Konec starých časů? Co nás čeká aneb 21. století pod útokem Ruska. Hodně věcí bude jinak. Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 01 březen 2022
Přejít na obsah
Konec starých časů? Co nás čeká aneb 21. století pod útokem Ruska. Hodně věcí bude jinak.
Čas zbytečných keců skončil, začíná se jednat!
Technologické dopady a závěr - Jak to dopadne?

 

 

  • Čas zbytečných keců skončil, začíná se konečně jednat!

Evropa a její hlavně politická reprezentace je překvapena, že když někdo mluví roky jako Hitler, že je to nakonec opravdu Hitler. Zbabělí politici, kdy celá řada z nich Rusko dlouhodobě podporovala a finančně z toho těžila, je v nepředstíraném šoku. Útok na svobodnou demokratickou Ukrajinu neonacistickým diktátorským Ruskem toužící po své říši, otevřel mnohým konečně oči. Evropa sice pomalu, ale konečně začíná jednat. Vidíme sjednocení a rychlé dohody, které celé dekády a roky nebyly ani představitelné. A najednou to jde. Během pár dní se EU, ale i státy mimo ni dohodly na věcech, a ty se realizují. Přístupy a názory mnohých udělaly za pár dní obrat o 180°! Jsme svědky sjednocení Evropy, které nemá v historii civilizace obdoby. A nejen Evropy. A pro nás všechny to bude znamenat změny, které pocítíme možná na všech úrovních …

V tuto chvíli tedy máme jako Evropa jen omezené možnosti přímé vojenské reakce. Nicméně po prvním šoku a zmatku, se konečně začíná jednat tam, kde může. Po první vlně bezzubých a naprosto směšných ekonomických sankcí, se konečně začíná jednat o pořádných sankcích a krocích znamenající bezprecedentní nevídanou kompletní izolaci Ruska a odstřižení ho od světa a prakticky likvidace jeho ekonomiky a všeho co s tím souvisí. Něco, na co Rusko spoléhalo, že Evropa nebude mít odvahu, protože to bude trochu bolet i ji.

Tím je plyn, ropa a další suroviny, a to i ty z Ukrajiny. Evropa se stala nesmyslně a nezdravě závislá hlavně na plynu od diktátora, přitom ho nepotřebujeme. Nemá smysl v našich elektrárnách měnit plyn z Ruska, a končit tím využívání uhlí z Evropy. Z hlediska dopadů na prostředí je to prakticky stejné svinstvo a žádný skutečný posun vpřed. Jen se to zase někomu z evropské/české politické reprezentace hodilo, protože by na tom vydělal. A uhlí na rozdíl od plynu u nás máme. To se týká i dalších surovin, kdy prostě Rusko bylo pro nás ekonomicky výhodné. Pro Rusko by ale odstřižení znamenalo obrovské existenční potíže. Kdyby Evropa prostě řekla dost, tak Rusko jednoduše ekonomicky zkolabuje, protože nic jiného, než co vykope u sebe ze země, nemá a nemá ani případně jak a komu jinému to dodat. 70% ruského surovinového vývozu jde do Evropy. Jenže Evropa v kooperaci s téměř celým svobodným světem po několika dnech váhání a vzpamatovávání se ze šoku, udělala historicky nevídané kroky …

 

  • Rusko je nutné kompletně odstřihnout

                                                       – Rusové si musí vyřešit svou situaci

Jedno je prostě jasné a začíná se na tom společně pracovat. Rusko je nutné naprosto izolovat a vyloučit ze všeho svobodného západního i celosvětového dění vyspělých států. Chování Ruska a jeho vedení je v 21.století naprosto nepřijatelné a nepřípustné. Je nutné Rusko a Rusy zcela vyřadit ze společenského, kulturního, sportovního, vědeckého, hospodářského i politického dění mimo jeho hranice. Kompletní odstřižení a všichni se musí k Rusku otočit zády. Sankce na vedení země a politické elity se míjí účinkem a nebudou fungovat ani nyní – ti lidé jsou totiž dávno „za vodou“. Sankce a opatření musí tvrdě postihnout hlavně obyčejné Rusy. Těm musí dojít, jak moc jim jejich vláda ubližuje a oni musí rozhodnout a udělat změnu. Nejen Evropa, ale celý svobodný svět, se musí semknout a tvrdě všechny Rusy zasáhnout, aby se jim konečně rozsvítilo a začali se dívat za tu jejich státní propagandu, kterou jsou krmeni. Poslední hodiny a dny se krásně ukázalo, které státy tvoří svobodný svět a mají zájem spolupracovat, a které státy tvoří ten druhý svět, stojící na straně skutečného zla. A překvapivě jich je jen pár, nepřekvapivě jde o zkrachovalé bezvýznamné nefungující státy, velice podobné myšlením Rusku. 

