The Division 2 – RECENZE hry a TEST výkonu grafik a CPU – skvělá hra s výbornou optimalizací Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Neděle, 17 březen 2019
Přejít na obsah
The Division 2 – RECENZE hry a TEST výkonu grafik a CPU – skvělá hra s výbornou optimalizací
TEST výkonu procesorů a grafik a technické zpracování
Závěr a hodnocení

 

 

  • Závěr a hodnocení

Jsem absolutně nadšený! První Division bylo fajn, ale protože nejsem fanda PvP hraní, nebylo tam úplně vše pro mě. Nicméně koncept byl zajímavý, a tak je opravdu dobře, že UBISOFT ho vzal a další tři roky vylepšoval po všech stránkách. Na Tom Clancy's The Division 2 je sakra vidět, jak to vypadá, když se někdo opravdu snaží udělat funkční a zajímavou hru.

Možná právě proto, že Fallout 76 a ANTHEM hry podobného ražení z poslední doby jsou odpornou ukázkou toho nejhoršího v současném herním průmyslu, je Division 2 o to zajímavější. Ačkoliv to, co nabízí tahle hra v kvalitě, jaké to nabízí by mělo být naprosto normální! Tohle je funkční, obsahově extrémně bohatá a technicky dotažená hra už v základu. Další rozšiřující obsah je na cestě, kdy část bude zdarma, a bude opravdu rozšířením, ne doděláním toho, co ve hře chybí apod.! Ostatně vydavatel hry chce po nás plnou cenu hned, takže je na místě žádat plně fungující produkt. Něco, co Fallout 76 či ANTHEM nenabízí, a přesto mají tu drzost vydavatelé plnou cenu za ty hry žádat, a ještě je naplnit absurdními mikrotransakcemi. Bohužel mikro(makro) transakce se nevyhnuly ani Tom Clancy's The Division 2. Hra je obsahuje, jsou jen kosmetické, ale i tak mě docela uráží, že za plnou cenu nemám přístup ke všemu obsahu. Opravdu si myslím, že ve hře za plnou cenu nemají mikrotransakce do dělat, není to F2P titul.

Bohužel musím přiznat, že jsem zatím neměl možnost okusit end-game obsah, protože jsem po zhruba 20 hodinách hraní (což je u řady her doba dohrání) jen v polovině hlavního příběhu, na levelu postavy 17 a mám prozkoumánu zhruba 1/3 mapy. Nicméně kolega už je na levelu 30 a potvrdil to, co pozoruji sám. Tvůrci skvěle vyvážili hru tak, že prakticky s každým novým levelem otevíráte další možnosti. Postupně vás tak učí velmi komplexní RPG systém statistiky a navzájem souvisejících a ovlivňujících se vlastností výbavy. S tím, jak postupujete levely dostáváte komplexnější prvky s více vlastnostmi a na maximálním levelu se otevřou další možnosti. Tam už také bude stát za to investovat do zajímavé tvorby předmětů a opravdu přizpůsobení si postavy a stylu hraní a výbavy tomu na míru.

Musím říci, že RPG prvky této hry jsou až ohromující a řada RPG her bledne závistí. Ano, hra neobsahuje RPG prvky, pokud jde o možnost ovlivňování příběhu, dialogů apod. To by byl opravdu další level, ale na to si UBISOFT pěstuje aktuální verzi ASSASSINs Creed. Nicméně Tom Clancy's The Division 2 division dokazuje, že pokud chcete velkou multiplayerovou hru, že není nutné kašlat a házet přes palubu solidní singleplayer a solisty. Můžete mít skvělou SOLO hru, která je současně skvělá v kooperaci, v PvE a může mít také PvP. Osobně nemám PvP rád, ale nikdo mě nenutí jej tady hrát a nemám pocit, že bych kvůli PvP aspektům v této hře byl jako „solo“ hráč nějak ochuzen a okraden o kvalitu příběhu, hratelnost solo hraním. Už první Division tohle mělo, druhý díl to ale dotahuje a vylepšuje po všech stránkách a přidává na různorodém obsahu, že je to až omračující. Za 20 hodin hraní jsem se ani minutu nenudil, pořád je co dělat a nejsem ani v polovině hry a otevírají se nové a nové možnosti, nové mise a další DLC a update mají tvůrci v plánu. Takhle se to dělá. The Division 2 exceluje a předvádí zcela jednoznačně a v plné nahotě, v čem naprosto selhaly Fallout 76 a ANHEM. Přitom obě hry chtěli být přesně tohle a tvůrci lhali nám všem do poslední chvíle, že takové budou. Tedy skvělé hry pro SOLO hráče hledající příběh, a dobré pro multiplayer. Nejsou ani jedno. Je to neuvěřitelné, ale The Division 2 je lepší RPG než Fallout 76 i ANTHEM dohromady, přitom obě jmenované hry pochází od tvůrců jedněch z nejlepších RPG her všech dob. Zejména však obsahově, funkční vyladěností a variabilitou Division 2 ukazuje, jak koncepčně neopravitelným selháním Fallout 76 i ANTHEM jsou. Přitom tohle prostě není nový koncept sám o sobě.

  • Závěr

Je opravdu málo, co se dá realisticky Tom Clancy's The Division 2 vytknout. Ač to může některé hráče, a hlavně vydavatele šokovat, tahle hra funguje a nabízí bohatý obsah od prvního dne vydání. Nesnaží se přitom přijít s něčím výrazně novým, prostě vylepšuje koncept prvního dílu. No a po 3 letech vývoje je výsledek opravdu fantastický. Jako SOLO hráč, jsem nadšen, kolegové, kteří hrají radši kooperačně, jsou stejně nadšeni. Všichni tedy máme své a nikdo není nijak ochuzován. Asi nejslabší stránkou je zatím PvP režim, kdy vybalancovat tu neuvěřitelně propracovanou rozvětvenou strukturu ovlivňujících se vlastností a prvků výbavy, bude noční můra, protože jsou zde prostě prvky, které jsou výrazně lepší a silnější než jiné. V ostatních režimech hry to vůbec nevadí, ale v PvP to vadit bude a nemyslím si, že je to snadno řešitelné. Naštěstí PvP složka je záměrně a správně výrazně odděleným prvkem a neotravuje tu drtivou většinu hráčů, kteří radši solo nebo jen kooperační PvE hraní.

