NVIDIA brání vydání Hydra Lucid systému, který umožní běh ATI a NVIDIA grafiky najednou Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Friday, 06 November 2009
altZákladní desky s Lucid Hydra 200 čipem, který slibuje téměř nemožné, jsou hotové, na trh ale nejdou.

 

 

Pamatujete si čip Hydra? Ten má dokázat zdánlivě nemožné, v podstatě vám umožní kombinací jakýkoliv grafik včetně různých výrobců i modelů a všechny pomocí čipu budou spolupracovat a skládat výsledný obraz a budou plně využity.

Záhadou je, jak to vůbec funguje a zda. Nicméně základní desky už jsou dávno na světě A již dokonce měly být dávno vydány. Ale nejsou. Podle všeho to totiž opravdu funguje! Jenže čip stejně ke své funkčnosti potřebuje i nainstalované ovladače dané grafické karty, což je samozřejmě logické, protože samotný Hydra 200 čip se stará o výsledný obraz a spolupráci grafik, samotná grafika má ale své ovladače. Ptáte se, když to tedy funguje, proč to není na trhu? No protože společnost NVIDIA udělala opatření, aby to s jejími grafikami nefungovalo. Stejně jako nedávno v ovladačích udělal to, že pokud systém nedetekuje ATI grafiku ve vašem počítači spolu s NVIDIA nemůžete legálně použít ATI grafiku k zobrazování a NVIDIA k PhysX akceleraci, tak nové ovladače, pokud detekují Hydra čip, tak to s NVIDIA grafikami nefunguje.

(MSI BigBang P55 s Hydra 200 je hotová už 2 měsíce ...)

Proč NVIDIA brání této technologii? Protože je to samozřejmě vývoj, který si nepřeje a nehodí se jí do peněženky. Není to poprvé, co NVIDIA brání pokroku a hlavně v podstatě univerzálnosti. Není to tak dávno, co se na světě objevila firma ULI se svými čipovými sadami, které uměly jak NVIDIA SLI, tak ATI CrossFire. Byl z toho tehdy velký poprask a nakonec NVIDIA prostě ULI koupila a posleéze zcela zlikvidovala při pronášení frází o tom, jak ULi využije a na trhu celé spojení s NVIDIA ULi prospěje- od té doby jsme ale o ULI neslyšeli a divili bychom se, kdyby ještě někdy v budoucnu se ULi nějak objevilo. Jen pár let na to (dnes) NVIDIA SLI je součástí čipsetů Intel P55/X58 stejně jako ATI CrossFire bez jakéhokoliv přídavného čipu od NVIDIA. Dotlačili jí k tomu okolnosti.

Pokud HYDRA 100 funguje, tak je to problém pro NVIDIA, protože ta v současnosti alespoň vybírá poplatky za SLI certifikace u konkrétních modelů desek, ATI CrossFire je součástí podpory přímo v čipsetu Intel bez poplatků. Pokud Hydra funguje a lze tedy zapojit vícero grafik bez SLI, navrch ještě tak, že v současnosti lepší grafiky od ATI se budou starat o obraz a NVIDIA maximálně v některých málo hrách o akceleraci PhysX a z toho všeho nekouká pro NVIDIA ani dolar, je to samozřejmě pro tuto firmu problém a tak tomu bude bránit, než jí z toho něco kápne. A to ani nemluvím o tom, že Hydra může fungovat i líp než SLI nebo CrossFire, což by byl poslední hřebíček do rakve SLI i CF a zároveň voda na mlýn Intelu, který Hydra vývoj částečně financuje.

Je otázka, zda se desky s Hydra vůbec objeví, ačkoliv já osobně si myslím, že se objeví a nějaký ten hack to zprovozní a budou na to výrobci desek sázet. No a pak je docela možné, že se NVIDIA FERMI nepovede a NVIDIA bude muset couvnout i z poplatků SLI a blokování zapojení ATI+NVIDIA grafik, aby alespoň zachránila PhysX nebo prodeje svých grafik. udělal to už jednou, když máme nynní SLI na P55 a X58, pod tlakem to udělá i znovu, možná zprovozní i PhysX akcelerovaný i na vícejádrových CPU nebo PhysX předělá i pod OpenCL aby fungovalo i na ATI grafikách. Vše záleží na tom, jak moc bude nebo nebude NVIDIA zahnána do kouta.

