NVIDIA RTX 3080 a 3070 - nezávislé recenze prý ukáží mnohem nižší výkon, než prezentuje NV?! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 07 září 2020
altObjevuje se stále více testů, které ukazují, že NVIDIA poněkud přechvaluje své nové karty.

 

 

 

 

Pokud je vám podezřelé, že proti minulosti NVIDIA neukazuje ve svých prezentacích příliš výkonových grafů a srovnání nových RTX 3000 karet proti předchozím letům, tak je vaše podezření zcela na místě. Je to divné. Množí se důkazy, že reálný běžný výkon novinek nebude ani zdaleka tak vysoký, jak jej hypuje a prezentuje NVIDIA ve svých speciálně vybraných prakticky nejlepších případech. Ostatně ani těch pár benchmarků, které NVIDIA nakonec prezentovala, tak úplně nepodporuje tvrzení šéfa firmy, že třeba RTX 3080 je 2x lepší než RTX 2080.

První karty už jsou u recenzentů a já od nich mám samozřejmě nějaké ty poznatky. A všichni říkají, že se máme připravit na to, že reálné objektivní benchmarky zahrnující běžné hry, kdy drtivá většina nemá DLSS ani RT (a nic se na tom ještě dlouho nezmění, speciálně v oblasti podpory DLSS, která zůstane okrajovou záležitostí), ukáží mnohem nižší výkon, než jak jej maluje NVIDIA. Ta dokonce zaplatila známému YT kanálu Digital Foundry, který tak zahodil veškerou svou objektivitu a výměnou za peníze a exkluzivitu ukázal pár výkonových náhledů, které ovšem výrazně zkreslují realitu, na což poukázaly prakticky všichni. Nicméně je to až příliš okaté, ale samozřejmě objektivita nevydělává tolik, takže všichni přejeme, aby si Digital Foundry ty peníze užil. Jde o to, že NVIDIA a její poskoci z Digital Foundry používají k marketingovému vykreslení výkonu nových karet jen pečlivě vybrané hry a nastavení, které jsou nejlépe optimalizovány pro NVIDIA. Bohužel tím značně zkreslují celkový reálný výkon karet, který ukáží objektivní testy a recenze, na což je upozorňováno:

Her, které jsou dnes optimalizovány dobře na NVIDIA je velmi málo a bude jich ubývat. Neexistuje totiž důvod, proč to dělat (kromě toho, že si to NV přímo zaplatí). Multiplatformní hry vznikají hlavně s ohledem na konzole a tam v nové generace najdete AMD RADEON RDNA 2 grafiky. A pokud si někdo myslí, že to nebude mít na optimalizaci prakticky všech nových her vliv, tak je blázen ;),

  • RTX 3000 jsou slabší, než oficiálně ukazuje NVIDIA – připravte se na to!

Je zatím zakázáno ukazovat testy a recenze nových karet. NDA končí až příští týden. Nicméně to samozřejmě nebrání některým, první výsledky ukazovat. Máme tady například výsledky z ASHES of Singularity benchmarku a řekněme, že to nevypadá zdaleka tak, jak bychom dle dosavadních slibů NVIDIA očekávali. Ve 4K High nastavení dosáhla RTX 3080 na 88,3FPS. To je velmi pěkné číslo, jenže RTX 2080 Ti v základu dokáže 80FPS a přetaktovaná na 2085MHz pak 87FPS!

RTX 2080 s mnohem menším jádrem má pak kolem 69FPS. To znamená, že nárůst výkonu RTX 3080 je pouze(!) 28% proti RTX 2080 a jen 10% proti RTX 2080 Ti v základu! Ano, za 699 dolarů, které nová RTX 3080 stojí je to samozřejmě relativně pořádku, ale ne když vlastně těch 699 dolarů měla normálně stát i ta 2 roky stará 2080Ti, co by přímý generační nástupce GTX 1080Ti za 699 dolarů. A obě tři tyhle karty mají jádro stejného tieru a velikosti. Srovnání RTX 3080 a 2080 prostě kulhá na obě nohy, protože srovnáváme technicky zcela jiné třídy karet, kdy ovšem 2080 byla tak předražená, že jen ta cena to srovnání legitimizuje.

