TEST výkonu a RECENZE: Kingdom Come: Deliverance – jaká je originální velká česká hra? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Úterý, 17 červenec 2018
Přejít na obsah
TEST výkonu a RECENZE: Kingdom Come: Deliverance – jaká je originální velká česká hra?
Test výkonu CPU a GPU a technické zpracování
Co se povedlo a nepovedlo ...
Závěr a hodnocení

 

  • Závěr

Kingdom Come: Deliverance je dobrá hra, zejména s ohledem na podmínky jejího vzniku. Na poměry malého studia je to skvělá hra, která má prvky velkých AAA RPG, jen je prostě menší ve všech ohledech. Co dělá skvěle je zpracování podoby českých zemí ve středověku (hrady, vesnice, lesy atd.), tady asi nemá konkurenci a dokázala, že jde udělat solidně zábavnou RPG hru bez čar a kouzel :). Nicméně zdráhám se označit hru, která stála 800 milionů korun, jako malý nezávislý herní titul a odpopuštět mu proto spoustu věcí. Ano, velké hry od velkých vydavatelů stojí znatelně více, ale to proto, že současný herní průmysl plýtvá skoro ve všem nepodstatném (platy lidí, co hru nevyvíjí, marketing a stupidní nápady) a na tom zásadním (technologie, skuteční vývojáři) šetří. Někdy i tvůrci módů pro hry dokáží nabídnout lepší výsledek, než nabízí tvůrci hry samotné (Bethesda je toho králem). I pro KCD vznikají solidní módy, upravující přešlapy tvůrců hry a dávající hře podstatně zábavnější hratelnost. Je fajn, že tohle WarHorse umožnili.

Každopádně nemohu se ubránit dojmu, že hra prostě vyšla a stále je nehotová, v mnoha detilech odfláknutá a v řadě věcí v podstatě nenaplňujě asi ani očekávání samotých tvůrců. Současně i vzhledem k aktuálním prodejům je otázkou, zda má smysl se ji nadále snažit doplnit. Tvůrci počítají s dalšími update, nyní vyšlo DLC, v rámci kterého budete stavět a budovat novou osadu a řešit problémy obyvatel. Tento solidní přídavek jmeném "From the Ashes" doplňuje přesně ten typ obsahu hry, který chybí a dává tak smysl celé další oblasti. Tvůrci plánují i další přídavky. Otázkou je, zda to někoho zajímá. Znovu-hratelnost hry je totiž extrémně malá. Jak jsem řekl, hlavní příběh je sice fajn, ale velké bitvy jsou zklamáním z hlediska hratelnosti a prostě velký příběh dokončíte a není co řešit. Žádné překvapení vás znovu nečeká. Proč hrát tedy hru znovu? Že vyjdou dodatečná DLC? Podle je pozdě na doplnění obsahu této hry. Tvůrci by měli místo toho věnovat konečně úsilí technologické optimalizaci. Hra sice vypadá dobře, ale zdaleka ne tak dobře, jak špatně běží a využívá i s moderním hardware. Je to jedna z nejnáročnějších her současnosti, přitom do nejlépe vypadají má hodně daleko.

Zklamáním je také poměrně haprující atmosféra, kdy místo hardcore středověkého zážitku je to procházka a připomíná to pohádku princezna ze mlejna. Vážné scény s mrtvolami působí až směšně, kdy stojíte nad hadrovými panenkami a snažíte se zachovat vážnou tvář. Hned úvod „pobaví“, kdy „oplakáváte svou milou“ přičemž jí tam jen tak necháte ležet a věnujete se údajně rozsekanému příbuzenstvu, ležící na hromadě jako dvě hadrové panenky. Fakt, že seky mečem apod. nemají na fyziku těla žádný vliv, atmosféře a realističnosti hry výrazně škodí. Navíc v pozicích jakých tyto hardové panenky občas při soubojích končí, jsou opravdu neuvěřitelné. Hře by rozhodně prospělo větší surovost a realističnost (doporučuji tvůrcům třeba zkouknout pár historických akčních filmů, Kingdom of Heaven například, jak má vypadat správná středověká bitva). Prostě hra má být ze středověku, ale atmosférou tak moc nepůsobí, kvůli řadě nehotových či úplně absentujcících prvků jak na technickém, tak obsahovém zpracování.

