Need for Speed: Carbon – Herní zklamání roku? - NFS Carbon se představuje Tisk E-mail
Napsal DigitalDooM   
Čtvrtek, 09 listopad 2006
Přejít na obsah
NFS Carbon se představuje
NFS Carbon se představuje
Zpracování, tratě, auta, zábavnost
Technicke zpracování
Need for Speed Carbon hodnoceni

 

 

 

 

 

Závěr a hodnocení

EA pro Českou republiku stanovilo cenu přibližně 1400 korun s daní. V ceně je česká lokalizace v provedení titulků – velmi volný překlad, pro znalé angličtiny raději nedoporučuji nastavovat. Podle mého názoru tahle hra nemá cenu více jak 300,- s daní. 1400 je hodně velká zlodějina a pokud někdo do této doby pochyboval o cílu EA, tak má jasno.

race

Za 300 korun dostanete hru Flatout2, která je mnohem zábavnější, hezčí, optimalizovanější obsahuje totální model destrukce, skvělý hudební doprovod a skvělé tratě – jednoznačně arkáda roku. NFS Carbon proti této hře působí, jako špatný vtip korunovaný nehoráznou cenou. Pro fandy NFS série další velké zklamání nad tím, jak je zneužíváno slavné jméno této hry. EA prodává počtvrté to samé a tak si mohou manageři pořídit napřesrok třeba právě nové Audi. Herním spotřebitelům je předkládán důvěrně známý produkt v novém balení se stejným obsahem i vzhledem.

 plusminus

Need for Speed Carbon je zcela průměrná hra, která celé sérii rozhodně nedělá dobré jméno. Touha vydělat převládla nad kvalitou a poskytnutím nějaké té slušné zábavy. Carbon je vlastně Need for Speed Underground 4 se vším všudy, bohužel se i nyní potvrdilo pravidlo, že každý sudý díl je špatný a NFS Carbon jsou krokem zpět i proti Need for Speed Most Wanted –  kratší, jednoduchý, arkádovatější atd. Pokud tuto hru minete, tak vůbec o nic nepřijdete – Need for speed zkrátka není, co bývalo … tak snad za rok.    

 hodnoceni

Pokud chcete pořádné závody – zkuste vynikající FlatOut2. Za vynikající cenu 299,- korun získáte neporovnatelně zábavnější a kvalitnější hru než je NFS Carbon. FlatOut2 jsme recenzovali zde.

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


 / 9
SlabéVynikající 
Komentáře
Přidat Nový
juzzek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2006-11-09 13:28:42

tak som sa tesil, ze si po dlhom case zahram nieco poriadne, ale zatial to vyzera len na stratu casu
zostanem pri World of Warcraft, to nikdy neomrzi :p
Hanzy *HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2006-11-09 15:38:35

Trochu příliš skeptické se mi zdá :?
izerS18 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Souhlas se vším 2006-11-09 15:49:16

Carbony jsou katastrofa. Nainstaloval, hrál cca 1hod a odinstaloval. Hrát Underground 2 znova s humus muzikou nechcu. Ten FlatOut2 je prostě super :grin
paric [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2006-11-09 17:12:39

Flatout 2 som zatial nehral iba 1notku nenmalo to chybu.A NFS naozaj iba Porsche stalo za to,kedze sa teraz venujem simulatorom Live for Speed a Richard Burns rally tak tu som skusil demo a stacilo mi :?
=ANdr3w= [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2006-11-09 21:57:20
avatar
tak toto je sklamanie roka, flatout mam doma, a je to o 1000 % lepsie :roll
toto je ako slabe U2 s prvkami MW, proste trapotina, za tie prachy by som si radsej kupil daku poriadnu strategiu, co by ma drzala dlhsie, nie ako toto ze som to hral zhruba hod. a mal som 20 %, a viac som to nehral, a mozno ani nebudem :cry
lBakYl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Skoda 2006-11-10 00:25:24
avatar
Bohuzel, je to tak. Autor zapomnel poznamenat, ze hra navic bezduvodne zabira kolem 8GB mista. Kdovi, co tam pridali (textury?), kdyz je to uplne stejne. Zlate NFS 5, popr. NFS 3 na split screen
PCMark [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - screeny 2006-11-10 12:31:24

