AMD FreeSync funguje přiznává NV, ale zároveň brání drahý G-Sync, kdy to prý bez něj všude nejde Tisk E-mail
Napsal Jan Stach   
Neděle, 12 leden 2014
altG-Sync měla být revoluce, vypadá to ale čím dál tím více v současném pojetí jako zbytečný produkt.

 

 

 

 

Stačila krátká prezentace AMD na dvou úplně základních obyčejných mobilních PC a bylo vymalováno. O tom, že AMD odpovědělo na všechny otázky kolem G-SYNC technologie, jsme vám již říkali:

Reakce na tuto demonstraci a technologii AMD vtipně nazvanou FreeSync, na sebe nenechaly dlouho čekat. Samozřejmě se ozvala i NV, proti jejíž složité a drahé novince G-SYNC je to celé namířeno. K překvapení mnoha lidí samotná NV, i když nepřímo, přiznala, že FreeSync skutečně principálně funguje, či fungovat může. Vůbec nezpochybnila fungování FreeSync, která dělá to samé co G-SYNC ale bez drahých modulů, nicméně prý to není zdaleka tak jednoduché. Druhým dechem totiž dodává, že G-SYNC je jediné řešení pro desktop, protože v desktopových monitorech je to složitější s elektronikou (konkrétně se scalerem), který prý s variabilní snímkovou frekvencí pracovat neumí. Samozřejmě asi každého, kdo o věci něco ví, tak první co jej napadne je: "a to nejde jednoduše přizpůsobit už ta základní elektronika monitoru, případně firmware? Není to jednodušší a výrazně levnější, než přidávat extra další složitou a ještě hodně drahou elektroniku?"

Odpověď se přímo nabízí. AMD to ostatně také přiznává, že FreeSync nemůže tak jak je v současnosti fungovat hned se všemi monitory (s mnoha to ale může fungovat již nyní), ale jasně říká, že k tomu aby fungovala, by měla stačit většinou jednoduchá úprava elektroniky, někdy i jen firmware monitoru a fungovat to prostě bude - není důvod proč by neměla, když to grafická karta a její SW umožní a stejně tak to umožní i upravený SW a elektronika monitoru. Samotné monitory totiž podporují variabilní snímkovou frekvenci normálně, což AMD předvedlo. A tím se dostáváme zpět ke G-SYNC.

Samozřejmě, že NV bude tvrdit, že bez G-SYNC to jednoduše nejde, i když moc dobře ví, že to evidentně není tak úplně, nebo i zcela, pravda. Ostatně jistě si pamatujete, že ještě poměrně nedávno třeba SLI bez čipsetu NV také prý "nešlo". Je to velice podobná situace, v obou případech NV jednoduše bojuje o peníze s prodávaného HW. Takže bude tvrdit cokoliv, aby si ty příjmy udržela a to až do doby, než už to prostě nepůjde. A někteří jí to samozřejmě budou baštit, či dokonce tyto mýty podporovat.

Faktem ovšem také je, že jak G-SYNC, tak FreeSync vlastně nejsou na trhu. Nepochybně k tomu má G-SYNC mnohem blíže a modul se dá již omezeně pořídit a některý z mála podporovaných monitorů si upravit, ale jako hotové produkty se několik podporovaných monitorů objeví na trhu až v Q2/2014. Ovšem vše nasvědčuje tomu, že prostě G-SYNC je minimálně překombinovaná, rozhodně však notně předražená, i když funkční, tak přeci jen v současné podobě drahá zbytečnost, a že celou funkčnost lze skutečně získat mnohem elegantněji. A co je zásadní, a co tvrdíme od počátku, mělo by to fungovat se všemi GPU na všech monitorech.