Mnozí také kritizují, že hra nemá češtinu. Tvůrci dokonce slibují dodatečný dabing, ale já to považuji za vyhozené peníze a ztrátu času. Se vší úctou k českým hráčům, česky umíte, učte se cizí jazyky. A objektivně vzato, prodeje hry v ČR stěží zaplatí náklady na dabing, se kterým by to stejně i spousta českých hráčů (mnou počínaje) nehrála. Současné české titulky jsou více než dostatečné a anglický dabing je povedený. Stejně jako ozvučení a hudba ve hře. Škoda to kazit češtinou ;).  

Osobně bych tedy Warhorse doporučil, udělat pro tuhle hru poslední technologické optimalizace, které nutně potřebuje, udělat finální uhlazení a už na ní neztrácet čas. Raději ohlásit pokračování v lepším herním engine s novými systémy Ai, desktrukčního systému, atmosféry atd. a s mnohem větší a bohatší hratelností a obsahem hned od začátku. Kingdom Come: Deliverance ukázalo, že na vytvoření skutečně velkého RPG ze středověku mají a potenciál tam prostě je. Ale ze spousty důvodů by to chtělo začít od začátku na lepší technologii atd. Druhý díl a logické pokračování si tahle hra rozhodně zaslouží a neměl by být problém sehnat na jeho vývoj větší peníze a udělat jej prostě lepší ve všech ohledech, než cpát peníze do řekněme prvního pokusu, vznikajícímu v nouzi a vydaný nehotový pod tlakem.

Kingdom Come: Deliverance představuje soubor velkého potenciálu prezentovaný v celkově rozumně funkční podobě, vypadající jako velká top AAA hra, jen prostě menší. Tvůrci nevymýšleli novinky, prostě jen použili stávající herní mechanismy velkých AAA RPG her do svého světa a parádně zpracovaného realističtějšího podání středověku. Já myslím že hra splnila účel. Ukázala, že podobný titul má své místo, publikum a potenciál, ukázala možnosti a tvůrcům to, jak je udělat. Není to super skvělá hra, ale je dost dobrá na to, aby se dala označit za povedenou a dobrou hru i když s výhradami. Je hlavně příslibem do budoucna, který rozhodně doporučuji si třeba teď v létě pořídit a zahrát.

Pokud jsou u WarHorse chytří a vyvarují si některým pitomostem a hloupým zbytečně je samotné poškozujícím rozhodnutím, a dokáží využít financí a možností, které se před nimi otevírají, můžeme od druhého dílu očekávat hodně. Napadá mě podobnost s CDProjekt, kde první Zaklínač byl na tom podobně jako KCD, druhý byl lepší a třetí je legendou a zatím nedostižnou herní peckou. Doufejme, že WarHorse budou příkladu CDProjektu následovat (začnou tedy s dalším dílem od znovu a lépe). Sám jsem zvědav, jak bude budoucnost téhle herní značky vypadat.

Hodnocení Kingdom Come: Deliverance: 77%

Hru v ČR vydává společnosti COMGAD

 

Dojmy a podklady pro recenzi získány na sestavě:

 

  • AMD RYZEN ThreadRipper 1950X (16jader/32vláken)
  • 32GB DDR4 3200MHz Kingston HyperX (4x 8GB)
  • Gigabyte AORUS X399 Gaming 7 TR4
  • ASUS ROG STRIX Radeon RX VEGA 64 8GB OC
  • Western Digital Black NVMe SSD 512GB
  • ASUS Essence STX II 7.1
  • Windows 10 Prof 64-bit
  • BenQ 32“ BL3200PT (3840x2160 IPS)

Za výbavu pro testování děkujeme našim partnerům:

 

 

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


 / 26
SlabéVynikající 
Komentáře
Přidat Nový
trnkaj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 07:55:23

Citace:
Věřím že problémem je zastaralé DirectX11, na kterém hra běží a modernější verze API jako DX12/VULKAN by výrazně optimalizací a skutečnému využití procesorů napomohla.

