DDNews 46/13 - Co nového ve světě technologií a DDWorld aneb další týden a bitevním poli Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 18 listopad 2013
altZajímavosti a shrnutí uplynulého týdne, aneb co událo, co se chystá a co chystáme u nás?

 

 

 

 

Týdny zbývající do konce roku rychle utíkají a je za námi další a to znamená čas udělat další ohlednutí. Děkuji za vaše reakce a přízeň který DDWorld.cz dáváte. V týdnu jsem dostal dotaz: "Jak se vypořádáváme s některými "hatery" a velice sprostými výpady a pomluvami?". Dotaz je to zajímavý, protože obvykle dostáváme "soustrastná" ;) povzbuzení o tom, že si z nich nemáme co dělat a máme vydržet, takže abych odpověděl.

S "hatery" a urážkami se vypořádáváme nijak. Některé notorické hattery asi mnozí dobře znáte a víte, že s nimi se nemá smysl vůbec bavit. Jejich názor sebedokonalejším faktem a argumentem nezměníte a můžete jim dokazovat svou objektivitu jak chcete průkazně, stejně se budou mlít svou a často vás sprostě napadat, což svědčí o tom, že vlastně žádnou diskusi s vámi vést nechtějí, a diskusi vést ani nemohou, protože diskuse má být o argumentech. Jejich jediným argumentem ale je, že podle jejich názoru máte rád jinou značku než tu jejich, takže jste "chuj", "idiot" a tak dále.  

Na tyto lidi nemá smysl reagovat, pouze je litovat. Jsou to lidé, kteří vám buď závidí nebo mají jinak smutný život a tráví čas tím, že se snaží udělat stejně mizerný život i jiným. Můžeme je všichni jen politovat. Jsou to svým způsobem motivátoři, protože když někteří tito lidé vás napadají, uráží a tak dále, tak vlastně děláte věci dobře. Nelze se nikdy zavděčit všem. Vše má svou míru. V mém případě je více než 99% uživatelů a čtenářů DDWorld.cz v rámci našich možností spokojena a negativní reakce a výpady chodí opravdu jen od malé skupinky jedinců. Pokud by byl ten počet obráceně, bylo by to špatně. Ostatně i takový případ mezi novináři v ČR je, což by člověka mělo vést k zamyšlení.   

Přiznávám na rovinu, že jsem byl zvyklí na výše povedené lidi reagovat, často sáhodlouhými diskusemi. Ale jak jistě mnozí potvrdí, nikam to nevedlo, fakta ignorují, nečtou a když jim nevyjde jedna lež, rychle přispěchají s jiným výpadem. Nicméně v posledních téměř 2 letech jsme změnili způsob (přiznám, že to bylo na popud lidí okolo mě, ne má hlavní iniciativa). Je zajímavé, že většina těchto agresivních diskusních trollů fandí jedné konkrétní značce. Agresivita fandu této značky je opravdu pověstná a těžko říci, čím to je. Takže náš recept je jednoduše nedávat jim prostor a příležitost (proto jsou naše diskuse monitorovány a jakýkoliv pokus o FLAME okamžitě eliminován) a místo toho, raději budeme investovat čas pro těch 99% ostatních čtenářů.

Podívejme se však na události uplynulého týdne ...

  • DDNews 46/2013

Ani další týden nebyl prostý novinek. Musím ale říci, že nejvíce jsem se podivil nad tím, jak ten současný vývoj v podstatě zastavil. Místo zvyšování výkonu, posouvání hranic je současný trh ovládán nevýkonnými zařízeními, které vlastně nic moc neumí, neslouží k pokroku, jen ke spotřebě. Přišel jsem na to při psaní tohoto článku:

IT připomínka roku 1989 - Jaké byly počítače a IT před 24.lety?

Při jeho psaní jsem totiž procházel události v IT kolem roku 1989 a zaujalo mě, jak velké novinky a jak rychle se během jediného roku objevovaly. Rychle rostl výkon ve všech oblastech, objevovaly se klíčové technologie a tak dále. Když se podívám na letošní rok ... v podstatě se neobjevilo nic zásadně nového, co by výrazně posunulo hranice, natož aby to přineslo něco zásadního uživatelům. Jsem jediný, komu to přijde divné a nenormální?!

