Libímseti a spol. - Seznamka o trh s dobytkem? Tisk E-mail
Napsal ElCondor   
Středa, 07 listopad 2007
ikonkaDnes se vážně-nevážně podíváme na další fenomén českého internetu. Znáte ho každý. Má mnoho podob. Patří mezi ně Líbímseti, Ukažse, Qhodnocení a mnoho dalších. Přehled ryzí průměrnosti ...

 

 

   Není to tak dávno, co jsem se tady trochu "obul" do fenoménu českého internetu ICQ. Mnozí to neunesli, přestože se jednalo hlavně o výtah a vysvětlení licenčních podmínek, které sami vědomě odsouhlasili nebo ignorovali, což je de-iure to samé. Mnozí však pochopili, o čem článek byl. Dnes jsem se rozhodl se trochu podívat na další fenomén českého internetu a elektronického světa. Znáte ho asi každý, když už ne osobně, tak z doslechu, protože se mu jen těžko vyhnete. Má mnoho podob. U nás k nejznámějším patří Líbímseti, Ukažse, Qhodnocení a mnoho dalších. Co jsou vlastně zač?

  • Seznamování ve věku informací

   Ikonou minimálně posledních deseti let se stal internet. Lidé dnes na internetu nesdílí jenom informace, což byl prvotní účel internetu. Lidí dnes na internetu hrají, nakupují, čtou noviny či knihy, stahují hudbu či video. Lidé se dnes na internetu i seznamují. Na tom samozřejmě není nic špatného. Inzertní seznamky v novinách byly nahrazeny médiem novým, mnohem variabilnějším. Tam kde kdysi byly čtyři řádky tištěné na papíře oznamující osamocenou duši, může být dnes fotogalerie čítající stovky fotek. Technologický pokrok nezastavíš, ale je to vůbec dobře?

   Člověk se dnes může seznamovat, aniž by hnul prstem. Je mnohem snadnější někoho oslovit na internetu "anonymně", než přijít a říct: "Hele nezašel/nezašla bys na kafe?" Každý z nás to zná. Nevím jak vy, ale já mám při tom ne vždy příjemně sevřený žaludek. Jsem nervózní z toho, jak můj protějšek odpoví. Na internetu tahle "nepříjemnost" odpadá. Vypadá to mnohem snadněji. Ale je to vůbec dobře? Jak se potom člověk naučí komunikovat s opačným (dle gusta) pohlavím, když jej ani nedokáže oslovit? I nakopnutí od společného kamaráda je mnohem lepší - každý z nás nesmělých to asi zná. Neusnadňuje nám Internet v některých aspektech ten život až příliš?

evoluce

   Psychologové se shodují, že SMSky,chaty a dnešní seznamky v nás zabíjejí schopnost přímo komunikovat. Nelze paušalizovat, tyto schopnosti přímé komunikace omezují nejvíce rychlé prostředky, kdy ale toho druhého nevidíme. Stačí ale zapnout webkamery a způsob komunikace je rázem o něčem jiném. Někteří lidé dnes žijí spíše Cyber-život a jinak komunikovat neumějí, někteří pak jen v různých ohledech. Neschopnost přímé komunikace se tak stává další civilizační chorobou. Vynecháme teď rozebírání problému s anonymitou na internetu a zaměřme se dnes na oblast elektronického seznamování obecně.

girls

   Seznamování po internetu rozhodně není ani dobré ani špatné. Pr některé lidi je to skutečně jediný způsob, jak se seznámit, či jak komunikovat. Bohužel k těm, kteří skutečně hledají se dnes nabalil neskutečný počet těch, kteří si z nich tropí legraci, či to mají jen jako bezúčelnou seberealizaci sama sebe. Důležitá je míra, kolik času tomu člověk věnuje. Je jistě rozdíl mezi tím, když se na internetu seznamuje rozvedený člověk v produktivním věku, který většinu volného času věnuje svým dětem, a kvůli svému vytížení či absenci příležitostí pouze využívá toto komunikační médium a nebo, když se na internetu vystavuje 16-letá puberťačka ve spodním prádle s požadavkem: "Dej mi aspoň 10 bodů".

