IT DDWorld news 32/00 – NVIDIA ve ztrátě, Nové CPU Intel a AMD, MAFIA2 trápí naše PC Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 16 srpen 2010
altTo nejdůležitější a nejzajímavější, co se za minulý týden událo. A vaše články na DDWorld.cz. Buďte v obraze …

 

 

 

 

Tak trochu navážeme na starší přehledy, kdy jsme týdenní shrnutí událostí dělali pravidelně. Protože na DDWorldu potřebujeme nějaký pravidelný režim, jelikož se nám to tady trochu vymyká z rukou, zavedeme týdenní přehledy znovu. Navíc máme vám v nich co říci i o dalším obsahu našeho serveru. Začněme tedy tím, co se minulý týden dělo:

  • Hlavní články

Náš web je malý uživatelský nadšenecký magazín, takže nemáme tolik času vydávat větší články častěji nebo snad stejně často, jako velké proti magazíny. Ale snažíme se, co to dá a samozřejmě v hlavní sezóně, po skončení dovolených bude lépe, protože řada našich píšících příznivců bude mít více času. Nicméně v uplynulém týdnu stály za pozornost tyto články:

Otestovali jsme pro vás opravdu hodně podrobně jeden z nejlepších cenově dostupných notebooků na trhu. Nový ACER TimeLineX toho nabízí neskutečně moc ve skvělém balení s neuvěřitelně vysokým výkonem a přitom ohromnou výdrží. Zkrátka ideální kombinace výkonných a nenáročných komponent ATI a Intel se štíhlým provedením a vysokou výdrží na baterie a to vše za cenu 20 tisíc korun. Naše hodnocení je jednoznačné – je téměř nesmysl uvažovat o levnějším nebo dražším NB. Tenhle pro normálního uživatele nabízí doslova vše, co po mobilním PC můžeme žádat.

Nemohl jsem si nechat ujít vydání DEMO verze, takže jsem pro vás zpracoval poměrně obsáhlé dojmy včetně prvního hodnocení i vlastního Eyefinity videa. To jsem ještě o pár dní později upravil do přijatelnější podoby:

Konečně nám také vyšel čas na pořádné vyzkoušení HD 5850. Omlouváme se za zpoždění, které se podepsalo i na článku, protože testy byly hotové už v březnu s ovladači Catalyst 10.2, takže v současnosti bude výkon v CF vyšší. Na druhou stranu šlo nám spíše o srovnání HD 5850 a jejích OC schopností s HD 5870 a zjištění, jak se HD 5850 OC vyplatí.

Týden pak uzavírá a do budoucna i pravidelně uzavírat bude, pravidelný obsáhlý pohled do světa her. Nejnovější informace o chystaných a nově příchozích hrách na jediném místě s novými video záběry a tak dále.

 
  • Aktuality ve 32. týdnu roku 2010:

Začátkem týdne jsme vám přinesli zajímavé informace o tom, jak je na tom s výkonem NVIDIA GTX 480 s plným počtem jednotek v jádře. Zjistíte, že nijak valně. Následovaly informace o tom, že kolují zvěsti o 28nm ATI grafikách na trhu už na začátku roku 2011 a proč to není možné. A novinky jsme vám představily z dílen společností ASUS a Intel:

V dalším průběhu týdne se nám objevily další souvislosti s GTX 480 grafikou a jejím plnohodnotným jádrem. Tentokrát nás šokovala spotřeba. Naštvaly nás další informace o tom, jak to bylo s kartelovými dohody výrobců LCD, které jsou důvodem, proč se nástup LCD zpožďoval a proč jsme za ně platili tolik. Svou inovovanou G řadu periferií představil Google, který nám připomněl, že kvalita něco stojí. Pokud tvoříte malé nezávislé a nenáročné hry, tak by vás mohlo zajímat, že Intel vyhlásil zajímavě dotovanou soutěž:

V druhé polovině týdne nás potěšily informace, že nové grafiky ATI Radeon brzy dorazí a to znamená, že ty starší budou zlevňovat. Co ale nevíme je, jako grafiky to budou. Kompletní plány ohledně nové hlavní řady procesorů Intel unikly na internet. Výrobci PC dokonce omezují a váhají s objednávkami současných modelů, protože chtějí ty nové. Ty však k nim dorazí až v závěru roku a k nám až v lednu 2011. Asi by se neřeklo, AMD také přichystalo několik novinek do své nabídky, leč jak víme, změny jsou to jen kosmetické, a nová generace CPU zaútočí příští rok. Na letošní rok chystá ještě Intel nový útok, tentokrát na poli SSD. 25nm NAND čipy v nových velkokapacitních SSD už v závěru tohoto roku na trhu:

Závěr týdne pak byl ve znamení zpráv o společnosti NVIDIA, na kterou už dolehla neuspokojivá situace s jejími produkty i finančně. Firma platí i za hříchy minulosti a dlouho bude platit i za současné. Zcela opačné starosti mají výrobci SmartPhone, kde prodeje strmě rostou. Obavy však musí mít výrobci OS, kde doslova jak uragán řádí Google a jeho Android, který získává obrovský vliv. Lité boje ale zuří i na poli internetových prohlížečů, tak Microsoft, který ještě před pár lety tomuto poli zcela dominoval, chystá novou zbraň již deváté generace. Konec týdne pak patřil výkonům grafik a CPU a technickému pohledu na MAFIA2, která leč technologicky zastaralá DX9 hra je opatřena PhysX a APEX, se kterým to není žádný med:

 
  • VIDEA a Blogy

Součástí našeho webu jsou ale i videa a blogy, což jsou sekce, kam můžete přispívat sami. Má to ale jistá pravidla. Měli byste vědět, že když vložíte článek do systému, musí projít schválením i malou redakční revizí, aby to nějak vypadalo. To se týká i videí. Takže buďte trpělivý, jak vidíte, systém funguje a vaše články vycházejí.