  • Snižte očekávání? Příznivci OC budou ale spokojeni …

Každopádně pokud se podobné výsledky testů ukáží i v dalších testech a hrách, které nám NVIDIA záměrně neukazuje, dávají ty relativně normální „nízké“ ceny, za které NVIDIA novou generaci oznámila, trochu jiný smysl. V každém případě v objektivních testech v běžných benchmarcích a hrách bude reálný výkon RTX 3000 grafik výrazně nižší, než jak jej prezentuje NVIDIA. A přizpůsobte tomu svá očekávání. To je rada, od lidí, kteří ty karty v tuto chvíli mají a testují.

Osobně na základě toho, co slyším, bych očekával, že RTX 3080 bude zhruba o 25% výkonnější než RTX 2080 Ti napříč různými tituly. RTX 3070 pak bude o 5 až 10% slabší než RTX 2080 Ti. Pokud by to bylo ještě méně, označím to za velké zklamání. Jsem na to zvedav, za pár dní, jako kolegové se kterými jsem v kontaktu dokončí své testy, bych měl vědět jak jsou na tom karty definitině. Každopádně podle mě je docela rozdíl pokud někdo maluje dvojnásobek a ona to může být v drtivé většině případů jen stěží polovina toho. Chápu, že marketing má za cíl chválit produkt, ale měl by to dělat s ohledem na realitu.

Ten výkon v některých hrách bude určitě dost rozdílný hra od hry. Co jsem zatím slyšel, taknNejdražší RTX 3090 nedává za těch svých 1499 dolarů žádný smysl, je ještě šíleněji předraženější než RTX 2080Ti. Rozdíl výkonu mezi RTX 3080 a RTX 3090 totiž bude zhruba jen cca do 20%. Jenže místo 20 tisíc za to dáte 42 tisíc? Hmmmm ...

Bude prý také docela brutální rozdíl mezi referenčními RTX 3000, mezi FE edicemi NVIDIA, což jsou OC verze s vyšším takty, a mezi TOP OC edicemi. 8nm SAMSUNG výroba vážně nebyla dobrá volba, takty hodně lítají. NVIDIA i tak oznámila takty RTX 3000 série papírově níže, než má RTX 2000, reálně ale budou běhat na podobných hodnotách. Spotřeba nových RTX 3000 je ovšem výrazně výše. RTX 3070 má spotřebu téměř jako 2080Ti a RTX 3080 pak o 100W vyšší. A pokud se potvrdí že ten nárůst výkonu není tak dramatický, jak jej NV maluje, vysvětluje to, proč se NVIDIA naprosto vyhýbá tématu efektivita a spotřeba, přitom tohle bylo velké téma a výhoda u předchozích generací.

RTX 3000 AMPERE čipy prý ale dokáží běhat docela rychle. Klidně 2,1+GHz stabilně, nicméně vyžaduje to hodně energie navíc, velmi silné chlazení. Výsledkem jsou prostě přímotopy. Příznivci taktování tedy budou spokojeni, co do posunů taktů i výkonu, ale počítejte, že se u počítače vybaveného RTX 3080/3090 kartou i s mírným přetaktováním, docela zapotíte. A to i v zimních měsících. A bude prý hůře, protože na cestě jsou ještě verze s vyššími takty a větší kapacitou pamětí, které na efektivitě a spotřebě rozhodně nepřidají. V listopadu prý dorazí RTX 3080 ve 20GB verzi, na cestě je také RTX 3070 se 16GB.