Jen pro upresneni, vyuziti procesoru s pouzitym grafickym rozhranim skoro vubec nesouvisi, neni problem vyuzit 16 jader treba v DX7.

Jinak hra me bavila, ale je fakt, ze je dost narocna a jelikoz ma rozliseni monitoru 2560x1440 a i kdyz nejaky detaily trochu snizim, tak mam s GTX 1080Ti fps sotva polovinu obnovovaci frekvence, takze cekam na novy grafiky, abych si hru mohl poradne vychutnant + aspon budou vylazene vsechny bug, tak doufam, ze pres zimu se na to budu moct vrhnout
martyst111 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 13:24:05

To je dost smutne ze ani na 1080ti hra poradne nejede. To je jak gta 4 clovek ma predimenzovanej pc ale je rad za 40 fps.
trnkaj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 15:51:50

ono ten monitor ma 165Hz, takze pulka je cca 80, coz asi vetsine lidi celkem staci, ale na tom rychlym monitoru ten rozdil je proste dost videt a jsem zvyklej skoro vsude mit 100+ a pak ty fps padajici i k 60 uz dost trhaj oci, ale asi jsem rozmazlenej .
Kýbl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 08:00:23
avatar
Ahoj,
super recenze. Bohužel většina záporů, které zde zmiňuješ jsou pravdivé. Opravdu však nechápu jak můžeš napsat, že ti přišla hra jednoduchá, když jsi úplně vynechal meč a vydal ses cestou srabíka s lukem? Zkus si to zahrát ještě jednou s mečem a uvidíš. ;) Hra s DLC si dle mého názoru i přes všechny nedostatky zaslouží 9/10, jelikož s DLC je hraní na cca 100hod, což ti dneska málokterý herní singleplayer titul nabídne.
Objektiv [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 08:15:31

Dojmy a podklady pro recenzi získány na sestavě:




AMD RYZEN ThreadRipper 1950X (16jader/32vláken)
32GB DDR4 3200MHz Kingston HyperX (4x 8GB)
Gigabyte AORUS X399 Gaming 7 TR4
ASUS ROG STRIX Radeon RX VEGA 64 8GB OC
Western Digital Black NVMe SSD 512GB
ASUS Essence STX II 7.1
Windows 10 Prof 64-bit
BenQ 32“ BL3200PT (3840x2160 IPS)

Tak jak?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 10:09:21
avatar
????
Objektiv [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 10:46:22

V recenzi máte nápsánu sestavu s ryzenem a pod ní potom tuto sestavu.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 10:58:39
avatar
Jste tu nový? Tak přece fungujeme normálně, máme více sestav. Testy a benchmarky CPU/GPU děláme na naší redakční hlavní sestavě která je dnes tvořena kolem R7 2700X a je u kolegy, který tyto testy pravidelně dělá. Hry nicméně pochopitelně hraji pro účely vypracování samotné recenze na svém vlastním osobním/pracovním PC a tam mám ThreadRipper (což je taky RYZEN) ...

Fungujeme tak spoustu let, protože kolegové, kteří mě s DDWorld.cz pomáhají každý bydlí jinde, takže sestav přirozeně musíme mít více a každý si dělá to svoje . Benchmarky a testy tak dělá kolega, já se soustředím na recenzi hry .... v čem je přesně problém?
Objektiv [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 12:36:04

Aha tak to mě tedy zmátlo.
AndyF1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Kontrolny dotaz 2018-07-17 16:13:05

