Průvodce uživatele webem DDWorld.cz – přidejte svůj článek! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 11 březen 2009
Přejít na obsah
Průvodce uživatele webem DDWorld.cz – přidejte svůj článek!
hlavní funkce a uživatelský profil
Jak vytvořit vlastní článek na DDWorld?
Jak vložit video z internetu a ukázat jej v
Témata a pravidla článků a videa
alt

 

 

 

 

  • Průvodce uživatele webem DDWorld.cz – přidejte svůj článek!
Co vše obsahuje DDWorld, kde co najdete, jak ovládat a využívat funkce a prvky DDWorldu. Na to vše vám odpoví tento článek …
Ať už jste noví, nebo ostřílení uživatelé a čtenáři těchto stránek, nabízíme vám tento malý přehledný průvodce stránkami našeho magazínu. Nově vám také popíšeme možnosti, jak přidat svůj článek a vyjádřit se tak tvůrčím způsobem. Již nemusíte lamentovat v diskusi, že něco víle a zvládnete lépe, ale můžete to dokázat. Vítány jsou články různých témat – ať už recenze, nebo úvahy, postřehy, či nějaké zajímavosti ze světa všeho možného i nemožného … Pravidla a možnosti si ale probereme až v dalších kapitolách. Nejdříve se podívejme trochu na aktuální podobu webu, jako celku ….
  • DDWorld.cz – obsah hlavní strany a orientace na ni

Na konci roku 2008 prodělal náš magazín kompletní přeměnu designu a celkovou změnu funkčnosti a orientace na webu. Mnozí stále tápou, kde co najdou, mnozí ani na některé funkce ještě nepřišli a některé části webu neobjevili, takže jeho možností zdaleka nevyužívají, Teď se podíváme na aktuální situaci na hlavní stránce webu, a co v které části najdete. Aktuálně tedy vypadá DDWorld.cz takto:

Začněme tedy s popisem jednotlivých částí. Jednotlivé oblasti jsme přehledně označili barevným polem a také číslem, na které budu odkazovat.
1. (červené pole nahoře)

Hlavička webu. Obsahuje hlavní TOP Banner 745x100. Pod ním najdete proklikávací logo webu (odkazuje na hlavní stranu). Vedle něj najdete tři tlačítka-ikonky: Magazín, Hry, Blogy. MAGAZÍN vás pošle na hlavní stránku webu, HRY vás pošlou do sekce webových her a zábavy (sekce je v současnosti stále ve vývoji). Tlačítko BLOG vás pošle do sekce blogů (vašich uživatelských článků).

Na pravé straně prvního pole se nachází ovládací prvky vašeho uživatelského účtu. Po přihlášení zde najdete možnost změnit vaši ikonku, aktuální pozice v žebříčcích uživatelské aktivity vyjádřeně DigiBody a DigiRankem. Najdete také hodnotu vaší DigiAury. Najdete také odkazy na možnost přidat vlastní článek, nebo video. Nechybí ani soukromé zprávy v rámci webu. Více si o uživatelských funkcích vašeho profilu povíme v další kapitole.
2. (oranžové pole pod červeným).
Hlavní panel webu, ve kterém se zobrazuje 5 posledních velkých článků (recenze, testy apod.) Tyto články jsou vlastně první strana magazínu. Další velké články pokračují dle data vydání v poli 4.
3. (žluté pole pod oranžovým)
Důležité pole, ve kterém se zobrazují aktuality a zajímavé novinky. Aktualizováno denně. Jedna hlavní aktualita + 6 dalších v posuvném poli. Vše seřazeno dle data vydání. Starší aktuality pak najdete v menu v sekci aktuality.
4. (pole uprostřed pod žlutým)
Prostřední sloupec, ve kterém se zobrazuje obsah článků. Na úvodní straně pokračuje výpis hlavních článků webu- číslování dole začíná od čísla 2, protože strana číslo 1 ve výpisu článků je vlastně 5 hlavních článků v panelu číslo 2 na webu (je to hack Joomla systému, redakční systém to jinak nepobere). Prostřední sloupce pak slouží pro zobrazení obsahu článků atd., kdy zmizí levý sloupec (panel 5).
5. (zelené pole nalevo od modrého 4)
Levý panel webu. Zobrazuje se jen někdy. Nikdy se nezobrazuje při prohlížení článků. Na úvodní straně obsahuje jednu bannerovou pozici, výpis aktuálních článků ze sekce blogy (vašich článků). RSS čtečky, odkazy na spolupracující magazíny a další.
6. (zelenomodré pole vpravo od modrého 4)
Tento panel je zobrazován stále. Obsahuje ankety, bannerovou pozici, která je aktivní v případě nezobrazování levého panelu. Dále obsahuje výpis aktuálních článků z vybraných sekcí webu a může obsahovat další informace.
7. (levý tmavě modrý panel)
Spodní část webu začíná aktuálním výpisem zajímavých her a hříček ze sekce HRY. Pokud máte chuť a náladu, můžete si zajímavé a zábavné hříčky zkusit.
8. (pravý tmavě fialový panel vedle čísla 7)
Tento panel obsahuje proklikávací výpis posledních diskusních příspěvků od čtenářů pod všemi články na webu. Po kliknutí na příspěvek budete odkázáni na onen příspěvek pod daný článek. Nejlépe funguje, pokud jste přihlášeni, protože příspěvky obsahují zvýraznění těch, které jste pod daným článkem nečetli (od poslední návštěvy stránky s výpisem příspěvků).
9. (fialové pole pod 7 a 8)
Toto pole obsahuje RSS zprávičky z nejzajímavějších zahraničních zdrojů. Pokud chcete být v obraze, nejlepší způsob je sledovat tyto a další zahraniční zdroje. Můžete z nich také jako mi čerpat informace pro vaše články do sekce BLOGY.
10. (růžové pole pod číslem 9)

V tomto poli se zobrazuje 6 posledních přidaných videí. Jedná se o videa, které opět můžete přidávat vy a po schválení se objeví. Jedná se vlastně o samostatnou sekci článků, stejně jako jsou jiné na našem webu. Zůstávají v systému stále. O tom, jak snadno přidat jakékoliv zajímavé video, si více povíme ve třetí kapitole tohoto článku.

Podívejme se teď na uživatelský profil, hlavičku webu a některé funkce, které se k tomu vztahují …


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 839x
Komentářů: 0
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 863x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1032x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3610x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1414x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1252x
Komentářů: 5