Jinými slovy osud celého Hydra stojí momentálně na vodě, legálně nelze v tomto systému NVIDIA grafiky vlastně používat, technicky tomu ale jinak nic nebrání a protože NVIDIA si s tou ochranou svých zájmů přes ovladače dala takovou práci, tak se vší pravděpodobností ten skoro zázrak jménem LUCID Hydra vážně funguje ….

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 01:57:21
avatar
Musim říct, že argument, proč nVidia tak vyšiluje zní dost reálně.. Kdyby to fakt jelo, tak si i nějakou šunkovou nVidii kvůli PhysX koupim a navrch bonus ve formě GPU výpočtů, by vůbec nebylo špatné..

Sice mam SLi i CF, ale právě jediná zajímavá věc je použít grafiky od obou výrobců dohromady.
hell.dll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 02:14:22

Jojo, už to tu DD jednou uváděl. Situace, kdy nejlevnější nVIDIA dělá fyzikální "křoví" mnohonásobně dražší ATIně, je pro ně z finančního hlediska nepřijatelná. Vůbec se jim nedivím.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 10:58:35

Nedívíš se, to znamená, že sám bys také nedál lidem jiným pracovat- jen abys také nemusel vymýšlet nic nového a pořád pobírát peníze?
Určitě NV za to dostane pořádný kopanec od reality. Pokud Hydra bude fungovat jen s ATI, tak varianta 2-3-4 malých levných karet s 2-3-4 násobným výkonem na výstupu bude použivána o moc častěji. I tak, už teď, v TomsHardware při návrhu efektivních sestav 60% jsou řešení s CF. Bude 100%. Ty nové malé cipy 56** od ATI určitě budou moc efektivní z hlediska výtěžnosti a efektivity a pomůžou tomu. S příchodem Hydry asi i DD přestane nemít rád multikartová řešení.
Takže Nvidia prostě se středního segmentu zmízí vůbec. Sbohem.
Také se mi nechce, aby mizela konkurence, alo zlo má být trestáno! Boží mlýny (= logika trhu a pokroku) mělou učinně.
hell.dll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:54:57

Myslel jsme to trošku jinak. Jseš relativně velká firma, máš v určité oblasti svého podnikání drtivou většinu trhu, jseš technologickým lídrem, konkurence se potácí v mdlobách kdesi za Tebou, usneš na vavřínech, odpískáš vývoj, protože jseš nedostižný, konkurence se zvrávorá, dotahuje tě v technologiích, nejseš technologickým lídrem, přejmenováváš staré křápy, mizíš z trhu rychlostí blesku, lžeš v prezentacích, mácháš atrapou, slibuješ... Tvoje kdysi nepřekonatelné impérium se sype jak domeček z karet. nVIDIA dělá logické kroky, ne morální, nebo správné, ale logické pro to, aby si udržela byznis.
Co jiného, než to svinstvo, co teď předvádí, chceš asi dělat?
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 17:47:55

Domluvit se s tím, kdo dělá Hydru a dělat speciální drivery, aby moje karty na ní chodili lépe...?

Jasně, že jedno svinstvo vede za sebou další svinstvo. Je to tak. Ale je nechápu toho, kdo začíná, také :-)
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 02:27:33
avatar
proč se tedy prostě neuvedou desky bez podpory Nvidia? Normální verze desky a pak verze s Hydrou a na ní nálepka only 4 ATI . Nvidia by si to pak asi rychle rozmyslela
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 02:46:53
avatar
no tomuto ani ja vôbec nechápem a rád by som nato počul nejaké logické vysvetlenie...momentálne Nvidia predsa nemá na trhu vôbec nič, čo by za zmienku stálo, tak prečo sa táto doska nevydá a nepodporuje čisto ATI??? Veď keď nebude podporovať Nvidiu, tak sa bude taktiež kupovať a rozhodne je to ďaleko lepšie, ako by sa nemala predávať a vyrábať vôbec, takže nechápem načo v Lucide čakajú a strácajú financie(???)
slabam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 07:28:45