Uplynulý týden znamenal také start pro nový "low endový herní PC", konzoli PS4. A tím se opět dostávám k výše uvedenému. Jakou lze mít radost ze zařízení, které tu má být dalších několik let, když jeho výkon je na úrovni maximálně současného nižšího mainstreamového PC a zvládá i současné hry jen na nižší detaily a jen v 1920x1080? Kde je nějaký posun někam?

Radost z nějakého vývoje nám tak minulý týden dělalo alespoň AMD, které zdá se svým low level MANTLE opravdu uspěje. A jasným krokem v před je i další generace TressFX technologie, ve které má AMD také prsty.

Vývoj pokračuje i na poli procesorů, kdy nám AMD oficiálně představilo zbrusu novou generaci APU KAVERI, ačkoliv si tyto 28nm FM2+ procesory budeme moci zakoupit až v lednu. AMD a Intel pak odhalují i novou generaci svých nejmenších APU, které už jsou SoC platformami.

Za zmínku stojí i další novinky:

A pár zajímavostí se objevilo i v našich videonovinkách:

U velkých recenzí jsme se minulý týden věnovali grafikám, bohužel jsem nestihl dokončit více článků a hlavně čekáte mnozí na přehled sestav a HW, který jsme museli předělat kvůli cenovým změnám. Ale už ho máme a vyjde hned z kraje tohoto týdne.

Také se podíváme na další nereferenční grafiky a máme tady v redakci hromadu dalšího HW, tak něco vybereme :). Snažím se také dokončit slíbenou recenzi na CoD, ale u této hry vyloženě trpím nudou, ošklivou grafikou, šílenými bugy, prostě nechápu, proč nás těmito odpadky herní vydavatelství krmí. Je škoda, že na to nemám moc času, ale nový datadisk k XCOM, s názvem Enemy Within, vypadá mnohem povedeněji.

Každopádně nechápu, jak si někdo může stěžovat na to, že nemá co dělat a že se nudí. Já nestíhám ani to, co bych měl, na tož co bych chtěl :). Proč má den jen 24 hodin a ještě k tomu 6 hodin musí člověk ztrácet spaním? Tolik pěkného HW a SW a dalších věcí a činností ... ten kdo vymyslel nudu a nezaměstnanost, musel být génius :).

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
xind [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-18 14:48:27
avatar
presne tak kdo chce si praci najde vzdycky.. ale s temi zmenami letos, myslim ze prave nastava velky zlom kdy je architektura conzoli stejna jako u pc, hodne by to mohlo zmenit budoucnost her..a taky 64bit sw obecne se letos hodne rozsiruje coz bude vest k vetsi potrebe ram..ale jinak se fakt nic nevyvyji, k cemu to ze ma cpu X jader kdyz je spotreba skoro stejne X krat vetsi nez u jednoho jadra jak v idle tak pri zatezi..
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-18 14:55:43
avatar
Citace:
Na tyto lidi nemá smysl reagovat, pouze je litovat. Jsou to lidé, kteří vám buď závidí nebo mají jinak smutný život a tráví čas tím, že se snaží udělat stejně mizerný život i jiným. Můžeme je všichni jen politovat. Jsou to svým způsobem motivátoři, protože když někteří tito lidé vás napadají, uráží a tak dále, tak vlastně děláte věci dobře.

DD toto sa da konstatovat ako vseobecna skutocnost u nas, nie len na webe a nie len v IT magazine
Palo1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Prosba 2013-11-18 16:54:29

Nedalo by sa otestovať vhodnosť TV kariet pre Win 8 a nejaké doporučiť?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-18 17:29:12
avatar
toto opravdu neplánujeme ... nejde jen o to, že TV jde úplně mimo nás a v podstatě nikdo v redakci TV nesledujeme, ale vzhledem k tomu, že STREAm přes internet funguje výborně, a maximálně USB TV karty také, nemyslím, že má smysl TV karty dnes vůbec řešit ...
mafisterka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-18 22:00:15

dd

mas chybu v nadpise chyba ti tam: N

DDNews 46/13 - Co nového ve světě technologií a DDWorld aneb další týden a bitevním poli
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-18 23:52:11
avatar
K tomu Ti môžem povedať že kompatibilita TV kariet (aj nových) s Windows 8 je katastrofálna a ich fungovanie hrôza a des. Problém neriešia ani aktualizácie či nové verzie ovládačov. Asi to bude z mojej strany nesprávny prístup ale najlepšie by si urobil keby si si nainštaloval Windows 7 tam chodí drvivá väčšina TV kariet naprosto v poriadku.
uni [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 18:43:34

