IT DDWorld news 35/2010 – ATI končí, nové Sandy Bridge, Radeon HD 6000 a OLED panely Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 06 září 2010
altDalší týden nabitý událostmi je pryč, takže si pojďme udělat malou rekapitulaci.

 

 

 

Uplynulý týden byl přelomem mezi letním klidem a podzimními technologickými radovánkami, kdy firmy představují své novinky pro nadcházející sezónu. Není tedy divu, že minulý týden byl doslova našlapaný událostmi a velkými odhaleními. Na našem webu jsme se věnovali několika větším tématům …

 

V první řadě to byla recenze dlouho očekávané hry MAFIA2, které jsme se tématicky věnovali ještě jedné aktualitě v týdnu. Bohužel, přesně jak jsem napsal v recenzi, MAFIA2 byla záměrně vykradena, aby vydavatel mohl vydělávat další peníze na DLC. Nové DLC už bylo oznámeno a také se chystá ještě jedno větší, které doplní dalších pár misí do samotné hry. Jako uživatel nevím, co si o tom myslet.

 

Pak jsme tu měli aktuální přehled počítačových sestav, zkrátka každý, kdo nakupuje PC tu má vodítko, který HW je v jakých cenových relacích ten nejzajímavější.

 

Týden pak zakončil velký přehled aktuálních herních novinek, které se na nás řítí, protože léto bylo relativně klidné, podzim bude o to herně bohatší.

  • Aktuality

Páteří našeho webu jsou ale pravidelné, podrobné aktuality v souvislostech a nejrychlejší a nejpřesnější zpravodajství v souvislostech. A cože se v uplynulém týdnu odehrálo důležitého a měli byste o tom vědět?

Témat bylo opravdu hodně. Velmi zajímavé, leč v podstatě bez konkrétního vlivu, je oficiální oznámení AMD, že končí se značkou ATI. Nelze než souhlasit s AMD, že ATI zde bylo drženo dost dlouho i po faktickém zániku společnosti toho jména. A protože grafiky od té doby, tedy čipy, jsou dílem AMD, je opravdu na čase nechat ATI odpočívat v pokoji. Místo ATI Radeon se tak u nové generace grafik a dál, budeme setkávat se značkou AMD Radeon. Takže změna je v podstatě ve dvou písmenkách. V pondělí jsme se ale také dozvěděli jak je to s výkonem nových procesorů Intel Sandy Bridge, které byly otestovány. Samozřejmě jak jinak, opět se posuneme výše a dále. Stejný dopad bude mít i představení nových grafik AMD Radeon řady HD 6000, které v prvních testech vypadají opravdu velmi schopně.

Následně nás potěšily slevy u Intelu, i když zase tolik jich nebylo, které by stály za řeč. Vlastně byla víceméně jedna a ta zajímá jen ty, kteří pokukují po X58 platformě. Pak jsme tu měli pozvánku na Data Storage Work Shop, konferenci o zálohování a vše kolem toho. Následovaly informace o tom, co chystá společnost NVIDIA proti AMD na grafickém trhu. Potěšil nás ale také vývoj na poli OLED panelů, kdy LG ukázalo funkční 31“ panel s tloušťkou pouhých 2,9mm!

Pokud se chystáte na Eyefinity, ale zastavila vás nutnost drahé redukce, určitě vás potěší novinka, kdy stačí pro zprovoznění Eyefinity mnohem levnější. A příznivci kancelářských aplikací se dočkali oficiálního vydání MS Office 2010. Také jsme se dočkali plnohodnotného testu GTS 450, která bohužel na HD 5770 nestačí. Majitelé výkonných grafik už také nemusí řešit to, jak žravé grafiky uchladit, protože AC uvedlo na trh nový obří chladič, který zaručeně stačit bude.

AMD a GF ukázalo také první skutečné 32nm čipy včetně Fusion a Bulldozer modelů. Dále jsem tu měly další možný vývoj kolem nových HD 6000 grafik AMD, které se objeví ještě letos a společnost Creative představuje nové zvukovky pro desktopy i notebooky. Po 9 měsících jsme se také dočkali konkurence k mobilním grafikám ATI Radeon HD 5000. NVIDIA konečně vypustila mobilní FERMi, leč na oslavy je hodně brzy, navíc když spíše jen dohnaly ztrátu a AMD už navíc brzy představí nástupce HD 5000.