Recenze karet čekejte příští a následující týden, v našem případě budou později, počet vzorků i karet směřující do prodeje je značně omezený, je to určitě nejméně kusů karet, které kdy NVIDIA do oběhu při vydání nové generace poslala, což by tedy potvrzovalo zprávy o problémech s výrobou, které se prý vyřeší až příští rok. S hodnocením RTX 3000 bych tedy určitě počkal. Snižte ale očekávání, NVIDIA to podle mě s těmi marketingovými sliby a prezentacemi nárůstu výkonu tentokrát hodně přehnala. V běžných hrách a drtivé většině to tak růžové ani zdaleka nebude :(. Docela by mě zajímalo, zda je tohle přehnané hypování důsledkem toho, že NVIDIA přišla před časem o člověka, který pro ní technické prezentace a strategii kolem, více než dekádu připravoval.

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
hor410 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 15:02:04

A pak že AMD s RDNA2 nedokáže konkurovat RTX3080. Tak to jóóó I kdyby "jen" zdvojnásobili počet CU a architekturu nechali starou RDNA1 tak by to stačilo. Nebo to aspoň tak vypadá
renmou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 15:20:34

Počkal bych na recenze. Je vidět, že ty testy jsou dělané každé na jiném CPU. Takže se to nedá porovnávat. Jeden test je na 8/16, další na 10/10, další na 12/24, další na 16/32... Z tohoto se opravdu nedají dělat závěry.
Ohledně cen si myslím, že to je v pořádku. Prakticky kopírují předchozí generaci. Až teda na 3090, která je dražší. Osobně si myslím, že příjde na trh 3080Ti, která bude za oněch 1200 dolarů. Ale to si jen můžu myslet.
Co se týče prezentace, tak je jasné že se ukazují hry, kde je ten výsledek nejpozitivnější. To víme všichni a je na každém, jak se k tomu postaví. Dělají to tak všichni a všude. Ve všech odvětvích.
Osobně bych to viděl tak, že průměrný nárůst výkonu u 3080 vs 2080 bude cca 60%. U 2070 to bude 45%. Budou samozřejmě vyjímky, kde to bude o poznání více a naopak o poznání méně.
Spotřeba je vysoká. To každopádně. Efektivita ale bude samozřejmě lepší v porovnání s předchozí generací.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 15:30:28
avatar
to ano, ale ten test je hlavně o GPU ve 4K rozlišneí, pochybuji že ty CPU dělají ve 4K nějaký znatekný rozdíl ... ....

pokud by to bylo FHD rozlišení, ani bych to sem nedával, protože ano, ty CPU by hráli rozdíl, ale 4K není vzhledem k použitým CPU nijak omezeno ...

jinak jak píši, nemám kompletní data, nemám kompletní recenze, určitě radím s hodnocením počkat, ale je evidentní, že výsledky stejně nebudou tak vysoko, jak NV inzeruje ... což je v pořádku, pokud by to bylo pár %, ale pokud to bude víc, máme problém ...
renmou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 16:56:39

Pakliže bychom to měli objektivně porovnat, tak bychom měli vybrat testy se stejným nastavení. To znamená stejný CPU a stejný počet RAM. Stejně tak nastavení. Na stránkách tohoto testu se to dá samozřejmě dohledat.
3080 dosahuje 88,3 fps v průměru Odkaz
2080 dosahuje 60,8 fps v průměru Odkaz

To je nárůst necelých 50%.
renmou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-10 21:27:32

Například zde Odkaz má s CPU 10900k 98fps. To je 61%
Takže tento test bych vyhodnotil jako velmi nestabilní
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-10 22:01:36
avatar
Jistě že. Vždy to bylo co sestava to unikátní výsledek a hlavně byl extrémě závislý na použitém CPU. Mimochodem celá hra absolutně o ničem, jediný čím se ta hra vlastně proslavila bylo, že to byl první DX12 bench.
leke [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 15:21:11
avatar
Napísal si
8nm SAMSUNG výroba vážně nebyla dobrá volba, takty hodně lítají.
To si ešte nevidel ako na RX 5700XT tie takty lietajú.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 15:26:21
avatar
????
nechápu, všechny RX 5700 XT dosahují velmi podobných velmi stabilně stejných taktů, rozdíl mezi kusy stejné edice je prakticky neměřitelný.