Tady jde asi o jmeno firmy Lucid. Hydra je uvadena jako neco co zprovozni grafiky od obou firem a ted by meli tvrdit ze podporujou jen jednu znacku? Sice to muzou nekde napsat ale tohle vysvetleni bude jen pro par lidi co tomu rozumi.

S tema neoficialnima ovladacema to vidim jako jediny momentalne schudny reseni. Nepomohlo by zase jenom prejmenovani ATI karet?
Mimochodem, v cem tohle prejmenovavani prinasi problemy? napda nekoho neco?
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 08:09:10
avatar
Premenovávanie kariet nie je riešenie...takto to fungovať nemôže a je to choré, keď sa to takto musí niekedy robiť, pretože sú to prakticky ilegálne praktiky, ktoré sa začínajú stávať legálnymi a vlastne čo je potom ilegálne a čo nelegálne...takto to fungovať nemôže a nebude a mne osobne je jedno čo Nvidia navystrája, ale neverím, že to bude takto fungovať večne ako v poslednej dobe, preto môžem akurát tak sledovať čo sa bude diať, ale inak sa ma to nijak priamo netýka(Nvidiu a ani nič spoločné sa rozhodne kupovať nechystám...mám takýchto riešení pokrk).
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:41:00
avatar
Prináša to problémi ATI fanboys ktorý sú potom zmetený a nevedia porovnávať svoje ATi karty k nVIDIA kartám
LucifeRiK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 10:47:10
avatar
skor by som povedal ze cakaju na uvedenie intel larabee kedze hydru financuje taktiez intel ktory by sa nemusel zaoberat vyvojom driverov pre multi zapojenie jeho karty
c.Data [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 06:18:17
avatar
taky jsem si právě říkal proč to nevydají a děj se vůle boží
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:42:43
avatar
nVIDIA prdí na takéto hluposti a a nVIDIA veĺmi dobre vie že bwez nej hydra nebude vobec zaujimavá...veď všetci ATI fanboys chcu mať vo svojom PC nVIDIU aby im počitala physX a ked im to teraz zatrhla tak nariekaju
hell.dll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:59:52

Ty jseš rozený bavič.
Dan666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 02:38:25
avatar
mozna nVidia zacne brad poplatek i na tento cip a v ovladaci blokne zas jen PhysX

cos by bylo fajn,protoze by to zas nekdo prolomil
PS:i tak by to bylo fajn kdyby fungovaly 2 VGA z rozdilnych serii
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 07:22:13

Podla mna by si potreboval co najviac rovnocenne grafiky. Aby tie zo starsej serie nebrzdili. Alebo to maju vyriesene tak, ze tento problem neexistuje?
weir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 06:41:01
avatar
Nvidia přece dělá vše v zájmu hráčů.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 06:51:44
avatar
LOL... to je fakt.

edit: a ty pravověrné nvnotoriky "potrestá" drivery 191.07 Inu, to jsou ty "kvalitní nvidia ovladače", vidím, že se za ty roky nic nezměnilo.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 07:20:38

Tiez som pocul rozne famy o ATI ovladacoch pricom kopec ludi vravelo ze im to funguje. Ja za seba mozem povedat ze som zasa nikdy nemal problem s ovladacmi NV. Aj ked je fakt, ze 191.07 som neinstaloval. Mozno nastastie....
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 08:21:12
avatar
ano, to je přesně ono. Všichni tvrdí, jak jsou ATI ovladače k ničemu a jak je nvidia v tomto ohledu super. Já můžu říct jen to, že s ATI drivery jsem neměl prakticky žádné vážnější problémy, zato s nvidia několik.