Konec týdne pak byl ve znamení IFA veletrhu, odkud vám ještě chystáme větší článek, protože tam bylo spousta zajímavých věcí. Také tu máme varování před notebook Toshiba. Trochu ze soudku jedna paní povídala – AMD údajně bude měnit schéma pojmenování grafik. V posledních letech jsme také slyšeli hodně o FUSION a teď už ho můžeme i vidět. A výsledek je rozhodně zajímavý. A konec týdne byl pozitivní pro nás nakupující. NVIDIA má problémy s odbytem svých grafik a tak nastoupily slevy a to u nejzajímavějších modelů.

  • DDWorld a Blogy

Nezapomeňte, že můžete přispívat vašimi články, postřehy a dalšími věcmi přímo na náš web. Mnozí toho využívají a naše Blogy jsou plné zajímavých článků. Takže pokud si myslíte, že máte co sdělit a víte něco zajímavého, nebo jste viděli něco zajímavého, napište o tom.

Pokud jde o náš web, tak hlásím, že jsme opět téměř v plné síle a naplno se můžeme pustit do práce. Připravena a dodělává se řada recenzí i článků, takže rozhodně bude o čem číst a na nedostatek témat si rozhodně nemůžeme stěžovat. Snad to tedy nějak vydržíme :).

 

facebook.com/DDWorld.cz

twitter.com/ddworldcz

youtube.com/user/DDWorldcz

 

Opět připomínám, že nás můžete sledovat na oblíbených sítích, se kterými se učíme pořádně pracovat :). Samozřejmě také platí, že tento konkrétní článek můžete kopírovat na své stránky v této podobě dle libosti.

 

 
 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-06 23:28:53
avatar
Děkuju za shrnutí! Je dobré si osvěžit pamět!
dummy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-06 21:45:54
avatar
Ahoj DD, v prvé řadě chci všechny upozornit, že následující text je pouze můj názor a nikomu ho nevnucuji a nikoho bych se neopovážil urážet, cením si toho, že vůbec nějaký DDworld je.

1.) herni aktuality - super, ale tyto týdenní IT přehledy mi už přijdou zbytečně opakující se. Stejně ti to myslím akorát zabírá čas, když někdo chce, tak se koukne do aktualit a článek k tomu nepotřebuje. Opakování je matka moudrosti, ale tohohle už je myslím moc

2.) na twitter a face dávej jen odkazy na velké články a zajímavosti ze zákulisí (přišla nám nová GF, statistiky webu, nebo co se ti přihodilo a blogy) všechny aktuality tam také být nemusí. Když máš deset zpráv denně, tak to spíš odrazuje

3.) hodilo by se dát sem takovéto okénko facebook/twitter zpráv. Mají to i na zive.cz/mobilmanii úplně vpravo. Celkově myslím, že tam ty socky umí využít.

4.) klidně i nějaká videorecenze na youtube by mi vyhovovala. představení šasi ntb na videu, zbytek klasicky ve formě textů a screenů.

A nakonec popřeji hodně nových kontaktů a uživatelů
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-06 21:55:47
avatar
souhlasim s tim ze tento prehled je docela zbytecny. kdyz uz tak bych to udelal jako souhrn kratkych novinek, ke kterym si pres tyden aktualitu neudelal. delas bezne jen 4 aktuality denne a to spoustu zajimavych novinek temat neobsahne...
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-06 23:22:02
avatar
Číslo 3... už len to tu potrebujeme... A najlepšie rovno aj s fotkami a počtom fanúšikov webu, nie? Celý DDWorld sa posunie bližšie k spoločenskej smotánke. Všetky palce hore!

EDIT: Aha, teraz už chápem... (videl som tvoj ročník) Tiež som bol kedysi plný elánu.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-06 23:35:25
avatar
A čoho si plný dnes AC/DC, Zepelinu alebo Iron Maidenu.
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-06 23:48:09
avatar
Obrázek Obrázek
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-09-07 07:03:38
avatar
Hle s posta názorů.Tak se přidám se svojí troškou do mlýna.Prostě když mám pocit že se tu něco opakuje tak se co..no přeci k tomu nevyjadřuji a nechám to těm kteří mají k danému tématu stále co říct.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaWednesday, 15 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 963x
Komentářů: 9
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Tuesday, 14 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 962x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNFriday, 10 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1402x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineWednesday, 08 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1095x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Monday, 06 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1856x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíThursday, 02 May 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1956x
Komentářů: 3