost přeskládat ji tak, že do ní můžeš koukat z pravé strany ;)
Cz_mct [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-02-25 09:29:54

Super díky za informaci. SB802 mě tím právě zaujala, protože mám aktuálně skleněnou verzi do stěny
PET5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Drhnoucí tlačítko 2021-02-25 08:16:08
avatar
To, že tlačítko Power začalo drhnout až po opětovném nasazení stropního panelu je jasným znakem toho, že tento panel nebyl správně usazen a nezapadl dobře do předních plastových západek. Je tam takový drobný plastový zobáček, který vyžaduje nasazení panelu pouze z jediného směru, jinak se vzpříčí. Není potřeba nic brousit, jen nově usadit.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-02-25 11:37:57
avatar
hmm, kouknu na to ještě, ale jsem si prakticky jist, že jsem to udělal dobře, tancoval jsem kolem toho půl hodiny jak píši v recenzi, ta kvalita zpracování je opravdu vynikající, velmi malé tolerance všeho, prostě špička ...

// tak jsem to celé rozebral a složil, problém zůstává. Hlavní tlačítko drhne, i když všechny mezery, všechny konektory a i resetovací tlačítko sedí perfektně ....
PET5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-02-26 08:01:54
avatar
Na té fotce č.37 výše je vidět, že máš excentricky posunuté i ostatní prvky I/O panelu, takže ten kovový stropní panel je o půl milimetru posunutý dopředu, nebo mně napadá ještě jedna možnost, že je posunutý blok I/O prvků:
Ten plastový blok s I/O prvky se skládá z více částí, které do sebe zapadají. Vzpomínám si, že během manipulace se skříní se mně tyto části nepatrně rozevřely. Nebylo to vidět, ale když jsem blok sevřel prsty, tak to slyšitelně cvaklo.
Mám totiž úplně stejnou zkušenost, že po prvním zpětném složení skříně mně to tlačítko také drhlo. Ty vůle jsou opravdu minimální. Po dosazení chodí tlačítko opět volně.
Laky108 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-02-25 10:25:01
avatar
Tak skrinka objednaná, prešľapujem z miesta na miesto kým sa ozve kuriér
Kermit [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-02-25 19:28:02
avatar
ja to vidim na Fractal Design Define 7 Compacts plnou bočnici ale počkam si jak se uklidini situace s graf kartama
Cz_mct [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2021-02-25 21:23:58

To bude dlouhé čekání
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
AMD SAM vs NVIDIA BAR – jaký je přínos v praxi?
AMD SAM vs NVIDIA BAR – jaký je přínos v praxi?Středa, 14 duben 2021
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 320x
Komentářů: 0
Army of the Dead – trailer ze zombie filmu Zacka Snydera
Army of the Dead – trailer ze zombie filmu Zacka SnyderaStředa, 14 duben 2021
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 266x
Komentářů: 0
NVIDIA RTX 4090/4090 Ti otestovány
NVIDIA RTX 4090/4090 Ti otestoványÚterý, 13 duben 2021
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1442x
Komentářů: 2
Age of Empires 4 se představuje v herních záběrech!
Age of Empires 4 se představuje v herních záběrech!Pondělí, 12 duben 2021
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1460x
Komentářů: 9
Path of Exile 2 servíruje záběry z hraní
Path of Exile 2 servíruje záběry z hraníPátek, 09 duben 2021
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1795x
Komentářů: 2
Mass Effect Legendary Edition – REMASTER verze ukazuje změny!
Mass Effect Legendary Edition – REMASTER verze ukazuje změny!Čtvrtek, 08 duben 2021
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1493x
Komentářů: 5