REVIEW: Nintendo SWITCH v redakci – co se ukrývá uvnitř a jaké jsou první dojmy a hodnocení? Tisk E-mail
Napsal Redakce   
Pondělí, 06 březen 2017
Přejít na obsah
REVIEW: Nintendo SWITCH v redakci – co se ukrývá uvnitř a jaké jsou první dojmy a hodnocení?
Nintendo SWITCH v praxi
Tak tohle se nepovedlo a povést se ale mohlo!

 

  • NINTENDO SWITCH

                                 – tak tohle se nepovedlo, povést se ale mohlo!

Pro srovnání, SONY PlayStation 4 SLIM s 1TB HDD stojí 7500 korun vč. DPH (6900 v 500GB), novější a mnohem výkonnější PS4 PRO je za 11 tisíc. Xbox One S 500GB je za 6700 korun (1TB za 8 tisíc).

Všechny tyhle konzole mají výrazně lepší výkon, výrazně lepší nabídku her a ve funkčním stavu konzole+gamepad vychází dokonce většina levněji?!

NINTENDO SWITCH je produkt, který v současném provedení nemá cenu ani 5 tisíc korun. Na základě kvality zpracování a použitelnosti + výkonu říkám, že má stát tak 3,5, maximálně 4 tisíce. To by byla odpovídající cena. Za současné ceny je to pokus krádež za bílého dne. Vzhledem k velikosti SWITCH moc nevěřím, že to někdo bude někam nosit. Většina uživatelů ji bude používat nejspíše podobně, jako Wii (ne Wii U), či jakoukoliv jinou konzoli, prostě doma. NINTENDO se snažilo udělat konzoli, která bude dobrá na cestách a dobrá doma … výsledkem je, že není skutečně dobrá ani v jednom režimu. A dokonce bych řekl, že v „domácím“ režimu je jednoznačně nejlepší, jenže o mnoho a mnoho horší, než co už na trhu máme. Uvádět ji navíc na trh s jednou jedinou slušnou novou hrou, je pořádný přešlap a přes kvality nové ZELDY, dávat 9 tisíc za konzoli a 2 tisíce za použitelné ovládání k ní, jen abychom si tuhle jednu hru mohl zahrát ….? To neomluví ani fandové Nintendo.

Ti velmi zdrženlivě hodnotí ve svých recenzích SWITCH tak, že má potenciál, ale že asi pro většinu bude lepší s nákupem počkat na slevu konzole a další hry. To je opravdu hodně diplomatické hodnocení, kdy se nedivím, protože NINTENDO se k novinářům neumí příliš chovat a jakákoliv kritika (i když je oprávněnná) znamená že má dotyčný útrum a NINTENDO se po něm pěkně vozí. DDWorld.cz si naštěstí otestoval "vlastní" kousek a máme tak povinost být objektivní k našim čtenářům i sami k sobě. Objektivně říkáme, že dílenské zpracování tohoto produktu je mizerné, hlavně ta ergonomie je hodně kompromisní a ve výsledku mizerná za hranicí použitelnosti. Spousta chyb v designu je odhalitelná už za pár hodin používání. Naštěstí vážnější SW potíže jsme neměli, dvakrát ale konzole při hraní hry zamrzla.

Problém s joy-cony v bezdrátovém režimu a s nasazováním na ty gripy, problémy s dokovací stanicí, která snadno poškrábe display atd jsou ale nepříjemné. Čeho jsem se ale osobně bál, se navíc stalo skutečností. Omezená nabídka her a zcela odlišná platforma, která rozhodně zájem vydavatelů o tvůrcu her pro ni nezvýší, je velký problém a konzoli nejspíše spolehlivě zabije. Chce se ale říci, že zaslouženě, protože Nintendo bylo varováno dopředu. Současná SWITCH platforma je něco, co zbytečně tříští trh a komplikuje věci pro všechny – hráče i vývojáře. SWITCH měl být normálně vybavený ANDROID operačním systémem a Nintendo mělo hry digitálně prodávat na něj. Všem by ušetřilo práci, a hlavně by okamžitě měl SWITCH velké možnosti použitelnosti i díky mnoha jiným hrám.

Takhle je to opravdu velmi zbytečný a překvapivě velmi nekvalitně zpracovaný a navržený produkt, který se snažil nabídnout unierzální použitelnost na všechny způsoby s kompromisy a ve výsledku je téměř nepoužitelný jakýmkoliv z nich pořádně (jinými slovy jsou zde lepší produkty pro jednotlivá použití). Nekupujte ho ani jako fandové Nintendo, novou ZELDA si zahrajete stejně slušně i na starším a dnes mnohem levnějším Wii U (a dokonce má lepší ergonomii v ruce). Za 9 (11) tisíc jsou SWITCH ukázkově vyhozené peníze a vedle něj najednou vypadají konzole Xbox One a PS4 jako skvělé produkty.