Volali z UPC, jesli jako nechci TV k tomu netu, co u nich mám. Říkám fajn, jak to dostanu do PC, eeee, aha, děkuji a na slyšenou. Aneb PC a DVB-C téma? Ha ha ha Takže toliko to téma PC a TV.....
Heados [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 07:15:39

Já myslím že je to (haters) pouze logické vyústění toho, jak se zde píše. Prostě akce a reakce. Stačí se podívat na přehled doporučených sestav, tam se NV moc neobjevuje i když si myslím že pár modelů by si doporučení zasloužilo... Stejné je to v recenzích. Já chápu, že to píšete dle svého přesvědčení a pevně doufám, že to co píšete je objektivní, ale spousta lidí to vidí jinak a pokud tady bude NV neustále dostávat na prdel, což si v mnoha případech nezaslouží, tak budou i lidé, kteří se vám to budou snažit vyvrátit...
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 08:29:20
avatar
Osobně si myslím, že NVidie si to právě zaslouží. Když pomineme cenu . Ukaž mi jednu aktuální kartu od Nvidie, která má cca stejný výkon jako karta o AMD a má lepší provozní vlastnosti samozřejmě i s ohledem na boost technologii. A tím pádem by si zasloužila doporučení.
Heados [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 11:13:55

můžu, ale nemusím.... a víš proč? Protože je to jedno, tenhle boj je uplně o ničem a každá z těch karet si najde svého kupce, ať to sjede DD nebo OBR. To je jako by jsi řekl, že jediné správné auto je (plácnu) Dacie, protože má nejlepší poměr cena/výkon. To je nesmysl, každej ať kupuje co mu nejlépe vyhovuje. Nvidia má dobrej marketing a své karty umí dobře prodat. Celej problém na tomto webu je, že tě neustále někdo přesvědčuje o koupi karty s čipem jediné značky a to už zavání zaujatostí a přímo si říká o reakci zastánců druhého tábora. Hlavně to po nějaké době začne bejt strašná nuda, protože je to jak zaseknutá deska...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 13:34:40
avatar
a to jsou právě lži co tady prezentuješ a to, co na co nárážím. Oháníš se tím, že tu údajně nedoporučujeme nějaké skvělé karty, čímž poškozujeme uživatele a že některým straníme, ale když se tě člověk zeptá na konkrétí případ, tak ho nemáš.

Náš problém rozhodně není v tom, že bychom doporučovali nějakou jednu kartu naopak doporučujeme vám jich několik, které za to stojí a to objektivně, nestranně a s jasnými důvody proč je to nejlepší koupě.
Naše doporučení mají jasná pravidla. Poměr cena-výkon, výhodnost atd. to jaký je tam čip a jaké je na něm logo nás u výběru GPU vůbec nezajímá!!!!
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 14:45:45
avatar
Nevím proč zmiňujes nějaký cena/výkon když jsem napsal výše, že máš přece pominout cenu??? Měl jsi porovnat jen provozní vlastnosti dvou karet, které o stejném výkonu bez ohledu na cenu a pokud by taková karta existovala tak ji doporučit!!! Ono totiž právě, že nemůžeš takovu vybrat a ne že nemusíš (opět výmluvy jak se vyhnout realitě!), protože taková momentálně neexistuje a to i když pomineme cenu takové karty! Ono totiž věřím tomu, kdyby existovala tak by ji ADDmin taky doporučil bezohledu na značku daný karty!A když použiji tvoji analogii na auto: Pokud si někdo koupí auto značky Mercedes tak ví, že to auto má přidanou hodnotu oproti té Dacii a pochopitelně je dražší a poměr cena výkon tam už není to hlavní, ale výbava a funkce, které si uživatel navíc připlatí oproti Dacii. Ale pokud si koupím Mercedes, který má vnitřek horší jak Dacie a funkce s výbavou nemá lepší jak Dacie, tak potom to auto nemá žádnou přidanou hodnotu oproti Dacii a jsou to pak jen vyhozené peníze, protože jsi vybral a koupil dle reklamy a ne dle skutečné kvality auta! PS:JO A PRO TVOJI INFORMACI MOMENTÁLNĚ MÁM DOMA V PC NVIDIA KARTU
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 13:38:53
avatar
nesouhlasím ... u nás nedostává žádný výrobce naprdel, protože nás nezajímá! zajímá nás produkt! Ty dostávájí hodnocení, jak si zaslouží .... píšeme podle toho, jak se věci prostě mají. Nám neplatí ani AMD ani NV, aby nám to tu vycházelo jak chtějí ;).