  • Dobytčí trh

   U valné většiny uživatel je, bez urážky, přirovnání foto-seznamky k trhu s dobytkem na místě. V obou případech se vám podívají na zuby a mnohdy i jinam. Už pár let, při pohledu na různé reklamní bannery na podobné služby, si kladu otázku, kam se poděla lidská důstojnost? Ono "koukání se na zuby a jinde" a následné hodnocení totiž neznamená nic jiného, než stylizování se do kusu zboží či krávy, prasete či koně, které se snažíme na trhu prodat. Čím lepší hodnocení, tím vyšší cena. Dnes již nestačí mít fotku. Člověk musí mít 30 fotek. Dnes již nestačí úsměv z fotky z pasu, či momentka z dovolené. Je třeba jít dál. A tak se nejen dospělí lidé, ale i 15-leté lolitky, se vystavují v honbě za hodnocením ve spodním prádle, mnohdy i bez. Svoje soukromí bez ostychu vystavují na internetu - to není o puritánství, to je o tom, být člověk a ne zvíře. A to pomineme fakt, že tohle vystavování se rozhodně není pro formující se lidskou psychiku v mladém věku, kdoví jak přínosné prostředí. Jistě je vždy zajímavé, jak asi partner/ka vypadá bez trička, kde má jaké znaménko a nebylo nic lepšího, než to pomalu prozkoumávat. Dnes to má člověk všechno naservírované až pod nos už v momentě, kdy svého potencionálního partnera ještě ani osobně neviděl. Sami se okrádáme o chvíle překvapení, o chvíle poznávání toho druhého.

krava-2

  Zábavně rovněž působí škatulkování a kategorizování uživatel. Vyplnit lze o sobě vše. Od barvy očí, přes velikost přirození až po skryté úchylky. Každý si tak může nacvakat svého ideálního partnera podle parametrů, a systém mu ho vyhledá. Že onen "ideální" partner nakonec není vůbec ideální, ponechám bez komentáře, protože pochybuji, že většina průměrných zadává parametry skutečně poctivě, a pokud se pár poctivců najde, tak zase můžeme pochybovat o jejich duševním zdraví a inteligenci. Fotka vám o člověku mnoho neřekne, kromě hrubého pohledu na zevnějšek. Kdo někdy viděl odlíčenou Holywoodskou hvězdu, moc dobře chápe, jak to myslím. Jenže ani vzhled člověka se nedá na fotku zachytit úplně. To, co nás na druhých přitahuje, nebývá ona povrchová "krása", nýbrž jiskra, šmrnc. Je to přesně to, co se nám na partnerově vzhledu líbí, ale neumíme to pojmenovat. Prostě nás přitahuje. Tohle žádná fotka nezachytí, tohle lze jen prožít při osobním kontaktu. Jistě, on-line rozhovor po chatu atd., může něco napovědět, otázkou je, zda si ten druhý na něco náhodou nehraje a zda by se stejně choval i v přímém styku.

  • Uživatelé, majitelé profilů

  Profily uživatelů jsou plné skrytých či očividných protimluvů a absurdit. Možná někteří znáte ty profily, kde se polonahá blondýna vystavuje na pláži, či dokonce leží s roztaženýma nohama na posteli. V profilu pak má napsáno, nikoho tu nehledám, jsem tu jenom na pokec. Následně se pak rozepisuje o tom, jak jí strašně vadí, že jí denně píše 50 nadrženců, požadujících sex. Jak může někoho napadnout, že ta polonahá blondýna s velkým poprsím ve spodím prádle, hledá sex? Jistě hledá doučování z Matematiky :-D. Alespoň takto se taková typická slečna s "nejpopulárnějším" profilem snaží působit. Většina z nich si hraje na dámy, které jsou nad věcí, a které obtěžování od nadržených pubescentů spíše obtěžuje. Ovšem často jen do chvíle, kdy má onen nadrženec naditou peněženku a BMW v garáži. Co na tom, že kdyby koncentrace těch, kteří se na těchto portálech prezentují jako velmi zajištění, byla i ve skutečném životě, tak by ČR byla nejbohatší zemí na světě. Věk pro takovéhle lovení není nijak omezen, výjimkou nejsou ani 15ti-leté holčičky, které jsou už strašně dospělé a na výši a mimo školy nemají nic lepšího na práci, než vysedávat na podobných burzách „lidského dobytka".

krava

 Ale abych se nebavil jen o slabším pohlaví. Pánové nezůstávají za svými slabšími protějšky o nic pozadu. Sice nejsou tak často k vidění erotické pózy, nicméně kdejaký metrosexuál zde vystavuje své vysportované tělo s oholenou hrudí. Ubersexuálové zas ukazují drsné fotky na silných dvoukolových či čtyřkolových strojích. Většina profilů pak obsahuje udanou délku mužského nástroje, kdy tímto údajem se většina přítomných nikdy nezapomene pochlubit. Zajímavé ze statistického hlediska je, že kdyby se udělal průměr z těchto většiny údajů, tak uživatelé n podobných serverech výrazně o centimetry překročí vědecky dokázaný průměr. Pak už asi vůbec nepřekvapí, že na podobných serverech je neuvěřitelná koncentrace modrookých svalnatých blonďatých sportovců, co má rádo přírodu a procházky a stejně tak štíhlých modrookých blondýnek s inteligencí a smyslem pro humor. Že ve skutečnosti je polovina lidí ve společnosti obézních, na procházku chodí leda tak do obchodních center, to už je jaksi vedlejší.  