Musím říci, že jsem až trochu přehlcen RPG elementy výbavy a množstvím obsahu, kdy tahle hra je noční můrou pro mě, co by kompletistu, který rád vyčištěnou mapu a „úkolníček“ :). Tady totiž není hotovo nikdy, další nový a trochu jiný úkol se ihned objeví zas a znovu hned za rohem, další zajímavý prvek výbavy vypadne z dalšího nepřítele, prostě tohle nemá konec :-). Musím říci, že mě také více baví přestřelky než v prvním díle, kde to bylo výrazně jednodušší. Zde jsou nepřátele chytřejší, ale i jako hráč máte více možností, nepřátelé mají více zásahových zón se zajímavými efekty, a tak i někteří super silní nepřátelé mohou padnout rychle a můžete být mnoho úrovní levelů pod nimi. Oceňuji vyšší náročnost hry pro SOLO hráče, je výzvou a s odměnami.

Dnes nemohu bohužel vydat úplně finální verdikt, protože jsem se prostě nedostal k veškerému obsahu ještě. I po 20 hodinách hraní má pocit, že pořád jen „škrábu povrch“ ale fakt, jak moc mě to baví, mluví za vše. UBISOFT se překonává. Pozoruji, že se rozhodl některé své série výrazněji specificky zaměřit. Far Cry je tak opravdu excelentní střílečka z pohledu první osoby, pokud chcete kvalitní střílení, je Far Cry 5 a New Dawn jasně lepší než Division 2. Nicméně Division 2 je looter-shooter a funguje systémem hra jako služba a je tedy svébytnou akcí z pohledu třetí osoby a funguje super. Má více mnohoúrovňových RPG prvků a elementů než leckterá hardcore RPG hra. Nemá ale mluvícího hlavního hrdinu a příběh, který byste jako hráči mohli ovlivňovat. Na to má UBISOFT aktuální Assassin´s Creed serii, kdy musím napravit svůj loňský rest a přinést recenzi Oddysey. Ta hra je totiž super skvělé příběhové RPG v přenádherném prostředí. Všechny tři hry mají přitom společnou nejen senzační hratelnost a zaměření, ale i fakt, že technicky fungují a úžasně dobře vypadají a mají skvělou optimalizaci. Spolupráce UBISOFT a AMD nese své ovoce a na rozdíl od jiného výrobce se AMD snaží o skutečné optimalizace pro všechny hráče, nejen zvednou nároky hry a nutit majitele starších karet kupovat nové karty.

AMD však díky této spolupráci může třeba i tuhle hru nabídnout zdarma k nové Radeon kartě. Takže pokud chcete nový Radeon RX 570/580/590 nebo VEGA 56/56/7, tak k nim můžete mít Tom Clancy's The Division 2 zdarma! A nejen ten, ale i další až dvě velmi povedené a vysoko hodnocené hry hráči i recenzenty! Super nabídka vzhledem k ceně některých modelů (k RX 570/580/590 si prakticky kupujete hry a k tomu "zdarma" kartu :) ) a zejména vzhledem ke kvalitě hry, která je prakticky posledním hřebíčkem do rakve zpackaného přímého konkurenta ANTHEM, který jako stejně looter-shooter single-multiplayer zaměřená hra, totálně až směšně selhává v každém ohledu. Dokonce i v tom RPG příběhu, což byla kdysi doména BIOWARE.

Tom Clancy's The Division 2 je skvělá hra. Obsahově překvapivě bohatá a další obsah dorazí později. Dokonce jedna již hotová část hry byla záměrně pozdržena, protože někteří hráči by měli příliš velkou výhodu nad jinými v PvP režimu. Jsou tací, kteří hraní této hry pojali jako sprint a místo užívání si všech prvků letí rychle levely vpřed k nejlepšímu možnému vybavení, což v PvP hraje roli. UBISOFT tak záměrně odložil vydání další oblasti s vyššími prvky, aby umožnil více hráčům dotáhnout se na vyšší úrovně. Správný přístup. Zejména když musím říci, že ten obsah prostě nechybí. V téhle hře je pořád co dělat, hraní je odměňující, nemáte pocit, že by vás hra zbytečně okrádala o čas, protože musíte zdlouhavě nudně opakovaně dělat nějaké nudné činnosti abyste pak mohli dělat nějakou další opakovanou činnost a teprve za to mít nějakou malou odměnu. Dokonce bych řekl, že toho obsahu může být pro některé hráče až příliš, nevíte prostě co dělat dříve :). A to ještě tvůrci řadu obsahu ukryli. Dá se najít náhodou (ale už jsou na to i návody), speciální nepřátelé, výbava atd..

Pokud bych měl něco vytknout, tak osobně bych uvítal detailnější a větší vizuální možnosti tvorby vlastního vzhledu postavy (ale není tu nejdůležitější prvek). No a pak snad jen pokud by hlavní hrdina mluvil, protože některé ty příběhové sekvence, kde ostatní vedou dialog a vy trapně mlčíte, působí špatně. Pokud by navíc šlo příběh nějak ovlivnit, tedy mělo to následky bylo by to zajímavé, stejně jako větší možnosti různorodějšího budování osad vztahů s postavami atd. Ale tohle jsou zkrátka asi více návrhy pro Division 3 ;), protože to bude vyžadovat komplexnější změny v designu hry. Každopádně práce na současné hře nekončí, další změny a prvky dorazí ale už teď jsem absolutně nadšen. Tahle hra si zaslouží přízeň a podporu, takže určitě doporučuji ke koupi, nebo si kupte novou Radeon grafiku s touhle hrou v balíčku. UBISOFT i AMD si jednoznačně zaslouží naši podporu, protože takhle by to mělo vypadat! A je ostuda, že tahle hra s tímhle přístupem je dnes výjimkou, přitom vydávat obsahově zábavnou a bohatou a současně fungující, technologicky pokročilou a optimalizovanou hru, má být normální. České hráče potěší i kompletní titulková lokalizace do češtiny v základu.