Což se nedá říci u RTX 2000 kde mezi kusy stejné edice jsou i jednotky výkonu rozdílu a mezi RTX 3000 je to prý ještě výraznější ....
Tyrael888 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 16:03:48
avatar
no to nebolo myslené že takty lietajú pri používaní
ale že takty sú rozdielne kus od kusu. Napríklad sa vyrobí horší čip ktorý ledva dokáže dosiahnuť deklarovaný takt.A tých horších čipov je vzhľadom na zvolený výrobný proces proste viac.
mXMach [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 15:28:56
avatar
Ted babo rad - vzit referenci abych mel rychle vodni blok nebo vzit Strixku a pak čekat na vodni blok pul roku... nečekam ze super/ti verze s dvojnasobnou pameti budou drive nez pristi leto - nvidia by byla sama proti sobe.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 15:31:10
avatar
nevíme, zda ty verze s více paměti budou i pro retail, nebo jen pro OEM .... nicméně podle několik zdrojů ty karty prostě existovat budou ... ale nejdříve v listopadu ...
Kubicek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 15:54:17

Počkal bych na reálné testy a pak dělal soudy.
Ty soudíš na základě pochybných zdrojů a na základě syntetického benchmarku.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 16:50:38
avatar
hele jestli chceš reagovat na mé články, tak si je alespoň přečti ...

v článku jasně píši, že bych osobně z hodnocením počkal, takže já nehodnotím, ty hodnotíš ...

a vážně mě nebaví, jak mě neustále podsovuáte něco, co nedělám a neříkám ...
Pemora [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 18:54:04
avatar
Je evidentne ze tento unik je chybny tak autor by mal byt pri zemi lebo nedavalo by logiku ak by 3080 mala len o 28per vyssi vykon od 2080. Len narast cu je 47per cize narast vykpnu musi byt min. 50per....a to neratam zvysenie ipc o 25per. Proste realne je ocakavanie okolo 60per ak to bude menej tak je to stara zle optimalizpvana hra.....
Icik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 18:42:07

Tak třeba RX5700XT udělá 45.5 fps. Když bude ideálně RDNA2 2x více výkonná, bude mít plus mínus stejný výkon jako RTX3080. Ovšem jaká bude realita, to nikdo netuší. Efektivně asi nebude 2x tolik výkonná. Výsledek RTX3080 vypadá celkem v pořádku tedy okolo 30% nad 2080Ti. Jen blbec by přisoudil stejný nárůst výkonu v klasické rasterizaci tomu, co nám předvedla Nvidia v prezentaci.
johny.mnemonic [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 20:43:23
avatar
Ehm, to je ale překvapení!
Firma s nejagresivnějším marketingem v odvětví nesděluje objektivní čísla při prezentaci nových produktů :-O To je teda vážně nečekané :-D To určitě nikdy dřív neudělali ;-)

A taky nechápu tohle tvrzení: "RTX 3070 má spotřebu téměř jako 2080Ti"
Obecně stěžování si na spotřebu RTX 3070 mi přijde trochu divné, když má stejnou spotřebu jako moje RX 5700XT (cca 220W) a ta spotřeba je citelně nižší než má RTX 2080Ti (cca 280W)...
armagedontek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 21:28:26
avatar
mno v posledni dobe je dost mozna dokazal intel i predcit :o)
Kazdopadne ten jejich agresivni marketing je to, co mi u nich vadi suverene nejvice

Dost spatne vnimam taky to, ze se ta "agrese" timto prave dale stupnuje a to i na jejich drivejsi pomery. Uprimne bych si pral, at se jim to konecne prestane vyplacet, nebo at je za to nekdo konecne klepne pres prsty. Nebavi me doba, kdy u tech nejvetsich firem v odvetvi nelze duverovat jejich udajum a abychom si udelali realny obrazek tak musime zasadne hledat u nejake treti strany