Šlo mi hlavně o to, abych ukázal že "kopance" dělá i nvidia.
Pjenkys [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 09:21:15

Moje řeč. Sice nVidii používám na starém PC GFMX440 ( ), ale je to děs. V těch ovladačím nemůžu nikdy nic najít. Stejně tak spuštení obrazu na monitor + TV, to je mi záhadou, protože jednou to jde a třikrát ne. Něco jako Ati OverDrive taky nemůžu najít. A zapínají se mnohem dýl než ovladače na ATi. A teď to srovnávám s tím, že jsem dřív měl Radeon 9200. Pokud tedy srovnám tyto mé zkušenosti, tak nVidia ovladače jsou přesně to, co je pro mě maximálně nevyhovující.

P.S. Neberte to jako urážku ovladačů od nV. Píšu pouze svou zkušenost o tom, že všichni nadávají na ovladače ATi, a tak jsem si myslel, že ty ovladače od nV budou o dost lepší, ale u mě je opak pravdou...Taky dodávám, že se týká straších ovladačů. Nové jsem neviděl.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 09:31:16

Kazdy ma ine skusenosti zalozene na tom co na svojom PC robi. Ked potrebujes urcite specificke nastavenia alebo proste sa nejak hrabat v ovladacoch tak sa asi nevyhnes urcitym problemom. Chyby su vsade. Len niekto ich najde a niekto nie.
mites [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 11:11:38

Nojo, ale to o cem pises je GUI...jsou jine moznosti jak si menit konfiguraci ovladace pohodlneji, osobne jsem malokdy vyuzival original NV nebo ATI prostredi(oboji stejne neprehledne a zbytecne zaplacane vsim moznym). RivaTuner, AtiTraytools... Osobne bych ocenil kdyby krome "BASIC" a "ADVANCED" modu a podobnych pitomosti, vyrobci prilozili jednoduchou konfiguracni utilitu bez zbytecnyho grafickyho kabatu, hlavne rychlou a prehlednou. At si kazdej vybere...
Mak44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 11:36:52

minimalne na 4670 a 4850 vo windows Vista a 7 nefunguje korektne 22 a 24" monitor cez Dsub, ked nerozozna korektne rozlisenie. Dava len 4:3 s maximom 1600x1200. 1680 pre 22" a 1920 pre 24" N E P O Z N A.
PlayerX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - .. 2009-11-06 13:28:30

Tento problem jsem mel i na 4870x2 , byl vsak zpusoben nekvalitním kabelem. Po jeho výměně již vše bylo v pořádku. Nicméně stejně jedu přes DVI.
mike.cz.com [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:30:38
avatar
což může být vklidu problém win vista a win 7.... v nejhorším stačí nainstalovat driver pro monitor a je po problému..
Mak44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:56:01

nieje. Cez dsub to nejde, cez DVI to funguje korektne. Mam zato, ze to je chyba v ovladacoch. A nekvalitny kabel neviem, mam len 1.
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 10:37:53
avatar
Otázkou ovšem zůstává, jestli kauza 197.07 není jenom fake... Ta informace se prý objevila jenom na fóru EVGA a pak jenom na českých serverech... Ergo kdybych na nějaké fórum napsal (tady ne, to by se hned smazalo ) , že např. při zapojení tří monitorů SAMSUNG v Eyefinity dochází během 24 hodin k nevratnému poškození desky a grafické karty a třeba někdo z EHW by to vyvěsil na blog tak je to imho to samé... Vlastně ne, protože tady by ho většina lidí rozsápala, že je to fake a podmazaný server NVidií. Ale opačná situace je zde přijímána jako nepopiratelný fakt...
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 07:18:35

Citace:
nebo PhysX předělá i pod OpenCL aby fungovalo i na ATI grafikách


No nemyslim si ze ak by NV prepisala PhysX pod OpenCL ze by to urobila kvoli tomu, aby to islo aj na ATI grafikach. Ale mozno si to tak nemyslel.

