Průvodce uživatele webem DDWorld.cz – přidejte svůj článek! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 11 březen 2009
Přejít na obsah
Průvodce uživatele webem DDWorld.cz – přidejte svůj článek!
hlavní funkce a uživatelský profil
Jak vytvořit vlastní článek na DDWorld?
Jak vložit video z internetu a ukázat jej v
Témata a pravidla článků a videa
 
  • Jak vytvořit vlastní článek na DDworld.cz?

Jako registrovaný uživatel máte možnost a právo vytvářet vlastní články a vkládat je do systému. Články prochází před zveřejněním kontrolou. Vaše uživatelské články se přidávají do systému do sekce Blogy.

Sem také můžete vkládat své články, příspěvky, a prostě vaši tvorbu. Jak na to? Stačí kliknout na „Napsat článek“. Automaticky se přepnete do sekce Blogy a pod panelem Aktualit se vám zobrazí toto okno:

Editor je speciálně upraven a snažili jsme se o maximální jednoduchost a přívětivost. Popišme si jednotlivé položky.
1, Název – název vašeho článku, měl by být výstižný a neměl by být příliš dlouhý
2, Kategorie – do které kategorie váš článek řadíte. Na výběr jsou zatím pouze tři, v případě zájmu můžeme přidat libovolný počet. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Tématicky nejsme striktně omezeni ani vymezeni.
3, Logo – můžete nahrát vlastní obrázek, doporučujeme držet se rozměrů 468x190 a nebo můžete vybrat z pětice nabízených, implicitně je tam ten první.
4, Úvodní text – úvodka článku, jeho popisek. Omezili jsme jej znakově, aby si jej někteří nepletly s hlavním textovým polem, které je vlastním obsahem článku.

5, Hlavní text – teď už se dostáváme k hlavnímu poli, do kterého zadáváte vlastní text článku. K dispozici máte jednoduchý editor:

Pro zadání článku do systému doporučuji jednoduchý postup, který se mi nejvíce osvědčil. Napsat si celý článek mimo v nějakém textovém editoru a pak jej kompletně pomocí ikony složky s písmenem W v prvním řádku editoru vložit (ctrl+C (kopírovat) a ctrl+V (vložit)). Takhle dostanete celý text najednou do článku. Text pak můžete samozřejmě dle potřeb upravovat. Možnosti písma jsme omezili. Klasické formátování odstavců a základní podoba písma tam stále je.
Zajímat by vás ale mohla ikonka čtvrtá z leva v prvním řádku – ikonka obrazovky. Ta vám zvětší editor na celou obrazovku (okno prohlížeče) vrátíte se pak dalším klikem na onu ikonku.

Zajímat vás ještě může ikonka pro vkládání odkazů – ta je třetí zprava v druhém řádku. Otevře se vám takovéhle okno:

Funguje to jednoduše. Okno je samostatné, po vložení odkazu se automaticky neuzavře, takže můžete stejný odkaz vložit vícekrát. Váš odkaz vložíte do URL kolonky, v záložce cíl pak můžete nastavit, jak se odkaz otevře (nové okno, stávající atd.). Více si ničeho všímat nemusíte. Okno odkazů zavřete tlačítkem zavřít.

Ikonka vložit obrázek je v editoru ve třetím řádku první zleva. Otevře se vám následující okno:

Zajímají vás víceméně jen záložky první (informace o obrázku) a procházet obrázky, kde máte fixně na váš účet prostor pro nahrání nějakých obrázků. Je ale zatím dosti omezen, takže pro každého tam je asi jen 2MB prostoru. Doporučoval bych tedy využívat třeba volné fileservery pro obrázky, na které pak můžete odkázat. Určitě si poradíte. I okno obrázků by mělo zůstat otevřeno po vložení, takže při psaní a editování článku můžete libovolně editovat text a vkládat obrázky na různá místa bez otravného zapínání editoru obrázků. Okno pak vypnete tlačítkem zavřít.

Do článku je možné vložit i video z videoserverů, jako je třeba YouTube a podobně. K tomu slouží ikonka flash vedle ikonky obrázků. Otevře se vám následující okno:

Zde vás zajímá jen záložka Info. Video vložíte jednoduše a to tak, že embled kod videa vložíte do pole URL. Video se vám v editoru nezobrazí přímo, ale jen jako pole odpovídající velikosti s ikonkou flash, jehož pozici můžete naštelovat.
Pokud plánujete vícestránkový článek, tak pod hlavním oknem editoru máte tlačítko insert page break, které vloží znak konce stránky. Vkládejte ho tam, kde chcete, aby stránka končila.

K dispozici máte ještě možnost přidat k článku anketu. Stačí si vymyslet otázku a přidat možnosti na výběr (na každý řádek jednu dle návodu vedle pole).

POZOR: v některých starších verzích prohlížečů (IE6) nemusí vše fungovat úplně dokonale, pro nové prohlížeče to ale odladěno je.

Takto zadaný článek pak stačí jen uložit. Co se týká zveřejnění, tak články zatím nejsou zveřejňovány automaticky, ale musí být schváleny administrátorem, což může den-dva trvat. Pokud ale u některých uvidíme, že mají snahu pravidelně vkládat články, které neporušují nějakým způsobem pravidla ani dobrý vkus, pak pouvažujeme nad možností přidělit těmto čtenářům možnost zveřejňovat články automaticky. Schválený a uveřejněný článek pak již nemůžete měnit, bez domluvy s adminem.

Kromě článků můžete vkládat do speciální sekce i zajímavá videa z internetu …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Tuesday, 30 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 723x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1431x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2236x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1985x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1318x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1302x
Komentářů: 1