Hodnocení Tom Clancy's The Division 2: 95%

Autor recenze hru hrál a testoval na PC sestavě:

  • Procesor: AMD RYZEN ThreadRipper 2950X (16jader/32vláken)
  • Deska: Gigabyte AORUS X399 EXTREME
  • Paměť: Kingston HyperX Predator 32GB (4x 8GB) 3200MHz
  • SSD: WD NVMe BLACK 1TB
  • Grafická karta: AMD Radeon VII 16GB
  • Zvuk: ASUS Essence STX II 7.1
  • LCD: BenQ BL3200PT 3840x2160 IPS
  • OS: Windows 10 Pro

Za výbavu pro testování děkujeme našim partnerům.

 

 

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Motto: „Raději později a pořádně, než dříve a blbě“ :). Než začnete diskutovat: Objektivitu a objektivní fakt a názor nelze posuzovat subjektivním dojmem! ;)

Starší články


 / 15
SlabéVynikající 
Komentáře
Přidat Nový
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-18 21:00:08

Určite parádna hra. Mikrotransakcie pre kozmetické veci sú ešte v pohode. Najviac ma však mrzia platené DLC, ktoré dokopy stoja viac ako celá hra. Dokonca pre túto hru nie je klasický "season pass", ale len "year 1 pass", ktorý sa skončí po roku a následne je potrebné opäť kupovať ďalšie DLC.
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:38:13

Ale Year passy jsou normální, byl i v jedničce, kupodivu do dnes platí všechny bonusy s tím spojené.

Nicméně year 1 pass nepřináší reálně nic navíc, v zásadě si tím člověk koupil early access. DLC jsou minimálně pro první rok v ceně základní hry.
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 21:17:08

To som nevedel. Ďakujem za info.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hmm 2019-03-18 21:01:14
avatar
Jako mám i5 2500K na 4.3 ghz, rx 570 ITX 4gb a rozhodně ne ultra nemám 52 fps ...to je asi jen ten benchmark co ? Jinak normálně stiný low, zbytek med/hi a v budovách 60 fps ano, ale venku to je tak 45-55 občas drop...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-18 21:09:20
avatar
stará CPU architektura pomalé RAM hraje také roli ....
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-18 22:19:10
avatar
ramky mám jen ddr3 na 2133mhz .. časování 10 11 11 30

edit: lol tak jsem zjistil, že takhlhe mi mají běžet ale neběžely, nastavil jsem v biosu tyto hodnoty a nyní hra běží mnohem lépe i se stiny na medium .. paráda
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-18 22:20:38
avatar
a teď si představ, že bys měl DDR4 3200MHz ;) fakt to dnes dělá rozdíl u RYZEN je u her mezi 2133 a 3200 klidně 15% rozdílu výkonu ....
Dirtrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 09:40:14

To je ale specifické spíš pro Ryzeny, u Intel jsem nikdy tak velký rozdíl pouze změnou RAM nepozoroval.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:30:59
avatar
je tam taky, ale tak poloviční max, protože v případě Intelu prostě jen osadíš rychlejší paměti výkon CPU to nijak neovlivní u AMD vzhledem ke konstrukci kdy stejný takt jaký je na RAM je aplikován i na vnitřní sběrnici ...
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:41:34

Tak já přešel z 4790k na 8700k a při tom samo měnil paměti, 1600 na 3000, tam kde jsem potřeboval jsem získal 30% výkonu navíc a to ta 4790k byla na 4.6GHz a 8700k v defaultu, po OC na 5GHz dokonce 50% výkonu (není to o jádrech navíc ale o IPC/taktu/propustnosti)

30% výkonu navíc bylo dost překvapující, čekal jsem že to bude max pár procent. Ta nová platforma jednoduše znát byla. Na drouhou stranu Ryzen 2700X v té stejné věci má výkon jako ta 4790k a 3200MHz paměťi na Ryzenovi to nevytrhnou
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 12:03:54
avatar
2700X má určitě vyšší výkon než 4jádrová 4790K i jen 6jádrová 8700K ... v řadě případech ti ani OC 8700K na 5GHz nepomůže překonat 2700X protože ten má 8jader/16vláken ... fakt že některé hry ten výkon nevyužívají neznamená, že 8700K je výkonnější CPU není, jen daná aplikace nedokáže většího výkonu vícejádrových CPU využít ...
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 18:29:48

Proto píšu že je to díky jádrech navíc, ty jsou bezpředmětné. V oblasti leteckých simulátorů je Ryzen naprosto nevhodné CPU a vyrovná se jen starším generacím Intelu s polovinou jader.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 22:40:37
avatar
Naprosto nevhodné? I s vypnutým SMT, které je sice lepší než Intelovské HT, ale přeci jen někdy zlobí? Důkaz místo keců?
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 23:58:44

Ano ví se to už dlouho. Aktuální produkce AMD si bohužel nesedí s leteckými simulátory.

Například v X-Plane je výkon Ryzenu téměř poloviční proti ekvivalentnímu Intelu, a světe div se to platí i pro Radeony, které mají cca polovinu výkonu toho co NVIDIA, například GTX1660 podává v XPL o 58% vyšší výkon než třikrát nákladnější Radeon VII, viz Odkaz člověk co se zajímá stavbou počítačů pro xplane, nebo Odkaz asi nejznámější firma specializující se na počítače pro letecké simulátory, ani jedna z jejich nabídek neobsahuje AMD procesr a grafiku, výhradně Intel a NVIDIA, v případě intelu pak standardně přetakované CPU - OC garantují.