S potěšením vidíme, že naopak těch svobodných států je na světě drtivá většina. Mnohé státy, které poslední roky Rusko podporovaly, ho odsoudily a nebudou blokovat žádné sankce. Státy, které dosud a historicky byly zcela „neutrální“ jako Švýcarsko apod., se jednoznačně přidaly na stranu svobody a demokracie. Bohužel právě svoboda a demokracie jsou určitým omezením v časech, kdy je nutné rychle jednat, bránit a bojovat za ně. Diktátoři to mají zkrátka jednodušší. Nicméně věci se dávají do pohybu. Co je nutné nyní udělat:

1, Vyloučení Ruska ze všech světových organizací – politických, hospodářských, sportovních, vědeckých atd. Vyloučení Ruska z rady bezpečnosti OSN atd. Naprosté odříznutí Ruska od všeho zahraničního financování, obchodu atd. včetně likvidace kryptoměn …

2, Vyhoštění všech Rusů spojených a napojených na vládu z Ruska a zabavení veškerého majetku Ruska a jeho občanů mimo území RF. Uzavření prakticky všech jejich ambasád a vyhoštění všech ruských pracovníků – speciálně ruské špionážní farmy a základny v Praze.

3, Totální hospodářská blokace Ruska, včetně „nukleárního“ opatření ve formě vyloučení ze systému SWIFT, odstřižení od státních rezerv atd. Zákaz exportu do Ruska všeho, zákaz jakékoliv obchodní spolupráce s ruskými firmami. Jinými slovy totální hospodářská likvidace Ruska, tak aby to znemožnilo Rusku fungovat, natož vést nějaké války. A hlavně aby to tvrdě zasáhlo jeho řadové občany a ti konečně museli iniciovat změnu svého vedení. Pokud dále od Ruska brát něco, kdy by lepší bylo se od něj odstřihnout za každou cenu, tak mu platit jen v jeho rublech (ty totiž nebudou mít žádnou cenu).

4, Technologická izolace Ruska, zastavení dodávek moderních technologií a počítačů. Odstřihnutí od softwaru a služeb. Likvidace stávajících státních datových center na území Ruska, likvidace jeho datové infrastruktury, kterou Rusko používá pro státní cenzuru a trolí farmy po celém světě. Jinými slovy, poslat ho do doby kamenné. Ale zachovat připojení k síti tak, aby řadoví Rusové viděli, co se skutečně děje.

Nevím kdy tento článek vyjde a vy jej čtete, ale víte že řada z těchto ještě před několika dny nemyslitelnými bezprecedentními opatřeními, byla realizována, nebo se plánují realizovat. Není jiná cesta. Rusko a jeho problémy prostě izolovat a dát tamním občanům čas si uvědomit a rozhodnout se, kam chtějí patřit a podle toho si „zvolit“ vedení své země ... a nelze to udělat samostatně, ale musí se za to postavit celá Evropa i mimoevropští spojenci. A k šoku Ruska (a také nyní poněkud zmatené a nejisté Číny) se tak děje!