DD> este pouzivate eyefinity 3x 4K ? Ma hra Kingdom Come nativnu podporu tak vysokeho rozlisenia alebo sa to v hre neda priamo nastavit ? Je to hratelne v takom rozliseni aspon na low alebo bez sance ?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 16:57:24
avatar
no mám 3x 4K monitor ale používám jen 2x 4K protože prostě 3x 4K neutáhne žádná grafická karta dnes na low by to asi přetaktovaná VEGA nebo 1080Ti dali ale to není hraní ...
Fox_25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 17:34:13
avatar
Nevím, přijde mi jakoby DD popisoval jinou hru než hraju. Proti hrám jako skyrim, fallout 4 je KCD svěží vánek u kterého si při hraní nepřipadám jako vůl. Připomíná mi to Fallout 1@2, herně je to perfektní a těch pár chyb se dá bez problémů odpustit.
Narozdíl od skyrim a fallout 4 jsem neměl potřebu stahovat modifikace. Vlastně ano, mám modifikaci aby se obchodníkům rychleji obnovovaly peníze protože pár obchodníků mělo neustále jen jednotky grošů, plus tečka pro střelbu z luku.

Co mě mrzí je práce s operační pamětí, mám 32GB a hře je to u zádele, hraní s hrou na plotnovém disku je prakticky nemožné protože se něco neustále načítá. 20GB balík HD textur je taky relativně zbytečný, nějaký rozdíl jde pozorovat, ale není to zrovna to co by člověk od HD textur čekal.

Když to shrnu, pro mě je to perfektní hra kde úkoly dávají smysl a dá se do ní slušně "zažrat" až člověk ztratí pojem o čase. Proti tomu skyrim i fallout 4 jsem často znechuceně vypínal.
Puchpotu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 17:50:39

Bez urážky, ale hrát dnes na plotnovém disku? 500GB Crucial MX500 šel dolů na 2604Kč na heuréce, to už je super nabídka. Jsou tituly na plotnách prakticky nehratelné díky načítání, škoda času.
Fox_25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 18:10:39
avatar
Jo, já vím, ale nic to nemění na tom že hra nepočítá s velkou kapacitou operační paměti. I takové GTA V je s balíkem textur bez potíží hratelné na plotnách, není problém aby zabrala více než 16GB z ram. KCD si udržuje 6-8GB a přitom má k dispozici dalších 22GB ram.

Samozřejmě KCD mám na SSD a budu kupovat i 500GB SSD na další hry.
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 18:25:27
avatar
Hele, taky mám hry na plotně. A troufnu si tvrdit, že na plotně to má více jak 75% uživatelů. Prostě poměr cena/kapacita často vyhrává.
Pravda, mám to na SSHD 1TB a nemám nějak velkou potřebu měnit. Ale stejně jako Fox_25 bych taky byl rád aby si to hry natahaly do RAM, když jí je nazbyt (taky mám 32GB).

Nicméně nad MX500 500GB uvažuji delší dobu, ty disky se prostě povedly
Icik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 19:27:29

S Intel Optane Memory je hraní i z plotnového disku bez problému.
GRNDL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-18 08:45:47
avatar
A to máte z marketingové brožury, nebo s tím máte nějaké zkušenosti?

Já že bych se s dovolením vysmál
Icik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-18 18:34:30

Hm, fakt to zní jak z brožury.

Škoda, že mi tu teď ten křáp 1700X s Asus Hero 6 leží ve skříni. Kdybych věděl, že je to taková sračka, tak bych těch 16 tis za to nedával. A Cinebenche fakt nehraju.
Kdyby někdo měl zájem, nechám mu to vše za 7 tis.
c.Data [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 17:47:09
avatar
Honzo většinou s tebou souhlasím, ale mapa malá?? Prošel jsi ji celou a pobavil se nad otesánkem, klepnou, Ikarem atd, co je většina vedlejších úkolů?? Některé jsou naprosto super!! Osobně je to první hra, kterou jsem hrál třikrát. Co se enginu týče, tak jasně po tom co to mají celé udělané ve "starém" to předělají do nového a nevydají to vůbec, protože jim dojdou peníze, viz DukeNuke. Na to že team dělal na konci 100 lidí je to veledílo. Velké množství variací jak vyřešit daný úkol. Jinak jo skyrim byl velký, prošel jsem ho celý, ale většina lokací je CTRL-C a CTRL-V.