Neexistuje technický důvod, proč by to prostě fungovat nemělo. Všechny GPU a všechny monitory spolu komunikují víceméně stejně, tudíž není důvod, proč by to někde běhat mělo a někde ne. NV G-SYNC tak je dost možná zbytečná a předražená, ale rozhodně jí nesmíme upřít, že díky ní se o technologii vyhlazování snímkové frekvence začalo opět mluvit a vše směřuje k tomu, že výrobci grafik a výrobci monitorů velice rychle najdou společnou řeč a bude to standardem, za který nebudeme muset připlácet apod. Přirozeně záleží na tom, zda je celá tahle věc s variabilní snímkovou frekvencí skutečně užitečná.

Zajíc je ovšem rozhodně z pytle venku, G-SYNC v současné podobně opravdu nemá smysl a pokud je celá tahle věc s variabilní snímkovou frekvencí skutečně užitečná, tak jsem si celkem jistý, že už na COMPUTEXU (červen 2014) o FreeSync uslyšíme a hlavně jej uvidíme mnohem více. Co je překvapivé, že to opravdu není žádná velká novinka, což ostatně nebylo ani nedávno tolik propagované 3D. Tak uvidíme, jestli na rozdíl od 3D tohle bude pro domácí běžné uživatele výrazně zajímavější ...

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-12 22:32:33
avatar
tou ukazkou na NTB monitory si moc nepomohli, lepsie by to bolo ukazat na klasickom m. kde to je spojene s DVI/HDMI/DP, tam to ma podla mna vacsi zmysel
Abushrek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-12 22:50:59
avatar
Je to dělané na ntb z toho důvodu, aby jsi viděl, že i slabší grafiky můžou být ve hře "plynulejší".
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-12 23:25:06
avatar
naopak vzhledem k povaze technologie a její užitečnosti hlavně když je neodstatek FPS je to na slabých mobilních PC nejvíce zajímavé ...
rigix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 08:51:14

Kdyby jste si o té technologii aspoň něco zjistili, tak by jste věděli, že nic jiného než ntb.použít nemohli, kde mimochodem není tak složitá jednotka. Fakt je takový že aktuálně AMD NEDOKÁŽE tuto technologii demonstrovat na klasickém LCD, protože to reálně žádné nedokáže, potencionálně možná :-). Tím samozřejmě nechci tvrdit, že to v budoucnu nebude fungovat, ale se současnými monitory nikoliv. Proč by si taky výrobci upírali zisky že ? :-D
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 09:42:45
avatar
souhlasím, zjistěte si o tom něco a nepoučujte poučeného ;).
p.koval [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:05:57

Ono to bohužel není tak jednoduché. Člověk, který není odborník na vnitřní stavbu GPU totiž bohužel na Internetu najde pouze 2 druhy článků. První, které tvrdí, že G-Sync modul potřebný je a že bez něj to v desktopu nejde a druhý, který tvrdí, že G-Sync je předražený a zbytečný a že to jde i bez něj.

Ať si vyberu názor jakýkoliv, vždy budu na určitých webech označen za hlupáka.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:11:51
avatar
tak ono to jednoduché je ... stačí trochu selského rozumu ... opravdu není důvod, proč by se do onitoru měla přidávat další elektronika, když stačí upravit tu, co už tam je ;)

proč je G-SYNC takový, jaký je? No protože se na prodeji té další elektroniky dá vydělat, kdyby se upravila jen ta stávající, vydělalo by se na tom vlastně nic pro NV ;).

Opravdu to není složité ...
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:22:32
avatar
Citace:
stačí trochu selského rozumu ... opravdu není důvod, proč by se do onitoru měla přidávat další elektronika, když stačí upravit tu, co už tam je

zaujimave ze s tim prisli az teraz kratko po NV.Ak pouzijem selsky rozum tak to doteraz sa nenasiel ani jeden clovek z oblasti kt. by navrhol tu upravu elektroniky.
Cele mi to pripada ako dalsia fraska, kde kazdy kope za svoju stranu
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:36:52
avatar
proč by s tím přijít neměli? Vždyť se to jasně nabízí ... navíc můžeme být jako uživatelé rádi, že nám AMD ušetřilo peníze, když předvedlo (a NV funkčnost nepopřela), že to jde u bez těch drahých G-SYNC ... AMD navíc přiznalo, že i když podobnou technologii zná a má již dlouho, nenapadlo ho takto ji využít. Takže načasování je více než logické ... NV ji napadlo využít po svém, tak AMD předvedla, že to umí také a jde to i jinak ... co se ti na tom nezdá?
p.koval [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:27:32

Bohužel mi selský rozum říká, že se NV snaží na této technologii vydělat, na druhou stranu mi taky říká, že AMD nemá vlastně nic hotové a že FreeSync je spíše taková teoretická technologie.

