DDNews 50/13 - Co nového ve světě technologií a DDWorld aneb Vánoční šílenství naplno Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 16 prosinec 2013
altAž na výjimky neslouží Vánoce k prodeji novinek, ale výprodeji starých modelů. Letos tomu není jinak.

 

 

 

 

Další týden za námi a tak je tu další ohlédnutí. Co nás zaujalo v minulém týdnu?

Už si ani nevzpomínám, kdy se hlavní novinky na poli technologií uváděly tak, aby do prodeje došly před Vánoci. Ale rozhodně si pamatuji, že byly časy, kdy tomu tako opravdu bylo. Nicméně postupem času většina výrobců tak nějak zjistila, že je lepší uvést novinky spíše začátkem roku a ve Vánočních časech (=dnes často svátky nezřízeného konzumu, nejlépe na dluh), kdy lidé nad nákupy vlastně moc neuvažují, prodávat vlastně končící modely a staré zboží. Čest výjimkám.

Osobně ani nevím, jestli mě to mrzí nebo ne. Na jednu stranu máme před vánoci alespoň čas dělat přehledy a bilanční články a úvahy o novinkách můžeme nechat na začátek nového roku, na stranu druhou, rádi bychom uživatelům doporučili nejlepší možnost a produkt, protože mnoho z vás chce udělat sobě, či někomu na Vánoce radost a to se špatně doporučují některé produkty, o kterých víte, že za pár týdnů dorazí za podobné ceny nová generace, která bude v mnoha ohledech prostě lepší. Pravda, možná to nevíte vy jako čtenáři, ale víme to v redakci, protože máme samozřejmě v ruce plány výrobců ohledně mnoha věcí. Nezbývá nám než to brát, jak to je a zkrátka berte naše doporučení (pokud je děláme ve specializovaných článcích i třeba v aktualitách atd.) jako opravdu aktuální v čase vydání daného článku. Pokud se k nim vrátíte o pár týdnů později, inu, nemusí být aktuální a opravdu se na nás nezlobte. Týká se to hlavně aktualit, kde občas zachytím v diskusi stížnost, že před pár týdny jsme psali to a to o výhodnosti, ceně a vychvalovali jsme produkt do nebe a teď prý je to jinak. No a co je na tom divného? Aktualita je tady od toho, aby byla aktualní v čase zveřejnění a když se změní poměry a věci a vydáme aktuální upřesnění, tak to přeci neznamená automaticky, že starší aktualita byla špatně. Prostě její aktuálnost vypršela. Informace mají stejně jako mnoho produktů pro některé nepříjemnou vlastnost, a tou je, že zastarávají ;). Hlavní je neusnout na vavřínech, nezabřednout do dogmat a sledovat a aktualizovat situaci. A proto tady jsme.

  • Takže co aktuálního se událo minulý týden?

Z kraje týdne jsme si otestovali dvě atraktivní grafické karty. Dost možná nejvýhodnější a nedostupnější herní grafické karty se skutečně zajímavém výkonem za velmi zajímavé peníze s velice dobrými chladiči, který na trhu dnes jsou:

Pak jsme se podívali na stále populární 7" tablety. A schválně jsme si proti sobě postavili dva v této kategorii zajímavé kousky. Absolutní špičku zde reprezentuje NEXUS 7 II (2013), zajímavý poměr cena-výkon pak předvádí ASUS MeMO Pad HD 7. Cenový rozdíl je mezi nimi nezanedbatelný, v čem se v praxi projevuje? Podívejte se sami:

Na konci týdne nás pak potěšila recenze na přídavek do hry XCOM, která sice vyšla už více než před rokem, ale vzhledem k opravdu tragickému hernímu roku, který rok 2013 představuje (vybrat nejlepší hru roku nebude problém, kandidátů je jen pár a vítěz jasný a ne GTA5 to rozhodně není, to je dětinský hloupý recyklát v hnusné grafice), nás tento přídavek hodně potěšil. A to přes fakt, že sám o sobě není žádným zázrakem a je spíše méně nápadným doplňkem vylepšující původní verzi hry. Ale vzhledem k té letošní herní bídě jsme rádi i za to:

A co na poli aktualit? Hlavně jsme se zabývali výhledy na novinky pro příští rok:

Ovšem našli jsme si i čas se ohlednout zpět, protože legendární DooM oslavil neuvěřitelných 20 let:

  • Co nás čeká tento týden?

Asi většina z vás má teď trochu jiné starosti. Někteří se stresují Vánocemi, a zbytek pokud ne Vánocemi, tak pravděpodobně ročními uzávěrkami atd. takže vás nebudeme zbytečně stresovat (a stresovat se sami) a nechte se překvapit. Ale plán je asi jasný.

Tento týden můžete čekat ještě nějaké ty recenze, spoustu aktualit (bude-li něco aktuálního) a také nějakého toho průvodce výběrem. Už ale připravujeme bilanční články a těšíme se na zajímavé diskuse pod nimi. To ale bude až téma příštího týdne. Každopádně v tuto chvíli přeji všem hlavně klid :).

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
maxsenz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-12-17 00:00:56
avatar
Mne osobne sa páčilo video z prvého predaja PS4

Tolko absolútnych vypatlancov ako sa šli pozabíjať pre takú blbosť !!!
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1157x
Komentářů: 1
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1692x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2198x
Komentářů: 6
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1978x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2785x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2220x
Komentářů: 1