A tady side by side 1060 3GB vs RX570 4GB: Odkaz v některých chvílích RX běží o polovinu pomaleji než ta 1060. Po vzletu tam byl dokonce drop, kdy to nějakou tu sekundu/dvětři běželo 3x pomaleji


Odkaz a tady, recenze ryzenů kde mimo jiné testují X-Plane. Tady je rozdfíl mezi 8700k a 2700X 28% ve prospěch intelu, 4790k tam dokonce dosáhle lepšího skóre než to 2700X ale je to de facto na stejno. Když se pak ta 8700k dostane na těch 5-5.1GHz tak je to dalších cca 20% navrch a dostáváme se na cca 50% lepší výkon než Ryzen. Je to výsledek benchmakru, kde rozhoduje CPU a GPU nemá v podstatě žádný vliv na výsledek.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 23:43:50
avatar
to není problém AMD, to je problém technické neoptimalizace těch simulátorů ... neexistuje technický důvod na straně AMD CPU/GPU, proč by to na AMD mělo jet tak špatně .... je to jen mizerná technologická optimlizace ze strany tvůrců simulátorů ... nic ví.
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-20 00:05:14

Tak nikdo neříká že je to chyba AMD, ale výkon AMD je prostě takový a uživatel s tím nemá šanci nic udělat. Může "šetřit" na AMD HW ale dostane výrazně horší výkon než když bude "plýtvat" za Intel. Navíc těch pár drobných na HW není nic proti tomu co člověk může do toho simulátoru narvat v SW a HW jako speciální ovladače. Jen nějaká imitace plynových pák a trim kola z malého dopraváku, které josu motorované - hýbe se to tak jak v reálném letadle jak to ovládá autopilot - stojí vyjdou na tolik co tu asi drtivá většina lidí nebude mít v celé mašině (cca 2,5-3 tisíce €), sám mám jen v doplňcích leteckých simulátorů asi 5000 USD, takže pár tisícovek korun navíc za CPU mě fakt nevytrhne
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-21 07:25:12
avatar
hmm tak zas až tak super to není.. venku pěkný dropy pod 40 fps... mi sere kurnik
martyst111 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-18 21:59:17

No a kdyz takhle testujete v ultra nastaveni jak je to s antialiasingem.Je to jen x2 nebo tam nabusite aspon x8.Predpokladam ze fxaa nikoho nenapadne testovat.Na screenech je to pekne vyhlazene ale porad je to static.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-18 22:19:46
avatar
plnej, FXAA není tak kvalitní, nicméne AA dnes nedělají moc velký rozdíl
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-18 22:54:15
avatar
to se nastavuje v ovladačích AMD.. nebo to je ve hře ?
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 00:06:08
avatar
Dneska nikdo nevydá hru co by neměla AA, takže určitě ve hře.
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:36:50

není tam žádné nastavení AA.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-20 00:41:08
avatar
Tak zřejmě vydá. Tudíž nejspíš natvrdo přes ovladače.
Ziik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-28 10:37:04

pro komplik ... nastavení je ve hře v obrazovce "výběr agenta" kde koukáš na "sebe" a vlevo je takový "panel". Tak nad tím panelem máš klasický ozubený kolečko ikonku a ta ti zobrazí komplet nastavení, klávesy, grafika, obraz ... fakt detailní.
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:31:35

V Division 2 není nastavení antialiasingu, nevšiml jsem si toho, aliasem ale obraz netrpí, podle mě ale snowdrop jak v jedničce tak dvojce automaticky maže právě kvůli aa a následně postprocesově doostřuje.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-20 08:38:48
avatar
něco s ostřením obrazu v tom menu hry je... teď nevím jak to tam přesně je nazvané... ale defaultně to mám na 7/10
Caveman0305 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-18 23:26:32
avatar
Hrál jsem to na Ryzenu 2600+Zotac GTX1080TI AMP Extreme. Vše na MAX pri 3440x1440.Hra jede fakt dobře... Ale graficky mi teda nejak krásně nepřipadá. Mám rád asi jinej grafickej kabát. Pokračování Far Cry 5(Post APO) mi teda přijde hezčí. Bratr ji dostal jako dárek k novému Hardware...Poslední Lara mi přijde hezčí... Nebo Metro na RTX grafikach(na GTX je to normální hra). Prostě.. Division 2 pro mne grafický průměr.
GiGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-18 23:42:22

Trosku me odrazuje ta komplexicita hry a dost složité ovladani. To asi nebude hra na krátké vecery?
Je to port z konzoli nebo ne? Proc to delaji furt na ty tlacitka?
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:36:18

Je to rpg looter shooter, podobně jako anthem, destiny, warframe, borderlands nebo diablo... tohle je na stovky/tisíce hodin.

A port konzolí? Ano struktura menu je stejná na všech platformách, ovládání totožné s jedničkou, ale herní mechaniky se mění.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 00:12:04
avatar
Hm, optimalizace AMD.

No netvrdím, že to neumí, protože třeba Far Cry 5 mi jede fakt pěkně.

Ale tohle je maličko zvláštní, takže tipuju, že hra prostě přetěžuje vRAM (aby se někde projevila tendence nVidie ořezávat paměti kde to jde - což je vcelku chvályhodné je za to mírně plesknout přes prsty, bohužel i hráče teda..).

Navíc výsledek RVII rozhodně nekoresponduje s jejím výkonem (tedy ne tím grafickým).

Ovšem koresponduje (skoro) s jejím výkonem výpočtením, takže pokud AMD nějak neodsabotovalo nVidii, tak chce Division 2 hodně těžký výpočetní výkon. Což vzhledem k typu hry není nic zvláštního.

Jinak AMD taky třeba pracovalo na BF4. A to teda byl "úspěch".

Witcher 3 je sponzoring nVidie, nicméně je to jeden z nej benchmarků do dneška. Ale to taky neznamená, že nVidia nezazdila pár her.

Obecně nevidim moc rád tyhle typy sponzoringu, protože je to vždy pro jednu skupinu zákazníků následně opruz.

Co se Division 2 týká, jo dneska je úspěch když někdo vydá funkční hru co opravdu prošla betatestem. Sme to dopracovali teda..
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:34:33

Na Division v 4k max detaily stačí necelých méně jak 6GB VRAM. Vyzkoušeno, otestováno už dávno.