Za těch 11 tisíc si kupte PS4 PRO, pokud chcete herní konzoli, je to nesrovnatelně lepší produkt s lepší nabídkou her a mnohem lepší užitnou hodnotou. Tohle se Nintendu vážně „povedlo“, lepší reklamu si SONY a MS nemohli přát. Je opravdu s podivem, že takto nekvalitního, předraženého, funkčně nezajímavého a vlastně zcela zbytečného produktu, který v této podobě nepřináší na trh nic nového, se dokázalo prodat už desítky tisíc kusů … i jako Wii U 2.0, což SWITCH fakticky přesně je, je to slabota :(. Přitom jako nápad na herní tablet to není vyloženě špatný. Provedení a zpracování by ale za ty peníze mělo být výrazně lepší a hlavně to měl být prostě herní tablet postavený na dominantní ANDROID platformě, což by rázem mnohonásobně zlepšilo užitnou hodnotu celého zařízení, nabídlo obrovskou platformu her s bonusem speciálně optimalizovaných a na míru udělaných NINTENDO titulů k tomu.

  • Závěr

NINTENDO mělo šanci výrazně uspět se svým konceptem, ale rozhodlo se vsadit na starý způsob uvažování konzolových tvůrců. SWITCH v roce 2017 působí jako zařízení neuvěřitelně překonaně a zároveň nedodělaně ať se mnozí "NINTENDO recenzenti" snaží více či méně zjemňovat a zastírat tuto objektivní skutečnost a tvrdit, že NINTENDO hlavně je o hrách. Kdyby ano, SWITCH by byl, herní tablet s ANDROIDem, tedy klasický tablet s ovšem zcela unikátními možnostmi a výbavou. NINTENDO SWITCH je ovšem v současné podobě, za současnou cenu špatně zpracovaný, špatně navržený, nesmyslně drahý a zcela zbytečný produkt.   

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Motto: „Raději později a pořádně, než dříve a blbě“ :). Než začnete diskutovat: Objektivitu a objektivní fakt a názor nelze posuzovat subjektivním dojmem! ;)

Starší články


 / 29
SlabéVynikající 
Komentáře
Přidat Nový
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-07 16:29:10
avatar
Jej VLI (VIA Labs VL210 USB 3.0 Hub Controller) 2:23 toho videa It's the Nintendo Switch Teardown! Odkaz na str. 1

Inak dosť hardwarových spoločnosti na tom participuje Obrázek

skyfire [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Prodeje 2017-03-07 18:36:18

A i přesto to vše špatné prodalo Nintendo za víkend v UK 80 tisíc kusů (2x víc než WiiU při zahájení prodeje).
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-07 18:37:10
avatar
není to smutné, lidi jsou prostě divní ....
GRNDL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-07 20:29:15
avatar
Nebo natěšení a ani nečekají na recenze.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 07:59:35
avatar
čili hloupí ...
shadowmage [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-07 18:50:22
avatar
Když jsem tohle "Los bakelitos" viděl tady na obrázku, tak jsem si říkal, jaká je to pecka, že se tady věnujete retru z devadesátých let...
To kolik se jich prodalo v prvních dnech nic neznamená, i já znám pár lidí, co si novinku koupí a pak teprve řeší praktickou použitelnost. Spousta lidí to prostě musí mít, i když je to nanic. Kdyby ta konzole byla alespoň z duralu a karbonu, a měla trošku futuristický vzhled, tak se na to alespoň dají balit baby, ale takhle...
ku.ba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - cena 2017-03-07 19:10:05

Pořád nemůžu pochopit, proč to vlastně nestojí 35 tisíc bez těch ovladačů, které by se daly za dalších 28 dokoupit. Asi nějaká chyba v ceníku. Ceny jsou samozřejmě bez DPH.
GRNDL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-07 20:28:44
avatar
Tak tohle je šílené fiasko. Zlatý SHIELD.
VLuk3s [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-07 20:34:58

zadne fiasko,ty hry co tam sou na PC a konzoliz nenajdes,takze urcite uspech a super vec,to ze furt nekdo neguje konzole neznamena,ze si to ma myslet kazdy
mello [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-07 21:44:57

