PREY - RECENZE hry a TEST výkonu PC: poctivá FPS hra a takový strašidelný „Half Life“. Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Sunday, 28 May 2017
Přejít na obsah
PREY - RECENZE hry a TEST výkonu PC: poctivá FPS hra a takový strašidelný „Half Life“.
TEST výkonu CPU, GPU a technické zpracování hry
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

PREY (2017) by bylo běžnou koridorovou FPS hrou, až na to, že má spousta prvků, které ji přeci jen odlišují. Žádná hra v poslední době tolik nepřipomíná legendární Half Life, jako tahle. PREY přináší do koridorových stříleček prvky jako nelineární přístup, možnost vybrat si svou cestu hrou, styl průchodu hry, příběhy včetně vedlejší, zajímavé a funkční RPG prvky.

Bohužel, ač je to velmi poctivá FPS „střílečka“, dobře udělaná a opravdu vyladěná, stejně se nelze zbavit dojmu, že už jsme to někde někdy hráli. To je ale obecný problém, kdy kvantita her přerůstá prostě přes hlavu. PREY nikam sice neposouvá herní vývoj obecně, ale funguje. Technologicky je vyladěna a jako produkt celkově funguje, ovšem určitě se dala udělat spousta věcí lépe. Grafika mohla být rozhodně mnohem lepší a s ní i přímo související atmosféra hry.

Ačkoliv se asi shodneme, že hry by měly být vždy kvalitně "vyrobené", funkční ode dne vydání atd., v dnešní době, kdy je zcela běžné vydávat i alfa verze her, je PREY, jako plně funkční hra bez chyb a nedodělků docela úkaz. Objektivně nemohu na PREY najít žádný zásadní technický ani herní problém. Líbí se mi RPG systém, variabilita možností, průchodů i závěrů hry. Jako FPS je to velmi slušně propracované, jak jen asi střílečka propracovaná být může. Zároveň však říkám, že tomu všemu něco chybí. Z grafiky si na zadek nesedneme (obličeje některých postav, to se hodně nepovedlo), ani ten závěr hry není moc uspokojující (některé by mohl i docela zklamat). Herní doba je velmi slušná (12-30hodin), obtížnost hry je výzvou, nutnost přemýšlet při postupu i plnění některých úkolů ke kterým nejsme vedeni za ručičku je příjemnou změnou (leč zhýčkaní a líní hráči ji asi úplně neocení).

Pokud si ovšem myslíte, že tohle je pořádný survival horor se strašidelnou atmosférou, tak není. Ano, atmosféra je strašidelnější, ale určitými prvky výbavy a schopnostmi hra o tuhle výzvu rychle přichází. Celkově ale PREY (2017) rozhodně nezklamalo, je to poctivě udělaná a funkční FPS hra se slušnou variabilitou. Bohužel, závěr hry mě osobně přišel poněkud nezvládnutý (leč překvapivý), zejména když působí tak, že celé hraní hry tak bylo vlastně trochu ztrátou času :(, což není úplně dobré vyznění žádné hry, která jinak celu dobu velmi slušně baví. A to je jediný SPOILER, který v této recenzi uvedu :). Právě závěr a jeho vyznění považuji za největší mínus PREY.

Závěr a hodnocení: 84/100

Za výbavu pro testování děkujeme našim partnerům:

 

Dojmy z hraní hry získány na sestavě:

 

  • CPU: AMD RYZEN 7 1800X OC 4,0GHz
  • MB: ASUS CrossHair X370 AM4
  • RAM: 2x 8GB DDR4 3000MHz
  • SSD: Kingston HyperX Predator 256GB PCie M.2
  • GPU: ASUS STRIX GTX 1080 8GB OC GAMING
  • LCD: BenQ BL3201 32“ 4K IPS

A jak se nové PREY líbí vám? ... 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


 / 17
SlabéVynikající 
Komentáře
Přidat Nový
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-29 15:23:33
avatar
kurnik asi budu muset upgr GPU, když už ani ta moje R9 380ka není v grafech

ad. k tej grafice hry .. nj prostě to nemůže vypadat mnohem líp než na lowzoli..
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-29 15:32:07
avatar
vypadá to lépe než na konzoli ... PC verze má vyšší AA, vyšší kvalitu stínů i textur a vyšší FPS, kdy mezi 30FPS a 144FPS je dost rozdíl ;)
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ten sloh... 2017-05-29 15:22:59
avatar
Citace:
...zajímavé a funkční RPG prvky, prostě to funguje.

Citace:
...neposouvá herní vývoj obecně, ale funguje.

Citace:
Technologicky je vyladěna a jako produkt funguje,...

Citace:
...je PREY, jako plně funkční hra, docela úkaz.

Citace:
Jako celek hra prostě funguje...

Citace:
je to poctivě udělaná a funkční FPS hra...


WOW...a to je jen na posledních čtyřech odstavcích, na předchozí strany se mi už jít nechtělo...
Někdy by to chtělo namísto neustálého paření si po sobě ty články aspoň jednou pořádně přečíst.
Takhle se to čte fakt příšerně...Sorry jako...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-29 15:25:37
avatar
nechápu v čem je problém?
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-29 15:28:59
avatar
Ne? Jako fakt?

Tak to neřeš...

Hezký den
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-29 15:30:39
avatar
dobře, tak jsem to lehce doladil, ale nemyslím si, že je to bylo tak hrozné ;)
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-30 07:38:40

Hlavně, že to funguje
shadowmage [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-29 17:27:56
avatar
Nezvládnutý závěr? Tak to si asi koupím. Jsem zvědav jestli nějaká hra může mít ještě debilnější závěr než Far Cry 2
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-29 18:44:31
avatar
jako závěr není vyloženě špatný, ale jeho vyznění alespoň ve mě zanechalo dojem, že celé hraní bylo trochu na nic ;) no uvidíš sám
Česlo Česlič [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-30 08:06:19

...osobně mám ze závěru/závěrů dojem, jakoby z tohoto dílu hry dělal prequel pro její další díly...
Ganimoth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - - 2017-05-30 08:38:12
avatar
Behem hrani spise nez half life na me neustale kricel System Shock (predevsim ten druhy). Rozhodne mu ma Prey blize nez treba Bioshock.
Czudik26 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-05-30 14:25:40

s tím koncem to je pravda. celou dobu se bavím a příjde konec... no a já už nemám chuť to hrát znova když vpodstatě veškeré věci ve hře postrádají díky konci smysl.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Problém s účtem na DDWorld?

Videa
World of Tanks dostal Raytracing. Běží přes Intel a AMD!
World of Tanks dostal Raytracing. Běží přes Intel a AMD!Wednesday, 16 October 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 588x
Komentářů: 4
Jungle Cruise – Disney chce další miliardový film!
Jungle Cruise – Disney chce další miliardový film!Wednesday, 16 October 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 316x
Komentářů: 0
FORNITE – návyková vypnuta. Ještě návykovější nová verze je tu?
FORNITE – návyková vypnuta. Ještě návykovější nová verze je tu?Tuesday, 15 October 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 365x
Komentářů: 2
Dolittle – Iron Man bude mluvit se zvířaty
Dolittle – Iron Man bude mluvit se zvířatyMonday, 14 October 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 755x
Komentářů: 2
NZXT Smart Device – proč jsou podobné CASE moduly k ničemu?
NZXT Smart Device – proč jsou podobné CASE moduly k ničemu?Saturday, 12 October 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 939x
Komentářů: 4
WoT – ruské tanky dostanou dvě děla
WoT – ruské tanky dostanou dvě dělaFriday, 11 October 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1231x
Komentářů: 6