Co dokáže alokovat paměť je extra streaming distance, to je jak moc hra preloaduje objekty do foroty, ty preload data vůbec nemusí použít, současná division má slider v nastaveních, jednička automaticky cílila na usage 75% VRAM a zbytek byl určený pro preload.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 19:33:09
avatar
Jo tohle mě taky napadlo. Tak je to vcelku užitečné mít maximum načteno ve vRAM.

Když to jde nastavit, tak pohoda..
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:42:58
avatar
proč by herní RVII výkon neodpovídal? Však je stejný jako RTX 2080? Měl by být menší abyste byl spokojen?
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 19:40:21
avatar
Jak kdy, jak kde. Možná tak na téhle stránce.

RVII je Radeon Instinct MI50 s vypnutými (ať už fyzicky či SW) částmi. Což je profi karta, ne herní karta (priorita jsou výpočty ne grafická část).

Výkon grafický se řídí čistě tím, jak moc se podaří optimalizovat hru (a ovladače). Ta "optimalizace" obvykle probíhá (jako všechny) tím, že se odstraní věci co 1) nejsou vidět 2) snad nejsou vidět a v nejhorším 3) si toho doufáme nikdo nevšimne.

Občas jde odstranit nějaké to kurvítko co tam hodí konkurence (případně se tam dodá, nejsem tak naivní abych si myslel, že to AMD neudělá).

Výkon GPU je statická záležitost, která je napevno svázaná s HW té karty. Jediné metody jak upravit grafický výkon je prostě se snažit všechny operace zjednodušit na maximum.

Někdy to jde beze ztráty květinky a někdy taky ne.

Z praxe své vlastní vim, že Far Cry 5 nevypadá úplně stejně na Vega 64 a Titan Xp. Jednoduše proto, že obě karty mám. Nicméně mimo lidi co se na to soustředí a mají možnost si to otestovat si toho nikdo nevšimne.
Ziik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 09:17:14

Za mě plusy: super grafika+prostředí, dobré FPS-optimalizace, možnost věci přeskakovat a vylézt na ně
mínusy:
- nemam možnost zvolit odpověď(přijímám úkol/nepřijímám úkol)-ingame video kde mlčím a tím automaticky přijmu úkol-s tím se mi těžko ztotožnuje(hlavně když člověk hraje Deus Ex)
- hlavní postava v ingame videích nemluví
- trochu méně ergonomický systém menu a inventářů
- divný loot systém (5-10 mrtvých lidí a z toho mam jedny chrániče - raději bych omezil nosnost postavy a dal víc loot věcí které prostě nemůže dohromady unést(blíže reálné situaci))

Celkový dojem: pozitivní, dobrá hra, pěkně se hraje
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:49:48

loot systém je výsledek toho co hráči chtějí, postavy toho unesly výrazně méně a lootu bylo méně a hra málem umřela, po rebalanci, kdy to lootem doslova prší, navýšením inventáře a také stashe byli lidi spokojení. Množství lootu také umož%nuje do jisté míry bojovat s RNG.

úkol odmítnout nejde, ale taky ho nemusí dělat pokud nechce - nejde o příběhovou linku, ale side missions - o některé úkoly si musí říct - například bounty. Tohle jednoduše není příběhové RPG a někteér z bočních misí člověk chtě nechtě odehrát musí protože odemykají například doplňky na zbraně, dávají SHD techny na odemčení skillů.

Dokud se nám navíc neotevře WT5, tak stejně člověk nemá všechny možnosti hry otevřené a je prostor na dohrání všech side missions, gear taky není potřeba moc hrotit, když s WT5 začne být obsolete.

já například odehrál jen jednu boční misi hned - nevím teď název, ale ta co dává pro 5.56mm zbraně extended magazine, což je must have. Zbytek side misí jsem ignoroval a začal je hrát až někdy na levelu 15, aktuálně jsem na WT4, mám téměř max GS, a pořád mi svítí kolem 10 bočních mísí, někteér jsem navíc dostal až v endgame.
Ziik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - pomoc cizímu agentovi 2019-03-28 10:46:21

komplik, to vypadá že té hře rozumíš ... co mam probůh dělat když se mi vlevo dole objeví "žádost o podporu od jiného agenta". Jako rád bych mu pomohl, ale nevím jak ho najít. Na mapě ho nevidím. Nejlépe bych chtěl zmáčknout "ano, pomůžu" a udělala by se mi navigační šipko-čára k němu ...
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 09:36:37
avatar
Jaký kdo má zkušenosti s DX12?
Někdo s ním má problémy. Výkon sice lepší, ale občas záseky, pády hry. DX11 stabilní, i když menší výkon.

Mě Division 2 čeká až se dostanu k PC (možná až o víkendu)
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 10:36:26

V DeusEx MD mi DX12 blbnul, microstuttering. V Rise of the Tomb Raider to naopak běhalo jak víno. AMD RX 580.
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:26:40

RotTR DX12 na GTX1080 zvýšil výkon o víc jak 30%, z 45FPS v minimech jsem šel na 60+ FPS v minimech... byla to spása. Division bohužel trpí. Komu to funguje bez pádů v DX12 má vyhráno, ten výkon navíc tam prostě je.
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-21 09:09:17
avatar
Tak jsem se k tomu na cca 2h dostal. DX12 drží, žádné problémy které máš např. ty jsem nezjistil.
Nicméně mi přišlo, že s DX12 mám výkon nižší...ale to musím lépe otestovat.
Taky by mě docela zajímalo, jak s FPS hýbe takt CPU. Počítám, že celku slušně, takže při 3,8GHz co mám bude viditělný rozdíl oproti 4,5+ GHz.
Jinak na jedu na zatím na High, nechtělo se mi zatím s tím nějak laborovat. To až o víkendu kdy bude více času

EDIT:
tak rychlé testy pomocí benchmarku ukázaly, že DX12 mi výkon ubere, ale křivka FPS je hladší a GPU lépe využívané.
U DX11 v poslední oblasti benchmarku (která je nejnáročnější) bylo GPU z nějakého důvodu využíváno třebas jen na 80%. U DX12 na 98%. Zajímavé.
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:24:54

jj DX12 sice na Pascalu o 16,5% výkonu navíc, ale pravidelné záseky a pády hry. DX11 ztratí výkon ale rock solid, nepadá to.
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:23:57

"DirectX12 je velkým přínosem proti DirectX11"


Ano dokonce i na stařičkém Pascalu v podání GTX1080 má DX12 přínos cca 16,5% výkonu navíc.