Do toho se potom člověk dočte, že Intel to chce řešit ještě třetí metodou.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:34:55
avatar
Vzhledem k tomu, že FreeSync AMD předvedlo nezávislým novinářům a vysvětlilo a doložilo vše co je třeba rozhodně to není teoretická technologie. Navíc její funkčnost potvrdila i sama NV, která ji nezpochybnila z hlediska funogvání ani přínosu, z čehož myslím jasně vyplívá, že se o žádnou nefunkční teorii nejedná ...
p.koval [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:39:24

Pojem nefunkční teorie jsem nepoužil. Pouze jsem to myslel tak, že neexistují žádné reálné produkty, na kterých by se dalo ověřit, zda to funguje i na desktop monitorech nebo ne.

Z mého pohledu to co řekne AMD o svém produktu má stejnou váhu jako to, co řekne NV o svém produktu, čili nulovou. Je třeba obě technologie ověřit nezávisle v praxi, což aktuálně nelze.

Pokud se ukáže, že to jde jednoduše a zdarma, jak tvrdí AMD, tak budu jedině rád, protože takovou technologie ocením.
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:58:59
avatar
Citace:
Z mého pohledu to co řekne AMD o svém produktu má stejnou váhu jako to, co řekne NV o svém produktu, čili nulovou. Je třeba obě technologie ověřit nezávisle v praxi, což aktuálně nelze.

sak toto je ta naj tragedia, ze sa tu horlivo riesi zase nieco co v praxi (z pohladu zakaznikov) este nefunguje. A obidve strany o tom hovoria ako keby uz sa tieto tech. v praxi overili a kazdy videl ich + a -

EDIT: p.koval nespomina ziadnu "nefunkční teorii" pisal o "teoretickej technologii" a to je insie. Nemam rad ked niekdo reaguje a hodnoti nieco co ten druhy nepovedal, aby sa ho snazil ...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:54:42
avatar
říkat a předvést jsou dvě různé věci. AMD řeklo i předvedlo a nezávislým novinářům, kteří měli možnost vyzkoušet i G-SYNC a ti tvrdí, že obojí funguje stejně dobře ...
p.koval [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 17:00:33

Asi si pod pojmem "předvedlo" představujeme něco jiného.

AMD ukázala 2 notebooky s nějakých tech. demem. Nebo snad bylo něco více?

NV ukazuje hromadu produktů včetně 4k G-Sync monitorů.

Celé dohady o FreeSync nejsou o tom, zda funguje nebo ne, ale o tom, zda funguje na desktopu a pokud ano, tak jak poznat, které monitory to umí a které ne?

Celé dohady o FreeSync jsou o tom, zda VBLANK v monitoru je otázka jen FW nebo zda je k tomu potřeba podpora i ze strany HW v monitoru. Jední tvrdí to, jiní ono.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 17:09:07
avatar
asi si představuješ zcela něco jiného než všichni ostatní. S tím holt nic neuděláme, ale ani nás to nikoho netrápí, je to tvůj problém který stěží normálně uvažující člověk pochopí

Faktem je, že to AMD demonstrovalo prokazatelně a funkčně a nezávislým novninářům a funkčnost nezpochybnila ani NV.

NV neukazuje nic nového, jen některé monitory ukazují patneři, většina jsou ale hrozně předražené TNka, tudíž nic zajímavého. Dostupnost těch monitorů stejěn bude až v Q2 takže nic až tak aktuálního ...