 

  • Nebude to zadarmo! Bude nás to většinu nejen finančně bolet …

Proč někteří naši Evropští politici váhají se skutečně zásadními kroky vůči Rusku a hanebně otálejí se zásahem? Protože se budou muset zodpovídat voličům. Tedy něco, co vedení Ruska už dávno skutečně nedělá, jen to předstírá zmanipulovanými volbami. A voliči v Evropě si zvykli, že musí být jen lépe. Jenže pokud najednou bude hůře, tak si to někdo odskáče. Realitou je, že Rusko není pro žádnou Evropskou zemi obchodně zásadně důležitý partner, kromě tedy jedné věci. A to je plyn a částečně i ropa a další suroviny, hlavně určité kovy. Evropa je na nich do značné míry dnes „závislá“ a jakékoliv narušení dodávek bude hlavně finančně řadové občany bolet … otázkou je, zda v tváří tvář bombardování ukrajinských měst, školek, nemocnic atd. je vůbec nad čím se rozhodovat a o čem diskutovat. Je na čase prostě trochu toho nepohodlí, které odpojení od zdrojů přinese, prostě snést …

Nevěřte nikomu, pokud říká, že Evropa se bez ruského plynu a ropy a surovin neobejde. A musí tedy proto s Ruskem vycházet a tolerovat všechno jeho vyhrožování. Evropa se bez Ruska a jeho surovin klidně obejde! Kdyby chtěla. Obešla se bez nich i dříve. Okamžitou náhradu za ně samozřejmě nemáme, takže finančně to bude znamenat výrazné zdražení všeho a všude. A možné nedostatky a výpadky některých služeb a produktů budou. Ale to neznamená, že se bez nich neobejdeme. Je to jen pár desítek let, co jsme se bez nich v Evropě úplně obešli. Ty ropovody a plynovody z Ruska jsou stále poměrně nové. Evropa je nepotřebuje. Chtít a potřebovat, totiž není to samé. Chce je a zvykla si na ně, protože je to pohodlné a plýtváme všude energií a vším.

Vážně musíme vytápět/chladit a svítit ve všech těch obřích halách, nákupních centrech apod.? Vážně musí svítit ve městech tolik lamp a všeho? Vážně musíme mít elektro-auta, 500W grafické karty, těžební farmy na digitální měny a obří datová centra na to abychom se přihlásili k nějaké zbytečné službě a mohli hrát jinak offline nějakou hru doma? Nemusíme. Neefektivita, s jakou využíváme energetické zdroje, a vyrábíme neefektivní hlouposti (třeba elektroauta), je ohromující. A prostě se to neřešilo. Proč šetřit, když nám Rusko posílá plyn a ropu atd. za pár rublů?

Jsem si 100% jistý, že pokud bychom vážně chtěli, tak bychom dokázali šetřením okamžitě v Evropě snížit spotřebu ropy, plynu i energie obecně o 30% minimálně. Holt stáhneme a omezíme topení a místo toho se oblečeme, vypneme část světel, klimatizací, krypto-farmy, datacenter a dalších nesmyslů. Přestaneme vyrábět tolik aut s tolika elekronikou apod. Anebo to prostě zaplatíme a nahradíme zdroji odjinud, včetně těch dnes nevyužívaných Evropských. Každopádně když se chce, všechno jde. Nakupování v Rusku, které není a nikdy nebylo naším přítelem, pro nás v Evropě bylo zajímavé, protože to bylo levné a jednoduché. Ne že bychom to nutně potřebovali … jen jsme si na pohodlíčko zvykli. Pohodlí, za které jsme platili na Ruské poměry královské peníze diktátorovi a jeho bandě zlodějů a vrahů, a kteří si hrají na státníky. Nepohodlí ze šetření bude prostě nepříjemné – ale v pohodě to přežijeme. Ono by nám to ve výsledku dlouhodobě mělo navíc výrazně prospět. Bohužel o nutnosti šetřit a úspor se ani teď v Evropě prostě nemluví. Šetřit je samozřejmě tabu ve světě, který jede zásadně na dluh a úkor budoucnosti, kdy nekonečný hospodářský růst za každou cenu je jediné, co politiky, jednotlivé státy a většinu firem zajímá.

Samozřejmě odstřižení Ruska bude bolet nejvíce ty země, které tam investovaly. To se týká hlavně Německa, které se nejvíce tomu tvrdému skutečnému odstřižení brání. Hlavně německé firmy ztratí nevyhnutelně desítky miliard Eur v majetcích a úvěrech. Ale ony to unesou, stejně jde o neexistující vytisknuté peníze. Samozřejmě bude pár firem, včetně českých, které na ztrátu Ruska doplatí, ale v tomto případě, slovy klasika: „z hlediska vyššího principu mravního“ …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 719x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1430x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2236x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1985x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1318x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1302x
Komentářů: 1