Můžeme si dovolit tudíž psát nezávisle. Jinak mi prosím řekni, kterou karta GTX dnes stojí za doporučení a v přehledu ji nemáme (GTX 650Tii boost tam například je) ale jinak fakt myslíš vážně že nějaká za to stojí?

Mě opravdu nezajímá, jaké logo je na GPU, já a kolegové bereme grafickou kartu jako grafickou kartu, to někteří nedokáží přenést přes srdce. Výrobcům je to ale evidentně jedno, máme výborné vztahy s výrobci GTX i Radeon grafik a půjčují nám své produkty bez problémů, což by nedělali, kdybychom jedné značce GPU stranili. To si mnozí evidetněn neuvědomují.

takže dokažte prosím, že jsme nějaký GTX produkt v našich posledních recnezích poškodili, neprávem nedoporučili atd. Jinak jsou to prostě lži o tom že nějakého výrobce shazujeme ... díky. Jiank tohle je přesně to, o čem mluvím. DDWorld má objektivně a nestraně svá doporučení a závěry podloženy, ale ti co nám něco vyčítají to nemají a když jim člověk řekne, aby to dokázali, co tvrdí, tak utečou rychle k jinému tématu. Bylo to tu v minulosti asi milionkrát ... koukám že někteří se prostě nezměníte!

PS: pro nás není NV ani AMD výrobcem grafiky!!! Pro nás jsou to ASUS, GB, MSI atd. Ty doporučujeme a ty hodnotíme. Tak mi prosím ukaž kartu, která je podle tebe výrazně lepší než ty co doporučujeme - na férovku. Dokaž že jsme neobjektivní a že jsou tu lepší karty a produkty než které doporučujeme a to proto že mají lepší GPU apod. Jen fakta prosím ...
Heados [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 15:45:09

Kluci vy jste upně mimo. Zvrhli jste to v debatu, do které jsem se absolutně pouštět nechtěl, protože to tu prostě nemá smysl. Já tu pro vás nehodlám porovnávat karty a předhazovat recenze, které vychází každému jinak, protože to není moje práce. Napsal jsem vám pouze, proč se tu v diskuzích děje to, co by se na férovém a nezaujatém webu dít nemělo a že jsou i karty s NV čipem, které bych se nebál doporučit. To že mě okamžitě začnete přesvědčovat o tom že pravda je POUZE jedna už ukazuje na jakousi afektovanost. Nemusím vám doufám vysvětlovat, že různí lidé chtějí různé věci a proto neexistuje pouze jedna absolutní značka u které musí nakupovat ať je to sebevýhodnější. AMD je momentálně v laufu, o tom žádná, ale pokud by někdo chtěl něco jiného, tak proč ne, ty rozdíly přece nejsou až tak neskutečné. A zchladněte, dle počtu vykřičníků vám brzo prdne žilka půjdete čoudit
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 15:52:05
avatar
takže na jednou stranu tvrdíš, že jsme neobjektivní, že doporučujeme špatné karty a na druhou stranu nemáš pro své tvrdzení žádný důkaz a naopak potvrdzuješ, že vlastně doporučujeme správné karty a to je podle tebe špatně ... ano máš pravdu, takhle se diskutovat nedá.

Zkus pochopit, že GPU nedělá grafiku, nás prostě nezajímá značka GPU, ale grafika jako celek. Doporučujeme vždy ten nejlepší možný produkt, protože tak je sto srpávné a objektivní a hlavně se vždy dá jedna grafika označit za nejlepší volbu. Nechápu, proč bychom měli doporučovat horší věci, než se za ty peníze dají pořídit. Pokud si někdo chce koupit horší produkt, než za své peníze může mít, nikdo mu nebráníme ale nmeůžeš po nás přeci chtít, abychom takový produkt doporučili.