Celé dohady jsou zbytečné, protože jak AMD, tak NV řekli jasně, ano jde to. Podpora ze strany grafiky je, podpora ze strany monitorů záleží jak u kterého, ale také je či bude. Funguje to. Celé dohady jsou úplně zbytečné a také v podstatě ani nejsou. každý kdo o tom něco ví tak řekne hned, že cpát do monitoru další elekroniku je zbytečné, když maximálně stačí upravit tu, co už tam je ... otázkou je, jestli celá tahle technologie má vůbec smysl ... pokud ano, výrobci monitorů to sami upraví, protože grafiky už tu podporu mají ...
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 17:04:36
avatar
to je tvoj nazor, moj je ze nebudem nieco predcasne hodnotit co je len vo faze prototypu. Keby si napisal 1 clanok kde oznamis ze nieco take exist. aj na druhej strane tak je to uplne v pohode.
ale uz len podla nazvu
Citace:
Facka technologii NV G-SYNC - AMD předvedlo FreeSync - synchronizace snímků pro všechny!

sa mi to zda ze je to tu predcasne vychvalovane, nehovorim ze by to nebolo super ale este je skoro hodnotit to a to mi tak trochu vadi
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 22:52:57
avatar
nikdo nic nevychvaluje, ale zcela na rovinu říká, jak to je ...
febrik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-15 10:23:45
avatar
Kdybys to lidem nepředhazoval v tak bulvární podobobě, možná by tomu tvrzení i někdo věřil DD, ale tohle není seriózní nezaujatej článek.

Nehledě na to, že zatím byl opravdu a "nezávisle" odzkoušený pouze g-sync, až uvidím freesync na klasickým PC v existující hře a bude to fungovat, pak teprve udělám pravý americký wow, do té doby jsou to jenom spekulace podložené nějakým techdemem. Btw., argumenty typu "ukazovali to na ntb, aby bylo vidět, že to funguje i na slabších mašinách" nemají šanci obstát z pohledu objektivního konzumenta. Je mi šumák, která ta technologie to bude, fandím AMD, ale půjdu do toho, co pro mě bude výhodnější, jako pro zákazníka.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-15 10:34:59
avatar
1, na článku není nic bulvárního ani vymyšleného ...

2, technologii Freesync a její funkčnost nezpochybnila ani NV, byla předvedena novinářům, kteří viděli i G-SYNC a byla předložena všechna fakta, takže nemusíme pochybovat o tom, že by nefungovala. Funguje.

3, vzhledem k uvedení všech faktů je to objektivní, seropzní a nezaujatej článek. Zaujetej je jen ve smyslu zaujetí pro tuto technologii a proti zbytečným investicím, ke kterým se nás někdo snaží dokopat.
febrik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-15 14:41:08
avatar
1) o vkusu a smyslu pro psaný slovo si můžeme vykládat, jak chceme dlouho, ale bulvární články nejsou jen o uvádění vymyšlených, nebo dokonce nepravdivých informací, je to i o stylu, jakým je článek psanej.

2) NV nemusí tu technologii zpochybňovat, pokud AMD nepřijde s přesvědčivějším důkazem, že to opravdu funguje na většině monitorů a bude to běžně dostupná technologie(jak jsi to uvedl) tak to je jen spekulace bez podložených testů v reálným fungování.

3) ad 1) tohle není nezaujatej a seriózní článek, vnášíš do toho svoje názory a pocity. Podívej se už jen na nadpis "Facka technologii NV G-SYNC - AMD předvedlo FreeSync - synchronizace snímků pro všechny!" Tohle je prostě bulvární nadpis, nemůžeš myslet vážně, že ti to připadá jako úvod do seriózního článku..
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:44:51
avatar
Citace:
Ono to bohužel není tak jednoduché. Člověk, který není odborník na vnitřní stavbu GPU totiž bohužel na Internetu najde pouze 2 druhy článků.

