Dell Alienware AW510K – TEST a RECENZE nízko-profilové mechanické klávesnice s Cherry MX Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Neděle, 30 srpen 2020
Přejít na obsah
Dell Alienware AW510K – TEST a RECENZE nízko-profilové mechanické klávesnice s Cherry MX
Klávesnice v praxi
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

Herní klávesnice Alienware AW510K je určitě dobře padnoucím a kvalitativně odpovídajícím doplňkem pro herní počítače značky ALIENWARE. Samozřejmě si ji ale můžete koupit i ke svému „ne-alien“ počítači.

Zpracování je na špičkové úrovni, a i přes absenci kovových materiálů je robustní a dobře drží na stole díky pěti protiskluzovým nožičkám. Co bych osobně ještě do balení přidal je magnetická područka, nebo alespoň kdyby zde byla možnost jejího dokoupení. Absence područiky znamená prostě horší ergonomii a na trhu je řada klávesnic podobné úrovně, které područku mají. Ovšem i přes tento „nedostatek“ poskytuje tento model pohodlí a ani po delším hraní mě nebolelo zápěstí. Hodně k tomu přispívá nízký zdvih spínačů Cherry MX.

Dodávaný program výrobce mě také mile překvapil. Instaluje se automaticky do Windows 10, jakmile klávesnici připojíte, odpadá tedy starost program hledat na stránkách výrobce, stahovat a instalovat. Pokud jde o jeho zpracování, nemám žádné výtky, dokonce umožňuje i nastavovat si výkonnostní profily u procesoru, nebo z něj spouštět nainstalované hry.

Celkově je AW510K výborně zpracovaná a velmi kvalitně vyrobená klávesnice, se zajímavými nízko zdvihovými klávesami, které jsou trochu odlišné, než na co jsme zvyklí u většiny modelů konkurence na trhu. Ale konkurence existuje a rozhodně slušná. Díky průhledným spínačům má také nádherné podsvícení a nechybí ani rolovací ovladač hlasitosti či průchozí port USB 3.0. Cena je vzhledem ke kvalitě zpracování překvapivě rozumná (i s ohledem na značku) a pohybuje se kolem 3399 korun včetně DPH a rozhodně stojí za pozornost.

Pro některé české uživatele bude ale určitě hlavní vadou na kráse absence CZ popisků. Českou verzi klávesnice bohužel Alienware nenabízí. Jinak ale doporučit určitě můžeme. Jde o kvalitní, stylovou, velmi funkční, a přesto vlastně klasickou mechanickou herní klávesnici s příjemným nízkým zdvihem. A existuje i ve světlé (bílo-stříbrné) variantě. V příští recenzi se pak podíváme na herní sluchátka a myš stejného výrobce, které mohou sloužit jako vhodný komplet. A do budoucna se můžeme těšit na další produkty této společnosti.

Za poskytnutí klávesnice AW510K na test děkuji společnost Alienware

 

 

 

AUTOR: Jan Belka
https://www.facebook.com/HWrecenze/

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
StahlGAMING [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-31 12:24:27

Nema samostatne ovladanie multimedii to je nepripustne... Osobne mam Corsair K68 RGB US klavesy (osobne nepotrebujem popisky viem prstoklad no pre niekoho to moze byt -) jedna najlepsia klavesnica co som kedy vlastnil, ticha a to hlavne v noci, kvalitne podsvietenie (mam nastavene iba ,,red nonstop,,) manipulacia so zvukom pocas hrania bez FN skratky co ja povazujem zo skusenosti za maximalnu pi..vinu.
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-31 13:29:43
avatar
tak lidi maji vetsinou pri hrani sluchatka a tam ovladani na klavesnici nepotrebuji.. TO bych nevidel jako nakej obrovskej problem. Treba moje herní klavesnice to umi a nikdy jsem to nepouzil
Scionius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-31 23:21:06
avatar
Pro mě je zase wtf mít separátní multimedial. I když se k nějaké takové dostanu, stejně to dělám přes funkci s Fkama. Univerzál.
Razi3L [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-01 22:56:33

Souhlasím, roky jsem zvyklý mít tlačítka speciálně jen na ovládání multimédií, bez toho bych si klávesnici nikdy nekoupil a ještě k tomu ty směšné ceny... díky nechci
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-31 15:37:14
avatar
Kdyby uměla luxovat a mýt okna, tak ty české popisky oželím.
Mr.Paul [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-31 16:31:05
avatar
Tak nějak mi přijde, že všichni výrobci klávesnic někde padli nahlavu...používám letitou Logitech G15, která mě stála, pokud si dobře pamatuji, něco kolem 2-3 tisíc před poměrně dlouhou dobou (13 let zpět) a to to byl highend jako prase za přemrštěnou cenu s displejem. Dnes stačí nacpat RGB blikátka a nějaké profláklé mechanické spínače a cenovka 4k+ je jasná...vydrží dnešní klávesnice 10+ let?...
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-31 16:31:30
avatar
Také jedu G15 ale jedna mi umrela ta modre podsvicena ted mam oranzovou. Taky to absolutně nechápu a nechápu ani ty mechanické spínače, nepotřebuju aby to bylo slyšet i u sousedů
Scionius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-31 23:35:20
avatar
Co takhle si o těch spínačích něco přečíst? Je jich několik typů, značek, kontrukcí. Základ je rozdělen podle barev s různymi požadovanými vlastnostmi. Silent edice verze mají potlačené kliky + taky rozdělený do barev dle např. síly stisku. Tichost lze ještě umocnit přídáním gumových kroužků mezi spínače a hlavy kláves. Mechanika je oproti membráně úplně jiný level, ať už měla cenovku jakoukoliv.

Odkaz
1:25 takhle je "slyšet" zde recenzovaná Alienware AW510K
Kermit [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-08-31 23:57:22
avatar
čekam na klavesnici kterou mužu dat pod vodu a bordel vykartačovat jsem totiž prase a nechci něco typu
C-TECH FK-01
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-01 09:20:41
avatar
silentiumPC dela, Steelseries taky dela jednu vodeodolnou..
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Mafia: Definitive Edition – jak se povedl remake?
Mafia: Definitive Edition – jak se povedl remake?Pátek, 25 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 763x
Komentářů: 7
Serious Sam 4 je tu! Vtipná střílečka je zpět.
Serious Sam 4 je tu! Vtipná střílečka je zpět.Pátek, 25 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 563x
Komentářů: 4
Fallout: Miami – masivní mód Pro Fallout 4
Fallout: Miami – masivní mód Pro Fallout 4Čtvrtek, 24 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 390x
Komentářů: 0
RTX 3090 a hraní v 8K rozlišení – NVIDIA štve recenzenty proti sobě!
RTX 3090 a hraní v 8K rozlišení – NVIDIA štve recenzenty proti sobě!Středa, 23 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3415x
Komentářů: 45
Cyberpunk 2077 – jaký PC a HW budete potřebovat?
Cyberpunk 2077 – jaký PC a HW budete potřebovat?Úterý, 22 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1803x
Komentářů: 13
Crysis Remastered - 8K kvalita dá našim PC zabrat!
Crysis Remastered - 8K kvalita dá našim PC zabrat!Čtvrtek, 17 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2673x
Komentářů: 23