pro příště by bylo dobré dát kromě těch screenů v malem rozlišení i screeny ve vyšším rozlišení, které by se ukázaly třeba po kliknutí na obrázek, protože na těch malých obrázkách s jpeg kompresí nejde moc poznat jakou to vlastně má grafiku
Krtek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - noooo 2006-11-10 14:19:54
avatar
Já kapku nesouhlasim (kapku dooost) Carbona nemam a asi ani v nejbližší době mít nebudu. Ale ! Celá TNFS série je arkádová pařba. Porschata jsem vydržel hrát max. půl dne a to ještě s nutnym volantem. Neovladatelný mrchy, pomalý jak prase (nemyslim cukání ale pomalej pohyb)... prostě to do TNFS série nesedne. Tohle jsou hry ke kterejm si chci večer sednout a hoďku, dvě zapařit, zablbnout, adrenalin. Žádná složiost, tréning, na to jsou simulátory. Začínal jsem teda na 2. dílu ale to byla stejná arkáda jako poslední díly. Fakt nemá cenu v tom hledat něco víc než vyblbnutí. Kdo čeká víc asi bude zklamanej. Třeba Call of Duty 2 jsem dojel páč je to chytlavý, rychlý a jednoduchý a přímočarý. Už blbej Wolf 2 mně nervoval s hledánim správný cesty. Do dneška nejradši blbnu v Hot Pursuitu 2 (6. díl). Ale to je jenom muj názor. Z RAPGček taky neocenim Baldurs Gate ale Diablo 2 můžu hrát furt dokola.
cache [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Druhy pohlad 2006-11-10 15:52:55

Mam podobny nazor ako noooo. Osobne som hraval NFS1, NFS2 a NFS-MW. K inemu som sa nedostal (v casoch NFS3 az NFSU2 som nejako nemal cas hrat). A s kludom mozem povedat, ze NFS1 a 2 boli rovnake arkady ako NFSMW. NFS bolo od vzniku arkadova hra a taka aj ma byt. Cielom je proste vyhrat zavod, preletiet mestom, postrkat do superov. Nieco co sa v realnom svete neda. O tom je ta zabava. Ak bola Porsche ina, tak to musel byt riadne nudny simulator.. Nic v zlom, ale ked chcem simulator, zahram si nejake formule, pripadne ralye, ale nie NFS, NFS bolo revolucne v tom, ze sa venovalo zabave a nie drzaniu auta na ceste..
vasek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - juiced 2006-11-10 18:35:55

Mezi moje oblibene hry patri Juiced. Ze vsech zavodnich her co znam ma asi nejlepsi ovladani a realisticnost... bohuzel trate jsou dost monotonni. Perfektni trate byly v NFS 3. V undergroundech 1 se mi zas libila signalizace startu. Kazda hra ma holt svy + a - ...
Warcraft 3 forever ;))
gord [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Kvalita NFS + dotaz na autora. 2006-11-10 22:55:53

Recenze se mi moc libila. Naprosto souhlasim. Jen mi prisla docela dlouha. :-)
Ta cena je opravdu silena. V tomto pripade by nelegalni kopirovani nemelo byt povazovano za trestny cin! ;-)
Mam prosbu na autora. Jak mluvil o NFS5 Porsche. Musim jen souhlasit. To byl opravdu vrchol cele serie. Chtel bych poprosit autora nebo nekoho z ctenaru, aby mi poradili. NFS5 jsem bohuzel nedohral. Zakysnul jsem v miste kde se musel projet slalom mezi kuzely na takove klikate silnici s nejakym starsim Porsche na cas. Pamatuju si, ze at jsem delal co jsem delal schazely mi tak dve nebo tri vteriny do limitu. Nemohl by mi nekdo poradit nebo poslat savagame na email reyf@email.cz? Rad bych to dohral!
gord [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - NFS - arkada... 2006-11-10 23:03:47

Jeste jsem cetl komentare ostatnich a nedalo mi na to nezareagovat.
Myslim, ze ani autor nezpochybnuje, ze NFS je arkada, ale ceho je moc, toho je prilis. Nesmysly jako, ze 10 vterinouvou ztratu dojede souper za vterinu atd. nemaji co delat ani v arkade. Jinak souhlas s tim, ze jde o to se predevsim pobavit a odreagovat. Obcas i trochu rozcilit. ;-)
Beefeater [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Instinkt je na nic 2006-11-12 00:01:00

Souhlasim s autorem tyto NFS jsou tak na jeden den krute parby a pak odinstalovat co me zarazilo tak je ze se neda dojet zavot s poslednim bossem pokud si clovek vybral jako prvni auto Alfu a na posledni zavod se chysta s Ford GT a taky ze pokud si da jako prvni auto mazdu kterou vubec netuni a chysta se na prvniho bosse tak se z neznamych duvodu objevi nekde uprostred trati!!! EA na toto nereaguje :-D Jinak modely aut celkem pekny ale FlatOut2 je nekde jinde :-) hudba lepci vypnouf zvuky motoru pekny nechapu jakto ze pisti gumy kdyz jedu rovne a ritim se 200km/h. Nevim jak autor ale me se povedlo dojet nekolik zavodu s naskokem na soupere 20s sice za pouziti vsech zkratek ale s netunenim autem(ale dane kategorie). Jinak hodnotim jako propadak
Accuphose [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2006-11-12 20:12:35