Přesně a hlavně ta autorova objektivita je čistě subjektivní
GRNDL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 09:39:21
avatar
Moment, jaké hry konkrétně jsou jen na Switchi? Mě tedy dost vadí, pokud někdo odflákne hardware a tahá prodeje přes exkluzivní obsah. A fakt mi vadí, pokud to nezvládá FullHD na telce
VLuk3s [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 09:52:12

tak pokud bys znal Nintendo,tak bys ses neptal na takovou blbost
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-07 23:24:29
avatar
Hlavně, že se Huang rozplýval, že switch bude "rozkošný". To už fakt raději shield anebo tu tegra TV, na android je více her než na tohle. Říkal jsem, že to bude fail, ale netušil že tak velký. Vzhledem k vykopávkovému hardwaru měla být cena tak poloviční. Pokud udělají verzi 2 za polovinu a vychytají bugy, pak by se dalo o tom uvažovat
Valda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Review ? 2017-03-08 07:34:38

Hmmm měl bych pár dotazů na autora?

1/Když něco recenzuje a hodnotí proč to dělá když daný produkt ani nemá doma ?
2/ Proč jsou všechny fotky použité pouze ilustrační a nebo od jiných autorů?
3/ Proč je 80% recenze jen doslovný přepis toho co řekl o konzoli AngryJoe ?
4/ Jaký to má tedy smysl dělat review na produkt na který jsem si ani nesáhnul ? To je tak trošku podvod na vaše čtenáře nemyslíte ?
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - To je normální 2017-03-08 08:18:57

U fotek obzvláště. A platí se za to. Proč znovu objevovat ameriku? Spousta lidí si originál nepřečte. A je dobrý, když se tomu pomůže. Problémy s levým ovladačem jsou. Mně baví spíš ty nesmysly ve větách. Nehodící se slova a nedokončené věty :-) Navíc o problémech Nintenda jsem četl už před pár týdny. A taky jsem tu už dřív zmínil, že nVidia dokáže prodat i lejno se svým logem. To prosím není urážka, ale kompliment marketingu nVidie.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 10:06:33
avatar
1, to myslíte vážně? V recenzi je vše řečeno kde jsme konzoli vzali ... a proč bychom si nemohli otestovat něco, co si koupil jeden z nás?

2, všechny ne ... focení produktů mám na starosti většinou já, ale pokud je testuji mimo svou kancelář, což byl tento případ, ne všude sebou tahám fotoaparát a mám vše potřebné na focení. Tudíž jsem si dovolil použít i některé oficiální fotografie jako to dělám i u jiných článků ... že vám to dosud nikde nevadilo.

3, Jeho recenzi na Switch jsem neviděl koukám jen na jeho herní recenze .... a že má nějaký další recenzent podobný názor na některé věci kolem SWITCH? No jaký šok .... že by na nich něco bylo?

4, jaký má smysl napadat nás neustále v diskusích a vymýšlet si jak to děláte? ...
Není od vás poněkud sprosté nás napadat? Jak víte-nevíte s čím jsme si o víkendu a kde hráli?
Valda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 11:22:05

No v každé recenzi na produkt který opravdu máte v ruce se pochlubíte velice rádi vlastníma fotkama v této není ani jedna + ostatní mé připomínky mě jen navedli k názoru který jsem tu řekl a to je ten, že tu konzoli jednoduše v rukou nemáte Ji tady vyfoťte s tou vaší DD kačenkou a hluboce se omluvím a budu držet hubu
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 12:19:30
avatar
Citace:
Ji tady vyfoťte s tou vaší DD kačenkou a hluboce se omluvím a budu držet hubu


Si zabil...
Valda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 12:20:03

No nevím jak je to myšleno zda jakože mám pravdu a nebo jako nesouhlas ?
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 12:28:07
avatar
Neviem kámo nikdy som nad tým takto nerozmýšlal, zdalo sa mi to prvotne strašne smiešne, ale nieje na mne aby som prepátraval recenzie kde a pri akom produkte bola a nebola odfotená DD kačička. Soory, ale je to komické zo samotnej podstaty...

Ale ak máte čas tak to skúste dohľadať recenzie (preview) toho ktorého výrobcu kde bola použitá DD kačička a kde nie s poukazom na výsledok recenzie (pozitívna, negatívna) a možno v tom (ne)nájdete systém čo by však znamenalo, že použitie DD kačičky vypovedá o objektivite, ktorá je čisto subjektívna.