Za mne je to 95% a to za originalitu, dobře napsané příběhy (Hlavní i vedlejší) a nádherný svět!
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 19:33:02
avatar
no je menší než u jincýh her, ale napsal jsem také, že je to pochopitelné, protože tohle je "prvotina".

No právě Zaklínač série dokazuje, jak se to má dělat. Každý z těch dílů používá poměrně zásadně odlišný vizuál apod. a taky to zvládly. Myslím že sorvnání CDProjekt a jejich zaklínače s WarHorse a jejich KCD je zcela na místě ...

Originalita? No až na realističtější prostředí bez fantasy prvků mě ta hra zase moc originálí v ničem nepřijde. Ano úkoly jsou zamotané, ale to v jiných hrách také a třeba v zaklínači měli o moc lepší podání a vliv na svět apod. A variace tam byly také, takže jako na menší hru je to bezva, o tom žádná, ale spousta úkolů mě tady dost nudila, bylo to jen o ježdění sem tam často

a udělal jsem drtivou většinu úkolů které jsou ve hře vůbec k dispozici ...
Fox_25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 21:50:41
avatar
Ještě jsem tam nenarazil na úkol který by mě vysloveně nudil, originální je to právě v tom jak se jim povedlo zpracovat a zapracovat úkoly do hry v rámci středověkých reálií.
Ano, je tam ježdění sem a tam, ale tak nějak to k tomu patří, přistihl jsem se i u toho že minimálně využívám rychlé cestování, ani po 70 odehraných hodinách se mi ta krajina kupodivu neokoukala.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-18 12:11:56
avatar
tak to mě upřímně přijde jako samozřejmé, právě ve struktuře úkolů nevidím žádné problémy ale také nic novátorského ...

rychlé cestování je někdy pomalejší než když jedeš na koni sám, protože při rychlém cestování ubíhá ten herní čas rychleji ...
Fox_25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-18 15:05:20
avatar
Já nemluvím pouze o struktuře úkolů, myslím si že vzít středověké reálie a postavit na nich zábavnou hru je samo o sobě originální. Zaklínač 3 je perfektní a baví mě, ale KCD má prostě něco víc, něco co mě nutí pokračovat v hraní.

Rychlé cestování má ušetřit reálný čas, ne ten herní. Jede se podle nalinkované cesty a ne podle ideální jako když ovládáš koně sám. Samozřejmě to i tak trvá relativně dlouho, ale ono se není čemu divit když engine počítá rutinu NPC na celé mapě.
biker00x [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 18:53:08

Recenze se podle mě soustředí příliš na technickou - HW stránku, optimalizace atd. a ne na hratelnost, která je podle mě prioritou. a hratelnost hodnotím hodně vysoko, za mě je to hra roku.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 19:27:59
avatar
hratelnost podobné hry úzce souvisí s technickým zpracováním a optimalizacemi ;)
Objektiv [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 20:39:45

Hratelnost jednoznačně nestojí na vizuálu. Je plno her které jsou technologicky neatraktivní a přitom mají výbornou hratelnost. Visuální stránka a technologická není to stejné.
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 20:46:41

Souhlas, jen v té poslední větě máš vizuální stránku a technologickou, že není totéž. Myslel jsi asi hratelnost vs technologie
Objektiv [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 21:46:42

Ne myěleno je to tak, že technologická stránka visuálu může být zasostalá a přitom visuál zapadne do konceptu lépe jak TOP fotorealistická grafika. Příklad jsou třeba hry od Blizzardu. Není to visuálně technologiský top, ale prostě k těm hrám to sedí.
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-17 22:54:33

KCD je realistická hra se snahou o co nejvěrnější reálnou grafiku. Takže je to jiný typ hry, než od Blizzardu.
Původně jsem myslel odlišení hratelnosti od vizuálu. Na druhou stranu kolísající fps moc nepřidává hratelnosti, ale pokud hra lidi baví, tak bych také přimhouřil obě oči nad grafikou.