Bohužel DX12 je v Division stále rozbitý, dochází tam často k zásekům na 1-2 sekundy a nezřídka to na tom padne, musel jsem snížit kvalitu na medium, kde to nebylo tak časté a pády hry se snížily, po přepnutí z DX12 na DX11 sice ztrácím výkon (ten je ale docela slušný, používám nastavení z HW unboxed na 2560x1080 a capuju na 75FPS, hra typicky běží v rozsahu 60-75) ale co DX11 přinesla je STABILITA, hra s DX11 ani jednou nepadla, kdežto u DX12 to bylo nejpozději do hodiny...

DX12 nebyl ideální ani v jedničce, kde byl dodán dodatečně, evidentně není poladěný ani teď. Ale jak říká i jeden z vývojářů, použijte to co vám funguje lépe.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 11:29:51
avatar
hraji s Radeon VII Division 2 na DX12 celou dobu (teď 24 hodin celkem) a žádné záseky nepozoruji .... hra nespadla ani jednou .... ani během testování ostatních CPU a GPU hra nepadala ani nic podobného.
komplik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 18:33:34

a to znamená že ten problém neexistuje, na časté pády si stěžuje spousta hráčů, problém tam je, a části lidí pomáhá přepnout na DX11.

Jeden z možných fixů je tady, dnes vyzkouším: Odkaz
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 18:55:24

Nezapomínej, že GTX 1080 není full dx12.
Hra vznikala za podpory AMD a u té hraje prim dx 12. Jsou i časté pády u RTX, nebo u Polaris/Vega grafik?
Nebo není to jak se to hodí? Vem si, že hra je chvíli venku a miliony hráčů hrajou a sem tam někdo oznámí pád? To je přeci standartní.
Normálně by se to neřešilo, nebýt hledačů infa na netu.
Ziik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-28 10:53:12

Hra (anticheat v ní) vyžaduje dost virtuální paměti Windows. Pokud si jí někdo nastaví sám na málo(jako já na 2GB), tak může dojít a následuje pád hry. Aktuálně mam nastaveno 2-16GB a dobrý.

DX12 jede na RX570 super (škoda že není default zapnuté)
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 19:41:31
avatar
No FC5 je taky místy ne úplně stabilní (a to bohužel jak u AMD tak nVidie), takže DX12 asi chce ještě lehce doladit..
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 19:50:10

Nebo upgradovat na RX/Vega, nebo RTX, kde ta podpora je HW
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-20 00:44:23
avatar
Mam Vegu 64 a Titan Xp.

U Vegy 64 (možná AMD obecně) je třeba mírný zásah přes regedit, jinak to není stabilní vůbec. Nicméně pak to jede.

U Titanu mi to zatím spadlo asi 3x za celou dobu. Nepadá to moc pravidelně, možná to mam jen trošku moc přehnané z hlediska OC, FC5 je na to dost citlivé.
Pix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 22:13:19

Mám Vega 56, R7 1700@3700, 16GB@2800, hra na SSD a hraju to v 3200x1800 a ty 1-2s záseky tam mám taky, přijde mi jako by tomu docházela paměť v grafice, což by odpovídalo minimálním specifikacím. S DX11 to jede bez problémů. Jo a dokud jsem ve windows nezakázal nějaký fullscreen kompatibilní režim pro 4k monitor tak to i občas padlo. Zajímavé že tyhle problémy v betách nebyly, možná to souvisí s větším světem.
hexa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 13:07:22

Až na ten Logitech Surround system jede vše jak má
ReveNCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 13:52:39

zkousel jsem to zatim jen par hodin vcera (dostal jsem ji zdarma k ryzenu), no uvidim, zatim me hra nejak moc neoslovila..loot shooter z third person pohledu me asi kvuli tomu zasazeni do realistickyho prostredi uplne nesedi. nepratele vydrzi nekolik headshotu, levely a milion variaci u skutecnych zbrani...podobnej borderlands me chytnul hned, asi protoze diky scifi prostredi to nevypadalo tak divne a ze to bylo cely takovy vtipna silenost

jinak chvalit hru a byt nadseny z toho ze je "hotova" a ma dost obsahu uz na startu mi prijde uplne mimo, zvlast kdyz me hra hned nuti do koupi season passu (pouze na 1 rok!!!) a za cenu dalsi plne hry!! V porovnani s AC:Odyssey, Origins nebo i Far Cry vypada hra podstatne mensi a obavam se, ze 1 year pass bude nutnost pokud me hra chytne a bude bavit. Kdybych zaklad nemel zdarma, tak platit tady skoro 100 eur za kompletni hru je fakt hodne...ze jsou jina studia horsi, to neznamena ze z tohodle cash grabu budu nadsenej, to jako vubec.

grafika vypada sice pekne, prostredi detailni a par peknych efektu tu je taky, ale opet nic extra a co bychom tu uz pred par lety nevideli, ostatni hry od ubisoftu vypadaj prakticky stejne, asi i pouzivaj stejnej engine. Novy Metro je graficky trochu nekde jinde.