   Všichni, muži i ženy, pak svorně popisují, co je jejich smyslem života (Hip hop, hulení, zvířátka, drum'n'bass, sex, hospoda, ...), odkazují na své cyber-kamarády a spamují internet s žádostí o dobré hodnocení jejích profilu.... Je holt třeba koně, krávu či prase co nejlépe prodat. Důležité je zaujmout.

kravy

Důležité je být výjimečný, i když výjimečného člověka na podobných webech rozhodně nenajdete - najdete jen průměrné pitomce, protože ti skutečně výjimeční lidé nemají na podobné věci jednak čas a jednak mají i dost sebeúcty a rozumu aby svůj život trávili smysluplně. Důležité je také být oblíbený, většinou pak jako šašek, či klaun. A když se jim respektu a uznání v reálném životě asi nedostává (za co také?), když mám tolik nápadníků, že si ani nemůžu vybrat a mám pocit, že tam někde je ještě nějaký lepší, bohatší, krásnější - přesouvám se na anonymní internet.  

   Máte profil na líbímseti, nebo u dalších burz lidského dobytka? Cítíte se dotčeni? Koukněte se na následující video, a pak se zamyslete, jestli jste nechtěnou hlavní roli v téhle parodii nemohli hrát vy:

  • Hlášky z Líbímseti a spol.

V honbě za výjimečností a za uznáním, vznikla i mluva všech průměrných. Většina těhle rádoby výjimečných a originálních jedinců ve stádě, používá rádoby originální prupovídky. Jak je poznáte? Přehled obligátních „keců":

  • 1.To je moje lásečka :-***
  • 2.Mocinky váš všechny lovuju.
  • 3.Miluju ho, hrozně mi pomohl.
  • 4.Navždy bude v mém srdíčku.
  • 5.Úplně nejdůležitější je pro mě přátelství.
  • 6.Jsem bisexuálka a jsem na to hrdá.
  • 7.Nikdy neopouštěj toho koho miluješ pro toho kdo se ti líbí protože ten kdo se ti líbí tě opustí pro toho koho miluje!!!
  • 8.Před tímdle týpkem mám hroznej r3sp3ct!!
  • 9.Miluju hopec a lidičky s velkýma srdíčkama muck
  • 10.Tohle je jeden z mála lidí kterýmu můžu věřit mocinky pro mě znamená
  • 11.Věřím v naději
  • 12.Ráda se seznámím s kymkoli tak se klidně pište
  • 13.Nestíhám odpovídat na všechny vzkazíky tak komu jsem neodpověděla tak se hrozně omlouvám!
  • 14.Wim že n3js3m dokonalá ale aspoň si na nic n3hraju!
  • 15.Emo forever <3
  • 16.Nikoho tu nehledám, svojí lásku už jsem našla a nikdy jí neopustím!
  • 17.Sem upe normální holka která je pro každou špatnost a která má ráda zábavu a moje úžasné zlatíčka!!! MVMMMR vy to víte!
  • 18.Zlatíííško!!!

Převzato z příspěvku uživatele "Jirka" internetové diskuze na idnes.cz, která je mimochodem, kromě mnoha jiných, také hodna pozornosti, díky neuvěřitelné koncentraci chytráků, závistivců, rádoby originálů a přehlídkou zoufalé průměrnosti. Jen výjimečně se objeví příspěvek hodný pozornosti. Tenhle seznam hlášek by mohl být nekonečný. Kdo neovládá tento slang, je jisto jistě OUT. Kdo nemá profil na líbímseti a spol., jako by nežil. Aneb originalita a výjimečnost v digitálním seznamování je nadevše.

Článek vznikl ve spolupráci. Námět a hlavní myšlenky ElCondor. Úpravy, vsuvky a další myšlenky DD. Máte i vy zajímavý článek s vaším pohledem na nějaký fenomén na internetu? Pošlete nám ho na adresu Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny .        

 

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
OmeGa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 18:08:37
avatar
najskor som sa bavil, potom som plakal. je to naozaj tak, a niektory ludkovia naozaj nevedia co so sebou...
vsn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nehehehee :D 2007-11-07 18:15:37

no je to pravda no .....zajimavejsi je prosit o fotku na icq (kdyz je treba) .. .kazdopadne znam vic lidi co jsou na libku nez lidi bez libka ... ;)

tak ja budu koncit moje zlatíška tak paško ...
Morpheus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Uzasne 2007-11-07 18:20:56

Skvely clanek, uz jsem myslel, ze jsem posledni zijici "ne-libkar".
Nem3 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 18:29:32
avatar
No ja jsem se se huste zasmal ale nejhorsi je ze je to pravda
A pro ty 15ky i nekdy nebezpecny.
Emo 4ever ;)
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Vostrej článek :) 2007-11-07 18:36:33
avatar
Si po tomhle článku řikám že mě fakt jebe Když třeba někdo nemá profil na líbku tak se tomu až divim kolikrát :-D Většina lidí co znám profil na líbku má a ja ho tam mám taky Ať žije DDWorld - chodim sem kazdej den prumerne tak kazdy 2 hodiny pokud sedim doma u kompu Moc Vas tu všechny lásenkuju milášci moji majinkatý, plotože mě je 24 a šišlám Pa pa :-* MUCK
Honza555 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pravda 2007-11-07 18:36:58