Vaše/naše Videa a Blogy

Rozhodně mnohé stojí za pozornost, takže je určitě nevynechejte. Kvalita blogů roste a je to dobře. Pište určitě dál, vítány jsou názory a vaše postřehy.

  • Novinky o DDWorld.cz

Jak víte, náš magazín je nezávislý uživatelský nadšenecký web, takže všichni autoři a přispěvatelé až na mě osobně, jsou jen nadšenci. Nicméně v tomto stavu už vyžaduje tento web stálou pozornost, na druhou stranu jeden člověk na to přestává stačit. Jak můžete pomoci? Třeba jen tím, že se nebudete dožadovat odpovědi na různé věci přes ICQ, maily či diskuse, protože vás je několik tisíc a já jsem jeden ;). Velice nám pomůžete respektováním našich diskusních pravidel i obyčejných pravidel civilizované diskuse. Náš web bere diskuse, pravdu a fakta velmi vážně, ale diskuse je o věcných argumentech, ne o hádkách, pocitech a demagogii, jak to někteří předvádějí. Naše diskuse nejsou holubník a žumpa, jako je tomu jinde, což jistě sami vidíte a rádi bychom to u toho udrželi. Kritika je samozřejmě vítána, ale nic se nemá přehánět a mnozí nepoznají rozdíl mezi kritikou a napadáním. Pokud máte podobný rozpoznávací problém, dávejte si velký pozor.

Do redakce nám chodí i řada doporučení a námětů na zlepšení. Naše zdroje finanční, lidské i časové jsou ale velmi omezeny a děláme, co se dá. Postupně se snažíme všechno vylepšovat. Aktuálně tak chystáme několik drobných změn na webu a opravíme některé funkční i ergonomické problémy, které se provozem vyskytly. Také vám umožníme nás sledovat na sociálních sítí, se kterými náš web trochu propojíme, abychom šli jako technologický magazín z dobou. Nenutíme vás to používat, ale zároveň nebudeme házet novinkám klacky pod nohy a dělat, že neexistují. Nově nás tak můžete sledovat na:

  facebook.com/DDWorld.cz

  twitter.com/ddworldcz

  youtube.com/user/DDWorldcz

Tyto záležitosti jsou ve fázi dodělávání prezentací a učíme se s těmi systémy sami pracovat. Finální dokončení, uveřejnění a spuštění na ostro bude ke konci srpna. Stejně tak pro vás chystáme a ladíme Youtube kanál. Budeme se snažit vám přinášet video náhledy a pohledy věcí, o kterých píšeme, byť toto pole zůstane pro nás stále jen doplňkovou věcí. Každopádně s propagací DDWorld.cz můžete pomoci i vy. Pokud budete chtít, tak si tento (i budoucí) články s přehledem novinek a aktualit, v této podobě můžete umístit na své stránky a informovat své návštěvníky o novinkách v IT. Tyto články v kompletní neměnné podobě včetně odkazů poskytujeme k volnému šíření. Pokud máte další návrhy a nabídky na spolupráci a podporu DDWorld.cz a naší snahy o psaní a informacích v neupravených souvislostech, tak sem s nimi :).

 
           

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-16 18:39:21
avatar
Zajímaví souhrn když ho tak procházím tak AMD si vede opravdu dobře kéž by jim to vydrželo.
negru.inger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-16 20:17:21
avatar
DD, vecne nadavajici na Socialni site, uz podlehl natlaku a mame DDworld i tam... doufam ovsem DD, ze tam nezacnes delat souteze jako na konkurencnich webech, a tim padem diskriminovat ty kteri na facebook fakt chodit nechtej
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-16 22:47:31
avatar
asi tak...faceCO? ani nic, jsem se jen přepřečetl
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-17 03:21:46
avatar
No len sa nerob, že si o tom nevedel skôr! Toto ti nezhltneme...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-16 23:08:51
avatar
ne to v plánu není
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-16 20:40:40
avatar
Pěkné zhrnutí v jednom článku i s odkazy na vše důležité. Dobrá práce Ted mě tak napadlo, jak třeba podpořit DDworld i jinak. Co tak samolepky s logem tohoto webu na své motorové miláčky
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-16 22:48:21
avatar
ty samolepky uz me taky napadly. nějaký černý výlepy na plochy? tak to asi neprojde...tak nic
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-17 22:22:57
avatar
Žádné černé výlepy. Na zadní sklo u auta a pak můžeme přejít na bilbordy u dálnic
Son Gito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-08-17 21:14:55
avatar
Ja som tu takmer každý deň a neunikne my takmer žiaden článok. Všetko čo sa tu objaví, tak to je vo väčšej miere zaujímavé. Ľudia čo sem zavítajú občas, tak ho určite využíjú.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 863x
Komentářů: 7
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 878x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1364x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1087x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1852x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1954x
Komentářů: 3