Co se vykonu tyce, nejak se mi nezda GTX1070 co mate v grafech. Ja mam pri beznym hrani 85-90fps (ryzen 5 2600 bez OC, 16GB 3333MHz RAM) ve fullhd na ultra a pod dx12. Moje GTX1070 je sice z vyroby lehce pretaktovana, ale ze by to delalo rozdil 10-15 fps to asi tezko..Jinak dx12 u me zatim bez problemu (aktualni ovladace a vsechno), oproti dx11 je i na gtx1070 viditelnej prinos jak v prumernych fps, tak hlavne v minimalnich.
janpsar [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 15:04:47

Hra do ničeho nenutí a 1 year pass ti žádný herní obsah nepřinese. Asi by sis měl nastudovat, co to přináší, než začneš psát bludy.
ReveNCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 15:30:32

https://support.ubi.com/cs-CZ/faqs/38853/Contents-of-the-The-Division-2-Year-1-Pass-TCTD2/

ano mozna bys mel nastudovat co prinasi.
lukeDD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Radeon VII nereference 2019-03-19 16:05:10

Viem, že to je trošku off-topic, ale chcem sa spýtať. Saphire vraj neplánuje nereferenciu Radeonu VII a ďalšie nereferencie od nich budú až pri Navi. DD vieš o tomto niečo?
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 19:50:55
avatar
Nevim jestli DD ví či neví, ale obecně se nereference neplánují pro RVII.

Pozitivnější zpráva je, že by měl být (nebo už je) vodní blok na referenční RVII.
lukeDD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 22:06:35

Máš to niekde potvrdené prosím ťa? Chcel by som prejsť na 4K, alebo navýšiť aktuálne 1440p na 100+ Hz.(ešte sa stále rozhodujem). Radeon VII chcem brať ale ten hluk je príliš veľký. Myslel som, že budú nereferencie,ktoré by vyriešili to, aby karta toľko nehučala.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-20 00:46:07
avatar
Proto zmiňuju vodní blok pro referenční. To řeší všechny problémy RVII.

Ověřené u všech ne, těch pár co sem se jich ptal mi oznámilo, že se nic neplánuje. :/ Ale nemam DDeho kontakty, třeba ví víc.

On je problém, že jaksi není moc zájem.
lukeDD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-20 09:31:35

S vodným chladením nemám žiadne skúsenosti ani neviem, čo všetko vyžaduje a či by sa mi vošlo do skrine. čo všetko by vyžadoval vodný blok a ako ju spraviť prosím ťa?

Je škoda, že nie je až taký záujem. Viem, že je to niche karta, ale až na hluk je podľa mňa perfektná. Zatiaľ fakt dúfam, že chytím nejaký dobrý kus, aby som ju mohol podvoltovať a nechať vetráky bežať na max 2100 RPM.

Ktorých výrobcov si sa pýtal prosím ťa?
IAczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-19 19:37:18
avatar
Hrál jsem jedničku ale ta mě tak nechytnula jako dvojka, z ní jsem opravdu nadšený ...
Reave [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Upgrade 2019-03-20 21:13:48

Jsem prvootec a už nemám moc času na hraní. Do teď mi v pohodě stačila tato sestava: Athlon II X2 245, 4 GB ram ddr2, a gtx560Ti. Což zde asi vzbudí všeobecné veselí , ale co jsem potřeboval to jsem hratelně rozchodil. Když ale uvažuji o upgradu, a hře Division 2 zdarma, stačí mi Ryzen 2200g a nebo se vyplatí Ryzen 1200 plus rx570 4gb. Díky za analízu.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-20 21:24:11
avatar
doporučoval bych 1200+570
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-20 21:27:14
avatar
Na fullhd ten 2200G skromnému hráči může stačit.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-21 16:05:13

Anallízu? Oh god...
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-21 21:17:03

To co máš doteď, tedy GTX 560Ti - v pohodě.
DDR2 no problem a 4GB není problém rozšířit. Ale, že ti stačil 2 jádrový Athlon je brutus. Tomu říkám skromnost a zajímalo by mě, co jsi na tom hrál, tedy ne tak úplně
Ten procesor to musel tak škrtit, že ta grafika jela tak na 50%. No nic, na yt jsou videa, kde i na 2200G jede Division 2 celkem pěkně, takže pokud jsi zvyklý na takové pc, tak i ten Ryzen 2200G bude pro tebe letadlo
Reave [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-22 07:13:42

No když teď nad tím přemýšlím, tak je docela smutné, že jsem si dosud škrtil grafiku procesorem. Skoro sedm let. Ale to mě nenapadlo proto, že jsem hrál samé starší vykopávky, které jsem prostě chtěl dohrát. A to ještě mám v záloze Bioshock, Assasins Creed 1,2,3. Ale nebyl na to čas protože jsem pořád pařil civilizaci 5 a ted i 6tku Diablo 3, Borderlands 2, Battlefield 3 a asi 3 roky zpět jsem dohrál nového Tomb Ridera (2013). Plynule na střední detaily. Jako procák je to třída. V Cinebench 20 udělal 178 bodu. To si tu můžete dát do tabulek. No nic tak ho vyměním za Ryzen 1200. Ještě před tím dohraju FarCry3. Teda až mne omrzí Wowko Ale tou dobou uz tu budou ryzeny 3000 tak díky za tip.
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-24 20:57:04

Tak já píšu pouze vlastní zkušenost a na to 4 jádro jsem přecházel při HD 4850 v roce 2009. Při tehdejších hrách ta limitace 2 jádra nebyla ještě taková, ale už tehdy jsem si všiml stabilnějších fps a plynulejšího hraní. No a to je 10 let nazpět. Mám kamaráda, který má také dodnes 2 jádro Když jsem byl u něj a viděl tu slideshow, kdy jemu to přišlo plynulé (což nechápu), tak mi začalo být jasné, že každý plynulost vnímá jinak.
Jo jinak, pokud bys chtěl hrát Far Cry 4, tak na 2 jádru to už ani nezapneš
Další věc je 4GB ram. Swap z disku a záseků jsis také nevšiml
DgKain [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-22 10:30:53
avatar
Citace:
Společnost AMD má totiž na optimalizacích her skutečný zájem. Začínáme si asi všichni všímat evidentního faktu, že když na hře spolupracuje NVIDIA, prakticky vzato daná hra nefunguje pořádně ani majitelům NVIDIA karet, je extrémně náročná a někdy ani technologicky dotažená. Zmínit můžeme právě ANTHEM, nebo super náročné METRO nebo naprosto nefunkčního posledního Batmana. Naproti tomu, když na hře spolupracuje AMD, daná hra nejen že funguje a vypadá velmi dobře, ale především dokáže skvěle jet i na slabších kartách o AMD ani nehází klacky pod nohy výkonu konkurence.