NV stratila tento rok viacero pozicii a snazi sa prist o co najmenej penazi. Mozno ked pride Fermi sa to zmeni. Som zvedavy.
Mano [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 08:09:38
avatar
tak nech sa vykašlú na nVidiu a nech to už vydajú, veď kto si už teraz kúpi nVidiu kartu alebo aspoň nech to otestujú s dvoma radeonmi, žiadne testy nie sú a ATi to neblokuje tak kde sú testy či to naozaj funguje?
qmox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 08:19:34

neviem si pomoct ale z clanku na Semiaccurate mi z toho vyslo viac informacii
Bob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 09:05:05

To kazdemu, kdo to cetl, neboj. Tento web je dobry kvuli odkazum na zdroje - ty ale musis cist v originale, nefiltrovane.
mira89 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 08:49:27
avatar
Bude mít DD desku s Hydrou k testování??? Strašně jsem zvědavej jak to funguje.
Tom439 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Brr 2009-11-06 09:22:03
avatar
Ta NVIDIA mě už pěkně ser...e. Pořád jenom vymějšlí kraviny, ale aby udělala něco kloudnýho to ne. Pro mě to zrovna není moc aktuální - mám 10 měsíců starej počítač, tak desku měnit nebudu, ale pro nově kupující je to určitě velké lákadlo. Pro mě by teda bylo i kdyby to nedávalo 100% výkou, ale i 80+. Hlavně že bych tam mohl frknuout jakoukoli kartu . Ještě malej dotaz pro ATI by to mělo normálně fungovat né? A funguje to i s integrovanou grafikou?

Ještě mě tak napadlo, když to spolufinancovat intel, mohl by si na NVIDII trochu dupnout. Přeci jen mu omezila funkčnost výrobku na půlku
Casper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 10:43:57
avatar
moje řeč... dobře jim tak, usnuli na vařínech a teď to mají... jediné co v téhle době Nvidia dokázala je to že všechny pořádne nasrala...
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 09:22:38

tak nech tu HYDRY ukazu aspon na ATI grafikach..
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - dobrá zpráva pro ATI 2009-11-06 09:43:21

Podle mě je fungující Hydra (zatím tedy spíše teoreticky) dobrou zprávou pro ATI. Nemuseli by se už zabývat vývojem CrossFire a měli by zajištěnou plnou škálovatelnost. Samozřejmě je otázka kolik bude Hydra stát, ale pokud má někdo na to dávat do desky 2 a více HD5870 tak bude mít určitě i pár dolarů na Hydru.

nVidii chápu i když se mi nelíbí co dělá. Ale může se to obrátit proti ní, pokud půjdou ATI grafiky lépe škálovat než-li ty od nVidia přes SLI.
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - koupě 2009-11-06 12:38:05

Ještě mě napadlo, že kdyby nVidia neměla finančni potíže (chtěl jsem napsat nebyla ve sra.kach), určitě by Hydru koupila a ve jménu hráčů a pokroku ji zadupala do země.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:14:46
avatar
nVIDIA má finančne problémi tak o tom som nepočul.
mike.cz.com [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:40:43
avatar
no, rozhodně nemá takové příjmy jako dřív... ale to je jedno, to o koupi a zadupání do země je přesné, pokud by ten chip nepřekopali na SLI only
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 09:56:39

Docela by mne zajímalo, jak by to vypadalo s výkonem karty, pokud by například Ati na svojí dvoučipovku osadilo Hydru. Pokud by opravdu byla škálovatelnost takto dokonalá, pak by to byla pro výrobce doslova spása v oblasti dvoučipovek. Teď jde jenom o to, že by museli spolknout svoji hrdost a uznat, že jejich návrh není tak dokonalý. Celkově by to ale pro výrobce, který na to přistoupí mohlo znamenat velkou výhodu, pokud by najednou příno s druhého čipu nebyl cca 70% kde to funguje, ale prakticky 100% a to i tam, kde dříve CF nebo SLI moc nefungovalo.
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 10:41:23

Zajímavé, že poslední 2 antiNVIDIA články vznikly na základě diskuzních fór a většina zdejších přispěvatelů v tom má jasno.