Výborný článek, vystihující úplně všechno, od, promiňte ''debility'' některých uživatelů, až po seznam hlášek, které má doopravdy velká skupina spíše ženského pohlaví v profilu, až se mi chce někdy smát, někdy i brečet...každý ví o čem je reč (s mojí poznámkou, vždyť ten synek je úplný de*il)
Frencis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Muhehehehehehehehe 2007-11-07 18:42:19
avatar
Okamzite posilam odkaz na tento clanek vsem o kterych vim ze tam jsou a podle me se jim to libit nebude.
Jo, jo, pravda je tam nekde na netu a zkuzte zapremyslet co bude treba za 10 nebo 20 let.
Anonymní  2007-11-07 19:05:15

Tak to je moc. Zdravím DD, rozesmál mě k pláči . Když jsem ten článek psal, ani ve snu mě nenapadlo, že by se daly připojit tak skvělé obrázky. Ta kráva s vyplazeným jazykem mě dostala. Jeste ted teď řežu.
Já z ní prostě nemůžu
drnoha [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Článek 2007-11-07 18:54:07

No vida, vynikající článek. Jen smutně se dívám na své kamarádky, které tam perou jednu fotku za druhou a posílají mi linky na své kamarádky, ať jim dám 10tku.

Přirovnání ke stádu dobytka je rovněž brilantní.

Doufám, že si mnozí uvědomujete, že jistý člověk, který není moc oblíbený, něco takového tvrdí už mnoho let, i když dosti nevybiravým způsobem? A má pravdu. Stejně jako každý tohoto názoru.
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 19:11:40
avatar
"Důležité je být výjimečný, i když výjimečného člověka na podobných webech rozhodně nenajdete - najdete jen průměrné pitomce, protože ti skutečně výjimeční lidé nemají na podobné věci jednak čas a jednak mají i dost sebeúcty a rozumu aby svůj život trávili smysluplně. Důležité je také být oblíbený, většinou pak jako šašek, či klaun. A když se jim respektu a uznání v reálném životě asi nedostává (za co také?), když mám tolik nápadníků, že si ani nemůžu vybrat a mám pocit, že tam někde je ještě nějaký lepší, bohatší, krásnější - přesouvám se na anonymní internet. "svatá pravda..btw:alespon již vím jak kámoškácm vyvětlil proč nemám libko:-D
Hlavaja [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - pěknej článek 2007-11-07 19:14:08

pravda, nic víc než pravda
Hned dávám link na tuto stránku do statusu na ICQ a jsem zvědavý na reakce

Někdy si říkám, že je snad škoda, že se PC a ostatní věci kolem toho staly dostupné takřka pro kohokoliv, kdo se nebojí myši.
bartfox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 19:17:02
avatar
tak pod tento clanek se klidne podepisu!
thno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - šlánešek 2007-11-07 19:20:50
avatar
To je ale loštomiloušký šlánešek xD ... Dobrý článek ale také bohužel skutečný obraz dneška. Autora chválim a dobrovolně se přiznávám že profil na líbku mám taky...ale nemám v něm jediný text, který zde byl uveden, přestože takových lidí co mají znám dost. Mocinky váš všechny lovuju hlavně DDho xD Zatim pac
raxxx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - asi jsem taky dobytek 2007-11-07 19:35:21
avatar
Skvěly članek takhle jsem se nepobavil od doby kdy vychazel na pctuning.cz (z denniku pc štourala).Ja osobně mam taky profil na libimseti.cz takže jsem asi dobytek ale obratim myslim že to neni na zavadu udělat si profil a pokoukat na holky a rozdat bodiky , každy se bavi posvem.zlatička
P4WLYK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - pravda pravda.... 2007-11-07 19:56:03

souhlasim s celym timhle článkem.... i já sem nechtic ten dobytek ale ještě když sem neměl ICQ (pro komunikaci v čr docela hodně duležity, má to skoro každej, však vy vite), použival sem xchat no... sice tam asi ještě mám profil, ale už na něj absolutně nechodim nezajimá mě to... btw by si tam taky mohl dodat vyměňováni pismenek, např. misto V se dá W a misto š se dá sh atd... prostě takovej ten drsnej slang viš jak ale jinak řikám, skvělej a pravdivej článek
MobyDict [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - som chory 2007-11-07 20:19:13
avatar
...zistil som,ze mam tu chorobu ako to no viac za pc a na ludi vlastne kaslem,mne staci pc a um mi to lezie na mozog ale mne to fakt k zivotu staci.par stalich kamosov,vela dom za pc a vonku len do skoly spä a sem tam na zatah (fakt malo kedy) ale ja som spokojny.zvysok sveta by som mal uplne na haku a zizby by som nevisiel keby este nebola skola,nemal som v izbe wecko a chladnicku. njn asi som zavyslak,ale mne je fajn
flanker [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - good 1 2007-11-07 21:10:13
avatar
,ale je to vskutku tak, priznam se, jsem taktez registrovan na onom nejvetsim portalu libimseti, ale vicemene nemuzu nez souhlasit, cim dal mene se stykam s opravdovyma lidma, protoze mi "nezbyva cas", ktery bych dokazal ve skutecnosti vyuzit treba posezenim s prateli nekde, ci jit zaparit, nez vysedavat vetsinu casu u PC Cloveka to bohuzel otupi a na klasicky zivot pozapomene
Marra226 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 21:35:49