Musím říct, že recenze her moc nečtu, ale tohle jsem si chtěl přečíst a musím říct, že Digital Doom to napsal naprosto perfektně a navíc objrktivně, to je to co tady chybí jako prase drbání (myslím tím různé rádoby propagace, které se tváří jako recenze)
Moje dojmy z NFS jsou takové, že jsem hrál naposled Underground 1 a ten byl dobrý na začátku, pak jen nuda, až na drifty. Celá séria skutečně vyniká NFS Porsche, které jsem dohrál ani nevím kolikrát. Ani ty ale nebyly úplně okej, zejména beru li v potaz kontrast chování auta na sněhuVáš vůz versus oponenti, jinak skvělá hra. Byl tu dotaz na kariéru, je tam pár míst, kde to chce optimálně najíždět do kuželů, pak to není problém Co se týká kvality mtoto her, zcela nepřekonatelná se mi zdá GP 500 z roku 1999, kde jde o perfektní pocit z jízdy a musíte se s tou motorkou sžít, novější hry o motorkách jsou naprosto o ničem. Dovolím si tvrdit, že Electronic Arts už s ničím lepším nepřijde. Trať se mi zdá nejlepší Empire City, a nezapomenutelný zvuk Lamborghini Countach. :p
digiman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - cena 2006-11-13 00:08:30
avatar
tak podle mě je tahle hra drahá i za cenu DVD stáhnul jsem demo vyhodilo na NB hlášku že vižaduje DX0 a novější tak jsem ztáh plnou a to samý na stolnim jsem nainstaloval a vidržela do prvního zpuštění a pryč z PC fakt zlatej flatout 2 ještě že jsem si jí nekoupil bych jí asi šel prodejci omlátit o hlavu že za svoje peníze chci kvalitní gamesu tu plnou jsem je zpustil zkonstatoval nuda asi po 5 mintách a smazal škoda času dle mého názoru ještě co by ty šmejdi za to chtěly to už vážně přehánějí hry čim dál tim horší a jen to boptná velikostně no nic zlatej doom 1 a 2 nebo duken to bylo zábavný než to člověk dohrál po 20 nebo 30 a dnes mě většinou hry zaujmou tak na 10 minut ikdyž se najdou vijímky ale je jich jak šafránu
Wortex [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - My starsi... 2006-11-13 13:39:06
avatar
...chte nechte musime souhlasit s autorem ecenze. NfS skoncil s patym dilem! :o((( Jednicka byla neco noveho. Dvojka nas stahla z "useku" na okruhy, trojka nam pridala trat renderovanou z obou smeru (no a reknete ze ne! :o) Ctyrka je trojka s trema tratema navic a petka, petka je Need For Speed! :o) Co prislo pak? Prima hudba v arkade pro "sirokou (chromou) verejnost"... At mi EA se svim carbonem vlezou kam mi slunce nesviti! (doba DOhrani, jedno CELE odpoledne... je za ty prachy PODRAZ! Howgh!
Bull3T [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - čest a slávu autorovi rencenzi 2006-11-17 23:23:05

som fanúšikom ilegálnych závodov a hlavne závodou v drifte ale možem iba potvrdit čo je v rencenzii napísane ;) NEED FOR SPEED CARBON: je proste rýchlo odpísaná hra s najhorším gameplayom vobec Prečo nevytvoria niečo ako GT ale s tuningom a realnym driftom , šak ked som hral obyčajný circuit tak som myslel že hrám drift a ked drift tak naopak ja byt na mieste toho kto tu hru vyrobil tak sa od hanby odstrelim pre mna bol naj speedom NFS4 ale need for speedy sa mi vobec nelubili. :upset Sam som vlastnil konzolu PSX a PS one a mozem vam povedat ze by som v klude predal PC a kupil si PS2 a PS3 ved musite samy uznat ze hra GRAN TURISMO 1,2,3 a aj 4 nesu hrdo titul THE REAL DRIVING SIMULATOR :zzz ach dockame sa konecne poriadneho simulatoru aj na pc :cry Ale co sa tyka Flatout tak mam aj 1 aj 2 a poviem vam na rovinu ze to v zivote neodinstalujem to je cista sranda hrat :grin
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Problém s účtem na DDWorld?

Videa
Total War Saga: TROY – strategie z dob trojské války
Total War Saga: TROY – strategie z dob trojské válkyPátek, 20 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 490x
Komentářů: 2
Nový GRID vypadá velmi dobře
Nový GRID vypadá velmi dobřeČtvrtek, 19 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 647x
Komentářů: 1
Porovnání reálného TDP procesorů AMD a Intel v praxi
Porovnání reálného TDP procesorů AMD a Intel v praxiÚterý, 17 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1966x
Komentářů: 2
Chernobylite – duchovní nástupce STALKER už brzy!
Chernobylite – duchovní nástupce STALKER už brzy!Pondělí, 16 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1514x
Komentářů: 2
BORDERLANDS 3 je venku – jak si nastavit kvalitu grafiky?
BORDERLANDS 3 je venku – jak si nastavit kvalitu grafiky?Sobota, 14 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1652x
Komentářů: 2
System Shock 3 v nové herní ukázce! Zajímavé.
System Shock 3 v nové herní ukázce! Zajímavé.Pátek, 13 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1566x
Komentářů: 1