P.S. Pokud to jednou bude škálovat s ATI kartama se 100% nárustem (jak slibovali ale nevěřím tomu), tak by se blokování ze strany NVIDIE otočilo proti nim. Takže pravda může být uplně někde jinde.
MaDoKu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 11:09:52
avatar
Kdyz je to PhysX takova traparna, hovadina, zbytecnost (jak zde ctu neustale) tak proc si kuli PhysX chcete kupovat nVidia grafiku do tandemu k Ati? Pocinani nVidie musi pochopit snad kazdy kdo alespon trochu chce. Ona na necem pracuje a vyviji to, aby mela alespon v necem vyhodu nad konkurenci (malou, ja vim), stoji ji to nemale penize a vsechno to prijde vnivec. Vemte si to obracene (jen priklad) kdyby pro vypocet DX11 stacila uplne nejlevnejsi Ati za par supu a vykon by tahla vykonejsi/drazsi grafika nVidie, ktera by tim padem DX11 vubec umet nemusela, to by bylo revu ze?

Grafiku nVidia nemam, mit nebudu a nejsem jeji fanousek, ale v tomhle ji chapu.
Mak44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 11:52:09

akakolvek technologia, ktora nefunguje na vsetkych konkurencnych vyrobkoch je odsudena k zaniku. O to viac, ze tie konkurencne vyrobky su momentalne v tom hlavnom - vykone v hrach lepsie. V minulosti uz takto zanikol napriklad GLIDE a METAL, ked 3dfx to nechcela dat ati/s3/matrox a neviem komu vsetkemu, prisiel microsoft s directX a bolo vymalovane. A metal bol od S3 a podporoval ho snad len unreal1 engine. Ten zanikol potom ked prestali byt konkurencie schopne karty S3 savage.
wizard_ov [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 12:53:45
avatar
Citace:
Grafiku nVidia nemam, mit nebudu a nejsem jeji fanousek, ale v tomhle ji chapu.


Proč se tak zaklínáš, že NVidii nemáš a nikdy mít nebudeš ? Tady přece nejde o značku, všichni jsme tady přece "technologičtí fandové" ne ?
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 21:23:34
avatar
kdyby nvidia nezaváděla zákaz physx pro hybridní systémy, tak bych tuhle snahu chápal, ale oni už prostě neví jak svou pozici vylepšít.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:12:15
avatar
Nie oni svoju pozíciu majú pevnú a trapným snahám malých firiem sa pekne smejú do ksichtu. asi takto
maca89 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 19:53:11
avatar
žumpaři, já stejně pořád nechápu, proč zuby-nehty bráníš nějakou americkou společnost - co z toho proboha máš? mě je u zadnice jak ati, tak nvidia, koupim si prostě to, co bude zrovna výhodnější - minule to byla nvidia, teď ati a příště třeba zase nvidia. Ale nebudu z toho přeci dělat skoro náboženství??? peace :-)
Rorschach [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 20:05:16
avatar
vždycky se divím kde vezmeš ten jeden palec nahoru, jediný vysvětlení je že si ho dáš sám . Předem dík za palec dolů kterej mi dáš.
TheWitcher [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 00:11:38
avatar
Je to ubožák. Ale nechme ho tu vybrečet-alespoň něudělá nic horšího
TukaN1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 11:14:12
avatar
Co tam po NVIDII? Nestaci ze na ATI kartach to bude fungovat ? Priklad 2x5870 by s Hydrou skalovalo na 100% avsak pri Nvidia a ich SLI by dve 275ky skalovali len na neakych 80%? To by podla mna nvidia nedopustila aby to na ATI islo. Tazko by sa vysvetlovalo fanusikom NVIDIE ze na SLI to ide len na 80% a hydra je na prd
shurin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 11:34:23
avatar
Jedna otázka, jak víš, že to bude opravdu fungovat na 100% ? Viděl si už nekde nějaký testy alespon s AMD grafikama, nebo s nVidii, kde použili starsi ovladače, než ty které to zakazují ? Fakt je ten, že jediný co kdo viděl byla ta deska a pár lidí si zahrálo nějakou starší odladěnou hru.
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 11:39:04

No všude se to tvrdí. Viz třeba i první graf zde. Ale moc tomu nevěřím. Už jen to, že dnes to funguje jen jako přepínač, zítra bude možna kombinace ruzných karet, pozítří kombinace výrobců, za týden .....