Každopádně díky za důkaz, že všechny řeči o tom, jak jsme neobjektivní a nadržujeme jedné značce GPU jsou jen řeči bez sebemenšího reálného podkladku. Sám si to předvedl.
Heados [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-20 06:43:50

Ok DD,použiju tvoji medicínu, ukaž mi, kde jsem napsal že jste neobjektivní protože jinak lžeš a napadáš a bůhví čím ještě se běžně oháníš. Nic takového jsem nikde nepsal. Gro mého prvního příspěvku byl vysvětlení, proč se diskuze na tomto webu častokrát zvrhne v naprostou žumpu, což jsi nám všem názorně předvedl. To že jsem napsal, že bych v klidu do grafiky s NV čipem šel je čistě moje věc a určitě se z toho nemusím komukoliv ospravedlňovat, že Miki_79? Nechte si tedy prosím svoji inkvizici pro někoho jiného, já už jsem se nasmál dost...
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-21 08:17:08
avatar
Já jsem nechtěl, aby si ospravedlňoval, že sis vybral NV. To je tvoje věc. NV mám momentálně taky, ale mně vadilo, že osočuješ Addmina, aby doporučoval i jiné karty a to od NV. Což je samozřejmě momentálně prakticky nereálné a proto jsem ti dal ten úkol ať sám přijdeš nato, že Addmin nemůže nic jiného momentálně doporučovat. A oproti Addminovi jsi měl tu výhodu navíc, že jsi do výběru nemusel zahrnovat cenu a stačilo pouze porovnat papírově dvě grafiky s ohledem na jejich teoretický výkon. Pak by ti snad došlo proč Addmin doporučuje co doporučuje. Pokud by se ti to povedlo udělat lépe jak Addminovi a došel jsi dle faktů k jinému názoru tak bych smekl klobouk , jinak to jsou jen prázdné řeči jako od našich našich nenažraných politiků kteří jen žvaní a skutek utek
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-21 10:38:02
avatar
nepředložil jsi jediný fakt a důkaz, že to co doporučujeme je špatně ...

klidně bychom šli také do grafiky s čipem NV, kdyby na trhu byla nějaká, která by za to dnes stála a byla jasně lepší než co nabízí konkurence s Radeonem ...

Přesně si předvedl, proč jsou diskuse žumpa ... na jednu stranu ti tu prezentujeme jasně průkazná fakta na jejichž základě vybíráme opravdu tu nejlepší grafiku (nebo jakýkoliv jiný produkt), na straně druhé přilítne uživatel ty, bez jakýchkoliv fakt a začne tu pořikovat, že doporučujeme špatně a neobjektivně aniž by měl v ruce jeidný důkaz že to tak je ...

Ano, nemusíš se nám ospravedlňovat, že by si šel do grafiky s NV, ale taky bys to tady neměl podstrkovat, jak je to príma koupě, když sám možná víš, že je tu 10 jiných grafik, které jsou lepší a měl bys vědět, že v rámci objektivity je povinností DDW doporučit tu nejlepší koupi, zvlášť když to doporučit jde ...

A tvá reakce, že si se nasmál dost ... to hodně o tom vypovídá, že diskusi s fakty vést vlastně nechceš a neumíš ... fakta ti přijdou k smíchu? To je pak smutné ...
del42sa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - článek 2013-11-19 08:57:17

Citace:
jsem byl zvyklí


oprav si tu příšernou hrubku DD
Palo1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Objektivita 2013-11-19 18:51:52

Ako je to s podporou grafických programov u AMD v porovnaní NV, ktoré karty sú lepšie? Ide iba o hry a zvládnutie vyššieho rozlíšenia napr. 3 monitory naraz u AMD? Aká je kvalita obrazu pri daných rozlíšeniach u AMD v porovnaní s NV?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-11-19 19:39:04
avatar
Většina grafických programů má dnes již podporu HW akcelerace přes GPU a je jedno které použijete ...

Co se týká kvality obrazu, ta je samozřejmě různá, ale tvrdit, že je něco lepší nebo horší je dost neobjektivní. V jediných testech, které jsou k dispozici na srovnání kvality obrazu HD vychází Radeony lépe s vyšším score ...
Palo1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pripomienky k testom 2013-11-19 18:56:25

Čo keby sa v testoch VGA udávali aj parametre ako dĺžka VGA (či by sa vošla do skrine),+ potrebný výkon zdroja - ozaj- aký vlastne voliť ako sa spočíta výkon potrebného zdroja pri daných parametroch lebo v reále sa požívajú polovičné oproti voľqakedy počítaným tabuľkovým hodnotám Procesor toľko, VGA toľko, 1 MHz pamäte toľko, HDD toľko, ...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 761x
Komentářů: 5
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 777x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1334x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1079x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1846x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1950x
Komentářů: 3