Souhlasím s celým článkem a pro mě je Division 2 příjemným překvapením, ale tady bych si dovolil připomenout Deus Ex: Mankind Divided. Dobře si pamatujum jak po vydání jsem na svojí HD 7950 mohl pařit hned, ale na GTX 970 to běželo naprosto příšerně...
XMEN2XX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nefunkčnost 2019-03-25 16:22:32

Rad bych tady napsal, jak je hra úžasná a propracovaná, ale už od prvního dne vydání se pokouším ji spustit. Teprve včera se mi to na minutu podařilo. Mám slušně výkonné PC s Ryzen 1700X a Sapphire Vega 64, SSD Samsung 970 Pro .
Hra pořád padá. Buď je to chyba nějaké knihovny DLL nebo EasyAntiCheat vyhodnotí nějaké soubory jako špatné. Dělal jsem několikrát čistou instalaci a je to stejně k ničemu. Ať mi pak nikdo netvrdí, že je to skvěle optimalizovaná hra.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-25 16:30:41
avatar
To že to tobě nejde neznamená, že to hra je "rozbitá" ...
XMEN2XX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nefunkčnost 2019-03-25 18:15:06

Netvrdím, že hra je rozbitá, ale je dost divné, že hra dělaná ve spolupráci s AMD nejde na mém AMD PC.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-25 18:25:30
avatar
pokud někdo nemá podobný problém (reddit apod.) tak to těžko bude systémová věc a chyba hry a problém bude jinde .... osobně jsem se nesetkal se žádným problémem a to jsme hru testovali na různých CPU a GPU ....
XMEN2XX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nefunkčnost 2019-03-25 18:41:00

Děkuji za pozitivní zprávy. Budu to zkoušet a zkoušet, snad si tu skvělou hru budu moci konečně zahrát.Jen mě už vůbec nenapadá jak to udělat.Nemám nic proti recenzi,ale jen popisuji svůj problém v záplavě pozitivních zkušeností.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-27 09:10:41
avatar
otázkou taky je jak jsi hru přeinstaloval, zda jsi např. odstranil opravdu všechny soubory a zápisy v registrech? např. přes Revo Uninstaller) .. plus bych zkusil ovladače na grafiku 19.3.2 (nyní i novější 19.3.3) případně pak nějaké o něco starší ..(samozřejmě s odinstalací přes Display Driver Uninstaller spuštěný v safemodu)...
XMEN2XX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-27 18:40:00

Odinstaloval jsem vsechno pres Ashampoo Uninstaller 8.Dokonce doslo i na cistou instalaci Windows 10 Pro.
armagedontek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-25 19:48:46
avatar
Hru jsem zkousel na sestave se stejnym cpu, jen vegou56, jeste s W7 a nebyl vubec zadny problem. Predpokladam, ze bude nejaka potiz nekde ve tvem PC..
XMEN2XX [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Konečně to funguje 2019-03-25 21:58:51

Reseni jsem nasel na forums.ubi.com .Neskutecne se stalo skutkem. Po nekolika vymazanich DLL knihoven a opetovnem obnoveni,vytvoreni strankovaciho souboru na disku, se mi povedlo zahrat si par minut hry bez padu systemu. Snad to chvili vydrzi do dalsi aktualizace. Hura. Hura. Hura.
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-27 22:53:31

Mne hra tiež začala cez posledný víkend padať. Zakaždým asi po 5 minútach hrania. Dokonca sa začali robiť v obraze artefakty a potom pád do Windowsu bez akejkoľvek systémovej chyby. Už som sa bál, že mi odišla grafická karta (Vega 56). Na Reddite som našiel viac postupov, zmena DPI settings vo vlastnostiach TheDivision2.exe, prepnutie grafického nastavenia z DX12 na DX11 v hre, zakázanie prekrývania v nastaveniach Uplay, vypnutie pretaktovania RAM. Všetko som aplikoval a teraz mi hra beží už tretí deň bez problémov.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-03-28 09:41:44
avatar
Když už tady tlacháme ... nemá někdo odkaz na nějakej článek (aktuálnější) na téma nastavení Win10 po nové instalaci ? Potřeboval bych poradit co povypínat, jak si to co nejideálněji nastavit apod. Ještě jsem je nikdy neměl a potřebuju trochu help do začátku ;-) díky
Ziik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-04-08 15:55:40

Pokud by se našel někdo okolo levelu 10 a chtěl vyzkoušet hraní ve dvou, tak napište. Ve hře jsem jako ZiikCZ.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Problém s účtem na DDWorld?

Videa
Oznámeno HD remaster verze Commandos 2!
Oznámeno HD remaster verze Commandos 2!Sobota, 15 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 500x
Komentářů: 2
Příznivci létání v pozoru. Nový Microsoft Flight Simulator!
Příznivci létání v pozoru. Nový Microsoft Flight Simulator!Pátek, 14 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 833x
Komentářů: 6
Men in Black 4: International v kinech. Jaký je?
Men in Black 4: International v kinech. Jaký je?Pátek, 14 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 826x
Komentářů: 2
Doom Eternal – kdy vyjde nový král akčních her?
Doom Eternal – kdy vyjde nový král akčních her?Středa, 12 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1754x
Komentářů: 16
Watch Dogs 3: Legion představeno – zajímavý koncept
Watch Dogs 3: Legion představeno – zajímavý konceptStředa, 12 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 844x
Komentářů: 1
Marvel’s Avengers – MARVEL útočí i na herním poli!
Marvel’s Avengers – MARVEL útočí i na herním poli!Středa, 12 červen 2019
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 763x
Komentářů: 0