Proč to tedy neudělají primárně pro ATI a tím by vlastně NVIDIA uškodila sama sobě svým "udajným" přístupem. Kdoví, co za tím je. Nějak se to moc vleče.
shurin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:12:20
avatar
První graf Ten graf není snad ani z marketingový prezentace, protože je tam přesně 100% ve všech počtech a při tom kdybys to četl pořádně tak pro víc jak 2 karty to zatím ani nefunguje, teda musís si přečíst zdroj, tady se o tom zapomněli zmínit.
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:22:51

Vím, četl jsem to jinde. Já to bral tak, že kdyby se vyplnily VELKÉ sliby ze strany výrobce čipu, tak by to byla velká nevýhoda pro NVIDII a další důvod pro koupi karet od ATI. Přeci nejsou v NVIDII tak blbí. Za tím je něco jiného. Hlavně když si vzpomenu na sliby někdy z jara a přitom to dnes funguje jen jako přepínač linek. Možná je za tím jen třebas nestabilita nebo tak něco. A hlavně je to zatím jen "jeden pán na fóru psal".
shurin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:31:09
avatar
No sliby chyby, vsak ono na tom od počatku bylo neco podezreleho, když 2 velke spolecnosti pachti nekolik let na tom aby jejich resení melo alespon 80% ucinnost v novych hrach a pak prijde mala firmicka stím že jim to pujde na 100%
Bob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:50:07

No samozrejme, ze to nepujde tak snadno, ale na nekoho se to prece svest musi ne? A v posledni dobe je moderni to hodit na Nvidii.
TukaN1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 12:02:59
avatar
=> Cajzl.z.Praglu stotoznujem sa s jeho prispevkom tj. aj moja odpoved to shurin.
Keby z toho spravia only ATI vysadu (predpokladajme skalovanie 100%) tak NVIDII by neostavalo nic ine ako prijat Hydru nemozu byt totiz to o vyrazny krok pozadu.
radvot [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 12:13:08

Nvidii sice opravdu nemusim vzhledem k tomu co posledni rok vyvadi ale nedivim se ji.Podle me je podstatne vetsi podraz vuci zakaznikum to ze nedostala a uz nedostane licence na cipove sady pro nove procesory.To se neda s Hydrou kterou si poridi a vyuzije jen omezeny pocet lidi vubec srovnat.Trh urcite utrpi vic vicemene monopolnim chovanim Intelu a AMD nez nevyuzitim nejake HYDRY.Sice Nvidii nic dobreho nepreju protoze me fakt stve ale v tomto pripade se ji musim zastat.Jen brani svou pozici na trhu.
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:06:00
avatar
Hmmm, kde jsou ti mravokárci, co se tak čílili jak je Mrvosoft zlý že si dovoluje tu přidávat k vlastnímu produktu jiný vlastní produkt, onde si zas dovoluje "blokovat" DX10 pro XP... Tohle ochranářské chování NVidie (kterým se akorát ztrapňuje - vývoj nezastaví) je přece řádově větší sviňárna...
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:17:59

Vyvoj nezastavi, ale moze ho spomalit aspon do casu kym sa jej nebude hodit.
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:09:54
avatar
jasne že nVIDIA nepodporý takýto bullshit. A vlastne načo by boli ATI fanboys nVIDIA karty?! Veď su zle stokrát premonované a physX je oničom tak prečo chcu ATI fanboys pchať do svojho PC nVIDIU?
shurin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:32:38
avatar
Tak sem koukal, že ač je nVidia zlá a ošklivá technologie ničící firma tak je tento kvartal 107milionu dolaru v zisku, žádna spravedlnost
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 14:07:43
avatar
na tom neni nic zvlaštního, kdo hraje fér, většinou nevyhraje...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 14:28:56
avatar
bohužel ... a je to také jeden z hlavních důvodů obecné krize ve společnosti a hospodářských problémů ...
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 13:49:14