aj pri tejto teme by to chcelo niekoho (3. stranu) kdo by to objektivne dopodrobna analyzoval a v zavere by uviedol vs. + a -. Lebo tu su len 2 strany a obidve su zaujate.
1. mame nejake G-Sync kde ten co tu publikuje tvrdi ze treba dalsiu elekt. a bla bla aby to fungovalo co najlepsie
- takze tu ide len o zisk zase si priplatit za nieco a vyrobit si na tej nalepke kt. bude na GK a monitoroch. Kazdy kdo tu kupi/nekupi je to jeho vec na co dava peniaze.
2. potom tu mame FreeSync, kde ti co to vymysleli tvrdia ze to pojde aj bez dalsej elek. staci upravit len tu stavajucu (to na com to prezentovali kazdy videl)
-tu aj kvoli tomu nacasovaniu mi to pripada tak ze tato strana chce sabotovat zisky tej druhej (s heslom: ked na tom nevyrobim ja tak ani ty)

Toto je z mojho pohladu na vec, a myslim si (aj ked moze kazdy nesuhlasit) ze je to objektivne zhodnotene
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:14:36

Monitory v NTB s eDP pripojenim uz to maji ve standartu. Standart pro desktop (DisplayPort 1.3) co to podporuje bude az na jare. Kdy budou monitory nikdo nevi (i kdyz radic uz nekdo ma, aby taky nemel kdyzto cpou do NTB)

Coz mimo jiny znamena, ze kdyz FreeSync pujde jenom prez display port. (me to nevadi, ale nekomu by mohlo)
p.koval [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:32:45

Tohle je velice divná informace.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vertical_blanking_interval

Dle wiki je VBLANK (použitý ve FreeSync) starý už hromadu let, používaný i za dob CRT přes VGA, DVI, atd a najednou ho nikdo nemá a je k tomu třeba DP 1.3?

Celé mi to příjde značně podivné.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 16:38:49
avatar
divné, leč jasně to odpovídá faktu, že není žádný problém stávající monitory upravit a když AMD tvrdí, že to u mnoha klidně pojede už nyní a u většiny dalších stačí úprava firmware, že na tom něco bude. Mimochodem NV nezpochybnila princip a že by to nemohlo fungovat, raději se o tom ale příliš nerozmazávala, protože samozřejmě G-SYNC je postavený na tom, že to jinak nejde. Ale asi i proto budete souhlasit, že ve světle toho všeho prostě G-SYNC vypadá poněkud nadbytečně a překombinovaně ...
Fleggy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 23:16:14

Na rozdíl od mnohých na tohle rozhodně nejsem odborník, ale můžeš hádat, jak dlouho trvalo, než se přes VGA/DVI monitor syncnul na změněnou frekvenci. Fungovalo to, ale hrát bych na tom rozhodně nechtěl
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 03:14:56
avatar
já jen doufám že to budou mít co nejdřív alespoň herní laptopy, tam tomu nebrání vůbec nic, monitor mají fixní jeden
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 20:38:26

Me osobne je to celkem ukradene. Vzdy kupuju druhou nejvykonejsi GK a hraju pouze hry kde mam dostatecny framerate na max. Nejake *sync vubec nepotrebuju. Pokud vyjde nova hra na kterou moje soucasna GK nestaci tak se na ni prozatim vyprdnu. Stejne to trva nekdy i vice rok nez hru opravdu dokonci a opravi tu "alfa" verzi co vetsinou vypusti a her na vyber je jak sr.cek
Jinak nechapu co vsichni resi kdyz 95% lidi hraje budto na notasech nebo maji grafiku za 2000 Kc . Kdyz strilecka bude mit 10 fps tak tomu nepomuze ani deset gsyncu.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 23:50:50
avatar
ale když to bude mít 30, tak to s Gsyncem nebo freesyncem oproti 60 nepoznáš
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 00:13:41

Aha takze kvuli velmi uzkemu rozpeti kolem 30 fps utratim desitku gsync. To bych musel byt padly na hlavu. To si radsi pridam dva litry za vykonejsi kartu nebo pri nejhorsim tech par zaskubnuti neresim nebo radsi trochu snizim detaily a nebo jak jsem psal drive to proste hrat nebudu dokud na to nebudu mit HW. Pokud to ale bude free tak proc ne ale platit????
p.koval [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 08:45:18