Spotrebu beru jako vlastnost a kdyz by byla oduvodnena patricnym narustem vykonu za primerenou cenu, tak s tim nemam zadny problem. Ale zase strasne pitome pusobi to, kdyz sami efektivitu nekolik predchozich generaci tolik zduraznovali a ted je znicehonic zase nedulezita.
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 00:11:03

Souhlas. Podle mě je nejhorší jak ten marketing prolézá mezi hráče her. Copak marketing firmy, ale jak to ovlivňuje masy a v důsledku formuje dost velkou část "populace". Negativně.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 21:01:44
avatar
Tak bylo jasné že ten prezentovaný výkon je v RT a s DlSS, čistá rasterizace mezigeneračně 20% a efektivita nevzrostla ani o prd - jako 3070 nakonec horší rasterizační výkon jako 2080Ti za cenu skoro stejné spotřeby.

Tohle fakt nebude problém AMD trumfnout i bez uvedení DLSS ekvivalentu. Problém je, že nečekejme poloviční ceny za stejný výkon jako má NV a podobný nonsense. Prostě RDNA2 nabídka bude jen o něco výhodnější a u toho to skončí. Škoda přál jsem si aby NV dopadla lépe, takhle budu muset vysolit za kartu pro mé účely těch $549
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-08 23:55:10

No příští rok ekvivalent od AMD vuči RTX 3070 by mohl zazářit za 11-12tis jako dnes stojí RX 5700XT. Takže skepse není na místě jak u Nvidia, tak ani u AMD.
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 15:45:01

Uvidime Frank Azor hovoril že dnes by mala sa uskutočniť prezentacia noviniek od AMD, tiež nečakam zazraky, ale minimalne cena a spotreba by mohla biť lepšia oproti Nvidii.
Odkaz
renmou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 08:08:26

"čistá rasterizace mezigeneračně 20%"
Odkud to máš?
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 08:28:51
avatar
Levá koule. Můj osobní tip. Si ji pořádně rozleštil.
renmou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 09:02:48

Tak nějak bych to taky viděl...
Dollars1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 05:58:25

Budu brát AMD opět nezklame určitě jen doufám že budou dělat nereferencni karty s vodníma blokama https://m.youtube.com/watch?v=xSVfUX3MU9s&t=37s
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 07:33:46
avatar
No mě by více zajímalo kdo by reálně dělal s 3080tkou test v AoS. Někdo kdo se dostane k Fe kartě a zrovna na ní otestuje tento dávno zapomenutý počin? To jako vážně? To má pro mě teda opravdu velkou váhu tato informace, uvěřitelný scénář asi jako pán prstenů.
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Mining 2020-09-09 10:03:19

Jak co bude záleží na AMD, Jestli AMD nedá aspoň 120MH/s na Ethereu tak tyhle Nvidie sežerou těžaři. Protože už se ví, že to NVIDII 100MH běhá a to je velké mezigenerační zlepšení. V zemích kde je 1kWh za méně než 4 cent USD se bude mohutně nakupovat a těžit..
Čili klidně ty karty do března nemusíte v obchodě ani vidět. Anebo jich budou plné sklady / pokud bude AMD v těžbě lepší/. To se ještě uvidí.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 10:29:55
avatar
hmm, to mě zajímá, v jednom mineru jsme za minimální náklady vyměnili RX580 4GB za 8GB. Btw dle propočtů ještě nějaký ten měsíc bude 4GB stačit, až nebude proběhne výměna 4GB karet na druhém mineru kde jsou doposud 4GB karty. Jestli se Ampere/RDNA2 vyplatí, tak vezmu hned minimálně 6 kusů . A teď mě můžete hatovat, na druhou stranu kamrádům prodávám RX580 nitro+ky za 2200kč, ostatním za 2500,-. Za nějaký rok, dva tak možná za podobnou cenu nakoupíte tyhle dnes nové karty .
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 10:48:38
avatar
No jéje 6 kusů je opravdu hrozivé množství když si jiní berou 6 vagónů.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 13:10:33
avatar
jako směj se tomu jak chceš, mám 2 minery po 6 kartách a jsem obyčejný člověk. Jde o to, že dříve bych si koupil kartu jednu - na hraní. Takhle trh vycucnu o 13 karet (2x6+1 na hraní). Jestli další BFUčka uvažují jako já, tak Vy gameři máte problém. To dříve nebejvalo. A jak píšeš "jiní berou 6 vagónu"- si nemyslím, já znám spíše řadu lidí co to takhle jede v "malém" jako já, ale to je jedno.
Každopádně za tu jednu herní si připlácet extra nehodlám, stupidní prokrastinační hraní her má u mě limit na svou cenu, ale pokud výkon/sotřeba/pořizovací cena/hash rate bude u ampere/RDNA2 natolik příznivý, aby se vyplatilo gamery přeplácet, tak to u 12/13 karet klidně udělám a holt gamerům zbydou oči pro pláč.