AlE nApRoStO nEjHoRsI sOu MaLy A vElKy PiSmEnKa
Nettle [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 21:53:44

Dekuji autorovi za ten clanek
Musim prohlasit ze bych si na necem podobnym profil nezalozi. Akorat sem netusil ze tech lidi je tolik. Sice znam par kamosu/kamosek ktery tam profil maj ale neni jich moc.
jinak nechapu smysl nekam davat svoji fotku na "objektivni ohodnoceni" mozna asi proto ze nemam modry oci a vypracovany brisaky DD
Hrochy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 22:08:25

mam profil na libimseti, chodim tam, zucastnuju se diskuzi, ve kterejch mam co rict a prijdou mi alespon trochu rozumejsi a neotrepane
seznamovani pres internet je mi proti srsti, za ten rok, co mam profil, sem to zkusil jen jednou a vyslo to do ztracena, beru to tam jako rozsirenejsi chat, nemam potrebu nekoho hodnotit/byt hodnocen
pouzivam par z tech 18 bodu, ale zaprvy s mirou a zadruhy je to mysleny uprimne (jako na tom slavnym billboardu )
to, ze si tam kdokoliv vystavuje jakykoliv fotky, casto i ty, ktere nejsou jeho, a samozrejme v profilu napise to, co by spis chtel byt nez ve skutecnosti je, je na pohopeni tech druhych, kteri na to koukaj a ctou si to
je mi 20, chodim do prace na hlavni uvazek, a presto tam na to mam cas... jen nejsem zavisly, kdyz chci, jdu tam, kdyz nechci, nejdu tam
rekl bych, ze tim sem vyvratil hodne argumentu v tomto clanku, rozhodne se nikoho nezastavam, hodne veci je z toho pravda, ale hodne je taky zcestne, lepe receno, autor hazi valnou vetsinu do stejneho pytle - a to je ta chyba
Nettle [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 22:13:53

Chat taky nechapu...
nechapu lidi ktery na to maj cas po praci ufff.... to bych asi nevydejchal prijit po praci domu a pustit si chat ))
to radsi pudu do hospody kde nalezite proberu vsechny problemy a navic dodrzim pitnej rezim s kterym mam normalne problemy ))
Hrochy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 22:38:28

hmm a co kdyz proste nemam naladu na pivo, chce se mi domu, tam si prave s nekym pokecat, takze pres chat a az se mi bude chtit, tak zalehnout... tohle samozrejme plati i o tech druhych, takze se taky nemusi chtit jim jit na pivo
aneb opet brano jen z jednoho pohledu = hazeni do jednoho pytle
Anonymní  - Špatně jste četl 2007-11-08 06:07:02

Autor rozhodně nehází všechny do jednoho pytle. Cituji:

Důležitá je míra, kolik času tomu člověk věnuje. Je jistě rozdíl mezi tím, když se na internetu seznamuje rozvedený člověk v produktivním věku, který většinu volného času věnuje svým dětem, a kvůli svému vytížení či absenci příležitostí pouze využívá toto komunikační médium a nebo, když se na internetu vystavuje 16-letá puberťačka ve spodním prádle s požadavkem: "Dej mi aspoň 10 bodů".

Ono posoudit, kde je tzv. hranice vkusu, to je každém z nás a je to individuální. V článku jsou zmíněni hlavně ti, kteří ji bezpečně překračují a těch je většina.
Hrochy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-08 10:07:40

pak je ale ukazana jen jedna strana mince - ta horsi samozrejme
kdo to ma srovnany v hlave, musi s timto clankem souhlasit, ale tim se mu veskere tyto seznamky, chaty, apod. absolutne zhnusi a muze naopak zacit soudit lidi podle toho, zda tam ma profil, pokud ano, je neco "mene"
samozrejme pokud je jejich ucastnik, potom vi, ze to taky sem tam (jo fakt hodne malo, ale prece jenom) dokaze bejt dobry, ze to neni jen zabitej cas, ale pokec na alespon trochu vyssi urovni v ramci moznosti
podle me tu jsou jednoduse vypsany jen zapory, ktere sice plati, ale neni tomu tak vzdy
Anonymní  2007-11-08 12:13:47