The MSI Big Bang Fuzion (Hydra 200) hardware is ready. Currently Lucid is optimizing the driver for Windows 7 so that it works stable and in all configurations (Mix & Match). Because MSI is dedicated to bring high quality and stable product on the market we decided to postpone the Big Bang Fuzion (Hydra 200) pending the MSI internal qualification assurance test. The Big Bang Fuzion (Hydra 200) will be released when it’s driver is finished which is most likely Q1 2010.
All information regarding Big Bang series can be found here: http://event.msi.com/mb/bigbang/

Odkaz
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 14:11:06

Vzhladom na to ze ma byt driver hotovy az v Q1 2010 tak nechapem ako teraz NV brzdi vydanie Hydry...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 14:31:15
avatar
jedna věc jsou oficiální veřejné informace na webu směrem k veřejnosti druhá věc je skutečná realita ... MSI raději řekne, že ovladače nejsou hotové, nemůže si dovolit říci, že NVIDIA to zablokovala protože se s ní na tom snaží nějak dohodnout, tak si nepodřeže pod případnou dohodou větev ... lidi uvažujte trochu.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 16:37:08

A deklarovali v minulosti kedy ma byt Hydra vydana? Iba sa pytam. Vzhladom na to ze MSI uz dosku s tymto cipom vydala(a stale nie je v predaji) si tiez myslim ze mas pravdu.
PetrSvetr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 16:28:58

Zajímalo by mě, čeho chce NVidia tou válkou proti všem dosáhnout. Myslím, že šikovným marketingem a spoluprací s ostatními firmami by mohla pohodlněji překlenout nepříznivé období. Například,kdyby neblokovala PhysX a Hydru, tak by si spousta ATi příznivců dokoupila i slabší NVidiu na fyziku, takže by se mohli zbavit jinak neprodejných čipů. No a příznivci NVidia by prostě zůstali u svého. Tímpádem by získala další část trhu. Je to jen úvaha selského rozumu, třebas to tak ve velkém světě nefunguje.
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 16:53:46

Problem je toto obdobie ked sa zrejme NV boji, ze majitelia jej kariet si kupia ATI a starsiu NV si nechaju ako akcelerator na PhysX.
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-06 16:49:44
avatar
Ja myslim ze hrebicek do rakvy pro CF by to mohl urcite bejt, ale na druhou stranu, pokud to opravdu funguje bylo by to pro vyrobce grafik i hrace lepsi reseni,... vyrobci by nemuseli na kazdou hru ladit ovladace a hraci by dostali za sve penizky adekvatni vykon
Nevim co si Nvidie mysli, lepsi prodat 1 grafiku ney zadnou,..
ale na druhou stranu nechat si platit licence za (skoro)kazdou prodanou desku pod intel bey namahy taky neni na zahozeni,...
Ph0en1x [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hh 2009-11-07 11:15:20

DD zase anti nvidia .) kdyby to neudelala nvdia tak neco podobneho urcite udela AMD, logicky technologie CF,SLI ktere je staly tolik penez a vyvoje maji bejt jen tak nahrazeny 3ti stranou ? To je jasne ze si to nenechaji libit.

DD byl uz od zacatku moc naivnia veril tomu. Normalni lide by si nejdrive pockali, kor kdyz doted se prakticky nevi jak moc a jak to funguje. A pak ze tu neni bulvar .)
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-11 21:06:06

Pár grafů, popis jak to funguje na beta ovladačích tady: Odkaz
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Monday, 06 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 997x
Komentářů: 1
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíThursday, 02 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1551x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Tuesday, 30 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2174x
Komentářů: 6
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1962x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2769x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2209x
Komentářů: 1