Sorry jako and let's hate me. Btw líbí se mě jak redakce tenkrát hovořila o "bublině" a nedoporučovala těžbu. BTW já to tenkrát udělal a i přes ten pád jsem zase těžce v plusu a to celou dobu těžím jen na blbých 580kách. Možná by to chtělo od redakce článek s omluvou,že se spletli, ale to by vyžadovalo nenulovou sebereflexi

Ale bude to možná ironie - nejdříve paperlaunch Nvidie na ampere, všichni natěšení a po reálném uvedení cena díky minerům dvojnásobná (ala situace s rx580 v jisté době) a tedy většina lidí se k upgradu nedostane a budou čekat dalšího půl roku/rok nebo krvavě zaplatí
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 13:20:26
avatar
Mě je ale jedno co s kartama děláš Narážím na to "A teď mě můžete hatovat". Já si koupím taky 8 karet, ale ne na těžení, karty se dají použít i účiněji na výdělek než k těžení. A nedostatek karet nebude hrozit do doby než se k těžbě vratí kdejakej Pepa Franta co včera viděl o BTC poprvé ve zprávách na nově.

Já při poslední těžařské mánii nakoupil 60 kusů 1070ti. Kterýma jsem nahradil LTC minery. BTC dělám od roku 2011.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 18:14:49
avatar
je jedno na co karty kupuješ, chtěl jsem říct, že jde o to, že kupuješ víc než 1 a není to na hry, takže gamery budeš také hatován
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 16:27:40

Výkon RTX 3080 vs RTX 2080 SUPER v 4K in-game benchmarkoch:

Far Cry 5 +62%
Borderland 3 +56%
AC Odyssey +48%
Forza Horizon 4 +48%

Všetky testy:
Odkaz

Zaujímavé je Control bez DLSS len 53FPS v 4K.
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-09 16:28:17

Som zvedavý, akú spotrebu budú mať chystané high end karty od AMD, keď RX 5700 XT na 7nm TSMC má spotrebu 220W.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Mafia: Definitive Edition – jak se povedl remake?
Mafia: Definitive Edition – jak se povedl remake?Pátek, 25 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1052x
Komentářů: 7
Serious Sam 4 je tu! Vtipná střílečka je zpět.
Serious Sam 4 je tu! Vtipná střílečka je zpět.Pátek, 25 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 758x
Komentářů: 4
Fallout: Miami – masivní mód Pro Fallout 4
Fallout: Miami – masivní mód Pro Fallout 4Čtvrtek, 24 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 594x
Komentářů: 0
RTX 3090 a hraní v 8K rozlišení – NVIDIA štve recenzenty proti sobě!
RTX 3090 a hraní v 8K rozlišení – NVIDIA štve recenzenty proti sobě!Středa, 23 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3502x
Komentářů: 45
Cyberpunk 2077 – jaký PC a HW budete potřebovat?
Cyberpunk 2077 – jaký PC a HW budete potřebovat?Úterý, 22 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1841x
Komentářů: 13
Crysis Remastered - 8K kvalita dá našim PC zabrat!
Crysis Remastered - 8K kvalita dá našim PC zabrat!Čtvrtek, 17 září 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2689x
Komentářů: 23