Edit: Nikdy by mě nenapadlo, že mě bude bavit hra s animovanou grafikou a hle série Borderlands mi to předvedla
Objektiv [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-18 20:30:06

Zahrej si Ori and the blind forest a zjistíš že od zaputí uteklo několik hodin
Exorcius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - lol 2018-07-18 09:37:04
avatar
No většina záporů, které zde zmiňuješ já hodnotím naopak jako plus. Nesnáším hry, kde tě vodí za ručičku. To že není ukazatel myši u střelby je naopak super, protože chvíli trvá, než se to naučíš. Stejně tak u souboje.

A rozhodně doporučuji vypínat ty ukazatele úkolů na mapě. To je věc, co mě na spoustu hrách irituje. Když mě považují autoři za pitomce, co se nedokáže řídit popisem, co mi řeklo NPC.

Hlad a další potřeby jsou naprosto v pořádku a naopak mě v pozdějších fázích mrzelo, že časem ustupují do pozadí s tím, jak člověk levelí a nemá potřeby pak tak velké.

S velikostí mapy se dá souhlasit, ale řekl bych, že je to tak akorát na ´kompletní dohrání všeho okolo 100 hodin, což je u mě ok. Zaklínač mi v poslední fázi už přišel moc zdlouhavý a vedlejší q ve finálních lokací jsem už ani neprocházel všechny.
neverkill [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-18 15:30:02
avatar
nepamatuju si kdy sem naposled vydrzel u nektery hry vic nez 10h, tohle jsem komplet prosel za 75h a byl jsem celou dobu nadseny prave originalitou, za kterou si hra zaslouzi dalsi bodiky navic myslim.

Pro cloveka co pari hry uz 20 let je prave originalita myslim zasadni argument.

Na Sazavu sem jezdil jako malej v klasteru byl tak 10x takze clovek co ma rad ceskou krajinu se muze i dojmout pouhou projizdkou po okoli a pricist si dalsi bodik.
Oldis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-21 15:53:37

Co se realističnosti týče tak bych tomu vytknul to že les vypadá tak jak les vypadá dnes a ne jak vypadal začátkem 15. století.
Velkou devizou ať se to naprvn9 pohled nezdá je právě chování NPC, respektive jejich simulace, což v jiných hrách nebývá, jiných hrách bejvá jednoduchá smyčka, do který může hráč kdykoliv skočit. Zatímco v KCD když je noc tak vás npc pošle do pryč protože spí, a pak si jede podle behaviorálního stromu. To se v jiných hrách neděje.
Oldis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2018-07-21 16:17:52

Poslední velký RPG sem hrál ME:A, a proti němu mi přijde rpg systém u KCD propracovanější.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Problém s účtem na DDWorld?

Videa
Total War Saga: TROY – strategie z dob trojské války
Total War Saga: TROY – strategie z dob trojské válkyPátek, 20 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 902x
Komentářů: 5
Nový GRID vypadá velmi dobře
Nový GRID vypadá velmi dobřeČtvrtek, 19 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1031x
Komentářů: 1
Porovnání reálného TDP procesorů AMD a Intel v praxi
Porovnání reálného TDP procesorů AMD a Intel v praxiÚterý, 17 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 2124x
Komentářů: 2
Chernobylite – duchovní nástupce STALKER už brzy!
Chernobylite – duchovní nástupce STALKER už brzy!Pondělí, 16 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1651x
Komentářů: 2
BORDERLANDS 3 je venku – jak si nastavit kvalitu grafiky?
BORDERLANDS 3 je venku – jak si nastavit kvalitu grafiky?Sobota, 14 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1765x
Komentářů: 2
System Shock 3 v nové herní ukázce! Zajímavé.
System Shock 3 v nové herní ukázce! Zajímavé.Pátek, 13 září 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1648x
Komentářů: 1