To není o tom, že jsou všichni "idioti". To je o tom, že se v podstatě všichni vezou na módní vlně a úměrně jejich inteligenci to pak vypadá. Spousta lidí je prostě bez urážky hloupých a neuvědomují si, že se vlastně neskutečně ponižují.... Je dobré si taky položit otázku, pokud nejsem takový ubožák, jako jsou lidé popisovaní v článku, co na tomto serveru mezi těmito ubožáky vlastně dělám... Ten nepoměr je totiž obrovský... Jinak samozřejmě neukazuji na nikoho prstem. Taky v článku nejsou uvedeny příklady.
Hrochy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-08 14:29:25

protoze vim, ze tam jsou lide jako ja, kteri, alespon pro me (ano spravne - kazdy ma jiny vkus), nejsou ubozaci a se kteryma se bavim a poznavam se tam
ten nepomer je tam obrovsky, ale to je tak vsude, treba nepomer "lam" a "odborniku" na foru zive.cz
a ze se vsichni vezeme na modni vlne... kdyby se vsichni nevezli na modni vlne, nebo aspon vetsina, nebylo by to modni (a to v nasi xenofobni spolecnosti rozhodne neni mozne)
vsn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - muck 2007-11-07 22:18:39

sem negramot? nevim co znamena muck nebo mucky ... muze prosim nekdo vysvetlit ? diky
speedsnail [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - good one 2007-11-07 23:04:58
avatar
Další výbornej článek od Ela. No a kráva s vyplazenym jazykem? pravý tlačítko a uložit obrázek jako...
Grook [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-07 23:08:25
avatar
Pro nekoho libim se ti pro jineho debaty pod clanky. jinak travi travil jsem a asi jeste nejakej cas budu u PC mraky hodin , ale pokec z oka do oka bych nevimenil.At jsou to znami na pivku nebo nezname u vinka. Ale ten profil mi od bolsounu schazi. A ten mel kazdy ate se libil nebi nelibil, pro ty s profilem je to sport
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-08 01:03:57
avatar
Na líbimseti profil nemám a nikdy mít nebudu! Nehodlám se předvádět, jak na trhu s masem - to je podobná (stejná) myšlenka jako v článku, já jí zastávam už nějaký ten rok taky. Naposledy jsem měl profil (možná tam ještě je) na xchatu, ale to bylo jen rok od té doby, co nám domu zavedli net. Musel jsem si zažít rok a cca 600 nachatovaných hodin, abych pochopil, že takhle ne Já jsem aktuálně rád, že se dostanu k počítači, pročtu nějaký články tady a vyberu mail. Docela lituju ty, co si stíhaj takhle hrát, nemaj moc pestrej život (trochu hec nakonec
Bumblebee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - what a loosers 2007-11-08 09:05:59
avatar
are there
Neznámý  - re: 2007-11-08 09:51:07

Výborný článek. Chystá se také článek o dobytku diskuse vymetajícím?
Uvítal bych např. článek o cybersexu - nechutný fenomén, kdy si chlapi honí čůr*ky u kompa a slizskýma prstama si na chatu dopisují s údajnýma holkama, které údajně dělají to samé ... to jen kdyby někdo nevěděl, co ten cybersex je
Anonymní  - cybersex 2007-11-08 09:59:35

http://cybercultures.edublogs.org/files/2007/04/cybersex.jpg
Hrochy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-08 10:08:42

nulovy rozdil od sexu po telefonu, teda tam je aspon slyset ten hlas, takze to ten dotycny dokaze odhadnout na pohlavi... mozna
horst [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Kdo je tady hovádko? 2007-11-08 09:55:58

Ty koně a krávy se nechodí na trh předvádět na rozdíl od "pána tvorstva" dobrovolně.Takže to spíš vypadá,že nějvětší hovado je tady člověk.
Dicorion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Výborný článek 2007-11-08 09:56:56
avatar
Děkuji za pěkný článek a nyní je mi o trochu méně trapně, že neznám nikoho s profilem či prezentující se na podobných "trzích".
Braincreator [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - super 2007-11-08 10:03:11

