Nanoxia Deep Silence 8 Pro – TEST a RECENZE PC skříně anebo tichošlápek ze staré školy Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Pondělí, 30 listopad 2020
Přejít na obsah
Nanoxia Deep Silence 8 Pro – TEST a RECENZE PC skříně anebo tichošlápek ze staré školy
Exteriér
Interiér
V praxi - osazení komponent a chlazení
Závěr a hodnocení

 

 

 

  • Závěr a hodnocení

Deep Silence 8 nebude asi ideální skříní pro dnešní „masy“, přece jenom chybí ji agresivní design a nemá RGB ventilátory, nemá průhlednou bočnici s tvrzeného skla apod. Ovšem fanoušci klasických skříní ze staré školy, kteří si potrpí hlavně na funkčnost, tichý chod a strohý design budou rozhodně nadšeni. Co nelze skříni upřít je i velmi příjemná cena, 3300 korun včetně daně mi za takovou skříň přijde naprosto odpovídající a rozhodně se nejedná o předražený produkt.

Výrobce při návrhu skříně myslel i na další důležité věci. Instalace HW je bezproblémová, proti prachu zde máme kvalitní prachové filtry, ke kterým je jednoduchý přístup a jejich čištění je otázkou několika sekund. Skříň má i celkem vysoké nožičky s tlustou anti vibrační gumou, takže může krásně nasávat chladný vzduch a zároveň zabraňuje vibracím například od pevného disku apod. Nadšeni budou hlavně milovníci tichých PC, protože skříň je primárně navržená tak aby zabránila přenosu hluku uvnitř do okolí. K tomu ji pomáhá minimum perforací a také všudypřítomné odhlučňovací materiály a ultra tiché ventilátory.

Nevýhodou snahy u utlumení, a tedy ucpání maxima děr, je samozřejmě omezený přístup vzduchu a tedy omezený výkon chlazení. Tohle je jedna z nejvíce restriktivních skříní na trhu v současné době, pro některé super výkonné sestavy bych ji tedy nedoporučil, ale jinak bude fajn. To tlumení je jinak výrazné.

Pokud tedy shrnu veškeré vlastnosti skříně Deep Silence 8 jedná se o celkem zajímavou skříň pro část uživatelů, kvalitně provedenou, a hlavně za velmi rozumnou cenu. Přímá konkurence ovšem existuje, kromě Fractal Define série je tu především BeQuiet Silent Base řada, která se orientuje stejným směrem a je v mnoha směrech modernější a propracovanější za velmi podobnou cenu. Nanoxia se tedy bude mít docela co ohánět, ale Deep Silence 8 Pro je solidní, byť poněkud strohý počin v porovnání s tím, co dnes někteří modely nabízí. Ale právě to by se některý uživatelům mohlo líbit.

 Za výbavu pro testování děkujeme našim partnerům:

 

 

 

AUTOR: Jan Belka
https://www.facebook.com/HWrecenze/

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-12-02 08:47:30
avatar
Mě se líbí. Teda až na fakt, že ten čelní panel při zavření nemůže propouštět přes ten filtr žádnej vzduch, takže se to děje otvory po straně a nevypadá to, že by to tam mělo nějaký filtr. Blbý no, vypadalo to nadějně.
navy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-12-02 17:22:39
avatar
Vpředu před ventilátory je snadno přístupný vyklápěcí prachový filtr, má to tak víc skříní.
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-12-02 21:00:03
avatar
ano ten vidím, ale nevidím jak do něj teče vzduch, respektive přes něj
edit: hele zřejmě máš pravdu, ty obrázky mi dost zkreslují
v tom případě je škoda, že jejich zastoupení je v čr dost bída
edit2: ale prachovej fitr na spodku, kterej se vytahuje zezadu!?!
Laren [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - spodni filtr 2020-12-02 23:51:33

Mam jejich starsi model a je masakr, ze vysunovani nechavaji stale ze zadu. Navic ten plast toho filtru je v mem modelu tenky, krehky, za chvili jsem ho zlomil, takze jsem musel lepit. Tady dokonce uz ani nemaji gumove pruchodky pro kabely. Otresna je jejich QC, ja jsem dostal tu krabici ve stavu, ze vnitrni kose na disky byly zdeformovane (slo to jakztakz narovnat), jako kdyby na ne nekdo dupnul. A dvirka od predniho vetraku nejdou dovirat. Spodni nozicka bedny upadla - opet jsem musel lepit. Co jsem cetl v diskusich, tak tyhle tri zavady byly dost bezne. Na nemecky vyrobek velka bida (jasne, ze vyroba v Cine, ale aspon tu vystupni konrtolu by meli mit zvladnutou). Skrin je ale solidne ticha.
Kal_Kal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-12-02 18:56:27
avatar
Mohu jen poprosit o info? Nedávno tu byl test atypické skříně s prosklenim na pravé straně (obrácená orientace desky). Nemohu to ale už najít.
Ještě lepší vobou by pro mě byla ale ležící skříň, ale abych do ní mohl strčit grafárnu 6800/XT. Mám vytipovanou SilverStone GD08 Grandia ale na tu tu taky žádná rezenze neni. Díky za pomoc.
Dino [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-12-02 19:40:01
avatar
Asi myslíš tuhle SilverStone Odkaz
Škoda, že jsem o ní nevěděl dřív, dlouho jsem hledal náhradu za Bitfenix Outlaw, právě kvůli pravostrannému přístupu
Kal_Kal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-12-02 22:26:29
avatar
Jo tuhle, nebo tuhle Odkaz
dawo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-12-03 10:41:41
avatar
Na US amazonu přes 300 $ lol
Jinak hmotnost 15kg. To je na samostatnou skříň celkem dost. Asi hodně bitumenu
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Star Wars Battlefront II je zdarma a EA přišla o značku!
Star Wars Battlefront II je zdarma a EA přišla o značku!Čtvrtek, 14 leden 2021
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1271x
Komentářů: 3
NETFLIX v útoku – představuje nové filmy pro rok 2021!
NETFLIX v útoku – představuje nové filmy pro rok 2021!Úterý, 12 leden 2021
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1797x
Komentářů: 6
S.T.A.L.K.E.R 2 v další ukázce. Vyjde na PC/Xbox v roce 2021!
S.T.A.L.K.E.R 2 v další ukázce. Vyjde na PC/Xbox v roce 2021!Úterý, 29 prosinec 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 3543x
Komentářů: 7
Monster Hunter vstoupil do kin
Monster Hunter vstoupil do kinČtvrtek, 17 prosinec 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 2865x
Komentářů: 3
EA láká na nový MASS EFFECT a DRAGON AGE
EA láká na nový MASS EFFECT a DRAGON AGEPondělí, 14 prosinec 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2561x
Komentářů: 5
MARVEL ukázal nové seriály! Podívejte se.
MARVEL ukázal nové seriály! Podívejte se.Pátek, 11 prosinec 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 2392x
Komentářů: 1