PREVIEW: Od Floridy po Niagaru - 4,5 tisíce kilometrů po východu USA za 3 týdny Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 18 květen 2015
Přejít na obsah
PREVIEW: Od Floridy po Niagaru - 4,5 tisíce kilometrů po východu USA za 3 týdny
Autobus je pro turisty - auto pro ty, co chtějí něco vidět!
Historie a města USA v kostce za 2 týdny!
Konec jak má být
alt

 

 

 

  • PREVIEW: Od Floridy po Niagaru

                                   - 4,5 tisíce kilometrů po východu USA za 3 týdny

Někteří si možná všimli absence novinek na DDWorld.cz v uplynulých týdnech. Má to důvod :). Asi jste si všimli, že na DDWorld.cz trochu vázly aktuality a novinková videa. Nebojte, nic se neděje, jen se nám v redakci sešly nějaké výlety a dovolené, takže jsem já a někteří kolegové měli pauzu. Alespoň jsme pro vás připravili spoustu recenzí a také zajímavých diskusních témat, které opravdu slouží i pro naši orientaci na co se soustředit v dalších článcích apod. Děkujeme proto za vaši hojnou účast v diskusích pod některými z nich. Vše bedlivě sledujeme. A kam jsem to na 3 týdny zmizel konkrétně já?

  • Od Floridy po Niagáru - východ USA za 18 dní

Dostal jsem možnost se vydat na další větší cestu po USA. Letos jsem zamířil na východní pobřeží, takže po středozápadě USA a severu USA se západní Kanadou to kontroluji ještě na druhé straně amerického kontinentu :).

Jako obvykle po USA cestujeme autem, a dokonce pro mě (sice až v NY) měli novou generaci mého oblíbeného Chevy SUBURBANA v půjčovně, takže radost jezdit. Jasně, je to velká těžká kráva ale prostě stojí za to :). Kromě vnějšího designu se auto výrazně změnilo uvnitř proti starší generaci, kde teď kvalita zpracování i výbava snese srovnání s luxusními evropskými SUV. Nové je ale i odpružení, využívající nejšpičkovější technologie a na první svezení výrazný rozdíl proti starší generaci, se kterou jsem dříve najezdil desítky tisíc km po silnicích i mimo ně všeho druhu. Naštěstí zůstaly i V8 motory, jen ten základní má teď o něco více síly. 5,2l V8 se 400k dokáže i s 3,5t autem dost slušně hýbat za pěkné zvukové kulisy :). Pokud vás zajímá spotřeba, je to hodně slušný, většinu cesty jsme strávili na dálnicích a pojížděním po velkých městech, včetně pořádných kolon a přesto s autem naloženým přes 4t jsem bez potíží držel spotřebu celkovým průměrem 13-14l na 100km a to jsem ho rozhodně nešetřil na rozjezdech a ani po dálnicích jsme pomalu nejeli. Mimochodem mě překvapilo, jak se na východě jezdí rychle. Sice jsou tu rychlostní omezení cca max 65mph, ale všichni to valí až 85-90mph, takže musíte jet s davem a opět musím ocenit tu možnost předjíždět zprava i zleva, protože termín podjíždění v USA neznají - proč to není i u nás?! Bohužel tohle auto si v ČR oficiálně nepořídíte (asi že ho nedělají ho ve 2l dieselu). Koupit se dá jako dovoz, ale díky pitomé české 21% DPH počítejte s cenou přes 2,1 milionu. V USA za něj dáte kolem 64 tisíc dolarů tedy zhruba něco málo přes 1,5 milionu korun. Dobrá zlodějina v ČR :(. 

(jsem si vzal v NY toho bílého :), ale nejvíc mu sluší červená)

 Pokud cestujete ve dvou, pochopitelně není nad to si půjčit nějaké Camaro nebo Mustanga (či dokonce Corvettu) se stahovací střechou, v obou případech mají půjčovny dost širokou nabídku, včetně těch nových modelů. To jen takový tip na cesty ;). Celkem na nás čekalo asi 4500 kilometrů, což je na 18 dní slušná porce a přitom navštívíme nejjižnější místo v USA na Key West na Floridě ležící už téměř v Karibiku a přes velká města, historická místa a bitevní pole války za Nezávislost i Severu proti jihu pojedeme nahoru na sever až k hranicím s Kanadou a naši cestu pak končíme v New Yorku.

(Praha - Londýn - Miami)

Protože mé starší články o cestování po USA měly nejen tady velký ohlas a byli jste hodně zvědaví na další, a vím, že vám dlužím ještě loňskou Kanadu, tak i tento článek berte jako takové krátké preview a pokusím se to v dohledné době rozepsat na kapitoly den po dni, jako takový tip na výlet, případně vám dát představu, co vás čeká, pokud byste se na stejnou cestu chtěli také vydat, s čímž vám mohu pomoci vám takovou cestu zařídit :). Z Prahy jsem tak přes Londýn zamířil do Miami, kde tedy začala má letošní cesta.



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 625x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1549x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1236x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1916x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1166x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1915x
Komentářů: 3