To bohužel není pravda. Na 30 FPS nebude rozdíl mezi aktuálními monitory a monitory s XSync (Za X dosaďte G nebo Free). Dnešní LCD jsou při zapnutém VSync schopny zobrazit 60 nebo 30 FPS a nic mezi tím. Tyhle nové synchronizace řeší právě cokoliv mezi 30 a 60, takže LCD je schopno zobrazovat třeba 55 FPS, 47 FPS, atd.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 10:08:18

Zajimave. A cokoliv nad 35 fps je pro drtivou vetsinu hracu plynule a nad 40 fps uz skoro pro vsechny az na par "ujetych" jedincu takze celkove my smysl tohodle *sync unika. Opakuji pokud to bude zadara proc ne ale platit nesmyslne penize za minimalni prinos plynulosti kdyz to muzu vyresit mnohem levneji lepsi kartou nebo zadara nepatrnym snizenim detailu.
p.koval [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 11:45:58

Smysl je ten, že pokud je zapnutý VSync, tak LCD zobrazí buď pouze 60 FPS, nebo pouze 30 FPS. Pokud grafika posílá do minitoru 50 FPS, monitor zobrazuje pouze 30.

S vypnutým VSync zase dochází k trhání obrazu, protože monitoru v půlce vykreslování jednoho snímku příjde snímek nový, takže půlka obrazu je tvořena starším snímkem a půlka novějším.

G-Sync/Freesync řeší stavy MEZI 30 a 60 FPS. Dokáže při 50 FPS zobrazit každý snímek tím, že se LCD obnovuje 50x za sekundu, čili 50 Hz. Např.

Abych to upřesnil. Já to zjednodušuju, ten poměr není přesně 1/2, LCD se prostě obnovuje co 16,666 ms a občas nemá k dispozici nový snímek a musí se obnovit snímkem předchozím. Tím dochází k záškubům obrazu, i když grafika poskytuje krásných 50 FPS.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 12:01:13

Hmmm neco na tom je. Ja osobne jsem jen rekreacni hrac a nikdy jsem si tehle zaskubu nijak nevsiml. Vubec jsem nevedel ze existuji takze jsem po nich nepatral. Kazdopadne dodneska to evidentne nikomu nevadilo takze i kdyz asi nejaky prinos to bude mit tak nechapu ten nesmyslny povyk vlastne o nicem. Potkal jsem i nekolik profesionalnich hracu pro ktere treba Far Cry 1 na max obtiznost byl neskutecne easy a nikdy si nikdo z nich zrovna na tohle nestezoval. Resili uplne jine veci.
Jore [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 12:07:11

Heled tak treba me to vadi opravdu hodne a je to sakra znat u her co nejsou tak docela dobre odladene v mem pripade treba MX vs ATV reflex.

Ta hra totiž nejde rozjet stabilně nad 60fps, prostě občas je tam propad snímků třeba na 30 (7970Ghz) a při zapnutém Vsync to vypadá jako by najednou nekdo zapnul bullet time v max paynovi. na druhou stranu s vypnutým Vsync je obraz hrozně roztrhanej a člověku je z toho akorát tak na blití.
yetty [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 10:59:07
avatar
Další zbytečná technologie
p.koval [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 11:48:48

Není pravda, záleží ale na koncové ceně a dostupnosti. Technologie je to skvělá, dokáže značně zlepšit pocit plynulosti.
simik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-16 11:08:46

Další znalec všehomíra, který jediný dokáže rozhodnout co je správné...

Mimochodem, kterou tu technologii máte na mysli? :-)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Vychází Men of War 2 – druhoválečná RTS není v ideálním stavu
Vychází Men of War 2 – druhoválečná RTS není v ideálním stavuČtvrtek, 16 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 506x
Komentářů: 0
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1300x
Komentářů: 9
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1222x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1617x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1138x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1878x
Komentářů: 2