Už dlouho jsem nečetl tak výstižný a trefný článek. Ještě v něm chyběla zmínka o související absurditě.....kterou je jakási virtuální forma sexu spočívající ve vzájemném vyměňování příběhů po mailu či přímo ICQ na téma "Tohle bych s tebou dělal/a v posteli"
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - :) 2007-11-08 12:07:43
avatar
Díky, už si nepřipadám tak blbě, že nemám profil na libimseti ani nikde jinde
Už dlouho jsem se tak nezasmál. Před 5-7 lety, když ještě fungovaly hlavně BBS (např. liane v Liberci) jsem tam chodil rád, ale posledních pár let už ani xchat nebo lide nestojí za navštěvu. Spousta lidí už nežije mimo cybersvět a jsou dost odtržení od reality.
sonoluca [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ? 2007-11-08 12:31:48
avatar
Nic než souhlas. Ono to některým (myšleno těm náctiletým) snad časem dojde. Já sem v 15 nebyl o moc jinej (teď je mi 25) - taky jsem chtěl být IN a někam patřit. Když se teď zpětně podívám, na některý věci ve kterých jsem tenkrát "jel", musím se smát
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - GJ ELCONORE! 2007-11-08 12:42:39
avatar
Muzu rict ze ucet na libimseti.cz mam, ale je tam jaksi prd... vsici mi porad rikaly at si taky udelam libko ale nenasel jsem zadnou fotku ktera by se mi libila atd... a tedka si sem prisel ty se svym clankem... Je to hnus, myslim ze mas pravdu a ze jdu poslat odkaz vsem co znam na tenhle clanek. Treba se mi taky jednou stalo ze si proste s holkou pisu uplne normalne na ICQ a pak proste kdyz ji potkam jtak se skoro jen jeste pozdravime... Jinak to libko si jdu prave smazat... zatim sem tam napsal jen zvasty jako ruzne info co mam rad atd coz stejne ubec neni pravda, sou tam samy zvysty jen aby to vypadalo co nejlip... a to tam ma kazdy.
jardik2003 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - :) 2007-11-08 13:05:10

Tak takle jsem se opravdu uz dlouho nezasmal. Haaaj Nigga
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ... 2007-11-08 13:09:43
avatar
Naštěstí sem měl dost času na to, se zamýšlet nad lidskou Debilitou ve věku 15 (dneska klidně i víc). Takže sem za ten čas nevyvedl žádnou Kravinu, která by mi byla teďka cizí. Dneska chce byt každej „IN“ (hlavně miluju dnešní sleng) za cenu toho, že se i kolikrát ztrapní, jen aby ho někdo viděl… EL.Condore souhlas s tebou, ale jednu chybu má tvůj článek, která je: článek měl být na serverech, kde sou 15letí spratci (čest výjimkám), jako „libimseti.cz“ (heh poprvé o tom čtu, že taková stránka Existuje ), nech si to ti Makovice ujasní v hlavě…
Kal_Kal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Svatba 2007-11-08 13:09:51
avatar
Navím jak to tam dnes vypadá, ale díky líbimset.cz jsem poznal před 4 roky svojí manželku. Je pravda že tam je plno magorů, ale pokud to občas splní svůj účel tak to za to stojí ne?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-08 13:15:50
avatar
jj souhlas, proti tomu žádná, na seznámení tyto servery být mají, bohužel mám takový pocit, že na lidech, kteří se chtějí seznámit tam většina parazituje, či se jimi rovnou baví apod ;)
Anonymní  - to jste štastný muž 2007-11-08 13:26:05

řekl bych že o seznámení tam jde v globálním měřítku až na posledním místě. Nejduležitější je Exhibice
LCh [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - re: to jste štastný muž 2007-11-08 15:33:51

ElCondor + digitaldoom: S tou exibicí s Vámi oběma naprosto souhlasím. Na druhou stranu jsem se ale kdysi na LST seznámil s partou lidí, se kterou jsem se něco nachodil po hospůdkách a různých dalších "akcích" ... :-) . Je to hodně o tom, jak se člověk prezentuje, co vlastně od toho čeká a taky (jako v reálu), s kým se "baví" ...
mr_tricoder [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - vek uzivateli trhu 2007-11-09 07:00:20

zdravim, vsichni tu mluvite o 15 a viceletych lidi. Bohuzel vec se ma tak ze tyto servry maji jjakesi "licencni" podminky kde se rika ze, je smi pouzivat lidi 15+. Takze nelze rozlisit komu jeste 15 neni
Anonymní  - to jsem nevěděl. 2007-11-09 07:06:30

nicméně potřeba setakto zviditelnit před opačným pohlavím přichází v pubertě. Takže jestli je to 15, 13 nebo 17 je vlastně jedno. Tihle lidé jak jsou mladí, tak jsou blbí. Netuší, že zabíjejí vlastní duši.
mr_tricoder [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - obrazky profilu a fotky 2007-11-09 07:30:24

taky je zajimave sledovat ty profily, ktere nemaji vlastni foto, ale fotky prevzate z takovych jako je freefoto.cz
JamesDean [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Debilní článek 2007-11-09 13:41:08

Nevidim smysl tohoto článku. Ztrapňovat idioty nemá cenu.
Eso Rimmer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Earthworm Jim 2007-11-09 20:26:17
avatar
Tady asi někdo hrál Earthworm Jima, viz. obrázek kravy.jpg který je z této hry.
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-09 20:49:53
avatar
nice gameska old hry 4ever!
Eso Rimmer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-10 17:12:31
avatar
Obrázek Obrázek
Neznámý  - Prostě povedený článek. 2007-11-10 09:29:41

