ASUS ProArt PA602 – TEST a RECENZE prostorné, stylové velmi funkční PC skříně s chytrými detaily Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 10 květen 2024
Přejít na obsah
ASUS ProArt PA602 – TEST a RECENZE prostorné, stylové velmi funkční PC skříně s chytrými detaily
Exteriér
Interiér
V praxi - osazení komponent a chlazení
Závěr a hodnocení
alt

 

 

 

 

  • ASUS ProArt PA602 – TEST a RECENZE

               prostorné, stylové velmi funkční PC skříně s chytrými detaily

Společnost ASUS známe hlavně jako výrobce všeho kolem PC a samotných PC. Ani v počítačových skříních není žádným nováčkem. A nyní zde po nějaké době máme další zcela nový model skříně od tohoto výrobce. A musím konstatovat, že se až na jeden detail, velmi povedl.

Jak víte, ASUS má v nabídce několik sérií komponent. Mezi ty nejznámější patří luxusní herní ROG produkty pro hráče, mainstreamovější STRIX a hlavně TUF řada, základnější PRIME série a vedle nich má firma ještě co do počtu nejmenší skupinku, ProART komponenty a produkty, ke kterým nyní přibyla i opravdu pěkná a velmi funkční skříň.

ASUS ProArt PA602 není tedy tak vzhledově výrazná, jako herně orientovaná ROG STRIX HELIOS, kterou jsme z velkých ASUS skříní testovali už před delším časem. Ovšem stále jde o aktuální model, jež se běžně prodává a nemá zatím ohlášeného nástupce. Nicméně předem a na rovinu řeknu, ProArt PA602 je mnohem lepší PC skříň. ASUS se zjevně za těch několik let dost naučil a výsledkem je tedy zcela nový design velké počítačové skříně, která sice může být určena vzhledem i jménem na „ProART“ uživatele, ale zklamáni rozhodně nebudou ani hráči a vlastně nikdo, kdo hledá funkční a prostornou PC skříň.

ASUS přitom do relativně funkčně a konstrukčně běžně designované skříně, nasadil a začlenil několik chytrých detailů, které konkurence zdaleka tak dobře řešené většinou nemá. Dnes se tedy na tuhle case podrobně podíváme …

  • ASUS ProArt PA602

Je pravdou, že u mnoha starších skříní se věnoval ASUS mnohem více vzhledu věcí a extravagantním prvkům, než funkčnosti skříně samotné. Ovšem poslední dobou uvádí modely, které sice nejsou vzhledově tak výrazné, zato jsou mnohem funkčnější. Jmenovat můžeme určitě modely A21, GT502, AP201. Nyní se k nim přidává ProArt PA602, která je zdaleka největším modelem v nabídce ASUS.

Má rozměry 593 x 560 x 245mm a váží 15,8kg. ASUS udává podporu pro až E-ATX desky (12“ x 10,9“) a až 450mm dlouhou grafiku. Umožňuje rovněž i vertikální montáž grafické karty.

Velká pozornost se věnovala funkčnímu chlazení, kdy skříň má osazené vpředu dva obří 200mm ventilátory s manuální i automatickou regulací. Zajímavým detailem je IR senzor a indikátor prachu, který upozorní na to, když je třeba vyčistit filtr, protože průtok vzduchu je omezen. ASUS tedy nepočítá s osazením výměníku kapalinového chlazení na přední pozici, ale je zde horní pozice, která umožňuje osazení rovnou až 420mm výměníku. Na CPU se pak vejdou i ty největší současné klasické chladiče typu věž s až 190mm výškou.

ASUS optimalizoval také vnitřní průtok vzduchu tvarováním spodního tunelu. Mezi další chytré detaily patří možnost zablokovat stisk hlavního zapínacího tlačítka pro nechtěné stisky. Ve skříni je mohutná stavitelná integrovaná podpěra pro GPU i jednoduchý ale funkční kryt kabeláže od základní desky. Je zde také zajímavé rychlouchycení grafické karty a šikovné mechanické rychlouvolňovače bočnic i předního panelu. Skříň má také integrovaná zadní kolečka pro snazší manipulaci, a dokonce možnost namontovat klasická kolečka na spodek skříně. ASUS se také snažil velmi dobře využít co nejlépe prostoru pro maximum pevných 3,5“ disků a klasická 2,5“ SSD. To vše v elegantně vyhlížející skříni, bez RGB podsvícení a jiných extravagantních prvků.

Jaká je tedy v praxi? Důkladně jsme ji vyzkoušeli …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
PC verze God of War Ragnarök dorazí v září
PC verze God of War Ragnarök dorazí v záříČtvrtek, 30 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 132x
Komentářů: 0
Duchovní nástupce Heroes 3 dorazil! Songs of Conquest.
Duchovní nástupce Heroes 3 dorazil! Songs of Conquest.Středa, 29 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 534x
Komentářů: 1
Vývoj Cyberpunk 2077 skončil – CDPR chce zrychlit vývoj
Vývoj Cyberpunk 2077 skončil – CDPR chce zrychlit vývojPondělí, 27 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1344x
Komentářů: 2
Seriálový Zaklínač se ukazuje s novým představitelem
Seriálový Zaklínač se ukazuje s novým představitelemNeděle, 26 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1216x
Komentářů: 1
Beetlejuice 2 – druhý film po 36letech!
Beetlejuice 2 – druhý film po 36letech!Pátek, 24 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1605x
Komentářů: 3
Na základech Witcher 3 můžete vytvořit zcela novou hru!
Na základech Witcher 3 můžete vytvořit zcela novou hru!Čtvrtek, 23 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1317x
Komentářů: 1