Vo svojej podstate by to bolo absurdné...
Valda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 12:35:31

Ale ja nenarážím na ostatní recenze a review A ani na tu kachnu Jen prostě v tomto preview se sešli úplně všechny aspekty "zkopírované rozuměj ukradené recenze někoho jiného". Takže ano pokud mě chce autor opravdu přesvědčit, že to tak není ať se hodí fotku s tou kachnou a budu tomu věřit
Tralalák [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 12:42:31
avatar
Ale veď ani v recenzii AMD RYZEN 7 1800X nie je DD kačička. Odkaz

Podľa mňa to je celé blbosť s fotkou DD kačičky...
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Valdovi 2017-03-08 18:02:42

vadí, že ta DDho "recenze" je de-facto směs několika recenzí od jinud. Vyčítá mu, že nemá vlastní fotky a unikl mu úvod, kde DD psal, že kolega svuj Switch bránil vlastním tělem a že si poradil jinak. Uniklo mu i to, že recenze na DIIT nebo i na PCT čerpají odjinud. Je fakt, že kačicu už jsem neviděl hodně dlouho. Jenže byla made in China a UV asi udělalo své. :-) Já už si všiml dávno, že DD "opisuje". :-) Korektní termín je: čerpá ze zahraničních zdrojů. Ale je to běžná praxe.
Valda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Danitovi. Trošku se nad tím za 2017-03-08 18:29:51

Üvod mi jistě neuniknul. části recenze samozřjmě mohou čerpat jinde, ale nemohu udělat recenzi na něco co jsem neměl doma. Jak to chceš jako dělat? To může klidně rovnou udělat recenzi na tu VEGA kartu Ilustrační fotky na netu jsou taky a napíše subjektivní názor, vymyslí si nějaké grafy a volala recenze je hotová.
danito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Tobě 2017-03-09 08:54:32

pomůže psychiatr nebo si založ vlastní web. Teprve potom pochopíš, o čem to je. Převzal část recenze, uvedl zdroj a ušetřil procházení webů a naservíroval to v češtině i pro ty, co neumějí. To měl jako uspat toho kolegu, rozebrat to a udělat ty samý fotky abys byl spokojený? Aby posoudil zracování a design, na to měl ten kolegův. Fotky střev nepotřeboval, bo si je vypůjčil jinde. Přidal názor svůj, přidal hodnocení zvenčí a hotovo. Článek je na světě. Možná to není na nějakou cenu, ale má to hlavu a patu včetně "klasického názoru autora" :-)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-09 14:35:16
avatar
já jsem část recenze nepřevzal, celá je opravdu naše ) fotky jsou částečně převzaté z oficiálních, ale hodnocení a všechno je opravdu čistě naše pokud mají i další recenzenti podobný názor na některé věci, tak to vypadá, že jsme se do něčeho asi trefili ....
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-09 08:07:16
avatar
spíš komedie z tvý strany...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-09 14:36:34
avatar
až zase pojedu kolem kolegy, zkusím nezapomenout si kachničku a udělat vám fotku aspoň mobilem obávám se ale, že na hodnocení produktu jako takového to pranic nezmění ;) stejně jako hodnocení u mnoha jiných, kde jsme kachničku ani vlastní fotky také nepoužili ....
1zwei [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-09 15:38:31

Fotku? Po tomto by ste mal mať pri každom článku video aj s vašou identifikáciou.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-09 16:13:16
avatar
ani to by některým nestačilo ....
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-09 16:32:28

Rozhodně ne, já chci otisky prstů, jméno vašeho domácího mazlíčka, číslo bot a oblíbenou barvu pod každým článkem,jinak jste pro mně nedůvěryhodná osoba.
shiro [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-08 20:09:44

ze sa predava taka osklivost, co vypada ako psia hlava s usami...ani sa necudujem. myslim ten haluzny nabijaci stojan ci co to je. Hned mi to udrelo do oci a taka skaredost mi domov ani nesmie...nehovoriac o tom ze hardwarovo je to doslova parodia...fuj.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Problém s účtem na DDWorld?

Videa
Assassin’s Creed Odyssey dostal editor příběhů
Assassin’s Creed Odyssey dostal editor příběhůÚterý, 25 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 118x
Komentářů: 0
Kingrow K1 je e-link telefon co vydrží 2 týdny!
Kingrow K1 je e-link telefon co vydrží 2 týdny!Pondělí, 24 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 908x
Komentářů: 3
Avengers Endgame se vrátí do kin v nové rozšířené verzi!
Avengers Endgame se vrátí do kin v nové rozšířené verzi!Středa, 19 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 2727x
Komentářů: 14
Empire of Sin – tahová gangsterka ala XCOM
Empire of Sin – tahová gangsterka ala XCOMStředa, 19 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1339x
Komentářů: 1
Stronghold: Warlords oznámeno – vypadá hrozně!
Stronghold: Warlords oznámeno – vypadá hrozně!Úterý, 18 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1485x
Komentářů: 2
Borderlands 3 - nejlepší hra letošního roku?
Borderlands 3 - nejlepší hra letošního roku?Pondělí, 17 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1879x
Komentářů: 4