Po přečtení mi nezbývá nic jiného,než pochválit autora za skvělý článek a také užít trochu kritiky k tomu,že mohl zkusit napsat trochu více kladů pokud nějaké jsou.
Já osobně toho o seznamkách mnoho nevím a nezabývám se ji my,takže jsem si alespoň trochu rozšířil znalosti o dalším fenoménu.
Anonymní  - klady a zápory 2007-11-10 09:39:23

článek nekritizuje seznámení se po internetu jako takové. V mnoha případech totiž osamělým lidem skutečně může pomoci nalézt partnera. Článěk kritizuje formu seznamování. Jestliže se člověk stylizuje do role dobytka (zvířátka prominou, je to pro ně urážka být přirovnána k člověku) a takto se vlastně nabízí veřejně na internetu jako kus zeleniny někde v supermarketu, tak jak to lidé dělají na líbímseti, tak to skutečně žádné pozitiva nemá. Chci-li se seznámit, použiju k tomu smysluplnou seznamku, nikoli ovšem Exhib-market (libimseti a spol). Na dobytčím trhu se totiž seznámím pouze s dobytkem...

PS.: Nehážu všechny do jednoho pytle, ale v 90% případů tomu tak prostě je.
Neznámý  - Re:klady a zápory 2007-11-10 11:22:38

Myslím,že nemám co dodat. Souhlasím.
MIZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - bomba :-) 2007-11-15 12:44:47
avatar
Pěkný článek, rozšířil mi obzory.
coudy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-11-15 22:05:08

mě je to osobně jedno, protože ať se seznámím tam či tam, zatím z úspěchem šlapu vedle, Takže jsem pravděpodobně vůl a patřím na trh . Zařadil bych se do kolonky hnojařů..vše dokonale pohnojím...musím se ubránit diskuzím, na které zatím moc nelezu,ale až onemocním i tímhle, tak podle tohoto článku si můžu rovnou hodit mašli. Musím uznat, že článek je dobrý, ale na můj vkus trochu jednostranný, je v něm spousta negativního. Zatím páško miláškové moji (zish té strašná věta):-). Nic méně tady jsem taky musel vytvořit profil, abych mohl reagovat...no jo no pokrok je pokrok
DensityH [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-01-15 00:13:01

V první řadě tedy výýýborný článek.Autor zasluhuje pochvalu....Domnívám se,že diskuze o tom zde je tento článek jednostranný či nikoliv je trochu bezpředmětná. Čtenář si vždy určitou část vyloží jinak než byla autorem míněna a už se píše bouřlivý komentář... Vzdyť podobné situace nastávají i v reálném životě a pak se také odehrávají diskuze jak to bylo míněno či nebylo...Proto mají lidé tak rádi knihy a proto je člověk vždy zklamán z filmu který vznikl na náměty knihy kterou četl. Všimla jsem si,že na tento článek prozatím reagovali většinou muži. A já jak autor napsal patřím k slabšímu pohlaví/mimochodem už ted bych mohla velmi negativně ragovat proti autorovi/ ale to by se potom mohla rozpoutat diskuze na trochu jiné téma,tak se raději zdržím komentářů.Sama mám na LST profil. A i já patřím k lidem kteří TAM NIC NEHLEDAJÍ A JSOU TAM JEN PRO ZÁBAVU.Ne snad že bych svou "lásečku" ) už našla,ale právě proto že si uvědomuji že TAM zrovna na MĚ štěstí asi nečeká...Ale zkuste se zaregistrovat,sedněte si k tomu na pár hodin, prohlídněte stovky profilů a budete tak pobeveni jako už dlouho ne....Vážně to funguje.Snad nejvíce se ale zasmějete u profilu nějakého svého známeho či kamaráda.Najednou si uvědomíte že ikyž ho znáte 6 let vlastně ho NEZNÁTE( Asi před rokem a půl když jsem svůj profil zakládala,byla jsem ještě natolik naivní,že jsem si skutečně myslela,že tam najdu nějakého svého miláčka,nejlépe samozřejmě s autíčkem a velkym srdíčkem a krása byla samozřejmostí....Ted po pár životních lekcích, které jsem získala si uvědomuji,že na tomhle skutečně nezáleží.Zní to jako otřepaná fráze,ale jistě uznáte,že je to zkrátka pravda a dřív na to každý(tedy téměř každý) přide... Chtěla jsem tím vším jen říct a poukázat,že i na takovýchto stránkách jsou lidé,kteří trochu inteligence pobrali a na tyto stránky chodí jan z důvodu aby se ujistili že je dnešní systém "ovce za ovcí" ještě úplně nepohltil...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 369x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 617x
Komentářů: 1
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1139x
Komentářů: 1
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Pátek, 12 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 981x
Komentářů: 0
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciČtvrtek, 11 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1050x
Komentářů: 4
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Středa, 10 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1734x
Komentářů: 6